[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 10 iunie 2011

Singuratatea e sinceritate

E greu sa stai de vorba cu tine...

Ceva inexplicabil te indeamna sa fugi.

In definitiv cum poti sa-ti raspunzi propriilor acuze... te ridici si pleci, dai cu pumnul in masa, te strangi de gat?

Nu, nimic din toate astea. Mai degraba ajungi sa rostesti jumatati de adevar, apoi astepti sa vezi daca e loc de mai mult.

Te simti ca un hot surprins cu spatele lipit de ultimele scanduri de gard, gata sa dea coltul, eliberat. Apoi se aude o voce careia trebuie sa-i raspunzi.

Te-ai prins. Si nu mai zici nimic. Ti-ai aruncat tie un adevar gol golut sub forma de intrebare. Tocmai cand reuseai sa pleci.

Dai din colt in colt si cauti o salvare in ceva de pe afara. Orice. Poate chiar si o rugaciune. Caci daca apelezi la Dumnezeu fie si pentru cateva momente, uiti de tine. Uiti ca iti esti dator cu raspunsuri, uiti sa faci pace cu tine si-l iei martor pe Dumnezeu intr-un razboi inutil.

Singuratatea nu e un sentiment si nici o stare. E o camera in care intri si iesi cand cauti adevarul din tine. Singuratatea e o camera in care se afla sinceritatea. Greu de suportat, sinceritatea devine o sauna groaznica si te alunga ca pe un neinitiat.

Unii se obisnuiesc. Altii intra si ies ratacind bezmetici. Cei mai multi nu-si pun problema...

34 de comentarii:

  1. Si daca te gandesti la aia cei mai multi,iti dai seama ca "Ignorace is bliss".

    RăspundețiȘtergere
  2. In camera sinceritatii il vei gasi intotdeauna pe Dumnezeu.
    Si Sfantul Petru e acolo, toarna mir peste pietre.
    ( mi-e dor de Sfantul Petru cantat live )
    In camera sinceritatii trebuie sa stai des ca sa ajungi sa-ti auzi bataile inimii.
    In camera sinceritatii ne intalnim cu totii intr-o buna zi.

    http://youtu.be/2vJ9e68spsI

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca singuratatea este o cale spre sinceritatea fata de tine, o lupta pe care o porti cu tine si cu imaginile celorlalti pentru ca de fapt doar in imaginatie ii poti confrunta. La final esti istovit, si te multumesti cu un crampei, dar asta nu inseamna ca ai gasit pacea cu tine, poate doar un armistitiu.

    RăspundețiȘtergere
  4. da, dar cand e in cantitati moderate. singuratea te poate face sa-ti pierzi mintile, daca nu alegi tu cand sa fie, daca nu e doar o alternativa

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu mi-e teama de singuratate.Singuratatea mea e linistitoare...sunt impacata cu mine insami.
    Ce ma nelinisteste e jungla de afara.

    RăspundețiȘtergere
  6. cred ca e cu adevarat binecuvantat cel care poate sta singur cu el insusi.
    insa daca stai sa te gandesti- e atat de usor...

    RăspundețiȘtergere
  7. Am ajuns sa nu mai cred intr-un Dumnezeu personal, de aceea nu pot sa ma mai rog...poate gresesc. Iar momentele de singuratate imi sunt chiar necesare uneori le prefer oricarei companii...poate pentru ca sunt prea egoista...

    RăspundețiȘtergere
  8. singuratatea e o stare de sprit. daca nu e o stare de spirit atunci e insingurare, sau indepartare. insingurarea e un lux, e ceva ce iti permiti. singuratatea e o lipsa. singuratatea nu e o alegere, insingurarea, da. hai sa nu consideram filantropi pe cei care dau o tigara dintr-un pachet plin, dar pe cei care o dau pe ultima. singuratatea e un efect al sinceritatii si nu invers, deci: "sinceritatea e singuratate". chiar si ordinea cuvintelor conteaza... nu vom sti... niciodata!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. ...si apoi te intrebi de ce? si iti raspunzi: pentru ca asteptam atat de mult, si dam atat de putin; pentru ca ne credem atat de curajosi, si ne e atat de frica; pentru ca ne dau lacrimile intr-o zi senina si nu stim de ce...

    RăspundețiȘtergere
  10. Singuratatea este primul pas catre cunoastere...

