[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 25 februarie 2014

Paralel cu sfârșitul

E una din zilele în care probemele mă extrag din ordinea firească a lucrurilor și importanța mea ca ființă pe pământ capătă dimensiuni exagerate. În proprii mei ochi, cel puțin. Una din zilele alea în care ești orbit de cât crezi tu că însemni. În care uit fără să vreau că undeva în Bucegi, liniștea cărărilor jepilor nu poate fi tulburată de însemnătatea mea. La fel cum vreo prostituată din Havana nu-și mai amintește acum dacă am fost sau nu. N-am fost... E una din zilele alea în care ești mai puțin crezând că ești mai mult. Privesc pe geamul de lângă bancul meu de lucru. În fața blocului de vis-a-vis este oprită o salvare. Pe ușa blocului șoferul și un brancardier se chinuie să scoată un bătrân imobilizat într-un scaun cu rotile. Nu-i văd chipul omului căci este prea departe. Văd doar cum se bălăngăne capul lui după partitura treptelor pe care le coboară cei doi. Știu că privește în gol. Cu greutate, oamenii îl urcă în mașina salvării. Șoferul așează undeva prin mașină două sacoșe, probabil lucruri de-ale bătrânului. Brancardierul închide ușa după el. Salvarea dispare iar eu rămân descumpănit și simt nevoia să scriu acest text. 

15 comentarii:

  1. "E una din zilele alea în care ești mai puțin crezând că ești mai mult." --->MOOD OF THE DAY

    RăspundețiȘtergere
  2. Intamplarile dureroase din vietile altora ne mai trezesc si pe noi din propria vanitate si suficienta si incepem sa regandim rostul nostru pe lume, relatiile cu ceilalti, redimensionam propriul eu si devenim mai umili... Din fericire / nefericire uitam repede, viata ne absoarbe din nou picatura cu picatura...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe scara blocului unde locuiesc,un barbat cu probleme cu greutatea si cu inima face o jumatate de ora cred sa coboare de la etajul 4.Rareori ma intalnesc cu dansul,ducandu-mi cainele la plimbare,si de cele mai multe ori ne intalnim si la intoarcerea mea..Sunt tanara si mi-ar placea sa ma bucur mai mult de ce imi ofera viata,de anii acestia..Mereu cand il intalnesc pe omul acela ma gandesc la asta..

    RăspundețiȘtergere
  4. Momentele astea sunt, de fapt, binecuvantari, clipe privilegiate care, precum spuneai, ne ajuta sa ne situam mai bine si mai just, in univers, fata de ceilalti si fata de noi insine. Sunt crampeie de adevar nefardat, real si adesea strigator la cer, care devin mangaieri, ulterior, aratandu-ne, prin comparatie, situatia noastra privilegiata..ca un val furtunos care se preschimba in spuma. Sa ne bucuram ca primim, din cand in cand, semnale de trezire!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai intai sa citesc, apoi comentariile...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu putem vedea lumea decat prin proprii ochi. Nu putem judeca lucrurile decat din unghiul privirii si gandirii noastre. Nu ne putem anula si nu ne putem simti atat de infimi pe cat suntem.. Si oricat ni s-ar spune sau ne-am spune ca nu suntem centrul universului... ramanem totusi centrul propriului univers. Iar in propriul univers, noi suntem inceputul si sfarsitul.. Nu exista logica in afara existentei noastre. Cel putin nu in forma noastra actuala, pamanteana.

    Asa ca daca nu e aroganta cea care dimensioneaza exagerat importanta fiintei tale.. atunci nu e o dimensiune exagerata..

    ..Si chiar daca linistea cararilor nu este tulburata de insemnatatea ta.. existenta ta nu isi pierde importanta. Nu trebuie sa tulburi linistea vreunui loc indepartat, sau sa ramai in memoria tuturor .. E suficient ca ne tulburi pe unii dintre noi cu muzica,cuvintele si faptele tale.. Ca ne atingi si ne ajuti, in forme ce poate nu le banuiesti.. Majoritatea nu reusim sa insemnam asa de mult pe pamantul asta.. :)

    Asa ca situatia batranelului nu trebuie sa te descumpaneasca.. La varsta lui probabil, viata ta va fi fost suficient de insemnata..:).. Cheer up!

    RăspundețiȘtergere
  7. E bine ca dupa ce am citit textul tau am invatat ceva . In viata fii cine vrei tu sa fii si atat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eliberare prin scris...

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. faptul ca ne mai atrag si alte momente ale vietii, in general, oameni in momente neputincioase sau alte situatii, ne aduc parca tragandu-ne de maneca cu picioarele pe pamant, astfel incat sa vedem ce inseamna soarta, destinul, greul vietii... si faptul ca ne aduc la stadiul normal de om

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte fain blogul tau, Tudor!
    Sunt un mare fan al tau, mai ales ca esti si dinamovist de-al meu!
    Pacat ca fratele tau e asa diferit de tine (in sensul foarte rau al cuvantului)!
    Oricum, felicitari pentru cariera ta si pentru blogul asta!
    Te invit si pe blogul meu, daca vrei sa intri:
    http://www.totusi-iubirea.blogspot.ro/
    Merci!

    RăspundețiȘtergere
  12. salut toată lumea sunt aici pentru a-mi da experiența în timp ce tranzacționez pe platforma de tranzacționare valutară, deoarece am văzut destule recenzii despre modul în care dl Barry ajută și ajută individul să facă tranzacții de succes. strategia sa de masterclass câștigă 10.000 EUR săptămânal și a fost grozav până la capăt, poți lua legătura cu el prin WhatsApp +17168691327

    RăspundețiȘtergere
  13. Fostul meu iubit ne-a părăsit pe mine și pe fiica mea acum șase săptămâni, după ce am încercat aproape totul pentru a-mi restabili relația, am fost dezamăgit. Nu mi-a ieșit nimic. O săptămână mai târziu, în timp ce parcurgeam Instagram-ul meu, am văzut câteva mărturii despre DR, zori ajutând oamenii să-și reaprindă relația și să repare casele sparte, la început am fost sceptic, dar am decis să încerc și am luat contact cu DR, Dawn pentru ajutorul ei, câteva zile făcând contactul cu ea, totul s-a schimbat automat, tristețea mea a devenit bucurie, zâmbetul era pe toată fața mea, totul s-a întâmplat foarte repede și rezultatul a fost perfect. Folosesc acest mediu pentru a-l aprecia pe Dr, Dawn, dacă aveți dificultăți în relația voastră.
    * Dacă vrei să concepi.
    * Dacă vrei să te reîntâlnești cu iubitul tău.
    * Dacă ai nevoie de putere spirituală.
    Dr. Dawn Acuna este singura persoană care vă poate ajuta: dawnacuna314@gmail.com
    WhatsApp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere