[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 29 august 2008

"Jurnalist de tabloid"

Sa fii "jurnalist" de tabloid.Sa nu lasi nimic solid in urma ta. Sa fii o molie de presa care mananca inventii si povesti de-o zi. Sa-ti legi scrisul de neimplinirile sau nefericirile altora. Sa imaginezi cu sete neimpliniri sau nefericiri. Sa nu construiesti nimic. Sa lasi in urma ta flegme pe hartie uscate rapid de aparitia altor subiecte care nasc alte flegme.

Sa te trezesti dimineata cu obligatia de a-ti lega viata de a altora ,daca nu mai buni sau mai talentati, sigur mai cunoscuti decat tine. Sa te bucuri cand unul cade si sa urli lumii: a cazut! Sa scrii urat, rautacios si fara charisma sau sens. Sa fii josnic la adapostul ideii ca lumea josnicie isi doreste. Asta nu te valideaza ca om.

Sa fii "jurnalist" de tabloid. Sa ajungi sa te minti pana si pe tine spunandu-ti ca faci ceva "util". Sa fii "jurnalist" de tabloid gata sa culegi resturi de caviar de la vreun eveniment girat de oamenii pe care maine ai sa-i injuri.
Sa fii "jurnalist" de tabloid si sa bei zilnic veninul ca vitamina. Caci se pare ca doar veninul ti-a mai ramas.

Sampania e pentru invingatori. Si intr-un final, publicul tine cu invingatorii.

Sfarsitul Stelelor

In jurul Pamantului Dumnezeu a infasurat un pergament de stele. Sta in spatele lui si invarte flasneta mileniilor. Iar stelele se desfasoara in fata noastra. Se nasc mor si calatoresc.

Oamenilor li s-a dat moartea pentru ca nu au putut intelege infinitul. Omul nu concepe lucrurile fara sfarsit. De aceea moartea ne linisteste intr-un fel. Impacarea cu ideea mortii este mai degraba linistea ce deriva din finit. Daca am fi inteles infinitul am fi trait vesnic.

Dumnezeu sta ascuns in spatele stelelor si proiecteaza imagini pentru fiecare dintre noi. Un inger s-a dus ieri la Dumnezeu si l-a intrebat: - Doamne, pot sa vad si eu filmul lui Tudor Chirila?

Filmele noastre, milioanele de filme proiectate de Dumnezeu si vizionate in avanpremiera de ingeri. In spatele stelelor se afla Dumnezeu. Stelele si universul au un sfarsit. Sfarsitul este Dumnezeu. Si Dumnezeu este nesfarsit....

joi, 28 august 2008

Demers mishto

Salut,

numele meu este Codrin si am un proiect prin care vreau promovez trupele independente locale. E vorba de site-ul www.oneday.ro.

Am plecat de la ideea ca muzica trebuie adusa mai aproape de public/utilizatorii de net - in cazul meu prin sistemul "in your face"
- si nu sa asteptam publicul sa caute.

Astfel, am lansat o compilatie care poate fi descarcata gratuit la www.oneday.ro/mix1 .

Am reusit sa atrag si cativa parteneri media care sa promoveze gratuit aceasta compilatie, insa as vrea ca acest mix sa ajunga la cat mai multa
lume. Prin urmare, rugamintea mea ar fi daca poti sa ma ajuti cu un post de promovare a compilatiei.

Daca iti place ideea si ma poti sprijini in acest demers, sa-mi dai o adresa de mail unde sa-ti trimit toate detaliile

Numai bine,

Codrin

VAMA TOUR SEPTEMBER

5 septembrie - Targoviste

6 septembrie - Brezoi - Parcul Central

11 septembrie - Bucuresti - Cafeneaua Actorilor

13 septembrie - Chitila

20 septembrie - Campina

27 septembrie - Sibiu - Piata Mare

marți, 26 august 2008

Presa e in urma rau

Eu si Andreea ne-am despartit acum 2 ani. Nu inteleg de ce au sunat-o continuu azi sa o intrebe daca e adevarat. Ce-i drept, suntem la Paris, dar in scop de afaceri. Andreea se intalneste cu Gustav Eiffel pentru a negocia un contract de publicitate la Turn. In virtutea anilor frumosi pe care i-am petrecut impreuna m-am oferit sa o ajut cu traducerea. Eu sunt combinat acum cu o pisica birmaneza de la Musee D'Orsay. Va pup.

Latest news!!!!

Eu am omorat-o pe Elodia. Dar nu mai stiu cum. Am uitat...Propun parchetului sa se sesizeze si sa actioneze in consecinta. Cioaca e nevinovat. Take meeeeeee.......


PS. Sa curga cerneealaaaaaa!!!!

Paris feelings. Mostly monochrome.
















