[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 12 martie 2010

Despre proces

Un proces implica doua perceptii. Una obiectiva, rece si una sentimentala. Obiectiv, am pierdut dreptul de a interpreta cantecele pe care le-am compus impreuna cu fostii mei colegi fara sa cer si sa obtin acordul acestora. Ideea acestui acord mai ales, am privit-o ca nejustificata si absurda. Nu pot accepta sa-mi rascumpar munca. Instanta a decis insa, si nu ne ramane decat sa ne supunem acestei decizii.

Sentimental, iarasi nu sunt foarte multe lucruri de spus. Si asta pentru ca in asemenea momente esti foarte singur. Dimensiunea implicarii intr-un proiect nu poate fi inteleasa decat de participantii la acel proiect.
N-are niciun rost sa explic cat si cum am muncit la proiectul Vama Veche. Mereu se vor gasi "critici" care vor rastalmaci. N-are rost sa spun ca am scris toate textele cantecelor, mai putin vreo trei, si n-are rost sa mai spun ca am compus peste cincisprezece dintre ele de unul singur. Aceste lucruri nu conteaza caci pe declaratiile de la Uniunea Compozitorilor scrie clar muzica si text Vama Veche. In justitie actele conteaza si nu adevarul din spatele lor chiar daca e demonstrabil. Nu, dimensiunea implicarii intr-un proiect nu poate fi inteleasa decat de participantii la acel proiect.

Poate ca oamenii se asteptau sa-mi urlu ndereptatea prin presa si sa arunc cu pietre in Justitia romana. Nici gand. Am crescut intr-o familie in care s-au predat mereu lectiile discretiei si ale demnitatii.

Nu sunt revoltat acum. Nu. Sunt indurerat si atat. S-ar putea vorbi multe despre proces si precedentul creat caci da, s-a creat un precedent periculos fiindca procese similare se vor judeca dupa modelul acesta.

Imi vine in minte acum o declaratie a unuia dintre secretarii ONU, U-Thant: Nu exista prietenii vesnice, nu exista dusmanii vesnice, exista interese vesnice.

Ceva pentru tinerii care vor sa faca o trupa. Daca as fi extrem de furios v-as spune sa aveti grija atunci cand va apucati de muzica. Sa semnati contracte intre voi si sa aveti grija sa va inscrieti compozitiile exact asa cum au fost facute si poate v-as mai spune sa va delimitati clar obligatiile si drepturile in cadrul trupei, ca sa nu aveti surprize mai tarziu si poate v-as sugera sa semnati un acord de interpretare, in caz ca va despartiti.

Daca v-as spune asta as fi insa cel mai mare IDIOT. Si atunci va spun asa: daca faceti o trupa fiti fericiti pentru fiecare moment, pentru fiecare clipa de reusita. Bucurati-va si plutiti dupa primul vostru concert, faceti muzica pe care o simtiti si incredeti-va unii in altii si jurati-va dragoste pana la moarte. Impartiti totul ca fratii si nu lasati pe nimeni sa stea intre voi si muzica voastra. Nimic sa nu abata cursul pasiunii voastre, transformati fiecare nota in prietenie. S-ar putea sa dureze pana la moarte sau doar zece ani. Dar daca nu incepeti din iubire atunci n-o sa scrieti niciodata Nu am chef azi sau Epilog.

Am sa inchei spunand din nou ca ma doare. Cred ca sunt momente in care trebuie sa-ti recunosti sentimentele si sa le accepti. Dar durerea de astazi ma face sa va promit ca nu voi renunta la a-mi redobandi dreptul de a interpreta piesele la care am muncit si ale caror versuri le-am scris.

Pana atunci ne vedem la concerte si intr-o saptamana, doua, va invitam sa ascultati pe radiourile care il vor difuza, noul single VAMA. Se numeste Cantec de gasit.

Am sa ies putin, acum. Dupa ziua de azi am nevoie de o plimbare. Si de putina iubire pe care s-o respir. Am s-o iau usor pe stradute si-am sa ma indrept spre Champ du Mars. Rue de l'Exposition, rue St. Dominique, avenue Rapp.... Dintr-o data - surpriza cunoscuta dar mereu neasteptata- se va ridica in fata mea turnul, eternul turn, ca un simbol falic se va ridica in noapte, idolul la care se inchina toti indragostitii Parisului si care respira acum acelasi aer cu mine.



Asculta mai multe audio Divertisment

114 comentarii:

  1. Sunt alaturi de tine Tudor, sunt sigura ca va fi bine, vei face tu sa fie bine...sunt si ei oameni si...nu se poate sterge totul cu buretele ca si cand n-ai fost acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. v-am intrebat si pe twitter, nu stiu daca ati raspuns la concertul din tribute, pentru ca n-am putut sa ajung.

    Nu puteti sa cantati piesele vechi, ca fiind cover-uri dupa vama veche?

    Ma gandesc ca trupele care canta cover-uri (jukebox/marfar.. etc) nu au niciun contract semnat ca au voie sa cante piesele lui robbie williams, metallica sau mai stiu eu ce.

    Simplu, Vama canta in concerte cover-uri dupa Vama Veche :p

    Nu merge fentata astfel toata treaba asta?

    RăspundețiȘtergere
  3. pandutu normal asa se face institutiile de gestiune colectiva platesc formatiilor drepturile din incasarile de la trupele de coveruri. spre exemplu daca intr-un bar canti un cover din taxa pe care barul o plateste se duc bani catre autorii piesei. taxa e 8 la suta din onorariul trupei. instanta nu a tinut cont de gestiunea colectiva.
    iti dai seama cat le-ar lua celor de la rolling stones sa verifice cati le canta piesele? pentru asta exista gestiune colectiva si organisme de urmarire

    RăspundețiȘtergere
  4. si totusi nu ar fi aberant, chiar cinic, cu tot cu institutile astea sa ti se accepte/pretinda sa canti cover-uri ale proprilor cantece, decat acceptul pur si simplu de ale canta si in baza play-listului fosti colegi sa primeasca drepturi de autor ?
    mi se pare aiurea ideea cu cover-urile

    RăspundețiȘtergere
  5. @angelica orcum prin hotarare instanta a refuzat aceasta solutie

    RăspundețiȘtergere
  6. Este o decizie definitiva si irevocabila?

    RăspundețiȘtergere
  7. nu te dezici, ramai fidel principiilor cu care ai construit acest blog
    un exemplu de frumos, prin modul cum iti asumi acest esec pe care nu il meriti

    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Am crescut cu acele piese, am plans pe acele piese, am fost fericit cu acele piese, am iubit pe acele piese... Ce mai sunt ele fara vocea ta!? :(

    RăspundețiȘtergere
  9. justitia romana...imi vine sa-i injur dar nu exista injuratura in lume sa ma satisfaca in momentu asta...nu e corect!!trebuie sa se faca dreptate!!

    RăspundețiȘtergere
  10. "Music is the language of God"...am vazut ieri seara Copying Beethoven(Simfonia iubirii).

