[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 28 aprilie 2011

Singur in mijlocul intersectiei

Scrie, scrie, scrie...ce bine de cei pentru care scrisul inseamna o forma de exorcizare sau singura sansa de a supravietui.

Scrie, scrie, scrie...acum nu scriu nimic pentru ca nu-mi vine. E unul din acele momente cand crezi ca te-a parasit. Te-a lasat speriat in mijlocul drumului, intr-o intersectie pe care n-ai mai vazut-o niciodata. O sa vina iti spui...si intr-adevar se intoarce mereu, capricoasa, zambind ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Nimeni n-are habar ca inspiratia nu e femeia asta fatala care face ce vrea din tine si care iti sta in brate cand scrii. Nimeni nu stie ca totul zace in lungile momente de groaza cand nu stii daca se va mai intoarce vreodata.

vineri, 22 aprilie 2011

Ganduri la Prohod

"Astazi s-a rastignit pe lemn cel ce a spanzurat pamantul peste ape". Asa tuna raspicat vocea preotului. Langa mine o femeie plangea mocnit. Nu stiu daca era o reactie la cele Douasprezece Evanghelii care marturiseau prin vocea parintelui si a cantaretilor chinul si sacrificiul lui Iisus sau pur si simplu pentru vreo drama care ii intuneca viata.

In apropierea prohodului ar trebui sa ne gandim la sacrificiul celui care a venit sa ne spele de pacate. Gandurile noastre acolo trebuie trimise. E insa greu. Sa te ridici deasupra problemelor, dramelor sau tragediei personale e o forma de sacrificiu rar compatibila cu natura umana.

Vocea preotului suna raspicat. Rar si raspicat. Pilat s-a spalat pe maini. Iudeii au luat asupra lor. "Sangele lui sa fie asupra capetelor noastre si ale copiilor nostri." Imparatia lui Isus nu e din lumea asta. Intrebat de Pilat ce este adevarul Isus tace.

Toate astea se amesteca in capul meu deodata cu alte mii de franturi de cotidian care nu ma lasa in pace. An de an inteleg evangheliile altfel si sper ca undeva in mine se va produce o schimbare. Acea schimbare care sa ma ajute sa fac pace. Toti vrem sa facem pace. Mai ales femeia de langa mine care plange infundat.

"Imparatia mea nu este de pe lumea asta". Cu constiinta impacata si acest adevar in suflet Isus s-a urcat pe cruce biruind suferinta. Noi, ceilalti, am ramas sa speram la imparatia lumii lui Dumnezeu, scindati intre indoieli si credinta, intre obsesii cu neputinta de eliminat si radicale renuntari.

Nicaieri poate, drama umana nu e mai succint si mai bine enuntata ca in ultimele pagini ale lui Faust. Atunci cand Mefisto, desi in posesia sufletului il pierde in favoarea ingerilor veniti sa-l recupereze. Inainte de momentul mortii un dialog intre Faust si Grija inglobeaza toata eterna si impovarata cautare a fericirii care se dovedeste desertaciune. Ramane credinta ca principiu al supravietuirii:

Faust

Nerod cine-ntr-acolo cată,
închipuindu-şi că-n tărie
Fiinţe-asemeni lui să fie.
Rămîi în cercul tău, căci lumea
Pentru cel vrednic nu e mută.
Nevoie nu-i de-a hoinări prin veşnicie.
Ce-apropiat cunoşti, uşor cuprinzi.
Cutreieri astfel ziua pămînteană.
Din fire nu-ţi ieşi, dacă strigoi zăreşti.
Să-ţi afli chinul, fericirea-n-naintare,
Nemulţumit de clipă, de oricare.

Grija

Cel ce este-n a mea mînă,
Nu-i ajută lumea toată.
Soarele — lui nu-i răsare,
Nu-i apune niciodată.
Avînd simţuri luminoase,
Poartă înăuntru bezne,
Şi comori, oricîte are,
Linişte nu află lesne.
Fericirea, nenorocul
îl frămîntă prin tot locul.
Lîngă pîne, mană vie,
Flămînzeşte-n bogăţie.
Bucuriile şi cazna
Le amână pentru maine.
Grija lui e viitorul,
Ne-mplinit mereu rămâne.