Ce urmeaza...

Ne pregatim de un septembrie plin. Vama prin tara. Pregatirea turneului de licee pe care ne dorim sa-l incepem in septembrie.

Incepe preproductia la editia a patra a Premiilor Ioan Chirila. Cred ca putem s-o numim in acest an Olimpiada Gazetarilor de Sport.

Vom demara "lucrarile' la un clip nou de pe discul Vama si ma gandesc serios la un proiect teatral pentru inceputul lui 2009.

In curand blogul va furniza continut video in mod frecvent. There's a lot to produce and see.

Vor exista finaluri la proiectele de proza incepute pe blog. Stay tuned

luni, 25 august 2008

Mortuare




















george enescu este comandor al legiunii de onoare. este al treilea grad din cinci posibile.

cimitirul pere lachaise adaposteste peste 40 de mii de urne.

mormantul lui jim morrison este asaltat de flori si iarba.

duminică, 24 august 2008

Paris Vision

modern art. ancient habbit.



empty white restaurant with roses.



sun through the net



people and pipes

Cultura Mancarurilor

Bucataria frantuzeasca poate fi in sine un prilej de vizita la Paris. La cel mai inalt nivel felul in care gatesc francezii are ceva din modul in care Debussy a inceput sa picteze cu sunete creand imagini.

Sau s-ar mai putea asocia bucataria lor intrigilor de curte din secolul 18 unei marchize de Merteuil inventand subterfugii fine pentru a-l mai prinde o data in plasa pe Valmont.

Te poti gandi la asta cand savurezi sosul melcilor de Burgundia a caror carne o scobesti hulpav din cochiliile rigide.

Fermecator, intrigant, senzual, malitios, ironic, sfidator, inteligent sunt cateva atribute sigure ale mancarurilor frantuzesti.

Adevarul e ca intr-un oras in care te poti trezi dis de dimineata cu Notre Dame in fata ochilor dupa care poti sa fugi sa-ti clatesti ochii cu Da Vinci, Rembrandt, Van Dyick, Degas, Monet sau Van Gogh, sa mangai cu privirea rotunjimile lui Brancusi, sa dai o fuga pe strazile din Montmartre si sa privesti apusul pe malurile Senei NU AI CUM SA MANANCI altfel decat INSPIRAT.

In definitiv Mancarurile Culturii inseamna Cultura Mancarurilor.

sâmbătă, 23 august 2008

Vant de razboi?

Eram mic si zgomotul trasoarelor ma infricosa. Taburile alergand pe strazi, imaginile de la de la televizor infatisand exagerat o tara sub asediu. Timp de doua trei zile s-a tras neintrerupt. Venise revolutia. Am "gustat" atunci din ceea ce se numeste stare de razboi. A fost un gust amar pe care nu doresc sa-l incerc din nou. Credem cu obstinatie ca progresul si lectiile istoriei nu ne vor lasa sa repetam aceleasi greseli. Pe de alta parte istoria universala este un lung sir de variatiuni pe aceeasi tema. Oare dintr-o data ne-am desteptat? Ma indoiesc si asta imi da fiori. Rusia se reface. Iar visul ei absolut pare reconstituirea teritoriala a Uniunii Sovietice ideale.

O ajuta din plin resursele de gaze naturale pe care le poate gestiona arbitrar precum si contractele de armament. Ucraina, candva membra a imperiului pare sa fi reusit dezlipirea cu sprijinul Americii si al unei aliante indoielnice. Rusia, amenintata de suflul in ceafa al Nato vrea sa-si intareasca pozitia. Iar conflictul Georgian ce altceva poate fi decat prilejul perfect. Pare ca scopul final e independenta republicilor separatiste care odata declarata lasa loc liber revenirii lor la maica Rusie.

Nu e nici o subtilitate de politica externa aici. E nuanta tancului. America nu e atat de avansata geo politic incat sa sprijine Georgia. Si nici nu cred ca e cazul. Problema principala in opinia mea este apetitul de revenire teritoriala al Rusiei. Care nu va pierde marea neagra sub nici o forma. Intr-un final cine va pierde? Tarile mici, vandute la vreo intalnire la nivel inalt intr-o statiune luxoasa. Sufla vant de razboi. Zic Doamne fereste caci oamenii nu par sa invete din lectiile istoriei.

vineri, 22 august 2008

Muzeul blitzurilor

Luvru. Muzeul blitzurilor. Mii de oameni inarmati cu aparate de fotografiat gata sa consume varfurile artei universale. Un furnicar de civilizatii napustindu-se pe strazile Luvrului cu un singur lucru in comun: blitzul si setea de a fotografia. Nimeni nu mai este dispus sa contemple. Toata lumea fotografiaza. Declanseaza, verifica arunca o privire scurta operei din fata lor apoi grabiti se indreapta catre urmatoarea opera, catre urmatoarea fotografie.