    La ultimul vostru concert am convins-o sa vina pe o prietena care imi tot spunea ca ii esti antipatic. A doua zi m-a sunat cantandu-mi "am doar 18 ani...". Muzica voastra transmite.

    Nu stiu in ce ar fi constat acel acord. Dar daca spui "sa-mi rascumpar", "interes", "un proces pe care nu l-am intentat eu"(am cautat in arhiva dar nu l-am mai gasit acum...asa ca ma bazez pe memorie), incerc sa-mi imaginez. Si daca e asa, sper ca fostii tai colegi sa reuseasca sa "listen to the voice speaking inside of them". Ar fi o crima sa moara asa toate acele piese.:(

    RăspundețiȘtergere
  11. Trist. Am crescut cu piesele alea si consider ca cei care pierd din asta sunt in primul rand fanii.

    RăspundețiȘtergere
  12. te ridici, te scuturi si mergi mai departe

    RăspundețiȘtergere
  13. Inca nu-mi vine sa cred. E o mare nedreptate. E admirabil ca nu te-ai lasat coplesit de furie si ti-ai pastrat principiile. Eu am ascultat Vama veche de cand ma stiu, eram un copil, am crescut practic cu voi...Acum ascult Vama, dar imi placea foarte mult sa aud in concerte si melodiile vechi. Ieri cand am aflat, am fost zguduita. Am simtit ca mi-a fost smuls ceva ce imi apartinea de drept. Asa ca presupun ca tu esti foarte indurerat si pe buna dreptate. Nu ma intereseaza interesul economic al fiecarei parti implicate, ci valoarea sentimentala a peiselor. Sunt ale tale!
    Eu nu sunt familiarizata cu cadrul juridic, dar trebuie sa se poata face ceva. Trebuie sa lupti sa fie revocata aceasta hotarare stupida.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ah,e un soc sa aud asta,chiar daca stiam ceva.Cu fiecare cuvant citit simteamca s-a terminat cu toate melodiile.Ah,ce as mai vrea sa aud Alt Oras nu numai pe youtube.Sa-l aud cantata de tine,live.Cover-uri suna prea..fals.Si nu poti sa faci cover-uri dupa propriile-ti cantece.Imi pare rau ca melodiile se sting,parca se stinge si o parte din mine,dar acceptam adevarul in speranta ca cineva o sa se trezeasca si o sa-ti recunoasca drepturile.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sper din tot sufletul sa reusesti sa-ti recuperezi drepturile. Stii ca iti suntem alaturi, indiferent de ce se va intampla si daca vreodata vei avea nevoie de ajutorul nostru, vom fi acolo pentru tine, pentru dreptate si pentru onoarea pe care ar fi trebuit sa o invatam cu totii de la Fat-Frumos.

    RăspundețiȘtergere
  16. Oare instanta poate opri atatia fani sa cante melodiile cu care au crescut??? Nu stiu ce ar putea face instanta in cazul in care la concertele Vama,publicul va canta o melodie ... de la Vama Veche.

    RăspundețiȘtergere
  17. am tot scris si sters comentariul ce aveam sa-l scriu.
    nu mai am cuvinte..
    dar stiu ca Vama va invinge!

    RăspundețiȘtergere
  18. trist :(( sper sa reusesti sa redresezi situatia...si daca nu, oricum piesele vor ramane in inimile noastre...acesta sa fie pentru tine un imbold sa compui in continuare asemenea melodii, poate chiar mai bune..just keep on doin' whatcha' doin', cause you are doing it right, and be optimistic...si oricine altcineva ar canta nu am chef azi, epilog, 18 ani etc, oricum nu va fii la fel daca nu sunt interpretate de tine :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Ploaia din sufletul tău....Când cu picuri mici şi reci, când monoton şi cald. Şi, din când în când, un fulger mai străbate necuprinsul din tine...Nu ne imaginăm nici pe departe ce simţi....nu ne imaginăm nici pe departe cum e când sufletul doare, când mintea şi trupul rătăcesc....Nu contează acuma cum şi de când am crescut cu tine...Nu putem numi ceea ce ţi s-a întâmplat "eşec", pentru-că nu este un "eşec"...TU eşti acelaşi TU în virtutea unei bucăţi de hârtie pe care poate scrie cu totul altceva.....Din păcate nu poţi să dispari pur şi simplu, să te trezeşti brusc pe vreun tărâm necunoscut, cu oameni neştiuţi cu dorinţa de a începe din nou...Trebuie doar să ai puterea să continui, să te aduni, să simţi că suntem aici, lângă tine...Exact ca într-o trupă.... dacă nu vine totul, fie că e frumos, fie că e urât, din interior, din suflet, din toţi....dacă totul de rezumă la a semna bucăţi de hârtie....dacă egoismul primează.....nu faci nimic. Aşa că ia "eşecul" ăsta şi fă din el clipa ta, adaug-o la celelalte şi îmbogăţeşte-te. Oricum o să rămână o amintire....Şi o să te uiţi în urmă ...mai bogat şi mai puternic.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu esti singur. Dupa cum vezi, suntem multi alaturi de tine. Toti simtim aceeasi durere, de parca ar fi fost ceva al nostru care ni s-a furat. Si da, ni s-a furat dreptul de a mai asculta acele melodii ce reprezinta ceva pentru fiecare dintre noi, live.
    Sunt convinsa ca vei gasi o solutie pana la urma, dar e dureros. Totul se rezuma la bani si interese. E absurd sa platesti pentru ceva ce este al tau.
    Si mai ales e absurd pentru ca nu tu ai fost cel care si-a dorit despartirea de ei. Ei s-au comportat in modul cel mai abject posibil, atunci cand tu erai in spital, facand auditii pentru o alta voce. Iar acum, cand tu ai muncit atat si ai succes vor si ei o farama din munca ta. Mi-e scarba!
    Sunt convinsa ca fiecare va plati intr-un mod sau altul pentru faptele sale.
    Suntem alaturi de tine si acele melodii vor exista mereu in sufletele noastre cu TUDOR CHIRILA!

    RăspundețiȘtergere
  21. Sincer nu-mi vine sa cred ca nu o sa te mai pot asculta ca acum 11-12 ani cantand ... "... trenul accelerat ...". Instanta e surda, nu asculta ca de fapt tu ai cantat cantecele alea, e oarba ca nu stie sa citeasca ca ai facut parte o gramada de timp parte dintr-o trupa din care a ramas doar numele. Munca ta depusa acolo cine ti-o plateste. Numele ala cladit de tine ... Nu-mi vine sa cred!