    RăspundețiȘtergere
  11. cand esti singur, ai ingropat pana si trecutul.
    pentru ca daca trecutul a fost autentic, il duci cu tine mereu. si nici macar cu amaratul ala de trecut adevarat nu esti singur.

    cand esti singur ai pus in pamant si prezentul.
    prezentul orelor de acum, exact in clipa asta, cand te ustura genele de-atata nesomn. stii cum e ? parca joi am dormit ultima oara?

    nu esti singur numai cand ai viitor si il chemi pe viitor printr-un geamat ca lupul la Luna cea argintie plina de ploaie de pe fereastra.
    si abia atunci nu te simti singur, pentru ca intreaga ta fiinta stie pe de rost si r e c u n o a s t e ca acela/aceea e acolo.

    n-avem nevoie de nimic, nici macar de sinceritate,

    avem nevoie doar de un pod de palma pe care sa ne spunem suspinul, offf.

    dar e un sigur pod in lume si numai unul, un singur pod al carui arc de cerc s-ar continua cu al nostru..

    numai o pereche de maini, dintr-o pereche de umeri, dintr-o pereche de buze, dintr-o pereche de ochi unde o putem face.

    un arc de cerc si o soapta
    tu

    si tu nu seamana cu nimeni
    si noi stim
    n-avem nevoie de sinceritate
    e-n respiratia noastra.

    putem sa nu mai fim sinceri niciodata
    nici in viata asta nici in alta
    ca tot degeaba
    ne ramane suspinul in gat
    si suntem mai singuri ca niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. buna ziua din nou, vreau sa imi cer scuze, comentariul meu a fost sters de catre fetita mea, in scurtul timp in care a ramas singurica cu laptopul... a aflat in felul asta ce semnificatie avea acel semn mic, care semana cu un cos de gunoi...

    admiratia mea pt blog ramane insa extrem de valabila:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Si unii aduc minciuna in acea camera. Si traiesc cu ea...

    RăspundețiȘtergere
  15. Mare filozofia asta a singuratatii, a intrebarilor fara raspuns, a ezitarilor si a sinceritatii noastre cu noi insine...

    RăspundețiȘtergere
  16. Sinceritatea se prelinge din singuratate!Se scurge in noi,din noi,prin noi...O cautam orbeste si ne rugam sa se contopeasca cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  17. atunci cand o simti, iti dai seama ca ai nevoie de cineva.

    RăspundețiȘtergere
  18. Draga Tudor iti recomand rugaciunea. Pe mine ma ajutat intodeauna!

    RăspundețiȘtergere
  19. nu. n-am dormit, daca asta ai vrut sa ma intrebi. astept ora noua. sa-ti spun ce vei vrea sa auzi.
    stiu ca esti aici. am invatat de ceva vreme sa ghicesc in stele.



    mesaj aruncat intr-o sticla in mare.
    ssst...:)

    RăspundețiȘtergere
  20. foarte frumoase cuvintele. E incantator modul in care le explici pe toate si cat de usoare par lucrurile din prisma ta. :)

    RăspundețiȘtergere
  21. nu pot da o definitie exacta a singuratatii, dar sunt sigura ca singuratatea ucide.

    RăspundețiȘtergere
  22. Daca imi permiti, as dori sa raspund postului tau cu ceva ce eu am scris.

    Timpul nu cunoaste extremitatea trecutului sau viitorului (sunt constienta ca afirmatia are o posibila tonalitate paradoxala).
    Comoditatea neintelegerii intrebarilor mai presus de fiinta tenteaza uneori sa ambitioneze in a crede ca putem fi blocati in doua planuri simultan.
    Nu putem trai in trecut. El cuprinde actiuni, varietate de sentimente, multitudine de idei, deja consumate.Iar viitorul nu poate fi constientizat.
    Timpului, i.am dat intalnire. In cafeneaua aceea, cu aspect comun, de pe colt, in capatul strazii unde eu locuiesc.
    Lumina de acolo este usor anemica. Avem nevoie de intimitate.
    L-am rugat sa fie punctual, raspunzandu-mi cu o oarecare aroganta, ca nu obisnuieste sa lase oamenii sa astepte.
    Acum, sta pe scaunul din fata mea. Fumeaza o tigara,soarbe usor din ceasca de ceai, imi analizeaza minutios ticurile verbale, tremurul cu care scriu pe foaie si certitudinea pe care o am ca noi doi ne cunoastem de mult timp.
    La sfarsit, i-am strans mana hotarator „Catalina, imi pare bine ca ne-am reintalnit”.


    P.S. Intr-adevar. Este greu sa stai de vorba cu tine insati,avand pretentia unei sinceritati interioare.

    RăspundețiȘtergere
  23. Frumusetea singuratatii

    Multa lume vede singuratatea ca pe ceva daunator , o stare de care trebuie sa scapi cu orice pret .Mare greseala ! Omul singur este o fiinta intreaga , libera , incarcata cu toate frumusetile pe care natura i le-a daruit. Analizati-va cu atentie si o sa vedeti ca in voi sau in jurul vostru nu este nici un gol . E numai pace si binecuvantare.Te poti ruga, poti plange , poti crea valori pe care numai aceasta singuratate ti le contureaza in minte fara ca cineva , din preajma,sa ti le stearga cu voie sau fara de voie.Nu va fie teama de singuratate ! Cautati-va o preocupare. Fiecare om se naste cu un talent , trebuie doar sa-l descoperim.De la 25 de ani pana la 57 am trait singura . Am crescut un copil , mi-am facut o casa si mi-am ajutat parintii spre sfarsitul vietii lor . In toti acesti ani mi-am dorit sa nu mai fiu singura .N-am stiut ce pret are singuratatea . De doi ani incerc sa ma obisnuiesc cu viata in doi . A disparut linistea , acea stare de bine si libertate . A DISPARUT BINECUVANTAREA . Tot ce fac sunt franturi din sufletul meu eliberate cu greutate pentru ca in jurul meu e un zid pe care nu-l pot distruge si care-mi acopera seninul zorilor si frumusetea amurgului .Din perioada singuratatii mele vor ramane in urma multe frumuseti ce vor incanta ochii celor care vor avea ocazia sa le admire.

