[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 17 august 2007

VAMA VECHE vs REZONANTA MAGNETICA

Stiti cum functioneaza rezonanta magnetica? Am aflat de curand si sunt fascinat.Se creaza un camp magnetic in jurul unui magnet a carui forta de atractie este de cincisprezece mii de ori mai mare decat atractia gravitationala.Corpul nostru e introdus intr-un fel de “cosciug sf” si in momentul in care se actioneaza campul magnetic atomii de hidrogen din corp se aliniaza si se ordoneaza.O data cu disparitia campului revin la normal. Aceasta aliniere si relaxare da nastere unui semnal pe care computerul il percepe si transforma in semnal digital, apoi pixeli, imagine si astfel se scaneaza tri dimensional tot corpul nostru .Spre deosebire de tomografie rezonanta magnetica nu produce radiatii.Doar camp magnetic.Medicul care mi-a explicat cum functioneaza, iertata-mi fie reproducerea pe alocuri inexacta a procesului, mi-a spus ca daca intri cu un telefon mobil in camera de rezonanta magnetul ti-l smulge din mana si il izbeste cu o forta uluitoare de peretii “cosciugului”pana cand campul e dezactivat.De aceea bolnavii cu proteze metalice sau stimulatoare cardiace nu pot efectua o asemenea investigatie.In America unui bolnav i-a sarit din gura implantul.Nu e basm.Au fost si imagini filmate.
Cred ca Vama Veche are nevoie de o rezonanta magnetica.Ganditi-va la toate fiarele care sustin betoanele turismului local atrase de un imens magnet in functiune.Apocaliptic nu? Fundatii desprinse din pamant, masini zburand prin aer, boxe smulse brusc din prize in care curentul n-a murit si se aude inca vreo zece secunde urletul vreunui manelist celebru, umbrele branduite cu diversi sponsori, scaune de metal, toate intr-un vartej de praf si nisip demn de Catrina sau mai stiu eu ce uragan cu nume de fata de colegiu.Apoi liniste.In urma ar ramane lemnul si piatra din care s-ar putea reconstrui Vama.Si vaietele “agentilor economici” disperati ca rezonatorul le-a nenorocit afacerile.

10 comentarii:

  1. nu am mai fost de mult in vama...
    da mi-e greu sa-mi imaginez manelisti in vama.
    mai bine nu te cred decat sa incerc sa-mi formez imaginea asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei bine Robert, fii sigur de asta :) AM fost doar o zi in vama anul asta si mi-a ajuns. Poate am avut si eu ghinion dar chiar si asa tot e trist.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare cand va veni acea zi in care sa nu mai existe manele ? Dak va veni vreodata...

    RăspundețiȘtergere
  4. Vama Veche. Manelisti. Cacati plutitori, absorbante, pet-uri si multe alte mizerii in mare. TRIST, dar adevarat. De cateva ore am ajuns acasa din Vama...si am ramas cu o impresie nu prea buna...Anul trecut a fost mai bine...Se cam strica Vama..Nu mai stiu cine zicea ceva de genu: Salvati Vama Veche, nu mai mergeti in Vama!

    RăspundețiȘtergere
  5. nu pricep de ce tocmai in vama nu exista o vama?de ce ii lasa pe unii sa ajunga pana acolo? exista atatea statiuni ce asteapta sa fie refacute, privatizate...ce au cu vama? e asa de greu sa vezi vama distrugandu-se...parca imi vad sufletul calcat in picioare...si ma doare rau chestia asta...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu ce insemna 'vama', nu am fost niciodata. As fi vrut la un moment dat, dar mi s-a spus:' nu ai ce sa vezi acolo asa ca nu te mai stresa!'.Cred ca si eu am nevoie de o rezonanta care sa atraga toate lucrurile negative din mine... sa ramana 'lemnul si piatra' din care as putea sa ma reconstitui.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici eu nu am fost in Vama Veche si nici n-am s-o fac tocmai fiindca mi-a fost laudata peste masura (acum 10 ani).
    Sa ma duc acum, cind ziceti ca s-a farimat, iar nu are rost; am mai vazut astfel de crime facute de mina omului, n-as avea nimic de aflat, poate numai sa semnez constatarea.

    Dar de pe margine spectacolul e nostim de tot si e povestea vietii oricaruia dintre noi, cu sperante, cu dor de libertate, cu alcool si viata de noapte iar mai apoi cu hemoroizi, burta, casa si masina in rate.
    Pentru cei care depling decaderea Vamii Vechi am o veste buna si una proasta.
    Vestea buna e ca VV nu moare si este accesibila de pe orice plaja din lumea asta cu vedere spre est. Vestea proasta e ca -- pentru a o vedea -- trebuie sa va treziti inainte de a rasari soarele si sa va uitati spre interior, spre marea de care ati uitat ca sinteti.

    RăspundețiȘtergere
  8. intrebare retorica (nu ma crucificati pentru asta, va rog!):

    fara toata publictatea facuta "vamei", oare cat ar mai fi durat pana sa se infesteze? oare ar fi durat mai mult? oare nu e mai bine sa NU MAI VORBIM ATAT DE MULT despre locurile curate care ne plac?

    RăspundețiȘtergere
  9. Salutare Tudor!
    Uite o reclama care se pare ca s-a inspirat cam din aceeasi chestie... ar fi bine sa avem un dispozitiv din asta.

    http://www.220.ro/Smirnoff-14722.html
    (sper sa am voie sa pun link-uri)

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa e cand in prezent iti lipseste o stare de frumos pe care ai trait-o. Ai doruri sfasietoare de trecut si te doboara ireversibilul . Doar prin dor noi spalam talpile trecutului.

    RăspundețiȘtergere