[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 31 iulie 2008

Love therapy

Hai sa scriem despre dragoste. Povesti incredibile cu intorsaturi pe masura. Iubiri imposibile care se aduna acolo jos in stomac sa-si mestece durerea. Sa scriem despre dragoste cu furia neputintei de a mai iubi dar cu speranta la puterea "n".

Sa scriem despre strazi ude si zambete fugare, despre esarfe cu parfumul "ei" sa scriem despre mii de kilometri de cautari desarte, despre dueluri si cai albi sub ziduri moarte. Sa scriem mii de pagini doar despre un sarut, sa ii desfacem anatomia-n mii de molecule.

Sa scriem despre o privire, o singura privire ca aceea a lui Cicikov in Suflete Moarte cand pentru o clipa s-a crezut capabil de o iubire mai presus de sine. Sa scriem despre dragoste-n mizerie sau razboi despre povestea unui pian atins de mainile unei fete batrane care regreta eternul colonel.

Sa scriem despre amanti si adulter, despre o nunta ca-n povesti, sa scriem despre-un hippiot plin de mister sa ne salvam prin scris si sa chemam iubirea cu incantatii celte, sa ploua peste soare si sa ne ninga ambrozie, oriunde te invarti pe orice strada orice copil de-o schioapa sa stie o poveste dedpre iubirea dintre un el si-o ea...sa fie oriunde un fir de agatat...ca sa te poti salva, ca sa mai poti zambi sau ca sa-ti speli privirea cu lacrimi de o zi...prostii...prostii...prostii..

35 de comentarii:

  1. Hai sa scriem despre dragoste...sa concepem impreuna o poveste de dragoste...sa vedem ce iese :D


    A fost odata un EL si o EA...
    (asa incepe TOTUL)

    RăspundețiȘtergere
  2. love therapy???? citesc zilnic blogul tau si sincer abia astept sa publici cate ceva... doar pentru k am vrut sa imi spun parerea despre "love therapy" mi.am creat adresa de mail pe google. Pana akm m.am multumit sa citesc doar ceea ce scrii.
    Eu nu cred iubire dar tind sa cred k esti exista o terapie prin afectiune. Citind ultima ta afisare ascultam "Juanes- para tu amor" si eram oarecum amuzata pentru eu nu cred in toate aceste povesti...

    RăspundețiȘtergere
  3. prostii...prostii...prostii...intense trairi.emotii.sntimente.egouri.lupte.etape.
    schimbari.tristeti.bucurii.ganduri...
    ganduri.priviri.dorinta...dorinta.pasiune.
    foc.pacat....ne definesc pe fiecare.

    RăspundețiȘtergere
  4. alintza


    nu sunt chiar de acord cu tine...nu ne definesc mai deloc...nu poti fi definit de un cuvant sau de 20...e ilogic...daca ne definesc , definesc pe scurt un sentiment dar asta e partea 2...apropo, tudor:D foarte tare dar, hai sa scriem:) povestea continua

    RăspundețiȘtergere
  5. M-am hotarat sa incep o carte, nu prea veche, nu prea nu-stiu-cum si cum nu gaseam niciuna care sa-mi placa am luat una roasa, semn ca a fost citita de cateva ori. Inceput promitator: un tip hotarat sa treca pe lumea cealalta. Urmeaza explicatia: o poveste de dragoste ...

    Mai bine s-o traim, sa le aratam celor din jur ca tinem la ei (bine, ar fi si scrisul un mod).

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. deci... nu pot spune ca sunt fana ta nr unu..dar stiu ca sunt printre multimea de fani pe care o ai, pe care o aveti.. felicitari ptr tot...si fanii iti multumesc ca existi..dar fanii adevarati din focsani va vor putin pe aici. daca puteti sa ne indepliniti visul.. cred ca am fi foarte fericiti...va vrem aici langa noooi:X va poop

    RăspundețiȘtergere
  8. Am cunoscut iubirea si am iubit pe cine nu trebuie.Am ramas cu un gust amar si amintirile ma dor inca.Inima imi singereaza si rana nu s-a inchis de tot.Cicatricea o sa ramina pentru tot restul vietii.La ce bun sa mai iubim daca suntem raniti?Sau asta e iubirea?Suferinta?Inteleg sa suferi si sa se termine cu hapy-end,dar de ce sa suferi cind nu ajungi nicaieri?

    RăspundețiȘtergere
  9. cei care au darul acesta sa scrie, altii sa cante, altii sa creeze imagini...e atat de frumos sa iubesti :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce am mai putea scrie despre dragoste Tudor ? Nu s-a scris oare tot ?? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. e un fel de leapsa? ai citi daca as scrie?