    RăspundețiȘtergere
  22. ,,Nu exista prietenii vesnice, nu exista dusmanii vesnice, exista interese vesnice "
    Nu cunosc in detaliu motivele plecarii tale din trupa, cu toate ca cineva ar spune ca s-au scris destule pe tema asta dar eu cred si citatul de mai sus imi intareste aceasta convingere ca datorita orgoliului vostru peste care nu a-ti putut trece a-ti facut mai mult rau fanilor decat v-ati fi putut imagina care nu mai au alta optiune decat sa-si puna Cd-urile vechi pt ca oricat v-ati stradui nu o sa mai valorati niciodata mai mult decat impreuna.
    Si sunt un astfel de fan.

    RăspundețiȘtergere
  23. Asa e in viata cum spui. Chiar nu poti semna pentru orice cu oamenii pe care ii iubesti. Fostii tai prieteni si colegi de trupa au facut un gest disperat pentru ca sunt saraci. Si la figurat nu numai la propriu. Foamea dezumanizeaza uneori, nu toti oamenii stiu sa faca foame cu demnitate. Furia, ura se naste din frica. Am mai spus asta acum ceva timp, fara tine vechii tai colegi pot canta cat vor pe unde vor, sunt banali, fara substanta. Ceea ce demonstreaza ca tu erai de fapt acolo diamnatul care slefuia sufletele, nu ei. Trebuie sa fii ales ca muzica ta, fara cuvant sa atinga sufletele. Si ei nu sunt atat de talentati, altfel nu ar fi avut atata nevoie de tine. Sufletul naste cuvantul. Iubirea nu poate exista acolo unde nu exista adevar. Astfel si-au pierdut pana si ceea ce mai aveau ei din muzica pe care si-o asuma atat.
    Cuvantul nu l-au pierdut, n-a fost niciodata al lor.
    Au stiut ca fara tine nu se pot descurca sa manance si din acest motiv au facut mizeria asta. De foame. Sa fii si tu trist si noi ca mor ei de foame. Sa ne doara si pe noi foamea lor. Asa ca iarta-le lor saracia cu care ti-au furat o bucata din viata.
    Tu vei face muzica sufletului mereu. Si doare. Asa e cand daruiesti, doare. Sa nu te doara ca le-ai dat lor cand de fapt ne-ai dat si noua. Eu o sa-ti raman mereu recunoscatoare pentru toate cuvintele si trairile acelea. Ai ce sa ne canti intr-un club, in ploaie sau in Arene. Viata noastra este si acum, nu numai ieri. Cuvantul nu-l vei pierde niciodata. Si muzica din inima ta e acolo, sapa, sapa, sapa...

    RăspundețiȘtergere
  24. Da , dar e rromania ...
    Asta este... (muzica inca a ramas pe CD-uri) :D

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce absurd!E o ambitie prosteasca din partea fostilor colegi.Ei nu pot sa cante melodiile astea -si chiar daca au incercat sa le cante n-au nici un farmec-asa ca ar prefera sa nu le mai cante nimeni.Sau poate se asteapta sa mergi sa negociezi cu ei ca sa beneficieze material de pe urma pieselor.Toata lumea isi va aminti de Trupa Veche ca de cei care dau prietenia pe bani si pentru care creatia reprezinta doar profit.

    RăspundețiȘtergere
  26. tudor, indiferent ce decid legile, in noi tot sufletele au decis. muzica voastra ramane oricum in inimile noastre asa cum am perceput-o pt prima data si asa cum ne-am indragostit de ea. la fel, si voi, asa cum ne-ati facut sa va percepem. era energia transmisa. era ce ne trezea si ne adormea in acelasi timp. era ceea ce ne transpunea acolo unde ne placea sa fim. pt noi, ceea ce reprezinta justitia nu e important, pt ca noi toti avem in sufletele noastre justitia simtirii. iar aia nu ne inseala. de aceea, iti inteleg seninatatea.
    go ahead!

    RăspundețiȘtergere
  27. Nici nu ne asteptam la o altfel de reactie din partea ta.

    Are dreptate @andra_georgiana, vom venii toti la concerte si vom canta 18 ani si Epilog si nu ne vor putea oprii.

    RăspundețiȘtergere
  28. din experienta ta am invatat ca trebuie sa-mi pun semnatura si pe proprietatea intelectuala. Daca nu invatam nimic din asta, experienta ta e in van...face bine sa fii vedeta uneori, dar implica si responansabilizare enorma.

    RăspundețiȘtergere
  29. Pentru mine, Vama Veche a insemnat Tudor Chirila. Chiar de nu le mai poti canta acum, nu pot asculta Trupa Veche cantand melodiile Vamei. Lipseste vocea ta... Ca sa fac o comparatie vizavi de cover-uri, un cover ramane vesnic un cover, nu-mi poate crea aceeasi emotie, pe care mi-o creaza melodia cantata de autorul său adevarat. Ascult cu drag Vama Veche - toate albumele, cum, de altfel, ascult cu drag si Vama... dar Trupa Veche, nicicum. Si asta pentru ca te-au târât prea mult prin instanţe, pentru că din nişte melodii de suflet au făcut nişte bunuri pe care s-au bătut ca hienele pe ciosvârte şi asta îmi provoacă greaţă. Îţi înţeleg durerea şi dezamăgirea.Dar, fruntea sus ! Poate că trecutul cere să laşi totul în urmă şi să mergi mai departe, descoperindu-te în continuare, ca om şi ca artist. La vie en rose ! Enjoy, Paris ! Aici plouă... mai stai p-acolo.

    RăspundețiȘtergere
  30. n-am sa uit niciodata o noapte plina de stele, in corecht la vama veche. vocea ta cantand nu am chef azi. astea nu ti le pot lua niciodata ei. amintirile si tot sufletul pe care l-ai pus tu acolo.

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu cred ca ai fi un idiot daca ai da un asa sfat. Este absolut normal ca sa se stie exact cine a scris fiecare cantec. Cantecele lui Beatles, Rolling Stone etc au anumiti autori care se stiu exact. Un contract nu exclude iubirea sau creatia. E ca un contract prenuptial, dar asta nu inseamna ca sotii nu si-au jurat dragoste pana la moarte.
    Din cate spui, poti sa canti melodiile cu acordul fostilor. Ei nu ar fi de acod ca tu sa le canti daca i-ai intreba?? Daca nu, chiar nu inteleg de ce, decat prostia omeneasca si invidia.

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu ai ce sa regreti...cei ce stiu sa creeze, vor crea mereu, de aceea ce au pierdut vor recupera usor...cei ce au furat insa nestiind sa creeze, crezand ca a fura un cantec inseamna a fura un obiect, se vor trezi ca vor ramane cu obiectul respectiv, pe care nu-l vor putea multiplica asa cum il poate multiplica cineva ce stie sa creeze...
    ...asta e marea prostie a celor lipsiti de talent...se agata de copyright pentru ca incearca sa trasforme ceva intangibil in ceva tangibil pe care sa pui eticheta
    nu poti...

    RăspundețiȘtergere
  33. Viata continua Tudor !
    Iau-o ca americanii: vezi asta ca oportunitate nu ca o problema.

