[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 1 decembrie 2008

Nimic de 1 decembrie

Nu simt nimic de 1 decembrie. Nimeni nu-mi zambeste. Si nici eu nu-mi destind colturile gurii intr-un efluviu de iubire indreptat spre vreunul din conationalii mei. E o sarbatoare trista. Un popor dezbinat de goana dupa paine isi sarbatoreste momentul unirii. Cu o zi inainte de sarbatoarea nationala n-am reusit nici macar sa trimitem un partid cu majoritate in parlament. In zilele care comemoreaza solidaritatea un guvern de uniune nationala pare o utopie. Pe strazi, saracii alearga dupa ciolanul cu varza aruncat prin piete de stapanii oraselor. Ceata pluteste peste tara de parca ar trebui sa ramanem asa izolati, sa nu stim nimic unii despre ceilalti. Oamenii se bucura mai degraba de un weekend prelungit decat de sarbatoarea nationala care nu-i infioara in nici un chip. Televiziunile ne servesc cativa cheflii, bucurosi macar ca s-au intors nevoiti acasa.Si muzica populara. Imnul national e batjocorit in stil american. Desteapta-te romane...Cine mai crede in desteptare? Afara diaspora priveste nostalgic peste metropolele lumii. Vestul le-a gazduit amintirile dar nu le vindeca dorul...aici ceata persista si ne cotropeste sufletele si mintea...Un ranjet trist e singura consecinta a efortului de a ne bucura. Da, noi facem efort sa ne bucuram. Bucuria colectiva a disparut fiind inlocuita de goana individuala dupa un loc in fata. Ceata se coboara peste mlastina. Pe malurile ei imbogatitii razboiului lumii stropesc cu sampanie noroiul. Ce sens au toti banii din lume daca ii cheltui in noroi? Dar nimeni nu-si pune aceasta intrebare. Hulpavi si nesatui ne aruncam in mocirla, cautam diamantul...

28 de comentarii:

  1. Ai foarte mare dreptate tudor.Si eu am vazut imnul cantat de andra si celelalte.Chiar mi s-a parut un mare rahat mai ales cu rapperi aia pe fundal.Nici eu nu am simtit mai multa bucurie astazi inafara ca nu am mers la scoala.Imi pare foarte rau de tara asta.Dar Romania is my country...

    RăspundețiȘtergere
  2. nu simt nevoia sa comentez despre Romanica noastra aici, populatia stie mai bine care sunt problemele,ca nu vor fi rezolvate nici in 50 de ani... majoritatea nici nu mai spera, de-aia s-au dus atat de "multi" la vot. Ca fapt divers, cati romani si-au mai pus astazi, steagul in geam? Mai e patriotism in tara asta?

    RăspundețiȘtergere
  3. da e ceata,
    eu nu ma las si flutur cu pletele mele sa spal cerurile de asteptare, cu blond si albastru pretutindeni.
    e inca 1 decembrie.
    sunt roman.
    simt vaietul lumii mele si ma rog pentru speranta.

    RăspundețiȘtergere
  4. 1 decembrie
    "fog everywhere. for up the river...for down the river...fog lying out on the yards...fog in the yards and the throats of the ancient Greenwhich (n.r. +2) pensioners (n.r. or...prisoners)...the dense fog is densest and the muddy streets are muddiest..."...cam asa as caracteriza eu acest 1 decembrie...prin cuvintele lui Charles Dickens
    urez tuturor romanilor sa inceapa sa creeze o Romania frumoasa! (ma include si pe mine)

    RăspundețiȘtergere
  5. aia cu steagu in geam nu e importanta si n-are nici valoare dc in restul de 364 de zile nu te porti omeneste cu vecinul tau si cu oamenii pe care-i intalnesti

    aprozarnet.com

    RăspundețiȘtergere
  6. ei,e un amanunt,e o atentie... o dulcegarie. Un mic cadou as putea spune.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. politik need votes
    politik needs your mind
    politik needs human beings
    politik need lies
    politik use drugs
    politik use bombs
    politik need torpedoes
    politik needs blood
    politik need force
    poltik need cries
    politik need ignorance
    politik need lies
    thats what my friend is an evidence politik is violence ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat timp nu traducem imnul intr-o limba de circulatie internationala si-l cantam tot in romana, e de bine...

    RăspundețiȘtergere
  10. Tudor,iti dau dreptate.
    Sincer,eu nu am simtit nimic astazi.Eventual,inca o zi fara scoala.Si ii trist.Anu trecut pe vremea asta eram euforica.Ma intreb cine s-a schimbat?Eu sau restul lumii?
    S-au e prea ceata sa vad ca'i 1 Decembrie?Sau a fost deja...