    RăspundețiȘtergere
  12. S-a scris prea mult...s-a trait prea putin...
    Vorbeam deunazi cu o sora de ganduri si mi-a dezvaluit crima unei mari iubiri: casatoria tarzie. Ne purtam de parca am avea o suta de vieti, fiecare a cate cel putin un veac...si riscam sa petrecem pervers, infatuat, NU unul - cum avertizeaza Marquez - ci trei, patru veacuri de singuratate... Ne intarziem nasterile de prunci de dragul imbolnavirilor biropatice, de gogomanie, de neomenie... Amantii ne iubesc pe rand si grabit, caci fugim din paturile lor cand "aflam" again and again - ca sunt prea tineri sau prea batrani, sau prea "moderni" sa mai creada in verighete si prostii cu juraminte la altar... Si noi imbatranim, odata cu iubirile noastre, si, tare mi-e teama ca ne vom visa mirese si la adanci batraneti - dupa ce vom fi refuzat cererea in casatorie a celui mai drag om noua...doar pentru ca venise prea tarziu. Si toate simbolurile iubirii pe viata isi pierdusera termenul de valabilitate si pentru noi...
    Vine ziua nuntii, dupa ani de visari la ea: ne intoarcem obositi de la ospat si aruncam verighetele pe noptiera, sub pat, in abisul dezordinii conjugale - Cine mai are nevoie de ele...dupa atata vreme?!
    Justificandu-si re-casatorirea, un drag profesor de facultate, Marcel Tolcea, motiva: "Tare bine-i sa fii mire! Mie mi-a placut de fiecare data..."
    Intr-o lume in care poti oricand divorta, e pacat sa intarzii drumul spre altar...marilor, proaspetelor, visatoarelor iubiri...
    Cu toate astea...

    RăspundețiȘtergere
  13. iubirea? te pune pe ganduri.te intristeaza, dar in acelasi timp te inveseleste.doare, dar iti place durerea asta.doare de la bun inceput, pe parcurs durerea se transforma in placere, dar dupa scurt timp totul revine la durere.dar iti place ca doare.iti place iubirea care doare, altfel nu simti ca iubesti.

    for that love...I fly every morning for at least fifteen minutes...:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragostea este una din cele cele 3 mari virtuti dupa cum spune si Sf. Ap Petru: ''Credinta, Nadejde si DRAGOSTE''...insa cea mai puternica dintre toate este DRAGOSTEA.
    Pamantul a fost sadit de la inceput cu dragoste iar daca dragoste nu e,nimic nu e ...

    RăspundețiȘtergere
  15. nu, nu s/a scris prea mult despre ragoste si niciodata nu va fi prea mult

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. si eu citesc blogul aproape in fiecare zi si "love therapy" m-a determinat sa imi fac si cont pt comentariu. ai dreptate , sunt niste chestiuni pe care toata lumea le simte si intr-o mica sau mare masura depindem de ele. ceea ce simt eu reusesc sa exprim prin pictura , nu prin scri iar cand sunt indragostita si mai ales sufar pt ceva ies cele mai frumoase tabluri...nimeni nu poate trai fara iubire

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. avem nunta pe 20 septembrie.
    dupa suisuri si coborasuri repetate am ajuns aici...
    primul dans va fi pe "iubeste" - varianta live la sala palatului...pentru care va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  21. Isi spunea trista ca toti isi fac conturi si vor sa scrie dar nimeni nu are curajul sa inceapa. Ii placea idea de a fi parca protagonista unui film american, a carei actiune se invarte in jurul unui group therapy.
    And now let’s talk about love. Tell me your story…
    A adoptat cuminte un aer degajat, senin si curajos. Ce absurd, isi spunea. Cum sa vorbeasca in fata unor oameni necunoscuti despre viata ei? Si cu toate astea trebuia sa o faca si pe asta pentru a scapa de toata energia acumulata in suflet si minte..cel putin asa ii recomandase doctorul. Trase puternic aer in piept, isi lasa privirea in podea, isi aranjase pentru ultima data firele de par rebele si isi puse mainile pe genunchi:

