[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 26 martie 2008

Ceausescu si Ora Pamantului

Pentru cei nascuti inainte de 89. Trebuie sa recunoastem ca Ceausescu a anticipat aceasta miscare cu Ora Pamantului. Ba mai mult, a reusit sa ne organizeze foarte bine.Sper ca v-aduceti aminte ca erau ore bune in care cartiere intregi stateau pe intuneric la lumina lumanarilor mestecand speranta ca intr-o zi va fi libertate si lumina neintrerupta.S-au trait mii de Ore ale Pamantului. Dincolo de asta Romania n-a fost niciodata vreun mare consumator, mai ales ca noi nu avem electricitate in multe sate din aceasta fascinanta tara. Asa ca cei nascuti inainte de 89 ne-am facut din plin datoria fata de Ora Pamantului si consumul in exces. Eu ii las pe altii sa stinga lumina. Am de citit:)

25 de comentarii:

  1. ce citesti? ca sa-mi dau seama daca ai vreo scuza...

    RăspundețiȘtergere
  2. important e nu sa citesti...ci sa inveti ceva din ceea ce citesti

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai ca ai zis-o!!!
    razbunare asupra sistemului nejustificata, parerea mea umila ;)

    Aprinde si tu o lumanare in ora aia, e mai romantic asa ;)( ca doar nu oi muri!! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Phwth, sun curioasa, de ce te gandesti acum de 2 ori ?

    ( tre' sa recunosc ca m-am gandit si eu la faza cu laptopul:) )

    RăspundețiȘtergere
  5. intr-un fel ai dreptate...si totusi cred ca ar fi fost mult mai efectiv daca ar fi hotarat sa opreasca 1 ora toata masinile din circulatie...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate, Tudor! Dar eu, totusi, o sa sting lumina, nu de alta, da sunt de principiul ca daca pot sa fac ceva pentru un bine, nu trebuie sa ezit. Toti ar trebui sa facem asa!

    RăspundețiȘtergere
  7. poate am o problema, dar cand se ia curentul .. ma simt atat de bine..

    poate ca sunt de vina amintirile serilor in care stateam cu ai mei , la lumina lampii - singurele momente in care eram toti, impreuna , fara alte "treburi" ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Fii tu schimbarea pe care o doresti in lume! Si nu uita ca cea mai importanta clipa este ACUM. Asta daca vrei sa te bucuri de tine. Ce a fost, a fost... Fascinant este ce ai ACUM!

    RăspundețiȘtergere
  9. ha ha da tare
    intradevar am prins ore din astea, bine punctat

    RăspundețiȘtergere
  10. am scris si eu despre asta. dar dintr-un alt unghi de vedere. '92 and after :)

    RăspundețiȘtergere
  11. eu cred ca ar trebui sa stingem luminile nu pentru ca noi romanii suntem mari consumatori sau mai stiu eu ce..ar trebui sa le stingem pentru ca "evenimentul" asta e de fapt un semnal de alarma. fiecare face ceea ce simte..
    si in plus mentalitatea asta e complet gresita: de ce sa sting ( implicit: sa fac) ceva din moment ce altul nu face?

    RăspundețiȘtergere
  12. hahaha, multumesc pentru postarea asta. e genul de replica pe care i-o servesc baiatului meu cind imi tot inchide lumina, pretextind ca el vrea sa salveze Pamintul.
    Salvarea nu vine dintr-o ora pe an, ci din echilibrul pe care reusesti sau nu sa-l mentii in fiecare zi. dar asta-i alta discutie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cateodata, cand am de citit ceva inauntrul meu, sting lumina si abia apoi incep sa citesc.
    Se vad mai bine literele ascunse in mine cu lumina stinsa.
    Uneori reusesc sa rezolv puzzle-ul pe care-l formeaza literele si descopar - asa, pe-ntuneric - cuvinte care formeaza propozitii care ma lumineaza.