    RăspundețiȘtergere
  24. Frumusetea singuratatii

    Multa lume vede singuratatea ca pe ceva daunator , o stare de care trebuie sa scapi cu orice pret .Mare greseala ! Omul singur este o fiinta intreaga , libera , incarcata cu toate frumusetile pe care natura i le-a daruit. Analizati-va cu atentie si o sa vedeti ca in voi sau in jurul vostru nu este nici un gol . E numai pace si binecuvantare.Te poti ruga, poti plange , poti crea valori pe care numai aceasta singuratate ti le contureaza in minte fara ca cineva , din preajma,sa ti le stearga cu voie sau fara de voie.Nu va fie teama de singuratate ! Cautati-va o preocupare. Fiecare om se naste cu un talent , trebuie doar sa-l descoperim.De la 25 de ani pana la 57 am trait singura . Am crescut un copil , mi-am facut o casa si mi-am ajutat parintii spre sfarsitul vietii lor . In toti acesti ani mi-am dorit sa nu mai fiu singura .N-am stiut ce pret are singuratatea . De doi ani incerc sa ma obisnuiesc cu viata in doi . A disparut linistea , acea stare de bine si libertate . A DISPARUT BINECUVANTAREA . Tot ce fac sunt franturi din sufletul meu eliberate cu greutate pentru ca in jurul meu e un zid pe care nu-l pot distruge si care-mi acopera seninul zorilor si frumusetea amurgului .Din perioada singuratatii mele vor ramane in urma multe frumuseti ce vor incanta ochii celor care vor avea ocazia sa le admire.

    RăspundețiȘtergere
  25. Uneori singuratatea e impusa si de alti factori si din pacate nu-i putem controla intotdeauna, mai ales cand se unesc.

    RăspundețiȘtergere
  26. Mereu am spus ca atunci cand stam de vorba cu noi si suntem sinceri ne putem speria de cel pe care il descoperim. Cel mai important este sa ne confrumtam cu noi, sa ne stim slabiciunile dar si ce e mai rau in noi pentru a ne putea feri si pe noi si pe ceilalti care nu merita sa ii ranim pentru ca asa simtim noi. Eu ma consider un om rautacios, invidios, suspicios, nedrept, lucru care m-a inspaimantat nu de putine ori. Incerc zilnic sa fac ceva bun in privinta asta si sper sa imi si reuseasca. Cnd am spus cuiva despre faptul ca nu imi place cum sunt cu adevarat aproape ca m-a crezut nebuna, dar si s-a speriat putin. Daca as fi continuat as fi pierdut acea persoana. Nu am facut-o si ca sa nu o pierd pe de o parte, iar pe de alta parte pt ca eu cred in mine ca pot fi un om mai bun. Da, mi-as dori ca in viata asta sa las ceva in urma despre care oamenii sa vorbeasca de bine, insa daca asta inseamna ca trebuie sa fiu un om mai putin bun, prefer ca peste ani ca lumea sa isi aminteasca de mine ca a fost o mama buna, o sotie buna si imi e suficient. Confruntati-va cu voi pentru a va putea feri de voi. Avem sansa sa fim buni in viata asta. Si a fi bun se invata.

    RăspundețiȘtergere
  27. Fostul meu iubit ne-a părăsit pe mine și pe fiica mea acum șase săptămâni, după ce am încercat aproape totul pentru a-mi restabili relația, am fost dezamăgit. Nu mi-a ieșit nimic. O săptămână mai târziu, în timp ce parcurgeam Instagram-ul meu, am văzut câteva mărturii despre DR, zori ajutând oamenii să-și reaprindă relația și să repare casele sparte, la început am fost sceptic, dar am decis să încerc și am luat contact cu DR, Dawn pentru ajutorul ei, câteva zile făcând contactul cu ea, totul s-a schimbat automat, tristețea mea a devenit bucurie, zâmbetul era pe toată fața mea, totul s-a întâmplat foarte repede și rezultatul a fost perfect. Folosesc acest mediu pentru a-l aprecia pe Dr, Dawn, dacă aveți dificultăți în relația voastră.
    * Dacă vrei să concepi.
    * Dacă vrei să te reîntâlnești cu iubitul tău.
    * Dacă ai nevoie de putere spirituală.
    Dr. Dawn Acuna este singura persoană care vă poate ajuta: dawnacuna314@gmail.com
    WhatsApp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere