[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 30 mai 2008

Vama.Rehearsal stuff.

Circul Primarilor

Aseara am privit Pro tv. Circul primarilor. Candidatii care promit autostrazi cu larghetea nobililor rusi scapatati care si-au pierdut averile pe la Baden Baden. Parca urmaream o Romanie paralela cu cea care munceste. Clasa politico- demagogica a ajuns asemenea zonei crepusculare, un univers paralel cu lumea celor care muncesc in diverse sisteme, platesc taxe, dezvolta micro afaceri, cresc nivelul podusului intern brut. Aseara, urmarind promisiuni de autostrazi intr-o tara care nu reuseste sa finalizeze 250 km cu nume de Soare am realizat din nou Romania contrastelor.

Singura realitate care conecteaza cele doua entitati, cei care muncesc si dezvolta de cei care conduc, este furtul. Pentru ca cei care conduc fura de la cei care produc. Iar cei care produc realizeaza mult prea tarziu, daca au inceput sa faca asta, ca statul sunt ei. Asta pentru ca undeva la un macaz nefericit al istoriei poporul roman cu spirit mimetic exacerbat a ales Republica. Aseara la televizor mostenitorii fanarului arborau goma mesianica a salvatorilor. Intre timp Europa se dezvolta si romanii muncesc blocati in trafic. Vom avea doua autostrazi prin Bucuresti...si marmota....

miercuri, 28 mai 2008

Adevarul din mijlocul zapezii

In mijlocul intinderilor nesfarsite de zapada se afla Adevarul. Sta acolo nemiscat sub forma unui stalp gros si inalt de sute de metri. De mii de ani Oamenii infrunta viscolul ce rascoleste zapada intinderilor fara capat. Inainteaza greu catre stalpul din centrul stepelor albe cu sclipiri de diamant. Viscolul le biciuie fatele dar ei nu se lasa. Se apropie de stalp si fericiti incep sa citeasca inscriptiile lasate de stramosii lor.

Cei mai indrazneti se catara pe stalp si citesc tot mai sus. Dar odata ajunsi in varf oamenii inteleg ca au citit doar o mica parte din rotunjimile stalpului. Unii o iau de la inceput imbratisand celelalte parti ale cercului. Altii renunta si se multumesc cu ce au invatat. Se spune ca singurul care poate citi stalpul in intregime e inca asteptat sa vina. Pana atunci Adevarul ramane o chestie de perspectiva. Nemiscat va domina intinderile albe dar oamenii tot vor face incercari disperate ca sa-i cuprinda inscriptiile.

Intr-o zi un profet s-a apropiat de stalp si a vorbit cu voce ca tunetul incat banchizele de ghiata au inceput sa vibreze. -Renuntati!! Privirile voastre nu au timp sa cuprinda stalpul acesta. Daca veti fi citit o parte o veti uita citind partea cealalta. Renuntati caci nu-i este dat Omului sa cuprinda Stalpul cu privirea si intelegerea.

Dar Omul nu va renunta niciodata...si Adevarul va ramane o chestiune de prespectiva.


PS. Acestea fiind zise, discul Vama este foarte bun pentru ca imi place in primul rand mie(cine sesizeaza vreo unda de aroganta e doar rauvoitor). Eu asta am citit pe stalp si sunt fericit. Restul sunt comentarii....

Va asteptam pe sase iunie ca sa va impartasim portia noastra de Adevar.

marți, 27 mai 2008

This place is empty without you

Astazi am fost la Arene. Un soi de sedinta intre departamente. Am emotii. Avem emotii. Lucram la playlist. Ce cantam aici, ce vine dincoace. arenele erau goale. Am batut din palme. Sunetul s-a plimbat de doua trei ori intre tribune. Mi-a venit in minte versul celor de la Rolling Stones: this place is empty without you.

Am vazut ca lumea a inceput sa comenteze discul. Sa-l si critice. Sa compare. Este bine. E la vedere. Am muncit la vedere. Cei care viziteaza acest blog stiu deja asta.
Au asistat la nasterea lui impreuna cu noi. acum echipa s-a largit. Scenografi, light designer, vj, web graphics, voluntari carora le multumim ca-si ard nervii in soare impartind versurile discului. Pentru toate aceste lucruri si oameni exista o destinatie: 6 iunie Arenele Romane.

Am mari emotii. Ma alin insa cu ideea ca nu se mai poate merge decat inainte.Vremurile in care mergeam catre liceu si aveam libertatea sa ma intorc brusc si sa ma duc la cinema s-au dus. Nu mai e loc de intors. Pentru ca la capatul drumului nostru se afla publicul. Si cu publicul nu te joci:)

luni, 26 mai 2008

VAMA status

Astazi echipa vama filmeaza pentru "fotomodele" . Am facut un casting ieri care a durat aproape noua ore. Se va filma de noapte. Intre timp se inainteaza cu constructia decorului si schema de lumini de pe sase iunie. Cautam asiduu grasele de la tata taie porcu'. Sa stiti ca grase sexy si cu aptitudini de miscare nu se gasesc asa de usor:))

duminică, 25 mai 2008

Tudor la nouasprezece ani. Lyrics before music.