In seara asta se canta Prohodul. Prohodul celui care a inceput. Prohodul celui fara de sfarsit. Cantam pentru moartea lui, cantam pentru noi. Cantam Prohodul...

duminică, 17 aprilie 2011

Fuck deadlines

am deadline sa ma trezesc. am deadline sa ajung. oriunde. am deadline sa visez. ceva maret. am deadline sa intalnesc. oameni. am deadline sa ma tund. am deadline sa ma aranjez. am deadline sa livrez ceva. am deadline sa-i bucur. pe oameni. am deadline sa incasez si tocmai am primit un deadline sa platesc. am deadline sa ma schimb. am deadline sa intru in rindul lumii. am deadline sa ma casatoresc. am deadline sa fac un copil si am deadline sa fiu fericit. am deadline sa raspund la mailuri si trasez deadline ca sa primesc mailuri. am deadline sa sun. am deadline sa intreb sau am deadline sa raspund. am deadline sa ma inscriu si e un deadline sa ma retrag. am deadline de la avocati. am deadline de la prieteni. am deadline. am deadline sa ma imbat. am deadline sa ma trezesc. am deadline sa ma port frumos. am deadline sa ma realizez. am un deadline sa ma imprumut. am deadline sa construiesc. am deadline sa vin cu ceva bun. am deadline sa ma integrez. am deadline sa incep. am deadline sa sfarsesc. am deadline sa te conving. am deadline sa-mi repar masina. am deadline sa fiu fericit. am deadline sa primesc. un deadline. am deadline sa rezolv. am deadline. fuck deadline.



La capatul tuturor deadline-urilor noastre asteapta cineva. Suntem niste imbecili intr-un cerc vivios.

Mi-e dor pana la lacrimi de ceva intamplator.



PS. N-aveam niciun deadline sa inchei post-ul asta, dar cineva avea deadline sa citeasca.

Asleep

sâmbătă, 16 aprilie 2011

VAMA @ Times Music Club, Focsani

Multumim frumos, Focsani!


P.S. Ne cerem scuze pentru calitatea sunetului.

vineri, 15 aprilie 2011

2 la suta salveaza vieti. Toata campania

Andreea si Bogdan


Paula si Paul


Cabral si Victor


Alexandra si Bogdan


Diana si Virgil


Tudor si Leonard


Daca mesajul acestor copii va sensibilizeaza, dati filmuletele mai departe. Pe Facebook, Twitter, bloguri sau ce alte mijloace aveti. Si, mai ales, completati formularul 230 si redirectionati cei 2%.

joi, 14 aprilie 2011

2 la suta salveaza vieti

Ideea e simpla. Trebuie doar sa descarci un formular de pe net (formularul 230), il completezi si il trimiti prin posta la Administratia Financiara de care apartii. Daca ti-e lene sa mergi la posta sau n-ai timp, il poti expedia prin curier. E acelasi pret. O sa ma intrebati: ce formular?

Despre ce e vorba? E simplu: e vorba despre 2 la suta din impozitul pe venit, pe care ti-l ia oricum statul, pe care poti sa-l redirectionezi catre un ONG. Adica 2 la suta din 16 la suta pe care ti-i ia statul ca impozit. Eu aleg sa-i trimit celor de la Salveaza Vieti.

Azi a avut loc conferinta de presa a campaniei de lansare. Conceptul, scenariul si regia campaniei imi apartin. In curand vom pune toate spoturile campaniei aici, pe blog, si pe FB. Si sper sa va conving sa faceti acest minim efort. Altfel acei bani vor ramane statului.

Sa nu intelegeti gresit. 2 la suta din impozitul pe venit, nu 2 la suta peste impozit. Adica nu va ia nimeni bani din buzunar.

Despre cauza pe care o sustinem aflati pe salveazavieti.ro. Mai jos e unul dintre spoturi.

luni, 11 aprilie 2011

Nevoia de basme

Cred ca avem nevoie de basme. Imi doresc sa mai vad un basm fie pe scena unui teatru, fie intr-un film. Basme. Intr-o lume in care granita dintre bine si rau se sterge permanent, intr-o lume in care mai toate valorile antagonice se contopesc ca sa dea nastere unor hibrizi monstruosi e nevoie de basm. Acolo lucrurile sunt limpezi. Pana si eroii negativi au partea lor de demnitate in basme. Da, clar, am nevoie de un basm. Imi pare rau ca am intrat intr-un conflict cu Fat Frumos pe discul trecut. Probabil ca tot nevoia de basm m-a impins sa ma cert cu el. Da, e nevoie de basme. Americanii o stiu mai bine decat noi. Probabil ca la ei e si mai rau.

vineri, 8 aprilie 2011

O lume pe dos...

Nu uitati, maine seara de la 19:00 jucam "O lume pe dos" la ArCuB. Va asteptam! :)

112

Simt o putere in cuvintele mele...trebuie s-o folosesc cu atentie...e ca un furtun de pompieri cu prea multa presiune.Se poate intoarce impotriva ta...

luni, 4 aprilie 2011

Hingherii de masini. Final neasteptat

Am auzit la radio ca taxa pentru ridicarea masinilor in sectorul 1 s-a redus la vreo 350 de lei de la 868. Am mai auzit ca locurile in care se ridica masini vor fi semnalizate corespunzator. Azi am auzit, la radio. Asta in sectorul 1.

Prostii

Ati vazut filmele alea in care oamenii, ca sa se razbune, mai trag niste gloante in cadavrul dusmanului lor, desi stiu ca acesta e mort? Ei bine, oricate gloante ai descarca in cadavrul unei iubiri pierdute n-o sa-ti potolesti setea...