    P.S.
    Va asteptam in Republica Moldova

    RăspundețiȘtergere
  34. Mai nu sunt deloc cunoscatoare de muzica...dar ceea ce sunt piesele alea e timbrul vocii tale si interpretarea ta, pentru mine una e tot ce conteaza si le voi asculta in continuare asa cum au fost facute in original.Ar fi cu totul imposibil sa-mi dea aceleasi sentimente o piesa cantata de altcineva...so...e o rautate ce au facut.

    RăspundețiȘtergere
  35. In urma cu cativa ani spuneai ca nu te mai intereseaza muzica si ca vrei sa te ocupi de teatru si cariera de actor. Nu?
    Eu ma bucur ca au castigat cei care au ramas in trupa veche. Mi se pare corect, normal si moral. Atata timp cat ati realizat IMPREUNA tot ce ati realizat, nu mi se pare normal ca din cauza greselilor tale, ceilalti 3 sa aiba de suferit.
    Subscriu la ceea ce spuneau ceilalti: e un nou inceput in privinta drepturilor de autor ale artistilor in Romania. Ma bucur. Ai plecat, ia-o de la inceput singur, sau cu noii colegi.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  36. Vezi ca esti implicat intr-un scandal "sexgate" in presa clujeana... nici o reactie?

    http://www.stiridecluj.ro/social/tudor-chirila-fotbalisti-jurnalisti-si-politisti-au-trecut-pe-la-prostituatele-de-la-nana-club

    RăspundețiȘtergere
  37. Intr-o tara in care totul e o gluma proasta, in care Basescu e numit academician, nimic nu ma mai mira....ma intristeaza doar sa vad cum munca unui om este aruncata pe geam pur si simplu. trist....

    RăspundețiȘtergere
  38. Tudor, te rog lamureste-ma!
    Fostii tai colegi nu vor sa-si dea acordul sa canti piesele?
    Le-ai cerut acordul si ei nu ti l-au dat?
    Am vazut ca ei au declarat ca nu au vrut acest proces.
    Ce s-a intamplat de fapt?

    RăspundețiȘtergere
  39. ai plecat abandonandu-i! ai vrut sa calci pe urmele lui robbie, asadar da-i bataie! scoate noi cantece si lumea te va adula in continuare! asta e asa de mare nu fiindca interpreteaza cantecele take that!

    RăspundețiȘtergere
  40. da..urat ce s-a intamplat..oricum cred ca e imensa dezamagirea sa nu-ti poti canta propriile melodii...dar..poate te ajuta cu ceva faptul ca toata lumea cunosate ca tu ai compus melodiile, ca tu le-ai dat viatza ..ca tu reprezentai Vama Veche ... si cred ca e si dureros sa te 'judeci' cu fostii tai colegi sau prieteni..e greu de crezut ca cineva care te cunoaste asa de bine a putut sa-ti faca asa ceva! dupa parerea mea iti trebuie o anumita putere...pe care eu nu as putea s-o am , dar in fine..
    Astia sunt oamenii..instantza, tribunalele practic au fost inventate sa ne aparam unii de altii asa ca nimik nu ma mai mira.....

    RăspundețiȘtergere
  41. @ Petrus

    "Atata timp cat ati realizat IMPREUNA tot ce ati realizat, nu mi se pare normal ca din cauza greselilor tale, ceilalti 3 sa aiba de suferit."
    Te contrazici. Tocmai pentru ca au realizat IMPREUNA tot ce au realizat, Tudor si Eugen nu le-au interzis niciodata sa cante si ei, la randul lor, melodiile. Acum, insa, doar Liviu si Traian au dreptul sa le cante. Asta ti se pare normal, corect sau moral? De ce era atat de absurd sa continue ambele parti sa cante melodiile?

    RăspundețiȘtergere
  42. Tot respectul si toata admiratia pentru tine si pentru reactia ta...asta dovedeste pe langa talentul cu care ai fost inzestrat, ca ai si caracter...ceea ce este cam greu de gasit in ziua de astazi. Poate ai pierdut...temporar...dreptul de a canta melodiile tale, dar ai castigat si mai mult respectul si admiratia multor fani, care stiu sa aprecieze frumosul, care sunt constructivi si pozitivi..iar toate astea nu se obtin in justitie! Poate te simti singur, dar suntem multi de partea ta...si suntem cu tot sufletul. Ar trebui sa le multumesti fostilor tai colegi...acum vezi exact...cine crede cu adevarat in tine si cine nu.

    RăspundețiȘtergere
  43. sper să treci cât mai repede peste.
    şi nu sunt cinică dacă spun că de ieri sunt foarte siictirită de tot ce s-a întâmplat în procesul ăsta.
    să vă vedem şi auzim mai optimişti, baftă la noul album:D

    RăspundețiȘtergere
  44. "Vama Veche este moarta... nu va duceti voi in locul ei la concerte" (*nici voi nici trupa veche)

    Asa ne putem bucura de amintiri fara ca ele sa fie patate de sell-outs sau blazarea tot mai intensa ce venea din partea ambelor trupe.

    RăspundețiȘtergere
  45. Cred ca daca Tudor le cere acordul o sa poata canta piesele. O fi vreo problema?

    RăspundețiȘtergere
  46. "Povestea merge mai departe, ca vantul din Vama Veche...." Vama Veche traieste prin tine indiferent ce zice legea...

    RăspundețiȘtergere
  47. Tudor,sufletul nu ti-l poate lua nimeni!in rest sunt detalii.

    RăspundețiȘtergere
  48. e trist
    de cand am auzit melodia epilog imi doresc sa o aud live cantata de TINE sa acult vocea TA. pentru mine nu exista Epilog daca nu este vocea ta.
    vreau sa cred ca nu este prea tarziu. regret acum ca nu am mers la concertele tale doar pentru ca trebuia sa stau mai mult peste program la servici sau din motive (prostesti le gasesc acum)
    stiu ca dorinta mea de a asculta melodia preferata cantata de tine se va indeplini
    te admir si mult succes

    RăspundețiȘtergere
  49. Las' ca le cintam noi, din sala. Tu, de pe scena, nu ne zici decit "Calul din Marlboro" sau "VST" si avem noi grija.
    Numai sa luati un retroproiector, sa ne afisati versurile ca le-om mai fi uitat intre timp.

    RăspundețiȘtergere
  50. Instanta ti-a luat dreptul de a interpreta aceste melodii la care ai muncit, dar instanta nu ne poate lua dreptul de a-ti recunoaste munca si de a canta aceste piese si a le asocia cu tine!

    Am o propunere pentru cei care vor merge la concertele VAMA: Sa cantam noi, publicul, aceste melodii, iar Tudor si Vama sa ne ascultati si sa va bucurati de ele!
    Ne bagam? ;)

    RăspundețiȘtergere
  51. E foarte trist sa citesc chestia asta, mai ales ca tu ERAI Vama Veche, asa cum esti si acum Vama. E foarte trist ce se intampla.

    Sper ca totul sa se rezolve.