Toti avem un miros al copilariei.

asta ne obsedeaza si cateodata ne amintim...

Miroase a fum! strigam noi dar nu ne amintim de fum ci de fierul cu vopsea galbena, roasa al balansoarului...

Obsesia mea trecuta pe hartie ar suna asa:
Noapte de vara, straduta pavata, prafuita, tei cu mirosul respectiv, neon din abundenta la concurenta cu stelele, curti cu caini rebeli, am spus oare tot?

...din pacate lipseste ceva...Da, am gasit. Absentez din propriu-mi miros!

Si aproape ca era un tablou frumos. Ce folos!

vineri, 23 mai 2008

Pentru nelamuriri la descarcare. Q&A

Q: Pot sa introduc alta data acelasi cod si sa-l downloadez albumul de la acelasi calculator?

A: Poti repeta downloadul folosind acelasi cod doar in cazul in care iti pastrezi aceeasi adresa IP.
----------------

Q: La "Suflet normal" se aude ca "un bazait" la prima strofa? Asa e piesa?

A: Da, acel sunet este normal.

----------------

Q: Are cineva vreo idee de ce nu merge sa trimit SMS de pe Zapp sau Cosmote?

A: SMS-urile pot fi trimise numai in retelele Orange si Vodafone.

----------------

Q: Am downloadat arhiva, dar imi da erroare cand incerc sa intru in fisier: "The archive is either in unknown format or damaged". Ce pot sa fac?!

A: Stergi ce-ai descarcat si incerci sa descarci din nou

----------------

Q: Imi spune ca nu mai pot downloada inca o data pentru ca deja am folosit codul. Ce pot face?

A: Daca downloadul a fost intrerupt (pana de curent, blocarea sistemului etc) si nu ai terminat downloadul, iar la restart s-a schimbat adresa IP, trimite un email pe adresa de pe blog si spune-ne codul si numarul tau de telefon pentru a solutiona problema.

----------------

Q: Am reusit sa fac download, dar nu pot sa dezarhivez.

A: Fa click dreapta si alege optiunea de dezarhivare (windows XP/Vista) sau instaleaza Winrar de la adresa: http://www.rarlabs.com/rar/wrar371.exe

Alt promo:)) Alt target:)))

joi, 22 mai 2008

Bazaitul de la Suflet normal si lacrimile de la Budapesta

Bazaitul de la Suflet normal e opera mea si a lui Raul:) Nu e o greseala.Noua ne-a placut si ni se pare amuzant ca e perceputa ca o greseala.

Este inutil sa va spun ce inseamna aceasta senzatie de confirmare a tuturor acestor comentarii. Da, confiramre, pentru ca am crezut in aceasta muzica pana in panzele albe chiar atunci cand unii spuneau ca versurile de la Sambata seara nu sunt ce trebuie sau ca e o prostie sa-l "urasti pe Fat- Frumos":) am crezut in discul asta si cu toata forta pe care am avut-o in dotare.Si am plans si eu, intr-un moment de descarcare isterica la Budapesta, ascultand Cartita,am plans cand era mixata si incepuse sa sune cum voiam. Acum nu ne ramane decat sa cantam, sa cantam, sa cantam, si sa mai cantam putin...

Vama a lansat Vama

Ma simt bine. Nu mai sunt singurul care are discul. Au inceput sa apara intrebarile: daca puteam mai mult, daca suntem multumiti, daca, daca, daca...deocamdata sunt ferict ca ascultati:) comentati mai jos va rog:)

Comentati Vama

Va invitam sa comentati noul album aici.

miercuri, 21 mai 2008

Socant si "educativ"

Sunt de acord ca Andrei Gheorghe a procedat inadmisibil. A fost taxat de opinia publica si de conducerea postului. Mai grav insa este cata ura si implicare a putut sa dezlantuie gestul lui. Oamenii au inceput sa se intreaca in a-si defeca tot arsenalul de injuraturi si ocari la doar o luna dupa ce fiecare dintre noi ipocriti sau nu cantam Hristos a inviat. Si mai grav e ca o publicatie potenteaza escaladarea violentei verbale in asemenea hal.

Eu cred ca acest comentariu si alte zeci ca el nu au ce cauta nici macar pe net. Asta nu mai e libertate. Aste este aproape instigare. E inadmisibil. Chiar scade traficul daca moderati unele comentarii? Chiar traficul e totul?

PS. In stanga listei de comentarii care reproduc aproape toate injuraturile din spectrul ofertant al limbii romane se afla pozitionat un banner cu "Manual de stil":)))

repetitie. marutza. happy hour.

repetam din greu pentru sase. pregatim visuals pentru spectacol. discutam conceptul scenografic. cautam porc. cautam taraf. cautam grase sesxy. in seara asta suntem la marutza: vorbim despre lansarea de maine si cantam tata taie porcu' si suflet normal.

cam atat desi viteza la care mi se intampla lucrurile zilele astea e de trei ori mai mare decat transpira din acest post. cred ca disearao sa beau un pahar de vin alb pe o terasa intunecata...chill baby chill...

marți, 20 mai 2008

Conferinta de presa

Azi am avut conferinta de presa. Jurnalistii copy-paste ne-au ocolit. Nu era nimeni dezbracat, nimeni nu inghitise un fermoar, nu erau operatii estetice mascate, n-a fost sange, nici o gaina violata si nici vreo masina scumpa achizitionata pentru vreo blonda platinata. A fost vorba de primul disc din Romania lansat pe net prin intermediul sms-ului. Pe vamamusic.ro.