De pe piedestalul ei, Venus din Millo priveste nemiscata si cu usor dispret fosgaiala rasei umane. Flashurile lovesc pielea de marmura. Cu torsul usor curbat spre stanga intr-un fel de lehamite sexy, sanii perfecti si abdomenul ai carui muschi sunt abia perceptibili, Venus sfideaza linistita multimea agitata sa-si ocupe pozitia cat mai in fata.Ofera oamenilor ceva din aroganta necesara unei vedete multimilenare. Iar oamenii excitati fotografiaza, declanseaza si pleaca fericiti fara sa o priveasca.

Gioconda e mai sensibila. Zambeste timid din spatele geamurilor de sticla ca si cum acest prizonierat o pune intr-o situatie oarecum stanjenitoare. Nu e nimic sfidator in zambetul ei lucru care nu pare sa-i intimideze pe fotografii amatori, insetati de un cadru cu Gioconda pe care o sa-l priveasca o data pe an intr-un calculator cu ecranul manjit de pete de grasime. Gioconda e inca mai ingaduitoare cu multimea. Ea te priveste direct in ochi oricare ar fi pozitia ta. Te trateaza cu respectul cuvenit unui adevarat vanator de portrete. Mii de oameni se perinda isi iau portia de adevar pixelat si pleaca repede pentru ca este atat de mult de fotografiat in Luvru si atat de putin de privit. La intrarea in muzeu interdictia fotografierii cu blitz este vizibila cu litere de-o schioapa. Muzeul blitzurilor este deschis intre 10 si 17 de marti pana duminica.

Hypnotized by Raphael

joi, 21 august 2008

Parisul cucerit de arabi

Parisul este un oras care nu mai apartine parizienilor. Cel putin asta este prima impresie pe care mi-a lasat-o Champs Elysee-ul. Extrem de multi arabi intr-un du-te vino perpetuu. Baticuri albe, vesminte negre habotnice, masti de fier pe fetele femeilor sunt deja clisee in cafenele, magazine sau pe strazi. Personal, cred ca acesta invazie pasnica dar sigura face mai mult decat tot fundamentalismul islamic la un loc. In definitiv crestinismul s-a raspandit "by word of mouth" incepand cu cei doisprezece apostoli care au apucat-o care-ncotro. Raman de discutat in cazul Parisului considerentele crash-ului culturalo-estetic produs de aceasta invazie. Eu unul sunt oarecum socat.

miercuri, 20 august 2008

Nice piece of monologue from Luhrman



Baz Luhrman- Everybody is free to wear sunscreen
Asculta mai multe audio Muzica »

Romanii se descurca

O sa vedeti din ce in ce mai multe masini cu numar de Bulgaria. Nu ne-au invadat bulgarii. Romanasii nostri inventivi si curiosi au descoperit ca in Bulgaria nu se plateste taxa de prima inmatriculare asa ca au hotarat sa-si inscrie masinile achizitionate de prin Europa la vecinii nostri. Tare nu? In judetul Constanta prezenta lor e mai mult decat vizibila. Intial am crezut ca-s turisti dar explicatia am primit-o ulterior de la un oficial din vama.

marți, 19 august 2008

Bantuit....

Te-am visat. Urma sa ma sinucid. Venisem la tine pentru ca aveai un pistol mai bun. Mi-ai dat cheia de la cabina 19 sa ma duc sa-l iau. Mi-ai zambit. De ramas bun. Mi-au dat lacrimile si durerea mi-a sfasiat stomacul.In zambetul tau erau toate regretele pentru frumusetea acestei lumi. Mai spunea zambetul tau ca o sa fie bine dincolo, sa nu-mi fie frica. Si tot in zambetul tau era durerea la gandul durerii pe care o incercam plecand. M-am trezit inainte sa o fac. Adevarat va spun ca lumea asta e atat de frumoasa...

Ghid pentru Betivii incepatori

Nu te apuca de baut. E greu sa ai succes si risti sa devii alcoolic. Si o data cu alcoolismul esti un fel de "orc" intr-o lume de "elfi".

Daca totusi te apuci ar trebui sa stii cateva lucruri:

1. Nu bea cu avansatii. Nu vei putea tine pasul, seara ta se va sfarsi repede plus ca le vei arunca oamenilor in carca o grija in plus: corpul tau care va fi devenit balast.E ca la box: "semimusca" nu lupta la "grea".