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Tudor, ....ai lansat un strigat de ajutor acum cateva zile pt un sufletel de cativa anisori..ai redat o relatare...si un comentariu de cateva randuri....ce s-a mai intamplat cu micutul?
    E de apreciat ca esti o persoana sensibila la suferinta altora, dar nu cred ca acesti bani 135 000 euro pot fi stransi doar prin donatii...cei care citesc acest blog nu cred ca au puterea financiara sa faca asta ...cred ca pentru a-l ajuta este nevoie de toata ingeniozitatea si sprijunul celor care pot sa mearga in numele lui in fata oamenilor si sa le ceara sprijin....Stiu si cred ca va este destul de greu acum sa sustineti lansarea albumul dar as spune ca un concert umanitar VAMA si poate si alti artisti ar putea sprijini acest demers.
    Nu stiu exact ce inseamna oraganizarea unui concert, de ce este nevoie si cat de mult se munceste, dar ma gandeam ca ar fi minunat ca o data pe an sa apara un eveniment care sa aiba acest scop: de-"A AJUTA"

    RăspundețiȘtergere
  15. de mult timp sunt evenimente muzicale de genul : "salvati ..... "

    si de cand sunt ele ..nu au salvat nimic. ba dimpotriva.

    RăspundețiȘtergere
  16. am si eu o intrebare...o sa aveti vreun concert in targoviste in viitorul apropiat?ne e dor de voi

    RăspundețiȘtergere
  17. Am prins vremurile alea. Noi copii eram cei mai fericiti ca jucam fateascunselea.

    RăspundețiȘtergere
  18. tare neortodoxa atitudinea ta, tinere! Si suntem si in post pe deasupra! Nu cunosti pilda biblica ce ne invata sa intoarcem si celalalt obraz?
    Dar, stai, avem doar doi! cati altii sa mai tot intoarcem?!!?!?!
    pe mine ma enerveaza felul in care vor sa ne dirijeze viata. traim intr-o era, in care pizza ajunge mai repede la noi ca salvarea. Curentul il platim. Ajungem sa primim indicatii si pe banii nostri?! Get real... We drive far too fast to worry about cholesterol

    RăspundețiȘtergere
  19. Pai Blondino, o sa te mai enervezi mult si bine atat timp cat tu chiar crezi ca altii iti dirijeaza viata :D. Ia incearca schimbarea perspectivei si recapata-ti puterile asazis pierdute! Mai sa fie, chiar asa? Chir numai si numai si vesnic or fi altii de vina? Si noi?

    RăspundețiȘtergere
  20. nu, nu vesnic, dar in anumite situatii...de cele mai multe ori altii. uite, astia la sc ne critica toata ziua. Ca ce o sa ajunga societatea cu asemenea specialisti. dar nu se gandesc o clipa, ca, de fapt, EI sunt cei care ii creeaza.
    stii ca in comunism, ginecologii , cum prindeau o tiganca sau o evreica, ii suturau trompele ca sa cauzeze sterilitate. era ordin de sus.
    eu cred ca tot asa, acum, si-au propus astia pe noi sa nu ne mai invete carte. le e frica de concurenta. piata e suprasaturata de doctori. TOATA Franta nu produce intr-un an caţi medici stomatologi produce numai Clujul.pe an. jeeeez!
    (scz de linkul de mai sus, sper sa funk de data asta si blondele gandesc: We drive far too fast to worry about cholesterol
    )

    RăspundețiȘtergere
  21. In momentul de fata Romania deja consuma foarte mult. Si sunt foarte putine sate ramase fara electricitate. Cea ce zici tu nu este adevarat.
    Ar trebuii sa urmam si noi aceasta miscare.
    Cinismul tau nu ajuta pe nimeni cu nimic.

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu nu am stins nimic. Am de scris 15 pagini la atestat. :)

    Daca stingi lumina acum timp de o ora, dar arunci tot felul de gunoaie non-biodegradabile pe malul unui rau sau la marginea padurii, tot degeaba.

    Prefer sa salvez planeta in felul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Am tras un pui de somn intre orele 19-21,30.
    Dar intrebarea mea este: Oare dintre miliardarii lumii a fost vreunul care sa fi stins macar un bec? Chiar si cel de la limuzina.

    RăspundețiȘtergere
  24. eu sting lumina...doar inainte sa adorm.dar nu-s un mare consumator incerc sa reduc consumul. Insa ceva ma roade de ceva vreme.am incercat becurile ecologice dar nu vad bine la lumina lor si obosesc foarte repede . incerc sa reciclez si sa stopez aceasta poluare care ne-a intrat foarte adanc in inimi. dar doar cu ce fac eu si ceea ce facem inca cativa nu vom schimba nimic.

    RăspundețiȘtergere