    Buna ziua. Numele meu este Ana, am 23 de ani si sunt bolnava.
    Pana in urma cu aproximativ 4 ani, sufletul nu a prezentat nici un semn de imbolnavire. Era cuminte si ascultator. Se indragostea fugar pentru ca apoi sa uite si sa caute o noua iubire la fel de tanara si nestatornica. De altfel, orice suflet tanar face la fel. Totul parea in regula.
    La nici doua saptamani de la examenul cardiologic de rutina s-a produs ceva neasteptat. Toata iubirea care imi inundase inainte sufletul se transformase intr-un fluviu care se revarsa si azi, in cantitati mici, in marea lui. Cursul fluviului mi-a produs o rana la inima, pe care o resimt si azi cand trag aer in piept.
    Intrebarea era ce provocase aceasta “explozie”. Dupa un control de specialitate a fost pus diagnosticul: dragoste cronica. Analizele au aratat ca principala cauza a declansarii acestei boli a fost energia puternica emanata de privirea si sufletul lui.
    Imediat am inceput un tratament dur impotriva acestui nou proces. Raul trebuia taiat de la radacina, mai mult cu cat in acest caz medicii considerau ca salinitatea marii nu va fi compatibila cu sedimentele fluviale. Astfel, de-a lungul acestor 4 ani, medicii au incercat sa reduca importanta marii prin creearea unor noi bazine de acumulare. Aceasta strategie s-a dovedit a fi un esec. Fluviul era incompatibil cu aceste bazine adiacente.
    Deoarece deja se luase in considerare posibilitatea unui esec, medicii au inceput, inca din prima saptamana, sa construiasca un baraj care sa impiedice revarsarea totala a fluviului in mare, lasand periodoc cantitati mici de sedimente in mare. Mediciii incearcau astfel sa vada daca exista vreo sansa ca marea si fluviul sa devina cu timpul compatibile.
    Trebuie sa recunosc ca eu refuzasem sa accept orice raspuns venit din partea marii. Mediciii ma catalogasera ca fiind incapatanata, atata timp cat nu eram dispusa sa imi asum nici un risc. Am fost dispusa sa accept cu stoicism durerea, refuzand orice interventie care ar fi putut sa-mi fie letala.
    In prezent duurerea e mare. Sufletului meu i s-au mai dat maxim 2 ani de functionare normala, dupa care ar urma sa fie bifurcat in 2 parti de sedimentele fluviale. Pe de alta parte nu stiu daca marea e dispusa sa ma accepte.
    Rezultatele unei eventuale incompatibilitati nu sunt cunoscute. S-a demonstrat ca difera de la caz la caz.

    Sunt Ana si am nevoie de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Dragostea este intr-adevar o terapie pentru noi toti. Dragostea ne schimba. Uneori ne face mai buni decat suntem, atunci cand o intelegem corect, ne face sa atingem cele mai bune virtuti ale noastre,sa fim cum nu am fost niciodata...am cunoscut cazuri in care baieti "de cartier" s-au indragostit si dintr-o data nu li se mai parea atat de important cat de smecheri sunt, sau cat de respectati erau in cartier. Nu le mai pasa nici de fotbalul cu ceilalti - unde incercau sa arate cat de buni si perfecti sunt - pur si simplu nu stiau cum sa faca sa petreaca cat mai mult timp cu fata pe care o iubeau. De asemeni, cunosc propriul meu caz ... dragostea m-a ajutat sa trec peste discutiile cu familia, peste divortul parintilor mei -desi asteptat, foarte dureros - si m-a ajutat sa trec peste suferinta cu zambetul pe buze. Multi ar fi spus ca ma bucuram desi trebuia sa sufar. El ma facea sa uit de tot ce imi facea rau si imi aducea lumina,speranta si bucurie in suflet. Iubirea are puterea de a schimba tot ce priveam negativ.
    Am o poveste de dragoste superba. Cand vei fi interesat o sa ti-o spun ... pana atunci ... lasa-ma sa continui
    Cei care nu stiu cum sa primeasca dragostea se transforma in mod negativ. Pentru ei e o terapie negativa. Stiu un baiat care a iubit foarte mult o fata si a primit iubirea inzecit fata de cat a dat. Problema lui insa a fost ca nu stia cum sa faca sa primeasca acea iubire. A ajuns sa il intereseze ce crede lumea despre el si de faptul ca prietenii ii spuneau ca este cu ea de o luna si nu a facut nimic - cam devreme nu ti se pare? - si astfel,dupa 3 luni i-a dat papucii ... si i-a frant inima. Si- facut foarte mult rau si lui ... a suferit un an dupa si apoi a incercat sa isi refaca viata cu alta relatie care n-a mers. Dupa 3 ani e inca singur ... a plecat sa munceasca in strainatate si revine in august. A cautat-o pe fata care ii furase inima pentru a o putea recuceri, dar ... surpriza... fata nu a mai putut astepta dupa el... a suferit si ea un an ... dupa care Dumnezeu i-a scos in cale fericirea. Il iubea foarte mult pe actualul ei iubit si era cu el de un an jumate . NU a vrut sa renunte la el pentru cel ce ii ranise inima, ba chiar l-a refuzat ... si cel ce nu stiuse sa primeasca dragostea ei ... avea sa fie singur pana cand isi va gasi alta iubire adevarata ... Deci eu chiar nu cred in faptul ca Iubirea adevarata se intalneste o data in viata. Ea se intalneste de cate ori vrea Dumnezeu,pentru ca EL nu ne-a facut ca sa fim singuri si sa suferim... el ne-a facut sa fim fericiti si sa ne iubim mult ... Pooop :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  23. ma crezi ca acum 5 minute vroiam sa deschid netul, sa dau de blogul tau si sa scriu ce am pe suflet, sa vreau sa cred ca am voce sa zic ceva?