2. Scopul tau nu e sa te imbeti ci sa ramai treaz. Gandeste-te mereu la asta.

3. Cum poti ramane treaz? Simplu: nu trebuie sa incerci sa-ti depasesti limitele. Betia nu e reclama la gilette sau adidas. E o stare de bine generata de alcool. Pana la un punct si antidepresivele au acelasi efect:))

4. Nu amesteca. E inutil sa ti-o spun. O stii deja: e in codul nostru genetic si totusi o mai facem din cand in cand desi stim ceva urma. Daca esti incepator combina doar o data si dupa aia revino la bautura serii. Ex: daca ai inceput cu bere si vrei sa combini bea o(1) tequilla si revino la bere. In principiu nu se recomanda combinatiile decat pentru avansati, alcoolici, aventurieri.

5. Nu incerca sa "agati" cand bei mult.Betia si flirtul sunt lucruri aflate in contradictie. Majoritatea femeilor detesta betivii. Betivilor le pute gura si fac promisiuni fara acoperire. Nu vei avea nici o sansa. Doar daca agati o alta betiva. Nici aici nu va iesi bine: Doi betivi facand sex reprezinta o sursa nesfarsita de umor. Daca o faci filmati-va si pune pe you tube pentru funny moments.

6. Serveste cate o gustarica in timpul unei betii de cursa lunga. Asa fac rusii si cred ca au ceva de spus la capitolul asta. O gustare n-are nimic din betia filmelor americane dar te poate tine in viata pan' la ziua.

7. Nu bea de dragul ingurgitarii. Te dezumanizeaza. Nu bea bere calda doar ca sa te afli in treaba. Nu pune cola in vodca si nici in jack daniels. Bea jack'ul fara gheata cu apa minerala rece separat. Nu bea orice tequila. Sauza, Olmeca. Spritzul e spritz si daca nu-l bei rece iar te afli-n treaba. Nu bea vodca prea ieftina. Respecta-ti ficatul. Cu el ramai.

8. Nu-ti rezolva problemele cand esti beat.Abtine-te. Nu-ti suna fosta iubita pentru ca nu "trezia" v-a despartit, vodca nu ti-o aduce inapoi si cand esti beat perceptia asupra proriilor dorinte se schimba radical. Nu incerca sa-ti suni seful sa reglezi conturi sau sa ceri marire de salariu. Nu-ti suna vreun prieten sa-i propui afaceri. Vei fi ridicol.

9. Sa nu ramai ultimul in carciuma. Ospatarii ii detesta pe ultimii clienti plus ca-ti va fi cel mai greu s-ajungi acasa. Nu te certa cu taximetristii. Sunt uniti si risti s-o furi plus ca prietenii tai sunt beti si nu ai pe cine suna, remember?

10. Sa nu bei regulat. Sa nu bei de suparare. Sa nu bei pentru ca se cere sau se impune. Sa nu bei din teribilism. Sa nu bei din solidaritate. Sa nu bei ca esti mai fraier. Nu esti. Sa nu bei ca esti singur. Sa nu bei ca sa evadezi. De-abia atunci esti prins. Sa nu bei ca sa uiti. Iti vei aduce aminte cand te vei trezi.

11. Sa bei de placere.

12. Nici o femeie nu va refuza un(1) pahar de sampanie. Un pahar la momentul si in contextul potrivit are de multe ori efectul unui buchet de trandafiri.

luni, 18 august 2008

Braila Ruuulllllzzzz

La Braila a fost superb.Dupa cate un astfel de concert realizezi cat esti de fericit ca ai ceea ce ai. Pur si simplu dinspre public venea o stare de bine care te facea sa vrei sa dansezi la disperare. Ne-am stropit cu apa!!!Da, era o gasca misto in stanga scenei care se infierbantase asa ca le-am administrat dusuri cu apa plata. Am primit in schimb acelasi tratament:))

Tata taie porku a facut ravagii printre braileni. Concertul a mers snur si doar in sus. Ca si la Tulcea, Cartitza a fost un moment de apogeu. M-am simtit mult prea bine pentru a avea rabdarea cu care sa caut cuvintele potrivite. Multumim Braila.

PS. In premiera la Braila Nu am chef azi a beneficiat de versuri noi. Supliment de good jazzy mood.

PS2. Cred/sper ca Dumnezeu nu apare la stiri a dat si aici de gandit...

Incercari in studio...







Tulcea. Bors de peste. Vama Show.

Concertul de la Tulcea a stat sub semnul caldurii ucigatoare al eclipsei de luna si al unui public implicat.

Am cantat Dumnezeu nu apare la stiri exact cand luna era acoperita. A avut o magie aparte momentul.
A doua zi pe strada un barbat de patruzeci de ani ne-a multumit ca i-am salvat de opincari. Am luat-o ca pe un compliment.

Cartita a fost cel mai bun cantec din spectacol. Gasca s-a sudat foarte bine si era un pachet sonor solid.

Iubesc acest cantec. Si am iubit si concertul din Tulcea.