Neinteresant pentru jurnalistii copy paste.

Ars de vant

Intre lucrurile pe care a trebuit sa le fac azi si care m-au purtat catre un soi de obiectivare, adicatelea eu ajunsesem sa ma uit la mine cam pe dupa pranz asa, intre acesti doi Tudori dintr-o zi de mai cu soare discutabil, am apucat sa simt o unda de vant care mi-a spulberat in fata amintiri din anii trecuti...an de an, vara, vantul apuca sa-mi spulbere obraznic in fata amintiri din ani trecuti. Intr-o zi, cu fata brazdata de vant si arsa de amintiri fiecare dintre noi...va pleca...

Bloggeri Noctambuli Interesati

Maine la ora 13 in Laptaria lui Enache ne prezentam la conferinta de presa legata de lansarea Vama. Sunt invitati jurnalisti de pe la toate formele de media iar eu lansez in ceas de noapte invitatia pentru bloggerii interesati de eveniment si reflectarea lui.
O ora cu Vama, bere, si aer de primavara. Prezentat o puteti confirmapana la orele 12 pe bedforlove at gmai dot com.

Sa nu ziceti ca n-am zis:))

duminică, 18 mai 2008

Vama Preview.O stire care (probabil) nu va fi preluata:)

Iata o stire care probabil nu va fi prelulata dar care sunt sigur ii intereseaza pe fanii Vama si pe toti cei care ne-au sustinut in ultimii doi ani si carora le multumim in modul cel mai sincer.

Nu am mai avut rabdare pana luni cand vom lansa comunicatul de presa si va spun asa: mai jos aveti un "sample" cu treizeci de sec din fiecare piesa de pe noul disc Vama.

Daca vi se pare interesant il puteti descarca din 22 mai de pe vamamusic.ro

Mai jos se afla o parte din aproape doi ani de munca si de framantari. Ne vedem pe 6 iunie.Vama lanseaza Vama.



Preview album VAMA

sâmbătă, 17 mai 2008

Ultima replica la jurnalismul copy-paste

Am auzit aseara ca "post-ul buclucas" a ajuns si la Antena 2 comentat de Brancu si Ion Cristoiu pe care ii stiam oameni cu simtul raspunderii. Se pare insa ca e contagioasa problema:)

Ca sa inchidem discutia iata de ce nu cred eu ca trebuia preluat postul ca "stire" dicolo de stilistica evident fictionala pe care ar sesiza-o si-un copil de clasa a saptea.

Conform Wikipedia: Ştirea mai este definită şi ca un fapt sau o idee precisă care va interesa un număr mare de cititori; "ştirea este orice comunicare făcută la momentul oportun, deoarece este interesanţă şi semnificativă. Ea reprezintă o relatare a aspectelor semnificative ale unei întâmplări de actualitate, care este interesantă pentru cititorii ziarului unde se publică relatarea; ştirea este prima relatare a evenimentelor semnificative, care prezintă interes pentru public".3)

Din aceste definiţii putem extrage două calificative: interesul şi semnificaţia drept trăsături de bază ale unei relatări ce poate fi considerată o ştire. Sintetizând opiniile exprimate privind trăsăturile caracteristice ale ştirii, se poate formula următoarea definiţie: ştirea de presă este o relatare concisă a unor fapte, evenimente, idei semnificative, de actualitate, noi, relatare ce prezintă interes pentru public.

Aeroportul (2)

Fara sa vorbeasca vreuna din limbile de pe inscriptii si avand in cap sfaturile uno r prieteni de-o varsta care au zburat “in vremurile bune” si “nimic nu s-a schimbat” alege sa se tina si ea dupa unul sau altul de pe la ea de prin tara. Dar precum destinele si destinatiile sunt diferite. Si batranica noastra se trezeste singura .

Nu stie nimic despre check-in si nici ce sa intrebe nu prea stie. Sa intrebe cum se ajunge la Madrid? Ii e rusine. Se uita tot timpul la ceas si asta ii face rau, o agita pentru ca timpul zboara mai repede ca niciodata si ea e in mijlocul unei piete mari cu magazine de jur imprejur si oameni grabiti care-si tarasc bagajele si sunt galagiosi. Isi face curaj si se indreapta catre un gardian negru, a mai vazut ea la televizor dintr-astia, repeta Madrid si da din brate ca o gaina cand iata ca negrul se lumineaza isi dezveleste dintii si-i arata un panou urias pe care se mira chiar ea ca nu-l vazuse pana atunci.

