[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 7 aprilie 2007

Oare ISUS nu ne este de ajuns?

Iubire.Multa si nemarginita iubire.Ura.Oameni orbiti de ura.Speranta si iertare.Nemarginita iertare.O mama. O prostituata.Pescari.Preoti.Soldati.Talhari.Un imparat.Un guvernator.Razboi.Iubire.Prietenie.Frica.Razbunare.Impacare.Iertare.Nemarginita iertare.Dumnezeu.Isus.Fiul omului.Cea mai frumoasa poveste a omenirii se spune din nou pe vremea asta.Fiul omului ia asupra Lui pacatele semenilor si paseste in Imparatia cerurilor pentru a ne salva, din dreapta Tatalui.Acolo pe cruce dupa un supliciu care ar trebui inca sa ne ingrozeasca simturile prea “obisnuite” cu mediatizarea in exces a durerii, acolo pe cruce Isus pune poate cea mai frumoasa intrebare a Noului Testament: - Doamne,Dumnezeul meu de ce m-ai parasit?.Aceasta clipa de indoiala este a omului si absolutizeaza sacrificiul din iubire.Fiul omului si Fiul lui Dumnezeu sunt una si aceeasi fiinta macinata de o indoiala sublima care sufla vantul divinitatii asupra oamenilor.De acolo de pe cruce oamenii pot trai cu speranta ca intr-o zi vor putea intoarce obrazul si isi vor iubi aproapele intocmai precum Fiul omului.Omenirea avea nevoie de indoiala lui Isus pentru a putea intelege si imbratisa cu lacrimi de bucurie cea mai frumoasa religie a iubirii.La doua mii de ani de la moartea si Invierea sa, Isus ramine cel mai important model al omenirii.Oare nu e asta cea mai mare dovada a existentei lui Dumnezeu?De mii de ani suntem tentati sa ridicam si sa aruncam pietrele necredintei si abandonului si tot de mii de ani un Om ne aduce aminte ca exista mereu alta Cale.Dar oamenii invata greu.Si cu toate ca in teorie intelegem iubirea ca singura solutie a salvarii si mantuirii noastre, zi de zi ridicam piedici in calea ei.Ce sacrificiu mai asteapta omenirea pentru a intelege Iubirea ca unic mod de supravietuire?Oare ISUS nu ne este de ajuns?La aceste lucruri ma gandesc in sambata Pastilor.Un Paste fericit.

21 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. offf....mereu reusesti sa-ti gasesti cuvintele potrivite cu care sa exprimi ceea ce simti si sa ne faci si pe noi sa simtim la fel....daca ai stii cat te invidiez....paste fericit si tie alaturi de cei dragi..

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumos ai vorbit,o alta latura a ta pe care nu prea o banuiam... pe zi ce trece te admir mai mult... e adevarat tot ce ai spus, eu ma intreb oare cum putem sa ziceam ca il iubim pe Dumnezeu(pe care nu l-am vazut) cand noi ii uram pe apropiatii nostri, pe semenii nostri, pe care ii vedem zilnic? Hristos a inviat! Si un Paste Fericit tie si mamei tale ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Paste fericit! Ai dreptate, oamenii din ziua de azi inteleg teoria credintei crestine dar nu o aplica .

    RăspundețiȘtergere
  6. Hristos a inviat! Si in continuare tacere...