    stii ce m-a oprit?
    intrebarea: "unde e tudor?"

    tu vezi cate femei iti raspund? de ce povestea mea ar fi alta decat a lor? sau cu ce ar fi plansul sau durerea mea diferite?

    tu oricum nu raspunzi. probabil chiar stai si te amuzi. femeia e tare naiva. da repede apa la soricei. iar tu esti barbat. nu iti permiti sa fii moale.

    ma bucur ca am vazut-o si pe asta.

    RăspundețiȘtergere
  24. Despre iubire?Ma gandeam sa scriu in propria mea agenda dar , intamplator am dat peste aceasta tema...dupa o noapte superba de iubire intr-o vara calda, a doua zi am plonjat intr-un camp superb cu maci imensi , multi , nenumarati, infiniti de-a dreptul in setea mea nebuneasca de a le smulge rosul unul cate unul, fericirea de a tine iubirea palpabila in brate -imaginea perfecta a iubirii intr-un camp de maci rosii cu un cer perfectly blue deasupra si senzatia de fericire imensa

    RăspundețiȘtergere
  25. Cred cu tarie ca fiecare din noi are o “jumatate” pe care cei cu adevarat fericiti reusesc sa o intalneasca. Cand am aflat de relatia intre Tudor si Andreea mi-am zis “ce mandru trebuie sa fie.. andreea - fata frumoasa, desteapta si cu bani :))” apoi mi-am zis ca nu se potrivesc, ea nu poate fi la fel de profunda in simtiri si gandire, nu e pentru el. Nu e fata rea dar in mare parte viata a fost blanda cu ea, sunt experiente care ii lipsesc si care o fac (cel putin in aparenta) naiva. “Sigur e o relatie trecatoare, andreea nu poate fi Ea”. Imi dau acum seama ca se poate sa ma fi inselat. La ce bun un suflet nelinistit si profund langa un altul la fel de incarcat? “Jumatatea” poate fi o persoana cu totul diferita, o persoana care ne completeaza, un suflet cald langa unul zbuciumat este cu siguranta cea mai inteleapta imbinare. Cred ca iubim cu adevarat atunci cand ne gasim “jumatatea”. Ceilalti ne sunt invatatori, ne pregatesc, ne maturizeaza si trebuie sa luam tot ce e bun din fiecare relatie pe care o avem. Mai trist e cand “jumatatea” s-a casatorit deja cu altcineva pentru ca si-a pierdut speranta in a gasi ceva mai bun. Dont settle for less, I know I won’t. Ferice esti tu, Tudor :))

    RăspundețiȘtergere
  26. sa scriem despre cai... cai verzi pe pereti...

    "It is hard to catch a black cat in a dark room. Especially, if there is no cat".

    (Confucius)

    nu-i asha, tudor?

    RăspundețiȘtergere
  27. Coincidentele m-au scos intotdeauna din minti!
    Cum pot sa-mi explic ca pe 31 iulie (in ajun de eclipsa de soare)mi s-a umplut sufletul de fericire?El mi-a spus ca o cauta deja cu lumanarea. De ce tocmai pe 31 iulie Tudor s-a gandit la iubire?
    Pana pe 31 iulie 2008 nu am avut nici cea mai mica idee ca un barbat frumos, bun, destept, sensibil si repet - BARBAT - ma dorea. Chiar pe 31 iulie un pic mai devreme de ora 24 m-a daruit lui.Joia este ziua mea norocoasa.Scrie si in horoscop.Eu m-am nascut intr-o joi.El s-a nascut cu 6 zile mai devreme. In aceeasi luna si acelasi an. 4 este cifra mea norocoasa. 3+1=4. Cam 4 suntem si noi. Noi doi si copii nostri. Mama copilului lui si tatal copilului meu nu se aduna. Noi ne adunam cu pasiune, ne scadem din dragoste, ne inmultim cu nebunie si ne impartim nesiliti. Mi-e dor de mine daruita lui...

