[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 12 octombrie 2010

La semafor. Poza ideala.

Stau la semafor si trecutul atarna de mine.
Ce sa fac cu tine? Lumea ideala e un cacat frumos mirositor. Stau la semafor.
Daca trecutul s-ar rupe de mine, as spala vase mai bine.
Asa, toate povestile mele sunt intrerupte de detergent. Visam la povesti murdare intr-o viata imaculata.
Nu ma calific, nu ma calific pentru poza de familie ideala, desi va asigur ca dorm cu ea sub perna. Trebuie sa lupti pentru iubire, s-o cureti de nefericire, prespalare, inmuiere, scurgere.
Trebuie sa lupti pana sa te si caci in zilele noastre cu toate fast food-urile astea care-ti dau scaunul peste cap.
Inca n-am ajuns sa ne cacam virtual." Ai reusit?" Trimite-mi si mie link. Hmmm, frumos, sanatos, bravo, cum reusesti?"
Iubito, as vrea sa fiu eroul tau, dar mai am de spalat.
Casa trebuie sa fie luna. Curat in casa si pe creier.
La semafor se pune verde si nu pot sa scriu. Splash!! Parbrizul se manjeste cu amintiri.
Stau la semafor si trecutul atarna de mine. Daca s-ar rupe...
Niciun fotograf bun n-a realizat poza ideala. E micul cadou pe care Dumnezeu l-a lasat mediocrilor.

16 comentarii:

  1. Poate. Dar toți suntem într-o căutare continuă. Iar dacă luptăm, înseamnă că mai avem încă un motiv bun pentru a o face.. Un ultim strop de speranță rămas.
    Vezi că s-a pus verde. Treci peste ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. nasol sa tot "trebuiasca"sa lupti nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  4. "E micul cadou pe care Dumnezeu l-a lasat mediocrilor"?!M-au trecut fiorii...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu consider ca "trebuie", eu aleg sa o fac, sa lupt pentru iubire printre altele..! Alegerile pe care le facem ne definesc.
    "Zambeste, maine va fi mai rau!" :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Poza ideala... din pacate asta suntem momentan niste simpli admiratori al unei scene de teatru numita "Lumea de azi",nu putem sa ne implicam sa ii schimbam scenariul..
    Off topic
    Servus, uite eu am vazut acum 2 ani Legaturi bolnovicioase si ma gandeam sa ma mai uit odata la el... Nu stiu daca m-ai putea ajuta ,sau cine mai citeste acest comentariu, sa imi spuneti de unde as putea procura dvd-ul sau ceva...
    un e-mail de conctact ar fi amysimplu@yahoo.com
    Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  7. poate ca sunt eu peste masura de pudibond, dar povestirea are un iz urat mirositor inca dupa primele cateva cuvinte :( iar e la moda printre vedete traducerea englezescului "shit"? si sigur erai la semafor, si nu pe olita? /:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Bof, m-am saturat de atata cinism. Life is shit and other bla blas! Nu e adevarat. Ne plangem de lupta fiindca uitam de ce luptam. Bineinteles ca luptam, ca de, iesim din plin secol XX si intram in altul, mai breaz decat celalalt. Oricine crede ca viata "ideala" e posibila aici si acum ii lipseste o doaga.

    Dar atunci cand stii pentru ce lupti, atunci lupta iti devine draga si nici viata aia "ideala" nu te mai bantuie de sub perna. Prefer o viata plina de framantari exprimate uneia in care invat sa pretind ca sunt fericita.

    Exista aici o patura sociala care descinde din burghezie, unde parintii isi trimit copiii nu la psiholog, ci la psihiatru fiindca nu stiu cum sa le vorbeasca. Unde oamenii nu stiu sa rada iar prietenii sunt cei care sunt okay cu tine atunci cand cazi.

    Prefer lupta - exista ceva mai ideal? Asumata, ne tine treji, vii, oameni, ne tine aproape de noi insine si de adevra, de realitate.

    Da, e oribil sa ai senzatia ca lupti de unul singur, sa nu fie nimeni acolo atunci cand cazi, sau sa fii tradat de cineva drag. Sa visezi la "Adam and Eve in a wine covered shack", sa stii ce e iubirea si sa nu o poti crea, well, e frustrant si teribil de dureros.

    Neputinta, si neputinta de a lupta cu neputinta - e probabil cel mai feroce demon care ne tortureaza, iar dintre toate incapabilitatie nostre, aceea de a nu avea curajul sa facem deschis, distinctia autentica dintre bine si rau - e cea care ne tintuieste asa cum un bold tintuieste un fluture proaspat prins si varat de viu in insectar.

    Asa ca... daca vrem sa traim frumos, apoi sa ne asumam frumusetea dupa care tanjim. E simplu. Iar poza vietii ideale - let it be damned. Daca iubesti, apoi iubeste - direct, simplu, din plin, dincolo de vanitati, iar casa si creierul or sa se curete singure.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu-i pe pamant barbat mai curat ca fiul lui Laertes. Iertarea e imaculata, nu suficienta. Suficienta se spala cu spuma detergentilor. In rest, ne ajunge spuma marii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca obosim luptind, am murit deja.Eu nu cred ca idiotii, cretinii, grobienii, isi ia vreo zi de odihna. Prostii nu obosesc niciodata sunt nativi, nici macar nu depun efort pentru asta. E trist ca sunt chiar majoritatea care hotaraste si pentru tine si pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Genială esenţa!
    'Visam la povesti murdare intr-o viata imaculata.'

    RăspundețiȘtergere
  12. În spiritul ultimei tale idei:
    - Ești prea bun! Nu știu ce o să se aleagă de tine până la urmă!

    RăspundețiȘtergere
  13. Dar oare dacă trecutul n-ar mai atârna de noi, cum ar fi viitorul? Oare nu ne-am clădit visele undeva în trecut?
    Iar poza ideală n-o va face nimeni niciodată, pentru că lentila aparatului foto se va înceţoşa mereu din cauza slăbiciunii noastre pentru nişte vise iluzorii; pentru că vrem să zburăm cu aripi virtuale...

    RăspundețiȘtergere
  14. Diamantentrauringe sind immer sehr beliebt bei thomas szabo den Paaren. Und der Grund seiner Popularität ist seine Eleganz und natürlicher Schönheit. Aber thomas sabo uhr vor Kauf Ihres Diamantring Sie müssen bedenken, die 4C von Diamant, Schnitt, Farbe, Karat thomas sabo ohrringe seestern und Klarheit. Es ist sehr wichtig, das Wissen dieser 4C haben. Aber der wichtigste Faktor unter ihnen ist der Schnitt eines thomas sabo anhänger Diamanten. Cut von Diamant bezieht sich nur auf die Qualität der Diamanten und auch seine Form.

    RăspundețiȘtergere