[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 23 ianuarie 2008

Dumnezeu nu apare la stiri.

Dumnezeu nu apare la Stiri
Dumnezeu nu omoara Delfini
Dumnezeu nu topeste Ghetari
Dumnezeu n-are Vis Nuclear

Dumnezeu nu voteaza-n Senat
Dumnezeu n-a luptat in Irak
Prea ocupati cu distrugerea lumii oamenii sunt
Pe Dumnezeu nu-l ia nimeni in seama aici pe Pamant

Ref:Dumnezeu ne-a lasat...
Ne-a lasat sa ne facem de cap

Pe Iisus l-au facut Superstar
Pe Dumnezeu l-au tiparit pe dolar
Religia e marketing de razboi
Oamenii-si fac cruce dar privesc in gol

Ref:Dumnezeu ne-a lasat...
Ne-a lasat sa ne facem de cap

Fara Credinta corabia Umana rataceste prin spatiu se apropie furtuna,
Se-ntuneca lumea
Totul se vinde se cumpara totul banii sunt calea adevarul si viata Isus nu mai vine....
Dumnezeu se mai uita o data spre lume nu e nimeni sa vada ca-ntinde o mana nu e nimeni s-auda ca soapta iubirii El inca ne-o spune?

Dumnezeu ne-a lasat...
Ne-a lasat sa ne facem de cap


Mai sus sunt versurile celui mai nou cantec VAMA. Il vom canta in aceasta seara la Becker Brau.

M-am apropiat cu frica de mesajul acestor versuri. Cu frica de a nu gresi, de a nu fi
interpretat gresit.

Ceea ce vreau sa spun ca sa nu existe urma de echivoc este ca Omul incepe sa traiasca din ce in ce mai mult in absenta lui Dumnezeu.
Puterea "progresului" il face pe Om sa se detaseze sa uite de vreo subordonare sa se "elibereze" si sa devina propriul lui stapin. Omul risca sa uite Creatia primordiala si pe Dumnezeu ca izvor al tuturor lucrurilor.

Puterea banilor, a tehnologiei, puterea progresului ne imbata si ne vinde iluzia libertatii absolute.

Negarea providentei, a vointei divine nu este altceva decat o caramida la temelia unui nou turn Babel.Omisiunea voita a lui Dumnezeu din vietile noastre ne va indrepta spre ratacire si auto-distrugere.

Acest cantec se vreau un semnal de alarma.Nimic mai mult.

45 de comentarii:

  1. Felicitari, multe felicitari pentru versuri!

    RăspundețiȘtergere
  2. The big day!
    Frumoase versuri :)
    Sunt curioasa daca o sa cantati "Scrisoare carte Fat Frumos" sau "Sambata seara in oras" ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. am priceput mesajul noilor tale versuri. insa formularea "Dumnezeu nu apare la Stiri", nu imi pare potrivita. ba apare, in fiecare zi, sa ne arate, "prostilor, uite in ce hal ati ajuns!"
    cum bine, spui, pe masura ce te indepartezi de tine insuti, pierzi directia. odata ce Omul a inlocuit "a fi" cu " a avea", finalul arata ca azi.

    RăspundețiȘtergere
  4. astept albumul.....nu voi ajunge la concertul de azi....sa "aud" cum suna astfel de versuri...:)

    mai sunt oameni care.L iau in seama, putini...e adevarat...si sper sa contam.....eventual....

