[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 25 martie 2007

De ce sa dormi daca nu ai refren?

Incerc o senzatie ciudata. Aceea a timpului care fuge de mine. As putea sa folosesc timpul in favorea mea dar el fuge de mine.Nu am de unde sa il apuc, nu am cum sa il manevrez, nu e palpabil, nici macar nu-i mai simt curgerea.Ma dezintegrez in miile de lucruri pe care as vrea sa le fac.Toate lucrurile astea zboara prin aer rezultat al unei explozii dupa care nimic nu se va repune in locul in care era.Fiinta mea pare sa se indrepte catre alt puzzle.De acum inainte alt puzzle am de rezolvat.Fara sa fi inteles mare lucru din cel dinaintea mea. Timpul fuge de mine. As vrea sa beau un ceai verde fierbinte si sa ma uit pe pereti dar trebuie sa deschid laptopul si sa ma conectez.Ce-ar fi sa pun apa la fiert pina se deschide laptopul? Suna telefonul si trebuie sa hotarim ora de plecare spre Brasov, maine.Raspund si ma plimb prin camera plina de balastul lui Tudor Chirila.Inchid telefonul exact in momentul in care privirea mea se opreste pe aparatul de fotografiat in care sunt vreo trei fotografii cu care as putea demonstra ca mai este fericire si liniste pe pamint asta daca as gasi cablul alb cu care sa le descarc in laptopul care ma anunta ca s-a deschis.Nu mai e timp sa pun ceaiul verde la fiert.Ar trebui sa scriu versurile la piesa asta noua.Imi bantuie mintea.Ce vor oamenii sa auda?Mai vor oamenii sa mai auda ceva? Crezi ca-I mai preocupa muzica ta,Tudor?.Prostii.Cand mi-am pus problema asta? Eu nu scriu pentru oameni. Eu scriu pentru mine sau ma mint ca scriu pentru mine ca s-o pot face in continuare.Cum facem, Tudor? Te apuci odata de versurile alea? Trebuie sa dorm nu? Maine e Biloxi la Brasov si vrem sa iasa cel putin la fel de bine ca pina acum. Cum sa dormi daca nu ai refren?.Nu e nimic mai placut decat somnul care vine dupa ultimul cuvant al unui cantec nou.Dimineata te apropii cu infrigurare de paginile scrise in dezordine.E bine.Usurare.Pe cine sa suni sa-i citesti...Timpul fuge de mine in seara asta.Sunt in afara lui.Vrea oare Dumnezeu sa intervina pe bursa asta a miilor de lucruri care ne macina dorintele?Sa inghete putin cifra de afaceri in continua crestere a viselor noastre?Ar fi singura solutie.Natura umana duce o singura lupta.Impotriva limitelor.De orice fel.Care e oare varsta minima la care un copil va accesa si intelege un site porno? Ce sens are sa faci sex la 14 ani daca nu te-au bantuit inchipuirile izvorate din prima stringere de mana? Cum va fi? Cand va fi? Cu ea va fi? Timpul se retrage din vietile noastre.Odata cu retragerea lui ramine brutalitatea raspunsurilor venite prea devreme.Timpul fuge de mine in seara asta.Poate ca singura noastra sansa e sa fugim noi dupa el.Cu voia lui Dumnezeu.Nu gasesc cablul alb de la aparatul de fotografiat.Mai bine.As putea sa ma apuc de ceaiul ala verde care-mi va permite sa ma uit in gol cateva minute.Trebuie sa dormi Tudor.Ce sens are sa dormi daca nu ai refren?