    RăspundețiȘtergere
  52. Hai la o bere daca esti trist!

    Mergem la Bastille!

    RăspundețiȘtergere
  53. http://www.youtube.com/watch?v=yTR2uPUqg7E

    http://www.youtube.com/watch?v=tKYveyNEh4U


    ascultati-l pe tipu' care poate canta melodiile! pe mine m-a cuprins furia...
    voi ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  54. :) cantec de gasit!

    "alerg nebun, si-mi scoate inima fuuum...."

    RăspundețiȘtergere
  55. am refuzat sa mai citesc locul asta. caci e plin de falsi, de d-aia de invata versurile de pe versuri.ro si de indragostite de chirila. Nu spun ca justitia e corecta. spun ca oamenii din vama veche au atatea drepturi ca si aia din vama.clar. "Capu' sus, Tudor!" da' ce? ii e gata viata? amarati obsedati de aspect si de gandul "oai, Chirila si viata mea merg mana in mana!" stricati tot ce scrie omul asta aici.

    RăspundețiȘtergere
  56. Sufleteste vorbind,tudor are dreptate.. Din alt punct de vedere si justitia are perfecta dreptate...Eu cred ca adevaratii vinovati sunt fostii colegi de trupa,care nu au curajul si corectitudinea de a recunoaste valoarea... Nu contest aportul lor la succesul trupei Vama Veche,dar probabil el este infim fata de cel adus de tudor... Timpul o va demostra cu siguranta... Tudor ca realiza o alta "Vama" la fel de valoroasa si de iubita... Ce vor realiza fostii colegi ? ramane de vazut...

    RăspundețiȘtergere
  57. Nu esti singur in durerea ta.Cred ca multi ti-o impartasesc.Eu una o fac.E adevarat,esti capabil sa compui cantece noi superbe,dar,in sufletul nostru,a celor in care pasiunea pentru "Vama" s-a nascut odata cu melodii precum:Epilog,Zmeul,18 ani,Nu am chef azi,Hotel Cismigiu,acum mocneste durerea.
    Nu e corect.Trebuie sa fim optimisti ,insa ce vom mai canta?Noul se invata in timp,la primul concert fara "vechile" melodii va trebui sa cantam dupa voi versuri noi,in loc sa traim versuri pe care le cunoastem deja?
    E trist.
    Instanta judeca obiecte.Instanta nu are suflet,ratiune si principii.Instanta e o tampenie.
    Breath a bit for me too,Tudor!

    RăspundețiȘtergere
  58. probabil majoritatea celor care au comentat aici au mai spus asta, dar sunt alaturi de tine desi nu ma cunosti, ca pe multi altii. chiar m-am intristat aseara cand am auzit sentinta. vorbeam la telefon si spuneam ca nu e corect din moment ce fara versurile scrise de tine, nu ar fi existat trupa. versurile fac aproape tot, ele m-au facut sa iubesc melodiile si sa le ascult chiar si acum...altceva nu stiu ce sa mai zic. sa fii fericit!

    RăspundețiȘtergere
  59. da...cum zicea cineva mai sus..."te ridici, te stergi, si mergi mai departe"...ar fi destul de usor daca ai reusi sa faci asta fara ca sufletul sa iti dicteze altceva...suntem alaturi de tot ceea ce inseamna proiectul "vama", de tot ceea ce a creat "vama veche" impreuna cu tine, tudor...iesim si in strada daca este nevoie...oricand, oricum, oricine...vei reusi, va fi bine, suntem multi, si impotriva iubirii noastre pentru muzica voastra orice forta r pierde lupta, razboiul!

    RăspundețiȘtergere
  60. e trist ce se intampla, insa suntem alaturi de tine! Melodiile compuse de tine sunt coloana sonora a adolescentei mele, versuriile in care ma regasesc, melodiile... toate au ADN-ul tau !

    RăspundețiȘtergere
  61. Din cate am inteles este vorba de o decizie a Curtii Supreme, care nu mai poate fi contestata. In alta ordine de idei...de ce nu ne gandim si la solutia existenta in momentul de fata? Solicitarea acordului celor de la Trupa Veche- nu cunosc detaliile conflictului care a dus la separare, aceste aspecte sunt mai putin importante in fata hotararii judecatoresti, din punct de vedere practic...Cred insa ca iertarea stie face ceea ce mandria sau orgoliul nu stiu...

    RăspundețiȘtergere
  62. Propun sa facem urmatorul exercitiu:
    Ganditi va la trupa Vama Veche. Numele cui va vine in minte? Cum se numesc membrii trupei (in afara de Tudor)?
    Acum ganditiva la trupa Vama
    Puneti va aceleasi intrebari.
    Concluzia:
    TUDOR E VAMA !!!!!!
    Fie ea NOUA sau VECHE.
    Tudor e sufletul !!Sau mai bine zis ,melodiile alea sunt bucatele din sufletul lui. Daca te uiti la clipuri si asculti versurile melodiilor Vamii Vechi e ca si cum ai citi viata lui ....
    Pe mine m a durut sufletul, ca un album atat de frumos ca Fericire nu a avut parte de promovarea si atentia cuvenita ,fiindca a avut ghinionul sa apara ,tocmai cand trupa s a destramat. Si a ramas asa ca un copil dintr o casnicie in care dragostea a murit........Ce sa mai zic acum !?
    Cum sa nu mai cante Tudor piesele vechi? Piesele alea sunt copii lui. Cum ar putea sa pretinda ca nu mai exista ?! Daca faci alti copii ,ii uiti pe cei dinaintea lor? Nu. Mereu ii vei iubi pe toti deopotriva.
    Din tot ce s a scris pe aici, un singur lucru mi se pare ca e de facut. Sa ii dam inapoi lui Tudor piesele ,cantandu i le la fiecare concert. Sa ii dam inapoi copii la care nu mai are drept de vizitare.
    Iar el ... sa caute metoda(oricare ar fi ea )sa isi recapete copiii.

    RăspundețiȘtergere
  63. Imi pare rau pentru ceea ce s-a intamplat la procesc. Si chiar nespus de rau. Dar nu sunt singura care spune aceste vorbe, si acest comentariu va fi un comentariu banal, adaugat alaturi de celelalte. Dar voi continua aceste vorbe cu un singur lucru : Vama Veche a existat, si ai fost si tu in ea, dar si atunci cand erai la Vama Veche, si acum, esti un om, un cantaret, actor minunat. Pentru mine esti un om minunat, esti o persoana care m-a facut sa ma gandesc la ceea ce vreau pentru viitorul meu, sa ma gandesc la deciziile pe care le voi lua dupa liceu, si iti pot spune ca datorita tie m-am decis sa merg la teatru, sa am puterea sa scriu piese de teatru, cantece, si sa ma exprim mai usor. Poate nu sunt singura persoana care iti spune ca te voi considera mereu un exemplu, deoarece ai facut dintr-un copil caruia ii era teama sa arate ceea ce poate, ceea ce stie, ai reusit sa ma faci sa fiu un copil care acum stie ca vrea sa faca teatru, a scris piese de teatru pentru viitoare concursuri, a jucat alaturi de colegii sai propriile piese, m-ai facut sa fiu sigura pe mine, pe ceea ce vreau. Si toate astea numai cu sinceritatea ta, care ai aratat-o din postarile facute pe acest blog. Iti multumesc, si mereu vei fi idolul meu!