    RăspundețiȘtergere
  5. intradevar misto versurile si chiar se potrivesc tiparului societatii de azi... cand toti isi "fac de cap" dupa propriile legi. asta e lumea in care traim, macar sa avem curaj sa ne desprindem usor usor de naravurile lor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Welcome back!:)..din pacate eu acum am aflat de concert..si cred ca e un pic cam tarziu...oricum versurile melodiei sunt foarte adevarate si astept albumul pentru a asculta si celalalte piese..sa va distrati mult la concert:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Super versuri, Tudor.
    Felicitari!
    Presupun ca si piesa e pe masura!
    Poate merita si un videoclip...?
    Abia astept sa te ascult :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Decanul nostru ne spunea candva despre pericolul social care ne asteapta : marii oameni de stiinta au informat ca au reusit sa cloneze oameni si au cerut oficial un cadru legislativ pentru clonarea in afara laboratoarelor aflate sub observatie.
    M-a cutremurat ideea pe vremea aceea si am incercat atunci sa cuprind tot ce ar insemna prezenta clonelor printre noi. Nu am reusit.
    Gandul ca putem crede ca am devenit Dumnezeu mi s-a parut un asemenea pacat incat l-am abandonat ori de cate ori se incapatana si-mi colinda noptile.
    De dragul unei cunoasteri naive am reusit deja sa credem ca aducem noi pe lume forme de viata
    fara Spiritul Sfant insa...

    RăspundețiȘtergere
  9. Explicatiile sunt de prisos. Cu parere de rau tre sa spun ca e f clar ce se intampla si un ssemnal de alarma e oricand binevenit.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. imi plac f mult versurile
    cred ca si piesa e pe masura
    poate pui vreun fragment din ea

    RăspundețiȘtergere
  12. profund..
    daca chiar simti lucrurile astea e foarte frumos


    muzica influenteaza multi oameni si chiar e nevoie de mesaje de genul in muzica romaneasca..sper sa prinda la public si sa aiba efect asupra mintilor noastre umplute de egocentrism

    RăspundețiȘtergere
  13. m-a durut un pic cand am citit. poate am avut eu azi o zi mai sensibila. A fost in nasterea versurilor un pic de conflict intre personal si impersonal?
    Totusi statement-ul tau face istorie in viata publica al lui Tudor Chirila.:)
    Sa fie primit cu inima!! si multa binecuvantare!!

    RăspundețiȘtergere
  14. m-ai lovit tare cu versurile astea... imi vine sa plang pt ca nu sunt acum acolo! :-<

    RăspundețiȘtergere
  15. Sincer...citind versurile astea,simt ca descopar o noua parte a omului Tudor Chirila...omul care se simte in fiecare piesa...care-si lasa amprenta asupra tot ceea ce-l inconjoara...ai puteri demiurgice(aici facand referire la posibilitatea ta de a influenta oamenii doar prin cuvant)...te-ai schimbat,sau poate n-am reusit eu sa te descopar mai repede...sunt superbe versurile,dar si prea(mult prea) adevarate...

    RăspundețiȘtergere
  16. Dumnezeu apare ca strop de infinit in fiecare,
    Dumnezeu ca atare nu e religie uzurpatoare,
    Dumnezeu e sublim, nu elohim,
    Dumnezeu e festin, nu regim,
    Dumnezeu e credincios si ateu, e da si nu,
    Dumnezeu sunt eu, Dumnezeu esti tu.

    RăspundețiȘtergere
  17. Faine versuri, triste, dar adevarate...

    Mie intodeauna mi-a placut de TC, acum ca e cu Andreea Raicu imi place si mai mult. ;)

    (spun asta o data si gata, ca vreau sa comentez opera artistului , nu viata personala :d )

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna dimineta....cam greu nu? :)...dupa seara care a fost!!!....O My God....si acum sunt ragusita ....HIHI nu pot sa raspund cum trebuie la teluri.....a fost super...Nu am putut sa urlu din toti rarunchii toate melodiile( la un momemt dat nu mai fredonan urlam isterica :)).
    Nu am cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  19. chirila...super show aseara. Superb ! Multumim ![unul din cei cu rezervare]

