[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 11 mai 2011

Dicteu de parc

Adevarata tragedie s-ar intampla cand copacii nu s-ar mai indoi sub povara vantului. Sau daca cerul n-ar mai fi albastru, atat de albastru. O tragedie ar fi sa percepem acest albastru la fel. Daca albastrul meu ar fi egal cu al tau asta ar fi o adevarata tragedie. Stau in parc si o alta generatie galagioasa trece pe langa mine. Si-mi dau seama ce obositor e sa incerci sa fii profet. Cred sincer ca Iisus a fost fiul lui Dumnezeu. Pentru ca se comporta ca si cum a invatat din toate greselile milenare ale semenilor lui. Or un om normal nu invata din greseli. El practica repetitia. Mai trece prin fata mea un barbat pe role care-si plimba copilul impingand un carucior. Copacii se indoaie batuti de vant. Eu incerc sa stau drept in fata deciziilor mele. Inutil. Sentimenul asta perfid care-ti da senzatia ca decizi. Putere. Corporatie. Constructie. Echipa. Pozitivism. Pozitiv. Pozitiv. Masinile au invadat piata copilariei mele. Acum douazeci de ani nu erau masini. Si nici pungi pentru rahatul cainilor. Asta e un lucru bun. Desi asta va duce la disparitia mustelor verzi. Imi dau tarcoale doi porumbei. Cine stie ce destine or mai fi survolat azi? Zece minute pe o banca in parc. E un lux pe care mi l-am permis fara sa vreau.
Sent via BlackBerry from Vodafone Romania

4 comentarii:

  1. Cand ai in mana fraul decizilor, te simti liber si puternic. Omenirea a luptat sa fie stapana pe propriul destin, ca mai apoi sa isi dea seama de greutatea lucrului castigat.
    Acum luptam 'sa stam dreptti in fata deciilor' noastre.

    RăspundețiȘtergere
  2. albastrul meu nu e ca albastru tau...mda...maine as vrea s-ajung in silver. nu v-am mai vazut de aprox 6 luni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lucruri pe care le intalnim zi de zi,pe care noi le vedem ca fiind normale,banale,le-ai dat un rost.Dar dincolo de "banalitate",nimeni nu intelege ca "minunea" consta in normalitate,in faptul ca soarele rasare,ca apune.Minunea sta in cerul albastru si in pasarile care intregesc uneori peisajul sau.Ma bucur ca am citit pe un blog acest lucru.Tot respectul din lume!

    RăspundețiȘtergere