Si cele trei ore pe Dunare pe canalul 36. Borsul de peste care se serveste cu zeama separata de bucatile de stiuca, somn si crap imbibate cu mujdei.

duminică, 17 august 2008

Tulcea Calling.Tomescu si Maratonul.

frate cve fci la ora asta?
Csima WBS (6:32 AM): mam uitat la maraton ai vazut?
tudor (6:32 AM): nu ce?
tudor (6:32 AM): eu sunt beat mort
tudor (6:32 AM):
Csima WBS (6:32 AM): a cistigat o romanca maratonul
tudor (6:33 AM): ba esti nebun?????????????
tudor (6:33 AM): cine???
Csima WBS (6:33 AM): a fugit la 20 de km si urmatorii 21 ia fugit de una singura a spart
Csima WBS (6:34 AM): constantina tomescu ditza nam auzit in viata mea lea batut pe kenience etiopience chinezoiace
tudor (6:34 AM): am vazut acum
tudor (6:34 AM): incredibiil
Csima WBS (6:34 AM): bei nu mai bea betiile repetate duc l;a excluderea individului din societate
Csima WBS (6:35 AM): bey sa vezi rezumatul la cursa aia ca e spectacol avea 1 min jumate avans si era sa o ajunga dar cu grimase pe fata a rezistat
tudor (6:35 AM): stiu dar societatea include excluderea individului
tudor (6:35 AM): asa ca e un cerc vicios
Csima WBS (6:35 AM): tu nici nai fost inclus deci nai cum sa fii exclus
tudor (6:35 AM): unde e rzumatu'?
tudor (6:36 AM): hahahahahahah
tudor (6:36 AM): pai tocmai aia e societatea include excluderea
tudor (6:36 AM): e ca la optiuniç
tudor (6:36 AM): fututre pe excludere
Csima WBS (6:37 AM): nu stiu il dau astia pe toate canalele eu lam vazut la italieni in direct 2 ore jumate ca naveam somn si cind sa ma culc am vazut romanca ca a fugit de nebuna si am zis stau pina o prind si am stat pina la sfirsit

sâmbătă, 16 august 2008

Unde e mama?

Nunta la Tulcea. Costumul mirelui este mai presus de ideea de sclipire. Iti ia ochii si nu ti-i mai da inapoi. E o caldura care nu mai merita descriere. Cortegiul de nuntasi urca treptele hotelului. Agale. In deschidere cameramanul filmeaza scarile. Dunarea curge alene adormind cu miscarile ei uleioase barcile albe de pe mal. Nasu' a renuntat la costum. E in camasa albastra cu maneci scurte, transpirat. Ochelari Ray Ban. Cortegiul inainteaza lent. Mireasa isi tine mirele de mana oarecum plictista. Hai s-o facem si pe asta, poti citi pe fata ei. In capul scarilor mirele incepe sa caute cu privirea nelinistit, agitat. O scurta ezitare si intreaba: - Unde e mama? Un tigan in blugi incepe sa cante marsul nuptial. Ma uit curios dupa femeia fara de care mirele nu poate pasi in viata dar nu dau de ea. Mireasa e la fel de plictisita. Probabil ca ea stie mai bine unde e mama.

vineri, 15 august 2008

joi, 14 august 2008

O fata scrie despre Vama...inca mai crede...

"Iar te duci in vama la betivii tai? vorbele astea imi rasuna in incercarea disperarata de a gasi trenul spre constanta si de si nu-mi uita cortul pe peron...trebuia sa ajung pe o terasa la mare...aveam tovarasi de drum cortul cel nou si dorinta nebuna de bere la expirat.u
Singura cu un rucsac alerg fara sa ma grabesc spre mare...doamne ce frumoasa e..ce frumosi sunt betivii mei...nicaieri in lume nu am vazut oameni mai frumosi ca betivii mei din vama..."hei am venit acasa"...imi venea sa strig...nu a fost nevoie au observat privirea si mi-au urat bun venit asa cum numai ei stiu la o bere, o tigara si o vorba buna...
Nu am dormit deloc in cele 4 zile..m-am intors mai odihnita ca niciodata...energia lor mi-a umplut bateriile..betivii mei frumosi m-au adoptat au avut grija de mine...marea m-a iubit cum numai ea stie...cu o tigara in mana ascultand undeva in vama...ma uit la betivii mei cum dorm....
Nu stiu daca vei citi dar vroiam sa impartasesc bucatica mea de vama asa cum am reusit sa o descopar printre domnisoare sclipicioase si feti-frumosi de mamaia..am redescoperit chitara, focul si hamsiile...exista undeva in vama"



scris de Miruna Matei.

As adauga regretul ca Miruna a fost nevoita sa "redescopere" chitara, focul si hamsiile. You shouldn't have lost them in the first place!!

