[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 22 septembrie 2009

O lume pe dos

Am inceput repetitiile la teatru. E o perioada grea, dar frumoasa. Constructia unui rol. Suntem o echipa relaxata. Am sa scriu despre acest spectacol in mod constant. Se numeste "O lume pe dos" si reuneste trei piese intr-un act ale unor dramaturgi americani contemporani. Este o premiera nationala la Teatrul de Comedie. Indraznesc sa spun ca in aceasta formula de alaturare e o premiera europeana. Ma rog, nu e foarte relevant decat pentru noutatea textelor. Si textele sunt fortoase, puternice si foarte comice. Le-am descoperit intr-o librarie din Singapore unde am petrecut patru ore stand pe jos si rasfoind multe carti. Tot atunci l-am cunoscut pe Syd Field si Screenplay si cred ca a fost un moment de rascruce in viata mea. Am invatat enorm de la Syd Field. Am mai vorbit despre asta aici. Spectacolul se monteaza la Sala Studio a Teatrului de Comedie. Sunt fericit ca m-am intors la repetitii si ca pot sa-mi fac meseria pentru care m-am pregatit. Raman la parerea ca mare parte din frustrarile noastre profesionale vin din neputinta de a profesa meseria pentru care ai mers patru ani la o facultate.

19 comentarii:

  1. Felicitari pentru puterea de a face ceea ce iti place.

    RăspundețiȘtergere
  2. @deena e mai degraba noroc decat putere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Abia astept magia momentului...sa pot povesti si eu asemeni tie..Te citesc cu uimire nemaiintalnita, cu zbatere linistita, Tudor-actorule..Cred ca voi fi impietrita de emotie, fericire si va fi cea mai fericita zi din viata mea, aceea in care voi juca alaturi de actori adevarati..Sunt anul II, mult n-ar mai fi dpdv al studiilor..Dar mai sunt atatea alte obstacole..:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa ne anunti cand e premiera. Nu voi lipsi (sper:)).

    RăspundețiȘtergere
  5. Este foarte important sa poti sa faci ceea ce iti place, ceea ce iubesti. Sa mergi cu drag la serviciu, sa te relaxezi acolo, atunci!
    Cand o sa fie reprezentatia? Sa stim si noi, sa ne luam bilete:D

    RăspundețiȘtergere
  6. ma bucur pentru tine. chiar as vrea sa te vad interpretând un rol, într-o piesa de teatru.

    RăspundețiȘtergere
  7. te-ai nascut sub o stea norocoasa daca ai acest privilegiu! bravo

    RăspundețiȘtergere
  8. E minunat sa poti face ceea ce-ti place si mai ales sa fi constient de asta; fiind constient ca esti acolo unde iti doresti sa fi, facand lucrul care iti place, totul capata o alta forma, un alt sens, mai profund, mai firesc; atunci pui suflet, daca nu tot sufletul tau, atunci lucrurile ies cel mai bine, muncesti cel mai mult si oboseala de la final este una placuta

    RăspundețiȘtergere
  9. Dar cu neputinta pe care o simti dupa ce ai facut patru ani de facultate si iti dai seama ca, desi esti ok cu ceea ce faci, nu e cu adevarat ce vroiai tu si ceea ce aveai nevoie? Of...ce post frumos si trist in acelasi timp.

    RăspundețiȘtergere
  10. @tudorchirila E intr-adevar si noroc, insa sunt destui cei care au avut ocazia de a face ceea ce le place, insa au preferat sa aleaga ceea ce e mai bine platit. Trebuie sa fii puternic pentru a-ti putea pastra anumite valori.

    RăspundețiȘtergere
  11. daca asta te face fericit...drum bun!meseria de a fi fericit se deprinde cu har si o farama de noroc(pe care le ai).Succes!

    RăspundețiȘtergere
  12. loussier

    http://www.youtube.com/watch?v=R7_fCWCixDk

    RăspundețiȘtergere
  13. Fericitule, spor la treabă și succes cu noul spectacol!
    Te contrazic .... frustrările multora vin din faptul că facultatea pe care au făcut-o nu se întâlnește cu vocația ... Știi câți au făcut școli că așa i-a obligat mama???

    RăspundețiȘtergere
  14. nu e noroc Tudor.
    Vrei nu vrei,tot acolo ajungi. Iti sta'n fire sa nu te lasi purtat pe valul "trebe sa'miiau o slujba sa'mi castig banii" facand ceva ce nu'ti place. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. si...ce faci daca meseria pentru care te-ai pregatit patru ani nu e chiar ce ti-ai dorit si...simti ca ai lasat un vis sa moara?...Felicitari pentru ca tu nu ti-ai lasat visele sa moara si...incet,incet s-au implinit.Incerc si eu sa ii invat pe altii sa nu-si uite visele ,chiar daca uneori e greu si aripile se mai frang...incerc...

    RăspundețiȘtergere
  16. tudor,am si eu o intrebare.
    campania "chirila in licee" mai continua? ca se zvoneste ca vii in Mihai Viteazu pe 12 octombrie...

    RăspundețiȘtergere
  17. Teatrul National Timisoara , ''Trei femei inalte '', iti aduci aminte? Sunt multi ani de atunci , cred ca 1997 sau 1998 :)..Am urmarit cu mare placere acea piesa in care ai jucat alaturi de Iarina Demian , Andreea Bibiri , Maria Ploae.Superba piesa! Superbe roluri! Actori de exceptie

    RăspundețiȘtergere