    RăspundețiȘtergere
  64. Sa ma multumesc ca te-am auzit o singura data cantand acele melodii in concert?
    Simt eu un gol urias in suflet,nu vreau sa-mi imaginez cum te simti tu...

    RăspundețiȘtergere
  65. Tudore, am auzit ca te duci la curve, am citit o stire. Tu, idolul atator adolescente nefutute si romantice ai facut una ca asta? Esti foarte tare...Tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  66. M-am tot gandit daca mai are rost sau nu sa comentez la acest post si am ajuns la concluzia ca din cele aproape 70 de comentarii poti trage concluzia ca noi,cei care te apreciem,iti vom fi alaturi si in continuare indiferent de niste decizii luate de altii...Tudor considera acest sfarsit ca fiind un nou inceput pentru tine...Un inceput plin de ambitie si putere iti doresc si sper sa poti demonstra ca si prin melodii noi vei reusi sa aduci acelasi mesaj in inimile si sufletele noastre...Si nu uita ca noi,ce care te admiram,pentru toate eforturile depuse,suntem alaturi de tine...
    "Povestea merge mai departe...ca vantul din Vama Veche"

    RăspundețiȘtergere
  67. Frumos tot ce ai scris,dupa toata nedreptatea asta..Nu ma mai surprinde nimic legat de Romania.Important e ceea ce esti si mesajul pe care-l transmiti cu fiecare piesa.De fiecare data a ajuns la mine..de peste 12 ani.Bafta in continuare.Astept "Cantec de gasit"..mai e un pic

    RăspundețiȘtergere
  68. Ne doare durerea ta , Tudor, şi durerea noastră...
    Sper ca totul să fie un vis urât, o realitate kafkiana........

    Felicitări pentru demnitatea cu care ai putut accepta nedreptatea ce ţi s-a făcut...

    . . . . . . . . . .

    "...fă război ca un bărbat care iubeşte!"

    RăspundețiȘtergere
  69. scuze, mai trebuie sa adaug ceva: am auzit asta seara prima data vocea lui paul si interpretarea lui la piesa vama veche. nu ma apuc sa-i critic vocea, insa diferenta nu poate trece neobservata. e vb de ce transmite. e prea soft in comparatie cu ce iubeam noi. nu, categoric: nu se potriveste! ma intrebam acum cine face cover-ul?
    in fine...
    anyway, exista un moment in viata fiecaruia cand trebuie sa lasam trecutul in urma, chiar daca in acel moment doare. ceva din subconstientul nostru ne indeamna sa mergem mai departe, chiar daca nu stim inca exact incotro ne duce acest drum si suntem plini de temeri. e un cal din marlboro, purtam mereu un fat-frumos undeva in noi. iar eu ma gandesc ca seninatatea ta se datoreaza tocmai acestui lucru: te-ai eliberat de o parte a vietii si incepi o alta. poate ca cel putin in subconstientul tau deja ai jaloanele a ce va trebui sa vina.
    fii tu fat-frumos si traieste visul. poate chiar ar trebui sa te bucuri ca te simti singur, caci astfel de momente dezvaluie adevarata personalitate si capacitate a cuiva. in acest punct nu mai ai voie sa vorbesti despre teama, caci ea nu mai este. cred ca tu tocmai ai avut nevoie de aceasta experienta.
    iar povestea merge mai departe, fiindca e povestea ta! tu esti povestea!
    hai, arata-ne ce poti, ca daca nu, ma apuc sa dau si eu un recital din tina turner! :-D

    RăspundețiȘtergere
  70. Pacat...trebuie sa fie foarte dureros sa simti pe propria-ti piele ca in Romania nu exista oameni care sa faca DREPTATE...Si sa-ti mai spun ceva...piesele acelea erau atat de deosebite pt ca erau cantate de tine.Tu le dadeai incarcatura spirituala,ieseau din tine cu o parte din sufletul tau si tocmai de aceea poate am plans pe "Epilog",m-am cutremurat pe "Calul din Marlboro",mi-a fost dor pe melodia "Vama Veche",am lenevit ascultand "Nu am chef azi"si am inchis usa de la mansarda.Odata cu tine am spus "Te urasc Fat-Frumos !"...Toate piesele poarta amprenta ta si refuz sa le aud cantate de altcineva...Ele sunt speciale pt ca sunt cantate de Tudor Chirila...daca cineva crede ca poate face asta si sa aiba acelasi succes...se inseala !

    RăspundețiȘtergere
  71. Buna!
    Imi pare foarte rau pentru ceea ce s-a intamplat in acel proces...asta e...

    Noi, fanii, te sustinem si iti suntem alaturi, si oricum, noi stim si vom stii acele piese ca si compuse si cantate de TUDOR CHIRILA!

    Tot respectul!

    RăspundețiȘtergere
  72. vezi ca vine ceva foarte tare cu niste curve la cluj...:) am citit in...gazeta sporturilor?! oricum, probabil e o mare abureala gen reclama gratuita

    RăspundețiȘtergere
  73. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  74. cei care au decis ca tudor chirila nu mai poate interpreta toate acele piese care au rascolit sufletele romanilor ani la rand, nu a ascultat niciodata nici macar una dintre toate melodiile alea! acele piese NU POT fi cantate de o alta voce! nu au farmec fara vocea lui tudor!

    RăspundețiȘtergere
  75. dar gratis nu ai voie sa canti melodiile respective.. adica... ideea e sa nu castigi ceva, dar dupa concert, dupa lista anuntata... se poate canta gratis toata noaptea.

    RăspundețiȘtergere
  76. Daca fat-frumos sau batman sau beowulf au plecat cu pluta pe rau in sus nu fi trist. Eu ascult melodia ta si plang, dar cu lacrimi de crocodil. Poate uneori martoaga craiului din harap alb chiar se da de 3 ori peste cap si de fapt sancho panza si don quijote sunt una si aceeasi persoana. Ceea ce e important pentru calul din marlboro e sa stie ca sunt si altii ca el, altii cu dragoste ilogic de dezinteresata dar care orice s-ar intampla continua sa se rostogoleasca. Si cine stie? Poate intr-o zi va fi asa cum spune un om mik dar mare: "...But if you try sometimes, well you might find you'll get what you need..."