Caldura mare.

Nu ganditi azi. E prea cald:) Oricum asta nu ar face bine nimanui.Gandirea la cald. In curand "Suflet normal" aici pe blog. Videoclipul.

miercuri, 13 august 2008

GOOG, YHOO, NDX, USD, EUR, GBP

Astazi mi-am petrecut toata ziua pe bursa. Am inchis niste put-uri pe Google si am cumparat call-uri pe lira sterlina contra dolar. Mi-am inchis niste GM in profit.
Bursa mi-a predat niste lectii de viata usturatoare dar foarte importante.

Am invatat moderatia si sa nu ma lacomesc.

Am obtinut un soi de "racire a sangelui" in momentul in care am vazut munca mea de mai multe saptamani pierzandu-se intr-o zi. Te caleste rau treaba asta. Apoi am invatat si inca invat ca nu e un loc al oamenilor nehotarati. Apoi ca nu e foarte bine sa inoti contra curentului pe futuna.

Bucuriile trebuie sa fie moderate. Adesea ele pot fi urmate de infrangeri asa ca o nota exagerata nu-si are rostul. In definitiv bursa este o "suma" de victorii si infrangeri care trebuie sa fie "pozitiva".

Sau cum spune Cristian Sima: Bursa este asemenea unei femei frumoase despre care nu stii niciodata daca se va culca sau nu cu tine.

Paradox

America. Tara cu cea mai puternica democratie din lume, aparatorul principiilor libertatii are ambasadele inconjurate de baricade si forte de ordine suplimentare in toata lumea.

America. Tara industriei pornografice interzice prostitutia pe intreg tertoriul sau mai putin un stat.

Banca Federala Americana este proprietate privata apartinand unui consortiu de banci. Nu este proprietatea statului.

The Vama Tour

Tulcea 16 august Faleza. Pontonul Gilort 22:00

Braila 17 august Faleza. Esplanada 21:00

Paraleli







M-am jucat aseara in studioul alexandrei

Licitatie incheiata.

Licitatia s-a incheiat. La cinci milioane de lei vechi placa mea merge la claudia care este invitat de urgenta sa depuna banii intr-un cont umanitar dedicat sinistratilor si sa trimita un mail la bedforlove at gmail dot com pentru aintra in posesia placii. Daca in patruzeci si opt de ore de la acest post ea nu face dovada platii licitatia va fi castigata de locul doi. Rog seriozitate.

In curand voi anunta urmatorul obiect.

Freedom

Oamenii cauta garantarea libertatii nu libertatea in sine. Asa s-a nascut America!

marți, 12 august 2008

Iaca plaka de licitat.









Observatii:

e o initiativa ad-hoc. De aceea are imperfectiuni. Daca se dovedeste functionala o voi dezvolta si sper sa fie mai bine.

Deocamdata castigatorul va trebui sa trimita un mail la bedforlove at gmail dot com pentru a intra in posesia placii.

In chimb el va trebui sa prezinte chitanta cu suma virata intr-un cont pe care il poate alege chiar el pentru mai multa transparenta. Pt licitatie vizitati post-ul de mai jos.

luni, 11 august 2008

Licitatie pe blog. Pentru sinistrati.

Mi-a venit o idee. De ce persoanele publice nu si-ar licita anumite obiecte de care ar fi dispuse sa se dispenseze pentru diverse cauze umnanitare, cea mai recenta fiind a sinistratilor din Moldova?

Spre exemplu: eu pun la bataie aici pe blog placa mea de snowboard nu foarte in regula dar inca functionabila. Incep licitatia sa zicem de la un milion. Voi prin "comments" licitati timp de 24h. La sfarsitul zilei cel care liciteaza cel mai mult castiga, face plata intr-un cont umanitar sa zicem UNICEF BRD si cu chitanta platii corespunzatoare sumei din "comment" intra in posesia placii de snowboard a lu' Chirila si contribuie la
campania umanitara sus amintita. Va bagati?

O campanie desteapta.



Mi-a fost trimisa de Claudia Beliga. Poate ca cineva se gandeste. Referitor la sinistrati.

I love this song!!!

Plaja pustie chiar exista

Plaja pustie din articolele anterioare exista. Chiar exista. Stau marturie in sensul asta bronzul de pe fata mea si un anume soi de liniste in privire pe care sper s-o pastrez cat mai mult timp...

Aseara pe autostrada m-am simtit ca in Need for Speed. O singura greseala si...game over. Am observat ca suntem un popor nascut pe banda a doua sau a treia. Banda intai ii jigneste oarecum pe romani.

Pe plaja pustie m-am jucat cu un zmeu. Nu m-am pus inca pe placa dar am tras de zmeu si-am invatat sa-l tin in vant, sa-l plimb. Alt sentiment de libertate. Sigur o sa ma apuc de kite.