O duce de brat pana in fata sirurilor de cuvinte si cifre aliniate unele sub altele apoi repeta rar: Madrid B 55. O ia din nou de brat apoi isi intinde mana mare cu aratatorul inspaimantator de lung intr-o directie pe care batranica intelege ca trebuie s-o apuce. Incepe sa se grabeasca intr-acolo fara sa stie ca acasa agentia i-a emis un bilet de calatorie cu dublu check in si ca mai intai ar fi trebuit sa faca asta. Check-in-ul pentru Madrid.

Ea insa alearga plina de speranta doar noi cei care citim stim ca nu are nici o sansa ca e dezinformata sau rau informata sau neinformata, ca agentia ar fi trebuit sa-i atraga atentia, stim ca transpira degeaba, rasufla greu cu papornita dupa ea, inima ii bate infrigurata pentru ca nu? asta e avionul care o va duce la Drajin al ei si la spanioloaica lui negricioasa dar ce lung e drumu' asta maica ia uite B 23, B 24 mai incolo, aoleo, cat mai e pana la B 55, prin geamurile imense ale culoarului lat cat strada principala batranica apuca sa remarce sistemul format din pasari de fier si masini, scari rulante si burdufuri care se misca lent si inspaimantator, omuleti galbeni care trebaluie de zor - mici ganganii in comparatie cu masinile pe care le conduc. Ia uite indieni, isi spune si se holbeaza lung la turbanele care se indreapta galagios catre o alta poarta catre alta lume.

Drajin ii spusese sa nu-si ia haine ca in Spania e cald da ea tot isi luase doua pulovere dint-alea pe care le tricotase singura si de care era foarte mandra, apoi o gramada de alte boarfe ca doar urma sa stea o luna acolo. Dragul de el ii spusese c-o sa-i cumpere dar ea nu voia, ca si-asa era ea o cheltuiala in luna aia. B 45 se apropie si aproape ca se vede coada de oameni care stau sa se imbarce. Sufla greu mama lui Drajin dar gata a ajuns si chinul se termina si la Madrid va fi el acolo si-o s-o ajute sa iasa din harmalaia asta .

Se aseaza la coada nerabdatoare si iscodind cu ochii mari pe cei care se urca in avion. Fata ii cere boarding pass-ul dar ea nu spune nimic decat Madrid, Madrid si incuviiteaza din cap si gajaie ca si cum incearca sa-I explice fetei ca ala e avionul pentru Madrid si da are dreptate ala e dar ea nu poate sa urce pentru ca ii lipseste un act, fata ii vorbesrte rar si cu un zambet de complezenta pe buze sau poate ma insel si intr-adevar e cuprinsa de compasiune cand batrinica incepe sa planga si tot ce poate sa articuleze e Drajin.. Drajin.. Madrid...

Fata cheama un pusti sprinten care ar trebui s-o duca pe batranica de acolo dar nu se poate ea nu se da plecata si reuseste sa atraga atentia urland dar lumea nu se preocupa prea tare, sistemul e pus la punct avionul trebuie sa plece si pleaca, usile se inchid iar batranica noastra e sfasiata de durere si nedreptate nu intelege, cauta o uniforma dar aici toti sunt imbracati la fel dar nu e politie domnule si nici drepate de ce sa ma lase aici de ce de ce de ce...

va urma

vineri, 16 mai 2008

De Craciun in mai

A sesizat cineva ca in Piata Romana avem inca suspendate luminitele de Craciun? Va urez tuturor sarbatori fericite!!! Ma intreb de ce oare nu le mai aprind din cand in cand. Poate ca orasul asta are nevoi de simularea unor realitati paralele. Asa am mai uita de trafic...si de goana dupa orice. Azi nu am privit norii. Semn rau...

Ce v-am spus?

Astazi "marea stire" e preluata si de "profesionistii" de la CAN-CAN care nici macar nu au mai catadicsit sa citeasca dezmintirea de la ziare.com Fericiti ca au o "stire":)) ce au facut? Copy-paste. Traiasca jurnalismul copy-paste!!!! Doamnelor si domnilor probabil asa se intampla cu peste 40 la suta din "contentul" acestor fituici. Quot erat demonstrandum.

help needed

Nu sunt blogger si nici nu ma consider. Nu ii cunosc personal nici pe profesionisti nici pe aspiranti. Astfel ca voi face asa: celor care cred ca au legatura cu muzica noastra si orice ea ar putea sa trezeasca in voi. Avem nevoie de ajutorul vostru.Mai jos este codul bannerului de promovare al albumului si al concertului de lansare. Daca credeti ca merita il puteti copia in codul blogului vostru. Daca nu, nu. Oricum noi va multumim. Si va asteptam la concert.


<a href="http://www.vamamusic.ro/" target="_blank"><img src="http://www.vamamusic.ro/banners/120x90.gif" alt="Vama lanseaza Vama" width="120" height="90" border="0" /></a>

Succes!

joi, 15 mai 2008

300. Erata.

Am facut un pariu si am castigat. Am pariat ca daca voi scrie pe blog ca am alergat gol pusca pe la Universitate o parte a "presei" o va prelua. Am castigat. Va dati seama in ce situatie suntem?

