[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 19 martie 2010

Au stins turnul

E liniste. Din cand in cand avioanele spulbera tacerea. Ca si cum Dumnezeu ar trage fermoarul la sacul lui de dormit. Indoielile se aud mai bine in linistea asta. Au stins turnul. Au lasat aprinse doar sperietorile de avioane. Azi povestea m-a incalecat si ma sufoca. Ma tine strans la pieptul ei, doar-doar voi striga piua. Nu strig piua. O sa ajung la sfarsit. Poate n-o sa fie nici ca tine, nici ca mine. Sa lasam intamplarea sa decida pentru noi, vrei? Nu, nu vrei, tu consideri ca meriti cea mai buna si mai simpla scriitura. Vrei metafora metaforelor, un diamant de patru karate la pieptul tau etern. Mie ce-mi dai? Ciozvarte, indoieli, zgarciuri care se agata cu disperare de caninii mintii mele? Ma doare tare. Nici in somn nu ma lasi. Esti mai rea ca nevasta-mea. Care-o fi. Te agati de mine in somn si nu ma lasi sa respir. Nu pot sa te mai fut in seara asta. Nu mai vreau, intelegi? Da-mi o clipa libera sa ma uit la tine de departe. Sa te privesc obiectiv. Esti prea impresionista ca sa ma uit de aproape la tine. Nu vad decat pixeli. Stiu, imi vrei carnea, rasuflarea, sangele, sugi din mine ca dintr-o stridie, ti-ai luat clestele cu tine pentru ca stii ca ai de-a face cu un homar. Da, sunt un homar incapatanat. Vrei sa-mi sugi maduva. Nu-ti foloseste la nimic. E de ajuns cat ma chinuiesti acum. N-ai putea sa vezi mai multa indoiala. Astepti sa fii rostita si nimic nu-ti convine. Stai locului, piftie nesimtita. Piftie de idei. Stai locului sa te bag in forma ta. Sa te prezint musafirilor. Stai locului, tarfa. Stai sa te recitesc. Sa-ti vad vanataile. Cine te-a lovit aici? Aa, nu e lovitura, e stransoare. Pe altii ii lasi, nu? Ce-mi lipseste, javra? Ce-mi lipseste ca sa pleci definitiv? Am ceva stil, nu? Cat sa nu-ti fie rusine sa iesi pe faleza cu mine... Au stins turnul... hai sa ne culcam si noi... lasa-ma sa dorm in seara asta. Promit ca maine schimb becul de pe hol.

14 comentarii:

  1. "Povestea" nu-ti va da pace pana nu va fi asternuta pe hartie. Inspiratia , creatia e ceva fascinant."Piftia de idei" e cu tine ceas de ceas, cuvintele curg, se inlantuie, uneori te revolti, vin alte idei, alte cuvinte... Te trag in gol...E ca o spirala si nu exista iesire... Trebuie sa scrii...
    Imi place ca tu nu ne arati doar rezultatul final, fie el cantec, poezie sau proza...Tu ne arati zbuciumul, framantarile,cuvintele care se invart neobosite in mintea ta...
    Astept cu nerabdare sa "o bagi in forma ei" si sa ne-o prezinti.

    RăspundețiȘtergere
  2. ... despre suferinte binefacatoare, oricat de cinic ar suna... aceste chinuri ne tes fericirea

    RăspundețiȘtergere
  3. "Ca si cum Dumnezeu ar trage fermoarul la sacul lui de dormit." Geniala fraza asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. :)...God, mi s-a taiat respiratia!...:) imi place, citesc si recitesc....si cand te gandesti ca ai scris asta la 2:55, oau!

    RăspundețiȘtergere
  5. ce ti-e si cu inspiratia asta te viziteaza mai ales noaptea.pe mine ma viziteaza doar cand are ea chef

    RăspundețiȘtergere
  6. Inspiratia insomnatica.
    De ce nu scrii o carte?

    RăspundețiȘtergere
  7. Super..aveam de gand sa povestesc mai multe; sa zic, sa apreciez, sa fac o alta piftie de cuvinte, perechea piftiei tale..dar..ce mai e de zis, in fond?![ma refer la ceva palpabil, ceva interesant]..Nimic, ori, poate, un nimic si mai mare..

    RăspundețiȘtergere
  8. Your darkside. Cam abstract, intunecat, nesigur....unde-i arta? Uratel.

    RăspundețiȘtergere
  9. @alchiri daca iti vine sa crezi sau nu, atunci scrii cel mai bine. este mult mai multa liniste noaptea, iti induce starea aia dintre vis si realitate cand cu siguranta imaginatia ta o ia razna :) in sensul bun al cuvantului, dovada "au stins turnul". GREAT!

    RăspundețiȘtergere
  10. Fara cuvinte!Putin cam dur dar probabil ca tocmai ,,duritatea" cuvintelor lasa o urma atat de adanca pe creierul cui citeste...numai iubirile si dezamagirile intense te pot face sa fi...expresiv!Tot ce scri ma lasa fara...aer!Ai grija de talentul tau...si toate cele bune pentru fiecare zi!

    RăspundețiȘtergere
  11. "indoielile se aud mai bine in linistea asta"... imi place mult

    RăspundețiȘtergere
  12. Iubeste bratele cu care ti se taie rasuflarea vesniciei, caci dincolo de gratii incepe nebunia.

    RăspundețiȘtergere