[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 2 august 2007

MEDUZE-INGERI

Urasc sa-mi deschid laptopul.Ma plictiseste asteptarea.Mi-aduce aminte de momentele copilariei in care trebuia sa treaca cinci minute cu periuta de dinti in gura fara sa inteleg de ce.Acum inteleg de ce.Urasc gingle-ul lui Bill Gates.Windows, windows,windows.Urasc sa-mi car bagajele in casa la sfarsit de week-end.Mai ales cand ma intorc de la mare.Mi se pare ca duc marea in apartament si-o sufoc cu perna.Imi place sa ma bag in pat cu cateva fire de nisip rezistente la dus.Unii au in casa fototapete cu plajele lumii.Mi se pare groaznic si generator de depresii.Pozele alea se decoloreaza si ajung sa te obosesca fara sfarsit.Dharma are sase ani si e indragostita lulea de mine.Nu vrea sa recunoasca dar ma iubeste.I-o spun mereu si se bosumfla.Intr-o zi am ramas numai noi doi pe terasa la mare.Dintr-o data mi-a strigat: - Frustratule!!! – Ce-ai spus? zic. – Am spus ca esti un frustratule!- Tu stii ce e aia? – Hai lasa-ma ca ma obosesti!! – Ok.Te las.Da’ maine nu mai inot cu tine! – Tu nu intelegi ca ma obosesti? Mai tarziu adoarme in bratele mele si viseaza meduze-ingeri.Taximetristii nu dau rest.Se cred indreptatiti sa rotunjeasca suma.Dinspre ei viata se vede altfel.Tu esti ala care ai si trebuie sa dai.”Multumesc” iese din discutie.De ce sa multumesti pentru ce ti se cuvine?Portarii institutiilor te intreaba unde mergi de parca e de domeniul evidentei ca tu nu ai ce cauta acolo.Ridica sprancenele la finalul intrebarii si parca le auzi gandurile: Eh? Acuma ce mai spui? Ai vazut ca te-am prins? Nu-si pot ascunde dezamagirea cand afla ca ai totusi o destinatie care corespunde cladirii.Daca as avea timp as gresi destinatia intr-o zi ca sa fac un portar fericit.Atunci poate nevasta lui n-ar mai trebui sa mearga la doua noaptea dupa tigari.Exista o fatalitate pe care nu o pot evita.Nu ajung niciodata sa schimb bateriile de la telecomanda.Ajung mereu in situatia de a ma afla cu ea in mana la zece centimetri de televizor.Televizorul porneste mereu.Si nu schimb bateriile.Dharma are sase ani si ma iubeste.E foarte serioasa in legatura cu asta...Urasc sa-mi deschid laptopul.Pe masura ce imbatranesc oamenii dorm din ce in ce mai putin...Dharma viseaza meduze-ingeri.Trebuie sa-i intelegem pe portarii institutiilor: viata lor se scurge in afara oricarui conflict.

12 comentarii:

  1. Tareee! ;)) Ce bine e sa fii copil...din unele puncte de vedere...; copii inteleg mult mai multe si pana la urma cred ca si simt mult mai mult/e decat am ajuns sa simtim noi, cei "maturi" ;))Iar eu dorm la fel de mult ca intotdeauna...cea mai fericita stare este cand dormi...

    RăspundețiȘtergere
  2. pt laptop, intreaba (in caz ca nu te descurci tu), cum il pui sa nu se mai inchida, ci sa intre in hibernare

    control panel->power options

    RăspundețiȘtergere
  3. avem tendinta sa subestimam copii, zicand ca esti sunt mici si nu inteleg, eu cred ca sunt mult mai inteligenti doar se prefac ca nu inteleg tocmai ca sa nu se nasca in ei sentimente precum frustrarea ... Eu mi-am adus de la mare nisip si apa si la fiecare baie pun putin din fiecare, pana ajung iar in 2 sapt, vreau sa fiu copil :X

    RăspundețiȘtergere
  4. Fumez...e o tigara fara numar...imi pare atat de rau ca am aflat atat de tarziu de blogul asta, de jocul asta...mi-am legat viata de vama...nici nu pot separa marea de vama...in clasa a noua(vai! au trecut 11 ani de atunci)mi se umfla pieptul de mandrie ca ne numim Chirila...silly me:)ati avut vreodata senzatia ca o sfoara puternica, nevazuta si de neatins va leaga de o persoana, de o melodie, de un lucru?!! asa ma simt legata de vama, si asa o stare ce imi dau melodiile lor...goooooodddd...ma simt vie, ma simt deasupra unui cuib de cuci....si-mi dau seama ca eu, chiar eu, pot invata fluturii sa zboare...imi mai aprind o tigara, poate cele 21 de cuvinte incep sa prinda contur si pot sa le extrag din amalgamul de amintiri ce se napusteste ca o ploaie de vara in ganduri si-n priviri... mai trag un fum...un oarecare mos ene ma trage de gene in jos...spre pat...si patul este gol...cearsafurile nu prea imi zambesc...stiti voi cum e...tot imi vine sa vb despre vama...pt mine e o stare de spirit mai mult, jur ca am avut o strangere dureroasa de inima cand am aflat ca se despart...si scrumul cade pe jos...si am chef sa beau o bere cu tudor acum...nu stiu dc jocul celor 21 de cuvinte a mai avut o continuare, dc e asa, va rog sa-mi spuneti ca sa revin cu listuta mea...zbye!
    p.s.:am citit intr-un suflet ce a scris tudor...chiar, in atatia ani nu m-am insealat in privinta lui;) well done, Chirila!

    RăspundețiȘtergere
  5. te cred Ambasador for free, si mie mi se intampla lucruri aseamanatoare, acu vreo 2-3 ani am suferit o dezamagire groaznica, nimeni dar ablsolut nimeni nu a reusit sa ma scoata afara, sa ma faca sa zambesc, pe atunci imi placea Vama Veche mult, ascultam acasa, si ma duceam la concertele de care aflam, era ziua unei prietene si i-am zis ca nu pot sa vin ca nu ma simt in stare, m-a rugat sa ies macar 5 min sa o vad in masina, si au porit... si am ajuns la un concert cu Vama Veche ... pot sa zic ca la mel Epilog plangeam, dar am reusit pt o ora sa uit de mine, de problemele mele si mi-am dat seama k asta e drogu meu si mi-am jurat ca nu o sa ma pierd vreun concert din prostie si asta fac ma cert cu toata lumea ca sa ajung la un concert. Acum ma uitam pe youtube si am gasit mel Undeva prin vama live in peninsula, mi s-a facut pielea gaina ... e absolut superba, felicitari :)

    RăspundețiȘtergere
  6. 'Frustratule.......' hi hi .....de cate ori sunt acuzata de frustrare...ca am ajuns sa ma intreb ce e oare....Dharma e norocoasa.
    Nu exista o lume...exista lumi care se intersecteaza se intrepatrund se incolacesc.
    'Mi-e dor de mare' :(

    RăspundețiȘtergere
  7. si mi-e imi place foarte mult melodia "undeva prin vama", e super!!!dar si "pe sarma", sau ceva de genul e foarte tare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salutare ! Am si eu un blog foto si as vrea sa facem schimb de linkuri. www.aidphoto.blogspot.com Daca esti de acord lasa-mi un comentariu pe blog. Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  9. n-ar scrie nimeni "copiii" nici sa dai cu batul...

    RăspundețiȘtergere
  10. daca urasti sa deschizi laptopul nu il mai deschide, daca urasti portarii nu mai intra acolo unde sunt ci stai afara insa nu renunta la dragostea copilei

    RăspundețiȘtergere