Neil Simon spunea in Biloxi Blues: Oamenii cred tot ce citesc. Cava magic se intampla cand este asternut pe hartie.

Credeti ca pesroana care a dat copy-paste s-a intrebat daca ar trebui sa verifice? sa fim seriosi. Nu e in fisa postului. Va dati seama ce specimene se ascund sub numele de jurnalisti si la umbra diverselor fituici sau "agregatoare de stiri"? E inspaimantator.

Acum doua zile ma aflam la Frankfurt la ora noua seara impingand prin aeroport caruciorul unei persoane handicapate. Am intrebat-o pe fata care lucra la lounge-ul pentru cei cu dizabilitati cate persoane muncesc in acest departament in cadrul Lufthansa. 300 mi-a spus ea zambind. Suntem trei sute.

Pe aeroportul Otopeni liftul care ar trebui destinat mai ales acestor persoane era intesat de lume cu bagaje si sosea cam lacinci minute.

Imi pare rau ca n-am alergat gol in jurul rondului..sau mai stii poate am facut-o deja...


PS. Ziare.com revine asupra "preluarii" si ma face mincinos spunand ca o informatie nu se verifica daca e preluata direct de la cel implicat.Adevarat.

Aflu si eu acum ca blogul meu este doar o sursa de stiri. Ce prieteni idioti trebuie sa am care totusi nu au crezut nici o iota din ce am scris si s-au amuzat asteptand reactii care nu au intarziat sa apara...Of of nuantele astea...Revin si spun ca jurnalistul copy-paste si-a facut din plin datoria:)))

Manipulez presa:))))

Va dati seama in ce tara traim daca o parte a presei a preluat post-ul meu anterior???:)))))

Cum e sa-ti spui presa cu copy paste si fara sa verifici??? God I Was sure!!

Vama lanseaza Vama. 6 iunie. Un album si despre ignoranta.

miercuri, 14 mai 2008

Ieri seara in oras.

Aseara am alergat dezbracat pana la brau in jurul ceasului din rondul universitatii strigand Vamaaa lanseaza Vammaaa. Mai grav ca in afara catorva aurolaci fascinati mai degraba de ideea de cerc decat de anuntul insine nimeni nu aparut sa remarce gestul meu de exhibitionism. Alergam si strigam.

Era pe la ora noua. Nici traficul nu mai era cel de pe la pranz asa ca oamenii se multumeau doar sa ma evite usor. Eram in blugi in tenisi si alergam in juru'rondului urland. Paulica best of friends ramasese in masina prin dreptul arhitecturii. Doresc sa mentionez ca eram treaz ca o dimineata de primavara si in deplinatatea facultatilor mele.

Aurolacii au obosit dupa vreo trei ture si s-au aruncat pe spate strivind lalele din rond si privind stelele.A venit politia intr-un final. M-au legitimat si i-au ridicat pe aurolaci. Mi s-a parut foarte tare. Unu din politisti mi-a spus ca mogaldeatza lui asculta Pe sarma. In sfarsit, pentru un oras fara primar mi s-a parut ca politistii au avut discernamant. Pe nebunu' care urla "vaaamamaaaa" l-au legitimat si l-au lasat sa plece iar pe aurolacii care numarau stele i-au dus spre sectie. Nu cred ca au ajuns cu ei la sectie pentru ca au luat-o spre Scala. Sunt convins ca i-au coborat acolo ca sa faca putin loc curvelor din fata de la Diverta. Am mai stat putin in rond si dupa aia am cantat cu niste rockeri beti pe trepte la Arhitectura si cu un bancher de la Zurich care si el beat a crezut ca Interul era pe partea noastra...Bancherul lucra la UBS.

A facut senzatie cand a cantat Let it be. Si-a scos ochelarii cu rama subtire, patruns de importanta momentului, si-a dres un glas pitigaiat care parca s-a strangulat si mai tare si clatinandu-se in cautarea unui punct de sprijin imaginar a inceput sa cante. Doar ca el a inceput cu refrenul si rockerii cu strofele. Nici el nici ei n-au realizat. Cand a terminat de cantat a inceput sa planga, ne-a spus ca iubeste Romania pentru ca s-a imbogatit aici si-a plecat spre Arhitectura. I-am atras atentia ca Hotelul e peste drum si a inceput sa rada. Ultimele lui cuvinte au fost: You have elections! It is important for your economy and development that the one who steal most should win!! Money is for thieves!! Si-a plecat. Am plecat si eu si-am mai dat o tura in jurul rondului ca sa-mi promovez albumu'...Vazand ca nu prea mai e nimeni mi-am dat jos pantalonii si am alergat gol-golut. Ma mir ca nimeni nu a observat desi m-au santajat unii care zic ca au poze...Vrajeala cred..Sau...Poate aurolacii???

Promo nereusit:))



Eram varzade oboseala si incercam sa fiu sarmant. Nu-mi iesea:))

marți, 13 mai 2008

"I love you. I want to change."

Azi dimineata am vazut aceasta inscriptie pe un semn de circulatie aflat in drumul meu spre aeroportul din Bordeaux. Love is still around. Si asta e bine. Asta e speranta.