    RăspundețiȘtergere
  11. ... si totusi aruncati un ochi aici si vedeti ce au facut o mana de oameni :) http://www.lumebuna.ro/2008/11/14/free-hugs-1-decembrie-2008/

    RăspundețiȘtergere
  12. eu am simtit ca azi a fost ziua noastra..mi s-a facut dor de o parada..nu am mai fo de mult..Romania e o tare extraordinar de frumoasa, dar daca noi suntem preocupati sa scoatem in evidenta tot ce e rau, doar ca sa aratam cat de multe stim si ca noi nu ne socotim de aceeasi masura q ceilalti!toate natiunile au parti rele, noi suntem cei care scoatem asta cel mai tare in evidenta!asa ca:sunt mandra ca sunt romanca, sa fiti si voi!

    RăspundețiȘtergere
  13. bah mie imi placu multd e voi..mi-era dor de voi...ma bucur ca ati venit in craiova..esti baiat adevarat mah..

    RăspundețiȘtergere
  14. iti zambesc eu in fiecare zi cand te citesc tudor...!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Singura parte frumoasa a fost ca te-am vazut la 10 metri vorbindu`ne despre asta.. Scena era, totusi, prea departe..
    Multumim ca ai venit! Ne-ai adus iarna..

    RăspundețiȘtergere
  16. ai stat in camera hotelului, in frig, uitandu-te la pro tv?

    RăspundețiȘtergere
  17. eu sunt studenta in anglia si aici sunt o gramada de romani la facultate... si cineva a organizat la uniunea studentilor o petrecere special pentru noi cu muzica de-a noastra mancare si bautura gratuita... si a fost tare frumos m-am simtit ca acasa, nici nu-mi dadusem seama ce lucruri imi lipseau... m-am simtit mandra ca sunt romanca :)

    RăspundețiȘtergere
  18. trebuia sa vii la Universitate sa imparti cu noi "imbratisari gratuite" . Ai fi primit multe zambete :p

    RăspundețiȘtergere
  19. Ma crezi ca eu am fost mai fericita ca am avut liber ieri decat ca e 1 dec? A intrat unu pe mine pe mess: "Paula, m`ai dezamagit"..Se referea la faptul ca eu nu aveam nici o poza cu steagul Romaniei la avatar..sau un status legat de Romania...Pentru ce? Nu zic ca nu sunt mandra ca-s romanca..Dar nici nu prea ma mandresc cu tara mea...

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu m-am uitat la parada si apoi am pus tv la maxim cand se canta "Noi suntem romani". Imi pare rau ca nu am fost la Alba Iulia, in fiecare an imi promit sa merg si mereu intervine ceva. La anul, poate ...

    RăspundețiȘtergere
  21. Treaba asta cu mandria de a fi roman e destul de incerta.Intotdeauna mi s-a parut 1 decembrie asemenea unei zile de nastere a unei persoane care este in doliu.
    Ii zici "la multi ani!" dar el iti afiseaza un zambet indiferent cat sa echivaleze sintagmei "mersi,desi..".
    Si asa e si cu ziua asta.
    Cum sa te poti manifesta de sarbatoarea nationala cand peste tot auzi numai "Romania e nustiucum..","Normal,numai in Romania se putea intampla..".
    De unde atata mandrie in noi cand zilnic ne confruntam cu situatii negative iar autoironia nationala dusa la extrem a ajuns ca o acceptare a situatiei.
    Inca de asta se chinuie televiziunile sa ne arate cum au reusit altii in afara,sub deviza "Romanul e bun la toate" tocmai cat sa mai anime atmosfera nationalista,ca imediat a doua zi sa reia:"Romania e nustiucum..","Normal,numai in Romania se putea intampla..".
    Ne amagim.

    RăspundețiȘtergere
  22. si totusi ceata mai pluteste...si te simti din nou pierdut,de fapt "atomic"intr-un mare Bucuresti.eu nu simt nimic nici de 2 decembrie.incep sa ma obisnuiesc.

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  24. Romania,Franta,China,Zimbabwe mai conteaza?!noi sa fim sanatosi...

    RăspundețiȘtergere
  25. indiferent de votul aplicat rezultatul este acelaşi. cei care au copii cu o vârstă de până la 8 ani sau cei ce urmează să aibă copii trebuie să îi educe aşa cum dorim unii dintre noi acum să trăim, adică aşa cum am fost educaţi cea mai mare parte dintre noi. ceea ce există la ora actuală în românia nu poate fi schimbat decât printr-o nouă generaţie, care să gândească şi mai ales să facă altceva decât este acum. până atunci ... degeaba sperăm şi degeaba aruncăm vina pe celălalt ... ar trebui să învăţăm, atât de la noi cât şi de la ceilalţi şi mai ales să aplicăm ceea ce apreciem la alţii!

    RăspundețiȘtergere
  26. nu stiu de ce...dar acelasi sentiment l-am avut si eu....trist..

    RăspundețiȘtergere
  27. nu stiu de ce dar cam acelasi sentiment l-ati avut cam toti

    RăspundețiȘtergere