    RăspundețiȘtergere
  28. sa scriem despre dragoste? as incepe acum si as termina cand lumea s`ar sfarsi.dar si atunci cu gandul de a mai scrie ceva. totul in jur e plin de iubire.orice cantec.orice roman.orice obiect banal,simplu,absurd. orice fiintza care se naste creste se dezvolta si moare ar avea o poveste de dragoste de povestit.pentru ca dragostea e peste tot.pentru ca ne place sa iubim.suferim.suferim prosteste.si ne place.ne plac lacrimile pe care le varsam pentru iubire.ne plac clipele din viata pierdute pentru a ne aseza in pat cu o ceasca de cafea si a asculta sunetul tacerii si pentru a ne aminti...pana la urma cu atat ramanem..cu amintiri..chiar dak traim 20.50.100 de ani..intotdeauna vom avea amintiri ce vor fi mai valoroase decat prezentul..problema cea mai mare e ca iubirea te orbeste fara sa`ti dai seama.te face sa`ti tradezi cei mai buni prieteni fara sa fi in stare de ebrietate sau sa ai probleme psihice.te face sa minti.sa uiti de cei care te iubesc si pe care`i iubesti mai mult decat pe acel cineva.dar nu`ti dai seama.e o fericire enorma care te invadeaza si te face sa zbori.te face sa ai cele mai rezistente aripi..care par de nedistrus.te face sa uiti de orice altceva si sa traiesti doar acele momente..doar alea..si atat.ca si cum dupa terminarea lor ai ramane cu jumatate din viata..sau..ai muri putin.si despre moarte..toti avem o impresie gresita.de fapt moartea nu e atunci cand inima inceteaza sa bata si cand un doctor sau un preot spune "a decedat,ne pare rau".de fapt in fiecare zi murim si ne nastem cate putin.prin fericire si tristete..prin iubire si prin ura..e 1 noaptea si cred ca incep sa delirez..in fine..cu totii facem asta la un moment dat..in orice caz..scriam despre iubire..am citit intr`un comentariu ca s`a scris prea mult despre iubire..ba nu...inca nu s`a scris nimic..nici nu se poate scrie despre iubire..e ca si cum ai incerca sa prinzi aerul intr`un borcan cu capac de plastic..iubirea nu stie semnificatia cuvintelor prietenie..respect..distanta..imposibil..nedemn..nepotrivit..si alte cateva sute de cuvinte care ar tine`o pe ea departe...apare cand nu vrei...si te intrebi de ce cand cum pentru ce de unde ..sunt atat de multe intrebari la care nu le gasesti raspuns..si cel mai tare doare atunci cand 2-1=1..doar unul ramane cu iubirea si celalalt pleaca fericit..pentru ca lacrimile varsate in 2 acum revin unei singure persoane..in fine...tot ce ne ramane e sa incercam sa oprim durerea...pacat ca pansamentele nu se cumpara de la farmaciile de la colt..[sper sa nu plictiseasca ce e mai sus..daka da..treceti mai departe..la rutina zilnica pe care oricine o detesta..si care nu ne face deosebiti..]

    RăspundețiȘtergere
  29. A trebuit sa treaca o luna, sa gasesc in arhiva articolul! Tocmai ARTICOLUL care imi face stomacul "ghem"... Visez ca-ntr-o zi, pamantenii vor invata sa vorbesca despre iubirile lor cu zambetul mare pe fata, fara rusine sau regret! Despre dragoste... scrierile despre dragoste pot fi infinite, pacat ca nu mai au rabdare sa citeasca... pot fi nemarginite, crezi ca le mai ajunge cineva?
    Iubirea n-ar reguli, dar de ce nu iubim liber, de ce ne e teama de trecut sau de personaje stinse din viata noastra?
    "Hai sa scriem" despre iubirea implinita, despre pasiune, despre declaratii de dragoste, despre "EL" , despre "EA" , cel/cea care ne iubeste mai presus de fire!!!
    Personal, ador sa-mi scriu iubirea... asa cum o primesc, asa cum o ofer, pentru ca IUBIREA trebuie povestita, fericirea trebuie impartasita!
    De ce va e fica?

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu, nu sunt prostii... Iubirea este esenta fiecarei molecule din noi... Vreau povesti de, despre, din si cu dragoste...

    RăspundețiȘtergere