Vama lanseaza Vama. 6 iunie Arenele Romane.Un disc si despre iubire.


S-a lansat "landing page"-ul vamamusic.ro Aveti toate detaliile. Aproape.

Campanie electorala

Bucurestiul are nevoie de salvare. Singurul om care in plan public a salvat ceva in tara asta este Raed Arafad (SMURD)

Domnule Arafad desi nu sunteti pe nici un buletin eu va acord votul meu. Restul candidatilor sunt doar niste bieti pacienti cu doze mai mici sau mai mari de inchipuire.

Marius Tuca

Pana la urma textul lui Marius Tuca invita la o dezbatere: blogger versus gazetar.

Sunt bloggerii impostorii sau apostolii unei noi forme de presa?Care e limita imposturii? De unde incepe apologia? Este presa tiparita in pericol? Care ar fi pericolul? Exista "stil" pe bloguri? Nu sunt sanse de coabitare? De care parte e frustrarea: acolo unde cel care scrie nu-si poate pipai articolul cu aroma de cerneala sau in partea cealalta care-si vede cititorii tradind din lipsa de timp?

Este bloggerul o consecinta fireasca a vitezei in detrimentul analizei? A reactionat Marius Tuca la avalansa sau la continut? Unde e limita? Ce facem cu cei care cu usurinta si nonsalanta si talent au spulberat granitele jucand in ambele tabere?

Care e viitorul? E diplay-ul o forma de superficialitate? Exista responsabilitate pe bloguri? Exista echidistanta pe print? Cat de "vanzare" sunt bloggerii? Cat de "vertebrali" sunt jurnalistii? Avem conflict? Este inflatie de bloguri? E penurie prin presa? Ultima intrebare mi se pare cea mai importanta: ce vrea publicul? Iar dupa ce aflam e benefic sa primeasca tot ce vrea?

Va multumim!

Suntem pe locul I la Guerilla cu piesa Pe sarma. Multumim tutuor celor care ne-au votat sau o vor face de acum inainte. E important pentru noi.

Ne vedem la Arene.

luni, 12 mai 2008

To his place bitch!!

Sunt foarte obosita...Mama nu a raspuns azi la telefon...Mi-au spus ca trebuie sa mai slabesc daca vreau job-ul.Nu esti pentru podium inca. Poate doar calendare. E al saselea pierdut in doua zile. Orasul e superb, oamenii sunt relaxati. As vrea sa ma plimb pe toate strazile astea si sa m-asez turceste in vreun capat de piateta. Aseara a fost groaznic. A insistat pana in usa liftului. Mie imi batea inima iar lui ii curgeau balele. I-am spus ca sunt fetele sus. El insista sa merg “to his place”. I-am raspuns ca sunt obosita. Mi-a spus ca rezolva si cu oboseala. “I can solve that”, spunea. O sa mai incerce, stiu...eu o sa-l refuz. Apoi o sa ma ameninte. Agentul o sa ma sune si-o sa-mi spuna ca nu asa se face meseria asta. Trebuie sa fiu mai draguta cu clientii, stiu. Nu trebuie sa le dau tot. Sa fiu si eu mai draguta. Intamplator babalicul ala ma putea ajuta. Asa mi se spune.Nu stiu cum se face da’ numai babalicii te pot ajuta. Ce ochi avea....


Mama nu a raspuns azi. Daca nu raspunde nici maine ma intorc. Doamne ce foame mi-e. Era dragut baiatul ala de la caféneaua de la studio.Nici nu-ndraznea sa se uite la mine.Imi venea sa ma duc la el si sa-I spun: vrei sa stam turceste afara, pe trotuar? Carla s-a dus cu un bosorog. A putut. Rade si-mi spune ca e haios. “Imi cumpara lucruri, are grija de mine...”I-am spus ca nu trebuie sa se justifice.A tacut. Apoi m-a intrebat daca nu vreau sa fumam. I-am spus ca nu si a inceput sa ma-njure si sa planga...peste cinci minute radea isteric...intru-n baie sa ma joc, striga si intr-adevar s-a-nchis in baie vreo jumatate de ora... maine o sa sune iar agentul. Probabil alta cina, alt job pierdut...mama nu a raspuns azi.

Stiu ca "el" nici macar nu se mai gandeste la mine...n-o sa sune...


"dar nimeni nu stie ca pozele ale ascund un copil speriat...barbatii se aduna si vor sa vaneze le curge dorinta din ochi..."

Vama lanseaza Vama. 6 iunie. Arenele Romane. Un concert si despre aparente.


Switch of soul

Constant, in neputinta noastra de a ierta se oglindeste maretia lui Iisus.