P.S. Despre Biloxi Blues numai de bine:)

14 comentarii:

  1. Eu mai am nevoie de versurile tale. Ca să-mi pot lua iubita de mână şi să nu-i spun nimic. Să mă uit doar la ea şi să-mi amintesc de ce suntem doi. Am nevoie de versurile tale ca sa dau muzica tare în maşină, când fug la mare. Sau să îmi imaginez că la serviciu îmi fac treaba cu laptopul într-un hamac, iar în sala de şedinţe să stau cu picioarele goale în nisip auriu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tudor, lumea VREA să audă muzica ta/voastră, de asta poţi să fii sigur. Mă bucur că ai hotărât să-ţi publici unele gânduri într-un blog, însă cel mai important e să-ţi stablieşti priorităţile, să nu laşi lucrurile mărunte să-ţi mănânce mai mult timp decât trebuie. :) Multă baftă în tot ce faci şi, cu permisiunea ta, un link către o chestie pe care am făcut-o eu, pe versurile "Cântecului prost", care s-au potrivit la fix cu ce simt/simţeam eu: http://www.youtube.com/watch?v=9K4Aho01qyg

    RăspundețiȘtergere
  3. da...timpul fuge de noi...uneori mai repede alteori mai incet...nu am aflat nici pana acum de ce...si stii ce e mai nasol?...ca fuge mai ales atunci cand ai vrea sa se opreasca in loc...ai spus tu mai demult ca "fericirea este ceva care nu se atinge niciodata..." imi permit sa te contrazic...fericirea se atinge...de multe ori...dar din pacate nu cred ca vom reusi vreodata sa o prindem...

    p.s. continua sa faci ceea ce faci tu mai bine...teatru, muzica...si poezie...ptr ca versurile tale nu sunt niste simple versuri...

    RăspundețiȘtergere
  4. Coregrafia vietii mele a fost facuta pana acum pe muzica voastra. Iti multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. si e atat de bine cand poti ramane blocat in spatiul alb dintre cifrele unui ceas..dar totusi timpul fuge..

    RăspundețiȘtergere
  6. Tot ce gândesc la ora asta, după ce noaptea trecută am dormit doar 2 ore, este sub amprenta unui somn adânc. Aşa că mă voi lega de asta:

    ce-mi place să mă trezesc dimineaţa pe melodia "Nu am chef azi"... şi să adorm cu ideea că "vreau să mă trezesc din somn, într-un pat de femeie frumoasă..."

    Timpul nu-l mai avem de mult. Oare cum aş putea să prind hoţii de timp?

    lovingvama.ablog.ro

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. 1/ sint mai multi carora le plac versurile tale scrise nu pentru ei. Mie imi plac fiindca sint sincere si-mi razuiesc ipocrizia.

    2/ de ce sa dormi daca n-ai refren? Pai tocmai d-aia. Osho zice ca o persoana creatoare tre' sa fie ca un flaut prin care curge inspiratia. Un flaut la care cinta Dumnezeu deci. Adica nu te screme daca nu-ti iese refrenul; el exista deja undeva, asta e sigur. Ori tu te chinui sa-l creezi cind poate ar fi suficient sa-l lasi sa se nasca.
    Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  11. in aceeasi zi si in aceeasi seara, mi-am cautat si eu refrenul. ciudat, nu?! cautam un vers pe care sa-l cant si sa-l recant toata viata, la infinit. simteam ca adevarata existenta trebuie sa inceapa in intunericul de martie. sa o iau de la capat.
    a fost seara in care eu am implinit 18 ani! si seara in care am adormit in lacrimi... fara refren...

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Are sens, poate il visezi.Cred ca cele mai frumoase refrene vin din vise.

    RăspundețiȘtergere
  14. 25.03.2007.... sunt curioasa daca si acum incerci senzatia asta ciudata...?Eu o asociam cu ,,n-am timp de nimic”, dar tu ai descris-o mai bine.Suna așa frumos ,. timpul care fuge de mine”.
    Exista oare echilibru când timpul fuge?
    Oare tu ce asculti ? Eu as asculta ceva vesel, motivațional in momentul asta. M-am plictisit de drame,despărțiți, împăcări.
    ,,Pe cine sa suni sa-i citești....” Orcine s-ar bucura sa faci un live pe Facebook sa te asculte... :)
    Frumos textul tau! :)

    RăspundețiȘtergere