[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 6 octombrie 2008

Cred ca am chef de....

...mi-a venit cheful de teatru. Citesc Neil Simon, Broadway Bound piesa in care sper sa joc curand. Astazi m-am trezit pe la sapte si am inceput sa citesc. Nu am ras de mult timp singur. Este un text absolut fabulos iar Neil Simon este aproape "shakesperian" in felul lui de a scrie comedie. Pornind de la cuvintele unui mare scenarist care a spus:
"if you wanna write read". Si tot el recomanda o suita lunga de titluri incepand cu Hamlet. Apoi spune: "when you finished reading all that, read Hamlet again".Simon are ceva din Shakespeare in felul lui de a despaturi actiunea, povestea. De-abia astept!

Intr-o singura scena Simon rezuma ingredientele "sine qua non" pentru un sketch bun: conflictul si necesitatea vitala ca personajul principal sa-si doreasca ceva. Conflict and wanting. Este ceea ce, de prin saptezeci syd field - guru - al scolii de scenaristica americane explica in fiecare carte a sa pe sute de pagini. Este si si ce lipseste din majoritatea filmelor romanesti.

Practic este a treia piesa din trilogia BB. Brighton Beach Memoirs, Biloxi Blues, Broadway Bound. Pe primele doua le-am jucat, Biloxi Blues inca se joaca la Comedie asa ca in curand sper sa vedeti si ultima parte din BB. Si sa va prapaditi de ras.

6 comentarii:

  1. trebuia sa se intimple, caci asta esti tu de fapt; ma bucur si de abia astept premiera!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu cred ca toamna e creata special sa te impinga la teatru...toamna pot savura mai bine impresiile lasate de piesa..la un vin fiert..la o vorba..

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am chef de "a douăsprezecea noapte' :)

    RăspundețiȘtergere
  4. pe cand te mai vedem in biloxi blues la comedie?

    RăspundețiȘtergere