[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 19 februarie 2008

Berlinale Talent-Campus. De vazut, de comentat.

Festivalul de la Berlin, recent incheiat are o sectiune dedicata tinerilor cineasti: talent-campus. Sub titulatura "garage studio" scenariile de scurt metraj calificate in festival beneficiaza de productie in timpul Berlinalei. Un fel de movie workshop. M-a impresionat in mod deosebit The String Puppet simplu, puternic, crud in doar patru minute.

Cred in continuare ca problemele filmului romanesc sunt "subtirimea povestii" si absenta unei structuri epice solide.

Aici e linkul

8 comentarii:

 1. Bine... oarecum offtopic, eu nu mai pot cu filmele despre revolutie sau perioada de dinainte. Pur si simplu nu mai pot. Inteleg poate mecanismele prin care nu se scapa de povara asta decat prin exorcizarea asta, dar la mine nu duce decat la blazare, in loc de chatarsis.
  Asa ca treziti-ma cand apar filme despre viata de AZI.

  RăspundețiȘtergere
 2. cu cat piata o va cere mai mult cu atat povestile actual vor fi mai dese

  RăspundețiȘtergere
 3. Papusa manuita de catre soldat este un simbol excelent folosit, muzica inspira starea de agonie, precedand un final la fel de trist ca si inceputul filmului, inceput oglinda pentru realitatea trista ...

  RăspundețiȘtergere
 4. Poti ucide cand este vorba de salvarea unui 'crez', nu un copil manipulandu-l cu o papusa, milioane de copii. De ce ar fi o salvare mai adevarata ca alta?
  Cred ca as ucide fara sa stau pe ganduri daca viata copilului meu ar fi amenintata.

  RăspundețiȘtergere
 5. Soldatul si-a aparat viata. Asta face razboiul din oameni. Dezumanizare pana la limita. Pe de alta parte copilul putea fi un criminal victima a aceluiasi razboi.

  RăspundețiȘtergere
 6. Cine mai face filme ca ALO,ATI GRESIT NUMARUL in Romania sau alte filme ca SANDOKAN sau ZORRO. FILME ADEVARATE S-AU FACUT DE MULT. Acum se fac filme inumane. Nu se desprinde nici o invatatura buna din filmele actuale.Se uita,se ucide puritatea si valorile umane,familia,onoarea,fidelitatea.....de majoritatea "oamenilor mari". De ce nu se fac filme si emisiuni pentru copii gen MAGICIANUL prezentata de actorul RILEA?

  RăspundețiȘtergere
 7. "Lampa cu caciula" nu ti-a placut? nu e "subtire" deloc. Intra la categoria scurt-metraj, e-adevarat.
  nu-mi plac generalizarile. e ca si cum ai pune o stampila. valoarea nu sta in cit de mare e "manunchiul" de filme bune, ci in fiecare "fir" in parte. ca e unul la 5 ani, ca sunt 10 pe luna...ce e semnificativ intr-un numar?...nimic

  RăspundețiȘtergere
 8. Da dar totuşi există filme bune ca cele româneşti pelicule în care joacă Gheorghe Dinică si comedi cu Mugur Mihăescu au avut mare succes filmele sale apoi mai sunt filme bune de acţiune ca Contratimp 1 si 2 cu Raluca Aprodu, Dragoş Bucur si Florin Piersi Junior. E primul său film în care joacă, nu stiu de ce sunteţi voi dezamăgiţi de filmele românesti sunt foarte bune dacă nici serialele românesti nu vă plac datorită povesti si regiei atunci n-am ce să vă fac. Oricum cel mai urât serial românesc din toate timpurile după părerea mea este Pariu cu viaţa sigur au mai fost seriale proaste la pro tv fără structură epică ca Cu un pas înainte, aiurea rău în care se prezentau nişte copii care se maimuţăreau si care ziceau că dansau revenind la generaţia LaLa halal să ne fie uite un exemplu de serial prost. Cele mai bune seriale că tot aţi deschis subiectul au fost Amor rural, Izabela (se dădea mai demult pe Antena 1 înainte să fie Mireasă pentru fiul meu si Accest direct în grilă) Rosalinda, Prizoniera le puteţi vedea si acum pe acasă gold sau pe internet cât despre seriale românesti bune pe care le-am văzut căci am avut timp berechet a fost Numai iubirea, Păcatele Evei, Lacrimi de iubire film si serial (dacă nu înţelegeţi filmul puteţi întelege serialul si invers) Iubire ca-n filme, Aniela, Iubire si onoare

  RăspundețiȘtergere