Am lipsit cateva zile. cand m-am intors acasa am vazut ca europenii isi cheama acasa oamenii din Georgia. Razboi. Viteza. Prea mare viteza.

vineri, 8 august 2008

Eu si Dharma.

Dharma: - Crezi c-o sa-mi cada acum pe drumul asta?
Eu: (privind copacii de pe marginea drumului si umbra masinii proiectate pe lanul de grau)- E posibil...
Dharma: - Si tu ce-o sa faci?
Eu: - O sa opresc masina si o sa-ti pun un tifon acolo...
Dharma: - Poate mi se rupe in snitel....
Eu: Nu-l mai misca-n fata si-n spate...Misca-l stanga-dreapta.
( Dharma se conformeaza si incepe sa traga de lopatar in stanga si-n dreapta privindu-ma cu gura plina de mana ei si cu ochii mari)
Dharma:(cu oarecare vitejie) N-are rost sa opresti masina pentru un dinte...
Eu: Vreau sa fac asta pentru tine....
Dharma: O sa curga mult sange...
Eu: Ziceai ca-ti place sangele..
Dharma: Pe bune ca da...(Tacere) Auzi, tu crezi in Zana Maselutza?
Eu: Da. Cred.
Dharma: Lui Bi i-a luat consola de playstation...
Eu: Aha...
Dharma adoarme cu gandul la Zana Maselutza. Ma uit la ea si zambesc....

Fericire

E momentul fericirii pe care uitam s-o cuantificam. Ti-ai facut o perna din nisip te intinzi si inchizi ochii. Spuma ti se scurge printre ganduri. Orice esafodaj de ganduri incerci sa construiesti cu mintea amortita de soare se spulbera ca un castel de nisip lovit de valuri. Este momentul cand marea te ia la ea acolo pe plaja. Gandurile se retrag ude si fac loc unui alt taram din tine. Acolo soarele lumineaza si valurile se sparg monoton. Ochii se inchid si vantul iti atinge pielea cu repetari fine. Nu mai este loc de nimic. Spiritul doarme somnul marii. E fericirea simpla. Dar nu te poti gandi la asta si uiti sa realizezi.

PS. Am auzit ca in 2 mai la tabara scolara a cantat Alina Sorescu. Seara s-au pus manele la Dobrogeanul.

Prin 1980 Nina Cassian si Gheorhe Ursu schimbau idei departe de urechile securitatii intr-un sat numit 2 mai. La Dobrogeanu nu se punea muzica...

joi, 7 august 2008

Bun si ieftin. La bulgari

Stavrid la gratar, salata de icre(2), salata de ardei copti la gratar, supa de iaurt(2), sarmalute in foi de vita cu orez, ardei copti pane, snitel pane de pui cu cartofi prajiti, o inghetata de ciocolata, apa plata, suc de rosii, doua ape minerale, toate astea pentru doar 125 de lei noi. Nu in Romania, stati linistiti. In Bulgaria.

Eu si plaja pustie

Sunt intr-un loc secret. Pe o plaja aproape pustie. Nu incercati sa ghiciti. Nu are rost. E o plaja care ma duce cu gandul la "Moarte la Venetia" al lui Visconti. Ce pacat ca nu ne mai putem permite un soi de rafinament al inceputului de secol. Pijamale de plaja pentru baieti, rochii dantelate si umbrele albe pentru fete, seniori in costume negre contempland albastrul etern al marii. Sau oceanul din "Once upon a time in America" la sfarsitul prohibitiei. O fanfara cantand pe plaja fox-trot la ora pranzului. Deocamdata sunt intr-un loc secret fara legatura cu burti, slapi, costume de baie cu paiete, sau cocktailuri non-alcoolice a la maniere de Ibiza. Plaja pe care stau e pustie. Astfel ca-mi pot imagina nobili rusi scapatati la casele de vacanta de prin Crimeea sau incercand sa uite vreo iubire europeana la Lido di Venezia. Imi permit acum pe plaja pe care ma aflu, rafinamentul rememorarii... ca si cum in alta viata... am fost nobil al anilor nebuni... preocupat de linia eleganta a costumului asigurat de vreun croitor faimos din centrul Parisului...