Inca putem spune Hristos a inviat!

duminică, 11 mai 2008

sâmbătă, 10 mai 2008

Din avion

Din avion oile pareau seminte de dovleac imprastiate cu larghetea unei maini generoase pe postavul verde-galben al unei mese uriase de snooker. Ce deformata e privelistea ce li se ofera ingerilor. Poate asta e motivul pentru care ne iubesc atat de mult. Sau o fi doar o speculatie ce fac eu aici...




vama lanseaza vama.6 iunie.arenele romane.- un concert si despre Dumnezeu.

vineri, 9 mai 2008

Vama la Oradea

Va asteptam in Piata Independentei, langa statuia lui Eminescu.

joi, 8 mai 2008

Corul sclavilor

Inca zambesc. Sunt zece minute de cand am trecut prin dreptul Ateneului si m-am oprit infiorat. De dupa geamurile cu perdele largi razbatea in strada forta impresionanta a unui cor. Se repeta Corul Sclavilor din Nabucco. Am vrut sa-mi continui drumul insa dezlantuirea catre varful partiturii m-a tintuit pe loc si mi-a intins pometii intr-un zambet larg. Ploaia se oprise. In spatele meu pe scarile uneia din intrarile laterale un baiat tinea adolescentin in brate o fata de liceu.

Zece metri in fata mea trei "rapperi" sprijineau rime pe gardul ce delimiteaza parculetul statuii lui Eminescu. Hilton la locul lui. Norii tulburati se amestecau cu Nabucco in sufletul meu. Atat de simplu. Daca ar fi mereu atat de simplu. Am incercat din nou sa plec profitand de o coborire a corului. Cativa pasi mai tarziu m-am oprit dn nou si m-am intors. M-am lipit cu spatele de cladire si m-am gandit la zeci de lucruri frumoase inflorite in mintea mea tulburata de ploaie.

Se apropie lansarea. Vama lanseaza Vama. Va tin la curent. 6 iunie. Arenele Romane.

Vama lanseaza Vama. 6 iunie. Arenele Romane

miercuri, 7 mai 2008

Despre download cu plata prin SMS

La anuntul lansarii albumului Vama prin SMS, multa lume a crezut ca este vorba de descarcarea pieselor pe telefonul mobil. Nu este asa, iar pasii de mai jos vor explica procedura:

1. Trimiti un SMS cu textul VAMA la un numar de telefon ce va fi anuntat in curand

2. Primesti un SMS care contine un cod unic format din cifre si litere

3. Mergi pe vamamusic.ro, introduci codul in casuta si apesi "DESCARCA"


In pagina de download gasesti optiunile WAV sau MP3. Care este diferenta?


Argumente pentru MP3

Pro: dimensiune mica a fisierelor (70 MB), pentru ca sunt comprimate
Contra: compresia face ca melodiile sa aiba o calitate mai scazuta decat versiunea de pe CD

Argumente pentru WAV

Pro: calitatea este identica cu cea de pe CD
Contra: dimensiunea mare a fisierelor, aproximativ 500 MB


Ambele variante sunt compatibile cu orice tip de computer. Alegerea este a ta.

luni, 5 mai 2008

Vama lanseaza Vama

Joi vom comunica data, locul si ora lansarii Vama. Stay tuned.

duminică, 4 mai 2008

Aeroportul (1)

Aeroportul este forma suprema de organizare a rasei umane. Daca ar fi sa ne reprezentam in vreun fel in fata altor altor civilizatii cu siguranta ar trebui sa evocam aerportul. Manualul de prezentare al capacitatilor omului. Aici se manifesta la maximum inteligenta si coordonarea noastra. Tehnologia folosita la paroxism.

Pe marile aeroporturi avioanele aterizeaza si decoleaza la fiecare treizeci de secunde. Burdufurile se pun in miscare, autobuzele traverseaza pistele urmand linii aparent fara sens alte cateva zeci de masini cu diverse destinatii alearga spre pasarile de fier care tocmai au aterizat. Mii de tone de combustibil se vehiculeaza in siguranta. Mii de oameni isi dezleaga centurile simultan si multumesc providential pentru inca o aterizare in viata lor. Sute de bagaje se inroleaza pe benzi kilometrice de cauciuc.

Te aliniezi, astepti, intrebi, esti directionat te inscrii intr-un principiu de miscare. La un moment dat iti devine familiar. Esti pasager. Si odata cu tine bagajul tau emotional. O data, de doua ori sau de zeci de ori pe an fiecare om isi aduce contributia la templul de intalnire al destinelor lumii. Printr-o simpla calatorie. Poate ca e singurul loc unde se aduna zilnic toate trairile noastre. Zburam ca sa ne vedem copii aflati la captul pamantului. Zburam in vacanta. Zburam doar dus pentru ca parasim pentru totdeauna un loc in care nu vrem sa ne mai intoarcem. Zburam cu speranta unei intorsaturi fericite. Zburam obositi sau veseli. Zburam apatici. Ne imbatam ca sa zburam.Zburam cu lacrimiin ochi. Ne e frica sa zburam si totusi o facem. Zburam sfasiati de dor. Zburam cu ea in gand. Zburam pentru ca ni s-a impus asta. Zburam ca sa ajungem mereu in alt loc al vietii noastre. Mii de oameni isi impart o bucata de viata sub acoperisurile imense din otel si sticla.