    RăspundețiȘtergere
  7. Scriu, sterg, scriu si iar sterg…. Si inca o data literele dispar tot asa de usor cum au fost scrise. Este Luni. Si inainte de Luni a fost Duminica si maine e Marti. Si a fost si o zi in care ni s-a oferit noua, oamenilor, sansa sa mai traim o data, si inca o data si de o mie de ori infinitul. Si indiferent ca astazi este Luni, sau Marti, sau Duminica, sau ieri sau maine, mereu vom avea Speranta si Iubirea care sa ne calauzeasca pasii pe drumul vietii. Poate cineva sa prinda sau sa vada Iubirea si Speranta? Si totusi CREDEM ca ele exista si nu negam realitatea lor. Vad amintiri care ma fac acum sa zambesc dar care in urma cu 20 de ani mi-au ridicat primele semne de intrebare ca OM care CREDE. Un baiat, de 6, 7 ani din cartier, care se juca langa mine si Cristina (o prietena a copilariei), si care a auzit conversatia noastra despre Dumnezeu si despre rolul rugaciunilor inainte de culcare, m-a intrebat: ” Unde este Dumnezeu, ca eu nu il vad?!!! Cum poti crede in ceva ce nu vezi? “. Nu am stiut sa raspund. As fi vrut sa il arat, ca sa creada, dar adevarul era ca nici eu nu il vedeam. Si daca nu il vedeam…, exista oare EL? Si intrebarile nu mai conteneau… Daca era atat de bun si iubitor D-zeu, de ce lasa sa se intample atat de multe lucruri rele? De ce lasa oamenii buni sa sufere si sa planga si de ce nu ii pedepsea pe cei rai….????!!! As fi vrut sa am un raspuns la toate aceste intrebari si cu cat cautam un raspuns cu atat mai multe intrebari imi bantuiau gandurile… Imi spuneam rugaciunile seara de seara, asa cum ma invatasera parintii mei, dar ceva parca se schimbase. Dupa multi ani, am inteles ca nu tot ceea ce vedem este adevar si ca poti vedea fara sa privesti. Trebuie numai sa CREZI. Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Exista pe lumea aceasta doua tipuri de oameni: mici si mari. Oricum, ambele categorii tin de finititudine. Cei mici pentru ca nu si-l pot imagina pe Dumnezeu, iar cei mari pentru ca au uitat Omul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca Dumnezeu nu exista,nu pierzi nimic daca tu crezi in El; daca exista si nu crezi,atunci pierzi totul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Wagner... "Spiritul Germaniei" cum isi spunea... Andrei .... Vama Veche... Are vreo legatura?

    RăspundețiȘtergere
  11. Te contrazic. Nu exista oameni mici sau oameni mari, cel putin dupa descrierea facuta de tine. Eu una, nu ma regasesc in nici una din cele doua categorii, si sunt OM. Accept afirmatia ta ca o stare dar nu ca un fapt. Tu ai uitat Omul?

    RăspundețiȘtergere
  12. OM nu a fost decat Isus...restul, suntem transcendentali...si cel mai bine stie asta artistul...el reuseste acel periplu al cotelor

    RăspundețiȘtergere
  13. ok. in primul rand...IISUS.
    atata timp cat omul cu "o" mic mai simte, mai incearca sa sara coarda trairii superioare mai avem o sansa.

    RăspundețiȘtergere
  14. Filosofia ne-a determinat sa ne indoim pana si de umbra noastra.Nu ma indoiesc ca artistul reuseste sa depaseasca anumite cote. In fine, din pacate, intalnim in viata reala actori la fel de buni ca cei de pe scena. Diferenta este ca voi, artistii, intruchipati chipul omului pe cand ceilalti il falseaza.Sau cel putin asta vreau sa cred.

    RăspundețiȘtergere
  15. Tudor, te rog corecteaza si scrie cu doi "i" Iisus... cu un singur "i" inseamna magar

    RăspundețiȘtergere
  16. done daca te-ai impiedicat de forma ai pierdut tot continutul

    RăspundețiȘtergere
  17. done daca te-ai impiedicat de forma ai pierdut tot continutul

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca Isus ne este deajuns ?

    Nu,nu ne este deajuns.
    Dar Dumnezeu ne este.
    El nu e muritor,nu este trecator,este vesnic.
    Pentru cine crede.Gandurile acelora le-am exprimat .
    Pentru mine personal nu este numai de ajuns este chiar prea mult

    RăspundețiȘtergere