marți, 5 august 2008

Apocaliptica

Stau cu laptopul pe gard. Norii de praf starniti de cate o masina care trece pe ulita ataca spatiile libere dintre tastele Vaio-ului meu. Vantul adie caldicel miscand anapoda firul modemului. Ma uit concentrat pe ecran. Din stanga mea, departe sunetul unei perechi de tenisi tarsaiti isi face loc peste clipocitul tastaturii. Se apropie din cel mai mult. Dintr-odata ascutit si penetrant: oaallllleeee de allllaaaammmmaaa, ammmm, oooaaallllleeee bunneeee de allaaaaamaaaaaa. Ma uit perplex la oalele de alama si surprind aceeasi perplexitate in ochii tiganului la bustul gol. Inceputul si capatul lumii se confrunta pe ulita prafuita: oalele de alama si laptopul. E o tensiune a privirilor care contine ani de progres si lupte. Peste toate astea dintr-o masina izbucneste vesel Celentano. Tiganul la bustul gol isi taraste pasii si oalele departandu-se. Laptopul se relaxeaza. Ramane singur pe ulita prafuita. Celentano canta. Vantul adie caldicel. Firul modemului se leagana..

luni, 4 august 2008

Particip

Voi participa diseara la Teledonul Realitatea. Sunt curios daca se vor aduna fonduri. Se pare ca lumea a devenit sceptica la asemenea initiative. Sau poate mai degraba insensibila la dramele altora? Sau o fi doar vacanta?

Water reasons

Acum cateva zeci de ani unicul motiv pentru care oamenii beau apa era setea. In zilele noastre apa te spala de sucuri. We call that progress:)

duminică, 3 august 2008

She's got...

She's got the angels in her tongue.
She's got a million dollar song.
She' got me coming ages long.

Multumim Zalau

A fost foarte bine la Zalau. Un show legat. Un public entuziast mai ales gashca din fata scenei. Am fost surprins sa vad lume care a fost si la Arenele Romane pe 6 iunie. Pentru noi asta inseamna foarte mult. They've come a long way for us.

Prin urmare lumea s-a entuziasmat iar noi ne-am destrabalat:)) Am avut niste mici probleme de monitorizare la inceputul show-ului dar s-au reglat pe parcurs. Cantecele noi foarte bine primite si asta ne bucura mult.

Pentru cei care calatoresc recomand un hotel nou acolo. Se numeste Briliant si este cald si primitor.

sâmbătă, 2 august 2008

Vama si pe Kiss

Pentru ca o piesa sa intre in heavy rotation sau in difuzare pe un radio ea trebuie sa treaca de testare. Pentru a fi testata se difuzeaza de 100 de ori dupa care sunt sunati oameni in mod aleatoriu care isi dau cu parerea asupra recognoscibilitatii a zece secunde din partea cea mai "powerful" a piesei. In functie de rezultatele testarii piesa ramane sau nu pe radioul respectiv.

De ieri Vama se difuzeaza si pe Kiss Fm cu "Suflet Normal". Asta pana acum nu s-ar fi intamplat pentru ca anterioara conducere a postului nici nu catadicsea sa ia piesa in considerare pentru testare. S-a intamplat asa cu "La Radio" , "Bed for Love" , "Pe Sarma". Aceste piese nici macar nu intrau in cele 100 de difuzari pentru ca fostul director de programe pur si simplu nu considera ca piesele au de ce sa intre in testare. Practic el devenea testarea. Lucrurile se schimba insa si iata ca Vama se difuzeaza si pe kiss fm. Am facut aceasta dizertatie pentru ca cred ca publicul nostru este si aici si imi pare ra pentru toata perioada in care a fost privat e muzica noastra.

In rest raman un fan Guerilla carora le multumim pentru "every day support"

Preview pentru seara asta

vineri, 1 august 2008

Teledon Realitatea

Realitatea organizeaza un teledon in beneficiul sinistratilor din Moldova. Asta se va intampla luni. Puneti mana si voi si dati un telefon si ceva de ajutor pentru oamenii aia.

Pierderea casei presupun ca poate echivala cu pierderea cuiva drag.

Need a job?

Agentia de Vise cauta asistent productie si marketing:

Cerinte:
- student(a) si/sau cursuri de birotica-secretariat;
- limba engleza (nivel avansat)
- cunostinte operare calculator (Word, Excel, Power Point, Internet)
- contabilitate primara
- abilitati de organizare, comunicare si relationare;
- capacitate de lucru in conditii de stres;
- orientare catre rezultate si respectare a termenelor;
- atentie la detalii, rabdare, ordine;
- capacitate de concentrare pe prioritati;
- confidenţialitate;
- prezenta agreabila.
Responsabilitati:
- intocmeste agenda zilnica;
- corespondenţa e-mail, fax;
- contabilitate primara (facturi, chitante, banca);
- secretariat/ administrative;
- cautare locatii pentru evenimentele organizate de agentie; identificare furnizori, colaboratori;
- urmarirea contractelor (conditii, termene, rezultate).

contact alina macarie mail: alina.macarie at gmail dot com si bedforlove at gmail dot com

Pentru publicitari

Credeti ca Picasso ar fi fost un bun art director?