[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 5 iunie 2009

Bucurestiul in Pamant

Cred ca furtuna de acum cateva zile a fost un semnal de alarma demn de luat in seama cu privire la cablurile spanzurate prin tot Bucurestiul. Un prieten francez imi spune ca dau orasului o infatisare de "lumea a treia". Dincolo de aceste considerente estetice perfect juste, cred ca inca doua furtuni ca asta si o sa ramanem fara cabluri de tot.

Poate ca trebuie o dezbatere publica pe tema ingroparii lor in pamant, asa cum se practica in lumea civilizata. E un cost enorm, stiu, dar investitia mi se pare absolut necesara. Inca doi ani cu trotuare ca dupa razboi (oricum n-avem loc pe trotuare de prea multe masini), dar vom putea privi cerul si altfel decat printr-o plasa de paianjen intesata de firele vietii noastre citadine.

19 comentarii:

  1. esti tipic..
    atunci tu de ce ti-ai ridicat masina peste bordura?
    macar nu mai comenta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Toti amicii mei straini cu care am vizitat Romania se opresc sa fotografieze stalpii cu firele lor imprastiate in toate directiile. Dupa vizitele lor am relizat ca pentru mine aceasta imagine e una care face parte din normal, pe cand ei o vedeau ca o curiozitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. nici nu mai stiu pe ce program sau ce emisiune(nu obijnuiesc sa fiu atenta decat foarte rar) am vazut aseara ca in arad primaria a pus stalpii electrici pe trotuar, asa ca asta e Romania, nu ma mai mira nimic...

    RăspundețiȘtergere
  5. astfel,bucurestiul poate zambi a speranta.privind spre cer.

    RăspundețiȘtergere
  6. inca mai sunt capitale europene care au la fel de multe cabluri precum bucurestiul.
    am observat ca in ultimul timp bucurestenii mai mult se plang decat sa faca ceva.
    oricum ideea cu cablurile ingropate este destul de buna.. dar sa vedem cine vine cu banii

    RăspundețiȘtergere
  7. Am o idee mai buna decat sa le ingroape, sa le ia si sa se spanzure cu ele. Daca vrei sa faci o poza in orasul asta nu ai cum. Ba ies firele pe cer si strica tot, ba un cos de gunoi, ba un caine care se pisa pe un stalp.

    RăspundețiȘtergere
  8. firele astea pe cer sunt corzile de la chitara lui Gulliver :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tudor eu nu sunt din Bucuresti, dar stirea ca se aproba construirea unui fel de.. telecabine deasupra lacurilor Bucurestiului m-a lasat fara cuvinte. Cablurile suspendate sunt relicvele trecutului dar telecabine deasupra lacurilor? Mie mi se pare ca nu fac tocmai parte din peisajul de campie si ca nu au o utilitate practica. Este clar pentru care motiv exista la munte, dar in Bucuresti??
    Pe semne ca cei care iau asemenea decizii nu au nici cea mai vaga idee despre conceptul de peisaj..

    RăspundețiȘtergere
  11. deja s-a inceput chestia asta, pe bulevardul decebal(probabil si in alte zone) au inceput sa ingroape cabluri, in cardul programului netcity. pe langa asta au fost ceva actiuni de taiere a cablurilor trase ilegal. cei care le-au tras legal au primit termen sa le ingroape. UPC stiu ca sta destul de bine la capitolul asta.. In orice caz e o treaba facuta romneste, ar fi putut sa traga toate fibrele de la inceput prin subteran, nu sa le traga pe stalpi ca dupa 5 ani sa le ingroape. Penibil, romania!

    RăspundețiȘtergere
  12. daca nu ma insel,acum ceva timp a exista o astfel de propunere despre care s-a vorbit si la stiri si daca din nou nu ma insel a existat o tentativa de genu...

    RăspundețiȘtergere
  13. Tudor vorbim despre alegeri?? Inca nu ai scris nimic despre asta si azi e ultima zi.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ai atins un aspect interesant...si totusi sunt atatea alte lucruri care ar trebui sa ne intereseze mai mult decat ,,decorul''!

    RăspundețiȘtergere
  15. tot ce este vechi o sa dispara inclusiv cablurile..sunt convinsa. tot ce e vechi si perimat nu are sansa sa ramana. este o lege a firii. cartea noul Pamant a lui Eckhart Tolle, spune totul despre noul Pamant, despre noi..oamenii, despre schimbare si despre ce visam noi Tudoe de atata vreme..Nu suntem singurii visatori..stiu ca ce am visat va fi aici..te contarzic ca noi generatia, noastra nu a facut nimic..fiecare generatie a facut atat cat a putut sa faca..inca zambim..inca suntem aici, optimisti, incepem noi vieti, pas cu pas, in toate ariile reflectate de diamantul numit VIATA. Sunt mandra ca sunt aici acum. A inspira este cuvantul si atitudinea. Te admir pentru ce creezi..pentru ARTA care inspira si aduce speranta, pentru dragostea in care ai crezut si crezi. Te admir pentru ceea ce esti. Carmen

    RăspundețiȘtergere
  16. este atat de TRIST sa vezi fiinte cu pretentii de mari VIP, ca acest Mircea Badea cel Tanar si fara de cap, cel acre scrie aberatii despre altii! doar are gura sparta, el ataca pe toti si judeca tot ec prinde. O fi JUDECATORUL SUPREM PE PAMANT SI NOI NU STIM. E trist ca televiziunea ii plateste pe acesti oameni care si-au uitat menirea. E trist, trist.
    Televiziunea are MENIREA DE A ADUCE VESTILE BUNE. DE A INALTA SPIRITUL OAMENILOR SI nu de a manipula si controla si induce FRICA. A judeca pe altul dear Mircea cel tanar, pe tine te judeci, se spune ca preiei din problemele si karma celor ce-i judeci.In popor se spune pe drept~ te ajunge rasul de altul~ adica vei FI EXACT IN ACEEASI SITUATIE.Si mai mult decat atat, daca il asculti pe cel care ti-a fost prtener o vreme si care e acum pe calea lui buna, pe Oreste, ce judeci la altul si nu e ok, nu e ok in tine. TU AI ACEA PROBLEMA. ALA E IDIOT, TU ESTI IDIOT DE FAPR. ALALE NENOROCIT, TU ESTI!Cine foloseste limbajul asta suburban, nu e mai presus de nimeni. Nici macar mai presus de inteligenta unui purice din suburbii, din blanita unui catelus. NU ai nici un drept sa judeci pe nimeni. Nu ai nici un drept sa controlezi viata altcuiva decat a TA, dupa cum nu ai nici un drept sa fii sef de autostrada sau pe strada unde locuiesti! ar fi aberant! insa fiecare e stapan pe viata lui si are ce merita! sunt curioasa cat de bine stai la capitolele vietii tale. pun apriu ca multe sunt incomplete si nesatisfacatoare. AROGANTA AFISATA ARATA MULTE LIMITE. LIMITELE=INSATISFACTIE=RAUTATE=TRISTETE.Dupa cum am inceput, esti TRIST! Si blogul tau e trist ca si tine! Ciao! Celestia

    RăspundețiȘtergere
  17. nu stiu daca o asemenea cheltuiala ar fi justificata in acest moment. nu cred ca va trece mult timp pana cand nu va fi nevoie de atat de multe cabluri separate - probabil ca distributia catre consumatorii finali se va face prin dezvoltarea unui sistem tip wireless si va fi nevoie doar de conectarea prin intermediul cablurilor a unor puncte cheie cu 'centrul'

    RăspundețiȘtergere