    RăspundețiȘtergere
  20. Chiar am vrut sa ajung aseara, facusem rezervare d p 21....sun aseara sa extind rezervarea la 10 persoane(deja mobilizasem prea multi prieteni pt eveniment)..& stupize!!! "Ne pare rau dar nu mai avem mese..E concert in seara asta"..boon asta stiam..de-asta vroiam sa vin..dar rezervarea mea?..."Imi pare rau nu exista nicio rezervare pe numele dvs...":| restul dialogului e d prisos....in fine... Imi pare si mai rau cu cat citesc commenturile.. Te rog, poate reusesti un concert mic, mic, cat de mic in Music Club..as fi vesnic recunoscatoare:))
    Versurile cantecului au substantza. Din pacate, o alta forma de negare se va ivi knd toti carcotashii din biz vor incepe sa faca remarci ce vor bate in parodii:(..

    RăspundețiȘtergere
  21. Wow, abia astept sa ascult melodia, versurile sunt profunde.Insa Dumnezeue a murit, si asta pentru ca noi l-am omorit. Cred ca de la Nietzche incoace, tot asa e. Oricum e mare lucru sa vorbesti asa de D-zeu adica trebuie curaj.
    Si vroiam sa iti propun si o leapsa. uite linkul de pe blog-ul meu unde gasesti toate detaliile.sper sa te uiti http://albinuzza4ever.blogspot.com/2008/01/leapsa.html

    RăspundețiȘtergere
  22. Gozman, Dumnezeu e singur, unic. noi suntem niste imagini fade a unor dumnezei prea mandri de realitate. Adela cat despre Nietzche, sa-mi fie cu iertare dar nu maria sa e punctul de pe care se inclina balanta existentei unei Forme superioare. Imi plac versurile piesei, aduc in constiinta noastra Adevarul. Da, probabil Dumnezeu ne-a lasat sa esuam pana cand depasim limita nebuniei. Si pe bune ca au "prostituat" religia, oamenii, formand forme fara fond si imposibilitati de "revenire". Adica se "impiedica" Evanghelia lui Iisus de "crimele facute in numele crestinatatii". Raman totusi la vorbele lui Tutea "adevarul nu e Adevar daca daca este Revelat".

    http://www.youtube.com/watch?v=ALZNPX4zGAU [tutea]

    RăspundețiȘtergere
  23. Imi palce ca...vezi lumea prin lentile de iubire.
    Nu ai uitat de ce am fost creati, faci lucrurile cu pasiune.... si incerci sa schimbi ceva...... Cum imi palce mie sa spun, esti o parte din solutie si nu din problema.

    RăspundețiȘtergere
  24. am ascultat si inregistrarea mp3 si suna chiar bine ! iar versurile iti produc un fior . Oare cati o sa`ti inteleaga mesajul ? :|

    RăspundețiȘtergere
  25. aici intervin din nou versurile din "Pe sarma".."oamenii-s in birouri/sunt in birouri,nu se uita la cer"...oamenii "nu au timp"sa inteleaga aceste versuri..din pacate.but hey..there is always the HOPE.do not give it up no matter what;)

    RăspundețiȘtergere
  26. cineva sa opreasca invazia de bitzi..cineva sa ne faca din nou fericiti..u could try..nu te schimba Tudor..si incanta-ne mereu cu versurile tale si invata-ne sa visam in continuare.iti multumim.

    RăspundețiȘtergere
  27. sunt foarte frumoase versurile..sper sa dea de gandit tuturor...

    RăspundețiȘtergere
  28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  29. stii.. sunt unii care traiesc sub eticheta de crestini, dar n`au curajul sa spuna cuiva ce simt cand e vorba despre Dumnezeu .. si nu stiu ce simtzi tu si nu stiu daca ce`ai scris izvoraste din inima .. dar oricum cred ca esti cam dezamagit de commenturile primite .. si vad si eu si vezi si tu cat de ne`inteles e Dumnezeu, cata lipsa de interes din partea oamenilor .. de a`L cunoaste asa cum este El defapt .. si cred ca Dumnezeu e mult mai mult decat putem noi sa scriem despre El, mult mai mult decat putem noi percepe si imagina... dar cum zice .. "pt omul firesc lucrurile spirituale par o nebunie" sa vorbim despre Dumnezeu ? sa vorbim despre rugaciune, despre citirea Bibliei(cartea de instructiuni) ? ehh .. prea prea .. oricum toata aprecierea mea .. pt artistul din tine ..

