[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 13 iulie 2007

NIMIC...

O lada de banane in care zac carti.Un ficus.O masuta stil cu un televizor deasupra.Un dvd, un cd player si o statie de muzica impacate cu ordinea in care au fost asezate una deasupra alteia sau unul deasupra alteia sau una desupra altuia.Un scaun.Un scaun care priveste o pianina.Nu au ce sa-si spuna.E dincolo de cuvinte aceasta poveste de dragoste a tuturor cantecelor compuse impreuna.Un fotoliu.Un fotoliu care tine in brate o multime de dragoste.Sau o gramada de rufe care s-au aruncat in bratele lui sa-l acopere cu sarutari.Un suport vertical de cd-uri.Coloana vertebrala a unui trup inexistent.Geamuri.Vitrine mari care nu se deschid.Martori transparenti.Tradatori fara voie ai celor doua lumi pe care le despart.Vamesi pacaliti si neputinciosi ai luminii.N-au putut niciodata sa-i spuna nu.De-atatea ori treziti brusc in noapte.

O canapea.O cuvertura.O masa.Pe masa o rezervatie de obiecte fara nici o legatura intre ele in afara de aceea a apartenentei la un singur om.Parchet zgariat fara mila de tocuri.Mai ales in mijloc.Pereti aproape albi, arsi pe alocuri de becurile care lumineaza seara.Doua fire de curent care spanzura in asteptarea electricitatii...Cabluri, cabluri, cabluri si iar cabluri.Cabluri pentru diversele conexiuni ale vietii umane. Telefonie, televiziune, calculator, internet, muzica, fotografie... Cabluri care fac legatura intre noi si noi.Ziare,magazine, saptaminale...din diversele luni sau zile ale anilor trecuti...

O moarte, o cadere de guvern, un adulter celebru, o noua productie teatrala sau un nou imbogatit, retete de paste, peste sau berbecut, un fotbalist scandalagiu sau o curva avida de publicitate, un moderator tv disperat dupa rating, Dinamo-Steaua...pantofi de toate felurile...bucatarie, frigder,neon,aragaz,storcator,cuptor cu microunde, cantar, conserve, ceaiuri, mirodenii, sare, piper, bere,portocale,vodca, praf de curatat, scortisoara, menta,cani, cana mea, cana ta, don’t worry be happy, cutit electric, cutit normal,desfacator, tirbuson, blender,mixer,masina de spalat vase, chibrituri, vodca, ibric, cafea,gunoi, lapte, fotografii, carpe de sters, medicamente, maruntis....haos, liniste.

Stop.Opriti-va.Suna cineva la usa.Toate obiectele de mai sus incremenesc o secunda apoi o iau la fuga care incotro sa-si ocupe locurile bine stabilite.Dintr-odata, ibricul este lovit de o revelatie: - Ce-aveti fratzilor, de fugiti asa ?Nu-i nimeni acasa...asa ca n-are cine deschide!- Dar daca e El? intreaba speriat un dvd. – Nu e El!El ar cheie!

10 comentarii:

  1. cand citeam acest articol ascultam Nu am chef azi... Iar la faza cu telefonu,tvu, care sunt toate conectate, si noi la randu nostru suntem conectati de ele, de calculator in special... cum era si o reclama la tv acum ceva timp :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe masura ce parcurgeam aceste randuri, am simtit nevoia sa ascult melodia Hate... "So I don't know/Where should I go/To save my ass/Nobody knows./I hate everythïng but me..."
    Si o ascult... si o ascult...si o simt... Si a trezit in mine "o caruta" de sentimente...vis a vis de mine, de viata mea, de cei care ma inconjonjoara...
    Poate ca nu asta ai vrut spui, dar intotdeauna m-a enervat fraza tipica "scriitorul a vrut sa spuna ca...", asa ca am inteles ceea ce am vrut eu... Important e ca ai trezit ceva in mine, ca m-ai pus pe ganduri... Ai "iscat" o stare de spirit, o mica furtuna si pt asta iti multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iata ca am reusit sa citesc tot. Tu reusesti sa citesti toate comment-urile, comment-ele, comments-ulile?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am uitat sa ma semnez: Florin, baiatul cu intrebarile despre versurile in engleza intr-o lume care vrea sa se ataseze. Florin de la bar, de langa piscina. El.

    RăspundețiȘtergere
  5. da domnu' mi-am imaginat ca tu esti:)
    pai le cam citesc pe toate da...

    RăspundețiȘtergere
  6. La Multi Ani lu' duduia Andreea! Stai pe linga ea zilele astea ca la implinirea a 30 de ani si cea mai tough woman are citeva zecimi de secunda in care nu se simte deloc ca o supergirl, ar trebui sa-i cinti incontinuu.
    Am vazut 2 poze in EvZ de la chef, ce sa zic? Ea arata bestial, rochia asijderea, va sta foarte bine impreuna, "Bed for Love" nu ma incinge ca "Vama Veche", "Armata", "18 ani" sau "La radio" dar cind scoateti albumul?

    RăspundețiȘtergere
  7. :)si totusi...""CINE-I ACOLO?!...CINE-I ACOLO?""

    RăspundețiȘtergere
  8. E, cine! De inceput ne e frica. Si de sfarsit fugim la fel.

    RăspundețiȘtergere
  9. ”-Între timp în casa lui Tudor...„

    RăspundețiȘtergere