    RăspundețiȘtergere
  77. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  78. Ma doare sufletul! Lacrimile mi se rostogolesc pe obraji si reusesc sa vad pentru a 2a oara in viata cat de multa nedreptate exista...Nu cred ca cei care candva erau Vama Veche acum au ajuns aici...inca speram intr-o conciliere...nu a trupelor, ci o conciliere intre vechi prieteni... Unde e iubirea, fratilor? de ce sunt unii atat de ipocriti?
    Piesele acelea...nici nu am cuvinte sa spun cat inseamna pentru noi toti sa le mai auzim...live!...iar TU sa fii cel care le da viata prin glas.
    Sper din toata inima sa se rezolve asta...mi-e dor....dor de tot ceea ce a insemnat Vama Veche...Daca ni se ia si posibilitatea de a te auzi pe tine readucand la viata o parte din ceea ce a fost trupa aceea...ni se ia o bucata din suflet...

    RăspundețiȘtergere
  79. Hei, doar stii vorba aia, ce nu te omoara te intareste asa ca tot inainte! Asteptam melodii noi, albume noi, acum esti VAMA asa ca hai o data cu un nou album.:)
    Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
  80. Si ar mai fii o chestie..sunt derutata in ultimele 2-3 zile de zvonuri cum ca Vama s`ar desparti pentru ca Tudor Chirila le datoreaza bani colegilor..sau ca Tudor Chirila ar fi clientul nu stiu carui bordel din Cluj Napoca..n`as fi auzit de astea[din moment ce nu citesc ziare sau nu ma uit la tv] daca nu tinea neaparat o prietena sa`mi zica astea. Pana la urma care`i faza?

    RăspundețiȘtergere
  81. @andreea. ai pus o intrebare. iti pun si eu una. esti sigura ca poti ridica piatra? si pentru ca sunt baiat bun sau nu iti dau si un raspuns: eu unul nu as putea.

    afara e suareeeee! ma duc sa rapesc putin din el si pentru egoul meu. e mai sanatos decat la solar.

    RăspundețiȘtergere
  82. Strict uman, ai dreptate, ar fi trebuit sa existe un lucru care sa va faca sa aveti de beneficiat impreuna. Legal nu, si esti constient de gresala de a nu lua in calcul aceasta situatie. Este foarte frumos sa spui ca ai compus piese, sunt constient si nu neg aportul creatorului, care da, este esential, chiar eu cochetand cu muzica de cativa ani, dar asta nu neaga contributia plasmuitorilor, a celor care pun in scena visul si gandul fauritorului. Nu este normal sa privesti asa, oarecum impartial, pentru ca pe langa compozitie ca atare, exista si un context care face posibila creatia, iar contextul a fost dat de acordul dintre voi, de felul vostru de a fi, de actul creator in sine, chiar daca unul si a adus aportul mai mult sau mai putin, privind strict utilitarist, el si l a adus, si asta conteaza, o nota trecut prost, un cuvant schimbat pe ciorna, acele gesturi mice pe care nu le mai vezi acum, fiind manat de ideea justitiei. Nu neg contributia ta si cred ca ai inteles asta, dar atata timp cat acele piese au fost semnate si inregistrate pe numele formatiei, atunci este cat se poate de evident ca este ilegal sa canti acele piese fara acordul sau alte mijloce legale, care exista in drept.si nu numai legal, mi se pare incorect sa facia acest lucru, cat si moral, si aici vb din perspectiva omului care a studiat si drept si filosofie. inteleg frustarea, si eu as fi simtit la fel, dar asta este, pana la urma, chiar am o vorba care se potriveste - In cele mai ascutite rani se gasesc cele mai mari vindecari!

    RăspundețiȘtergere
  83. OK, dar fanii au voie să (vă) cânte piesele, nu?
    La fiecare concert o să ne luăm frumos de mânuţă şi-o să-ncepem un "Nuuuuuu aaaam cheeeef aaaaazi" răsunător, aşa. Dixit.

    RăspundețiȘtergere
  84. @Bogdan,chiar crezi ca Tudor ar canta pe gratis?E frumos sa credem asta ,e fantastic,insa si el tine la marketing.
    Trist.Intr-un fel...

    RăspundețiȘtergere
  85. http://carmenvilcan.blogspot.com/2010/03/tudor-chirila-am-pierdut-dreptul-de.html

    RăspundețiȘtergere
  86. Cred ca doare extrem de tare. Acum cateva saptamani am organizat o intalnire a tuturor celor care au lucrat la Radio Contact. Din lista de 180 de oameni au venit 100, majoritatea lucreaza in radiouri sau le conduc. A fost frumos, superb, dar nu despre asta e vorba, ci despre faptul ca mereu se punea problema "Dar de ce nu face cineva din nou Radio Contact"? Si, pentru ca m-am saturat deja de intrebarea asta, am sa spun acum ca da, am incercat si am fost cu hartiile in mana de 2 ori inaintea unei institutii cu care sa dau drumul la proiect. Ce m-a oprit? Faptul ca am realizat ca nimic, dar absolut NIMIC din ceea ce as face dintr-un Radio Contact al anului 2010 nu va putea RELUA, REINVIA, etc. atmosfera , senzatiile si experientele extraordinare pe care le-am trait acolo in 10 ani, intr-un colectiv unic. Reintalnirea aceasta cu cei 100 m-a incarcat cu atata energie incat am realizat ca nu Radio Contact imi lipseste cat PRIETENIA celor cu care am lucrat acolo, si fascinantul sentiment de a CREA IMPREUNA ceva: o vibratie ascultata si iubita cu o loialitate neegalata mai tarziu de nici un alt radio. Acea seara mi-a dezvaluit si alte lucruri pe care nu vroiam sa le vad: ca eu POT fi mult mai mult decat am fost in ACEL context, ca fiecare dintre noi putem fi, si ca oricat am trage sa reinviem, reinventam, tot a trecut miroase. Iat eu ma simt vie. Si tu esti viu. Cred, cu toata durerea pe care ti-o simt, ca ceea ce se intampla acum cu tine este exact ceea ce ai nevoie pentru a-ti urca din nou sevele in timpul prezent. Timpul le va deschide ochii, poate, celor cu care nu s-a putut pastra prietenia. Dar tu cauta din nou sa fii genial, sa iubesti si sa nu ai limite. Ti-e frica de faptul ca ti-ai atins o margine? Ca ti-ai cioplit aripile de nebun ca sa intrii in randul lumii? Nu te speria, singur ai facut-o, dar numai pentru ca ai inceput sa slefuiesti diamantul. Care stii ca esti. Esti infinit, Tudor, asa ca ocupa-te cu ceea ce te pricepi cel mai bine: fii genial in continuare si simte-te bine. SIMTE-TE! Cauta starea de TuDOR si du-o la infinit in toate felurile exprimarii tale! Cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  87. Pentru mine "Vama Veche" reprezinta Tudor Chirila. Pentru mine Tudor Chirila este o legenda, melodiile tale sunt nemuritoare, le fredonez in minte si acum.

    RăspundețiȘtergere
  88. Cu tot respectul din lume pe care ti-l port domnule Tudor Chirila..... dar stii pentru noi VAMA VECHE NU A FOST DOAR UN SIMPLU PORIECT! NU poti sa numesti atat de simplu o formatie care a fost ceva odata ...