    RăspundețiȘtergere
  30. Doamne ce dor mi-e de primele concerte, cand am simtit ce inseamna sa fii iubit... Dar a urmat si partea cu "in dragoste indiferenta-i cea mai grea"

    RăspundețiȘtergere
  31. foarte tare titlul...dar...cu toate astea adesea...cand nu exista o explicatie mai buna D-zeu e invinuit la stiri, sau invocat la stiri, cand blestemat cand laudat...dar lasand audienta la o parte spiritualitatea ce pierde tot mai mult teren in fata materialului e alarmanta...(cel mai mult mi-e teama de oameni de carton si oameni de tinichea...)

    Pa!my

    RăspundețiȘtergere
  32. versuri profunde, surprind perfect starea omului din ziua de astazi...congrats

    RăspundețiȘtergere
  33. nash fi crezut ca tudorica e into God. dar aku cam aflat sunt f happy pt 1 om atat d talentat si din cate mi dau seama, neinfluentabil, e spre drumu liber al mantuirii si deci Doamne ajutaL n continuare pe tudor n tot ceshi propune dar mai ales...... n relatia cu andreea, pe care o respect la fel ca tudor, si cu care sper sa ramai forever tudor :)
    o meriti, te merita. ce vreti mai mult d atat? ;)
    sunteti cel mai interesant cuplu.
    aman2 si destepti...si frumosi :p

    RăspundețiȘtergere
  34. Traznet!Dumnezeu si-a facut blog pentru romani!Afla ce-i place lui Dumnezeu in ultima postare exclusiv pe http://blogulluidumnezeu.blogspot.com si vizioneaza videoclipurile extraordinare din fereastra youtube inclusa.Ultimul articol scris demonstreaza ca nu este deloc o tampenie...cititi cu ATENTIE!

    RăspundețiȘtergere
  35. Ma bucur ca am dat peste articolul acesta in primul rand pentru ca vad o vedeta care inca recunoaste ca Dumnezeu exista. Niste cuvinte foarte adevarate... dar oare ai scris versurile astea si te-ai intors la ceea ce faceai mai inainte? Oare sunt niste versuri care le ai doar pe buze? Inima ta cum este fata de Dumnezeu? De ce intreb asta?.. pentru ca vad ca in unele posturi vorbesti de Dumnezeu cu "piosenie" dupa care a doua zi vorbesti si injuri de parca El nu ar exista.

    afla mai multe pe www.caleamaestrului.ro

    RăspundețiȘtergere
  36. Felicitari pentru curaj Tudor, Domnul iti va rasplati. El nu-I e nimanui dator

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu-mi place. Pe fondul unor (ne)”adevaruri” cantate si asculate, uitam ca Isus plangea pentru oameni. Nu cred ca am vrea ca mesajul de dincolo de cuvinte sa fie ca inteles ca: “Isus nu mai vine”. (sau inca nu vine) Astfel de melodii se vor a fi un mesaje bune dar de fapt sunt demoralizatoare, pline de inexactitati Biblice ca sa nu mai spun ca indemnul la credinta…nici nu exista. Dumnezeu nu intinde o mana ! EL tine Universul in Mainile Sale ! Cat de comod schimbam intelesul psalmilor…
    Cand dorim sa spunem , sa cantam despre Credinta si despre Dumnezeu ar fi bine ca mai inainte de toate,sa traim cu Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
  38. Cat se poate de adevarat!!! Este mult mai usor sa negam absenta lui Dumnezeu decat sa ne supunem lui si sa traim cu anumite principii si valori!

    RăspundețiȘtergere