Pentru cateva ore esti obligat sa-ti imparti viata si intimitatea cu mii de oameni in locul vostru comun: aeroportul. Trebuie sa recunoasteti ca este apogeul capacitatii noastre de coordonare. De multe ori oamenii pica in plasa propriei retele create cu migala, asemeni unui painjen urias dotat cu creier. Atunci lucrurile se poticnesc si isi ies din matca. Dar pentru putin timp. Prea putin ca sa poata bloca aceasta organizare fara precedent.

Se pierd avioane sau bagaje se starnesc furtuni de cuvinte sar scantei dar banda rulanta merge inainte pentru ca mii de destine nu vor sta in loc pentru alte cateva si atunci esti inghitit de retea si astepti alt avion si faci plangere la biroul de bagaje pierdute si nimeni nu e foarte responsabil dar in economia retelei nu esti important pentru ca ceea ce e conteaza e ca raul de oameni si avioane sa curga. Se recicleaza ganduri suflete si povesti pe marile aeroporturi ale lumii, labirinturi uriase ale inscriptiilor multilingve.

Desi pline de oameni aceste mari aglomerari nu sunt totdeauna prietenul tau. Te poti pierde lesne in noianul de obligatii pe care le ai in calitate de pasager. Sistemul nu sta dupa tine. Sistemul nu gestioneaza drame mici, ratacite. Daca te-ar baga in seama atunci cand nu reusesti sa te descurci singur ar insemna sa-si pericliteze buna functionare. Asa ca batranica din Serbia care isi viziteaza baiatul in Spania cu escala la Franfurt si calatoreste pentru a treia oara in viata nu are de unde sa stie ca o ora intre avioane e foarte putin.

va urma

sâmbătă, 3 mai 2008

Universal citizen azi

Micul dejun l-am luat la Bordeaux. Pranzul il iau la Frankfurt. Cina la Bucuresti. Daca mai gasesc deschis:) Busy day today

Ionut Chirila &UTA au batut Rapidul.

Ionut Chirila a batut Rapidul cu o echipa (UTA) ca si retrogradata la care a sosit acum doua etape. Ionut Chirila este fratele meu si sunt mandru de asta. Si ma umflu in pene.

vineri, 2 mai 2008

VAMA lanseaza "VAMA"

Un barbat merge pe strada. Saluta, zambeste, rade si socializeaza la intrarea in cladirea de sute de birouri dintre care unul, personalizat cu bunuri de foarte larg consum, ii apartine. Doar lui. Isi petrece opt din cele douazeci si patru de ore pe care Omul cu parcimonie si nestiinta le-a acordat zilei in zorii Lumii.

Dupa cele opt ore petrecute aici poate alege una din urmatorele activitati: o bere cu prietenii intr-un bar modest, un drum cu metroul masina sau tramvaiul, o masa la un restaurant impreuna cu sotia, in caz ca are una, vreo activitate sportiva care presupune efort moderat, un film, o partida de sex intr-un cartier obscur cu drumuri vegheate de caini, o plimbare prin mall sau vreun bulevard circulat, o nesfarsita convorbire telefonica sau o plimbare prin parc cu iubita care incearca sa-si faca loc in viata lui de barbat ocupat.

Imaginati-va acest barbat. Ganditi-va la mainile lui. Orice actiune incercati sa-i atribuiti ganditi-va doar la mainile lui. Nu incercati sa-i priviti cu ochii mintii alta parte a corpului in afara mainilor. Doar mainile. Apoi incercati sa-i vizualizati sufletul. Dar nu in interiorul corpului. Pentru ca nu este acolo. Undeva sub pamant deplasandu-se odata cu el. Daca omul nostru o ia la stanga asa face si sufletul, daca face dragoste sufletul se misca si el usor, inainte si inapoi, mai repede sau mai lent dupa caz. Daca omul nostru fuge, fuge si sufletul acolo sub pamant.

Imaginati-va apoi un moment dureros din viata voastra. Un moment in care pieptul va durea fizic. Daca reusiti sa localizati amintirea si durerea plasati durerea undeva sub pamant. Pieptul dumneavoastra e linistit acum dar ceva nu e in regula o parte din durere va apartine sub pamant.Acolo este acum sufletul dumneavoastra.

Asa s-a nascut Cartita primul cantec de pe albumul VAMA. Auditie
placuta.

PS. Momentul regasirii sufletului comparati-l cu un orgasm. Orgasmul e singurul moment in care pierzi si castigi in acelasi timp.

joi, 1 mai 2008

Inertie de Pasti

Pentru ca de atunci nimeni nu a mai invins o lume intreaga Iubind.

Pentru ca nimeni nu a mai reusit sa ierte atat de mult.

Pentru ca Omul face din iertare trofeu si povara si-apoi se-ndoaie sub greutatea lor.

Pentru ca nimeni nu a triumfat in posteritate iertand.

Pentru ca pacatul cel mai mare al oamenilor este acela ca nu inteleg Omul.

Pentru ca a inteles Omul in frica, in ura, in tradare si in lacomie apoi in necredinta si in slabiciune, in pacat.

Pentru ca nimeni de atunci nu si-a mai incredintat fiinta Lumii.

Pentru toate astea pe cat de simple pe atata de neatins El este fiul lui Dumnezeu.