[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 9 iunie 2010

Iubirea ca un zbor de zmeu

Se spune ca pentru a supravietui in iubire oamenii au nevoie de aspiratii si idealuri spirituale si culturale comune.

Mi-a venit apoi ideea acestei parabole (daca nu e prea mult spus, parabola)

Iubirea e ca un zbor cu kite-ul. Ce ii leaga pe kiteri? Trei lucruri: marea, vantul si dorinta de a zbura. Toti kiterii au aceste trei lucruri in comun.

Kalil Gibran spune ca indragostitii ar trebui sa se comporte in iubire precum coloanele unui templu: departate, ca sa sustina greutatea acoperisului. Oamenii sa-si acorde spatiu ca sa reziste in iubire, ca sa aiba de unde se intoarce unul catre celalalt, pentru ca mereu sa se reimpreuneze improspatati de propriile solitudini.

Pe mare, cand iesi cu kite-ul, esti singur. Dar daca iesi impreuna cu iubita ta, tot singur esti, dar o stii acolo, pe mare, undeva langa tine, plutind peste ape. Te leaga de ea vantul si zborul si intinderea nesfarsita, albastra. Plaja e locul in care te intorci si-ti regaseti iubirea intr-o imbratisare arsa de soare. E locul unde exista din nou "noi". Regasire, reintregire, amestec si fuziune. Iubire.

Dupa un timp va fi nevoie din nou de mare, vant si zbor, dar toate astea pentru a ne reintalni mai frumosi si mai puri pe plaja.

27 de comentarii:

  1. Din pacate ma repet.
    Senzatia de zbor e legata foarte mult de modul in care percepem si oferim sentimentele, mereu vom zbura cand suntem fericiti.
    "Am prins aripi cand ma sarutat."
    3sud est "Nu-mi rupe aripile in zbor."
    Cu totii stim sa zburam. Corect?!

    RăspundețiȘtergere
  2. frumoasa parabola si adevarata mai ales. cred ca la fel de bine sa zbori zmeu-ul la munte, sa-ti conduci motorul printr-un defileu, sau sa-ti duci visele pana la luna :)

    RăspundețiȘtergere
  3. am fost zmeul tau mereu,sa ma ti in vant nu-i greu.. la asta te referi?

    RăspundețiȘtergere
  4. ai abordat foarte interesant problematica iubirii si a cuplului in general. insa mie mi se pare foarte complicata chestia asta cu iubirea. sa fie oare asa pentru ca nu am intalnit persoana potrivita sau asa li se intampla tuturor?

    RăspundețiȘtergere
  5. Tudor,unde ai gasit acea setare in care poti sa iti pui o melodie pe blog?Cum o ai tu "cantec de gasit"...

    RăspundețiȘtergere
  6. @tudorchirila,atunci melodia in ce idee a fost scrisa? Zau ca mie asemeni melodiei asteia-mi suna..

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. depinde cat de departate sunt coloanele si cat de afectate de vreme sunt celelalte coloane din jur

    RăspundețiȘtergere
  9. Tudor, cuvintele ascund de multe ori adevarul. Tie iti mai lipseste un singur lucru...

    RăspundețiȘtergere
  10. sa va spun eu cum sta treaba...dragostea este ca o halba de bere...o bei si trebuie sa comanzi alta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Rasfoindu-va blogul am ajuns sa va inteleg mai bine unele opinii exprimate anterior. Blogul d-voastra este un fenomen extrem de interesant, o colectie de dulci banalitati, asemenea miriadelor de bloguri care sclipesc distant in blogosfera. Totusi blogul d-voastra este pe prima pozitie in topul popularitatii Ze List. Este asadar de inteles teama d-voastra (tranzitiva) ca personalitatile copiilor nostri vor fi mai degraba marcate de nickname-uri anonime si anodine decat de nume, prenume si renume. Pai daca blogul asta, cu acelasi continut serafimic ar fi fost semnat „un oarecare TuChy” sau scurt „TuKi” cam ce popularitate ar fi avut? Va rog sa nu ma intelegeti gresit. Popularitatea acestui blog data de reverberatiile Vamei Vechi mai degraba, decat de continutul sau, este un bonus binemeritat pentru personalitatea actorului, cataretului si mondenului Tudor Chirila. Atata vreme cat „el” ramane constient de aceste aspecte. Opinia neguroasa despre zmeii cei cu nick-only-si-far-de-kite sugereaza insa o usoara tendinta de pierdere a discernamantului. Nu? P.S. Maine incepe Campionatul Mondial de fotbal. Veti scrie ceva despre asta? Care va este echipa favorita?

    RăspundețiȘtergere
  12. si totul graviteaza in jurul marii si al plajei. si tot ce e iubire si frumos asociem cu marea.
    f. frumos

    RăspundețiȘtergere
  13. Poate ca marea e sufletul nostru sau sufletul nostru e marea...

    RăspundețiȘtergere
  14. hei.. salut.. Kahlil Gibran, in toate scrierile sale prezinta partea simpla a lucrurilor, a vietii, partea pe care adesea o lasam in urma, fara a macar privi.. sper sa citesti Profetul...

    RăspundețiȘtergere
  15. vantul iti face parul sa zboare,da aripi cutiilor de carton aruncate impertinent oriunde,traseaza drumul unei barci,face steagul sa danseze; marea depinde de miscarile vantului,caci asa e natura creata; sufletul e gurmand de placeri,de satisfactii,asadar tot ce il inlta,il face sa vibreze,sa se hidrateze este "potabil" ; 2suflete sunt mult mai pretentioase,dar la fel de lucide in dorinte......de asta se simt bine impreuna

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu sunt de acord cu ideea de atat de multa libertate si departare in cuplu. Mai degraba, iubirea inseamna necesitatea de a fi mereu impreuna cu celalalt. Te simti tu insuti/insati doar cand esti impreuna cu ea/el. Si cum avem nevoie sa fim mereu noi insine, simtim nevoia de a nu sta departe de inima noastra, care se afla in alta persoana... In persoana iubita!

    RăspundețiȘtergere
  17. Asa simt si eu...fiindca am nevoie de solitudine uneori ca sa ma regasesc. Si mi-e dor sa-mi fie dor.

    Candva am visat asta...ca zburam:)

    RăspundețiȘtergere
  18. atunci cand tu te afli in Dumnezeu relatia ta cu iubita,cu toata lumea ,se regleaza,se aseaza la locul si intensitatea perfecta,cea mai potrivita. Cu inima in Dumnezeu toate sunt usoare. Insa asa sa te lupti tu singur cu forta magnetica a comuniunii ptr o balanta sanatoasa..., a carei sanatate depinde mai ales si de imperfectiunile celuilalt,e greu. Punctul gravitational e bine sa fie in tine,in launticul tau,in inima ta vie in Dumnezeu. Asa stii si tu,nu? Eu incep o propozitie si tu continui: lasandu-le pe toate ptr el, le....

    RăspundețiȘtergere
  19. ...in El le regasesti pe toate. (dar intr-o alta lumina si mai depline,mai perfecte)

    RăspundețiȘtergere