    VamaVeche fost totul la un moment dat ... si mie mii se pare usor exagerat sa zici asa ceva dupa atatea amintiri misto ...inseamna ca ne-ai invatat degaba partea cu niciodata sa nu uiti de inima ta...
    PENTRU CA SI PENTRU TINE VAMA VECHE A FOST O MARE BUCATA DIN INIMA TA ..... asa cum a fost si pentru noi!

    MULTUMESC! CRISTINA[unul din copii aia care plangea de fericire cand asculta muzica voastra]

    RăspundețiȘtergere
  89. Vaaaai..."suntem alaturi de tine, Tudor!!!!"

    v-ati bagat unii pe altii in rahat, v-ati facut de ras...marea trupa Vama Veche ne-ati dezamagit! Nu mai simt nimic pentru voi in formula de azi, oricum ar fi ea... e foarte neplacut ca asistam la asemenea regii...

    RăspundețiȘtergere
  90. Cheer up!
    Noi vom pastra in suflet concertele in care ati cantat toate melodiile !
    Si le vom fredona si ne vom bucura ,vom simti incontinuare pe ele! NU vor muri! NU se vor stinge daca nu le lasam!
    Sunt alaturi de tine si sper din tot sufletul sa se rezolve totul. Si am incredere ca asa va fi!

    RăspundețiȘtergere
  91. @ dragos_pot
    Glumesti nu?!!!
    asta nu e real
    Deci nici macar nu are pasiunea aia.
    Scuzati-ma ca zic da canta dupa ureche si la futu-i masa:)
    Jalnicc!!

    Imi vine sa plang de nervi.

    Incredibil

    RăspundețiȘtergere
  92. inca un concert live in iasi la care sa te vad si eu ... mai ales cu melodia zmeu (care e singura care imi linisteste toate gandurile)... cand reusesti sa iti reiei drepturile(pentru ca sigur o sa poti sa le recapeti, trebuie sa fie o metoda prin care sa le recapeti ) sa vii in iasi neaparat!!!


    P.S pentru fani... nu stiu daca e o idee buna sau rea... ne apucam si semnam o petitie pentru drepturile lui Tudor

    RăspundețiȘtergere
  93. Am avut norocul sa discut cu tine inainte de a aparitia trupei Vama. Dupa o reprezentatie a piesei Biloxi Blues te-am sfatuit (probabil ca multi altii) sa nu te opresti doar cu actoria, pentru ca ai har, transmiti... "Atentie pluton! Cred ca este timpul..."

    Semneaza: o femeie cu cativa ani in spate, care asculta, fredoneaza, adora aceste cantece acasa sau la volan. O femeie care a avut si are incredere in tine! Evident, nu mai mult decat mama ta...

    RăspundețiȘtergere
  94. Foarte trist ca rautatea unor oameni e atat de mare...admirabil felul in care tratezi problema... si nu te lasa..spiritul si farmecul vama veche tot cu tine ramane si continua sa lupti pentru asta!

    RăspundețiȘtergere
  95. E trist pt ca e totusi aproape in totalitate munca ta. Iar cei din justitie parca nu mai au creier de multe ori. Dau niste decizii atat de ilogice, dar asta se intampla cand sunt prea multe legi care se incurca intre ele. Libertatea asta nu mai e de mult ...
    Mai normal cred ca era sa dea drepturi ambelor trupe sa cante piesele ca oricum nu mai scoteau ei un Chirila care sa le faca atat de speciale :)
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  96. Cand asezi creionul pe hartie si te dedici actului scrierii, prin mina uneltei curg sentimente, curge suflet. Cuvintele nu sunt simple cuvinte. Ele sunt incarcate de trairi, amintiri, incredintari, rasete, lacrimi...
    Apoi le canti, le interpretezi scenic exprimand starile lor, reusind sa atingi si alte suflete, sa imprimi pe ele melodia, versul, sentimentul.
    Si asta nimeni, "judecator", sau oricum s-ar numi, nu poate sterge aceste lucruri atat de intense si adanci.
    Sunt trista, intr-un mod serios. Cineva incearca sa profite material de pe urma unor bucati de viata. Bucati din viata mea. Si-a celui care a scris piesele. Si-a ta. Si a celorlalti care au cantat la unison cu mine, tinand ochii inchisi, visand. Sunt trista pentru ca fara vocea aceea, Vama Veche nu mai e aceeasi. Fara el, Ana e alta, iar 18 ani e o varsta diferita.
    Eu nu ma dau batuta! Tudor, noi suntem aici. Ne vedem joi!

    RăspundețiȘtergere
  97. Imi pare nespus de rau de cea ce s-a intamplat si nu mi se pare deloc normal deoarece cand spui Vama Veche spui Tudor Chirila! Imi este imposibil sa ma gandesc ca s-ar putea sa merg la un concet Vama si sa nu mai aud Epilog sau 18 ani,Buze Blonde sau Vara asta. Tudor sper ca o sa reusesti...mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  98. Cred ca e cu adevarat dureros sa nu ai dreptul sa canti muzica pentru care ai muncit,pentru care te-ai daruit 100%,in care ai pus suflet...Mi se pare cu adevarat nedrept sa fie considerati compozitorii ,,vama veche" cand tu ,Tudor ai muncit mai mult decat toti...

    RăspundețiȘtergere
  99. Capul sus si hai la munca!

    Suntem tineri, ce piedici avem?

    RăspundețiȘtergere
  100. Frumoasa gandire, felicitari pentru exemplul pe care il dai. A nu-ti urla dreptatea este o palma pentru cei care nedreptatesc pentru ca nimeni nu poate accepta ca este altcineva mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  101. O sa fie bine tudor . dupa parerea mea ar trebui sa castigi. Am o rugaminte pentru toti cei care iti lasa comenturi am nevoie de un vot urgent, blog.decoleaza.ro/c-mihaela/ (click pe una dintre cele 5 stelute de sub text) v-as fi recuoscator .toate respectele mele” ….

    RăspundețiȘtergere
  102. Acesta este un motiv bun sa te ambitionezi si sa arati inca o data de ce esti in stare, deoarece intr-adevar proiectul Vama Veche a fost o reusita.Bafta din Timisoara!

    RăspundețiȘtergere
  103. pff...e trist intr-adevar...
    sa stii ca de multe ori ma linistesc cu muzica ta si visez neincetat ascultandu-ti piesele....pt mine tu ramai cel ce le-a dat acea "Sclipire"...eu inca am in minte imaginea de vama veche...cu tine cantand unele din cele mai frumoase melodii de dragoste....felicitari pt ceea ce faci!...~~17 ani...inffinit...~~

    RăspundețiȘtergere
  104. Salut Tudor.
    la cum se face justitie in Romania, in locul tau as emigra si as cere azil politic pana si in... africa, cred ca tot ar fi mai bine ca in ro.
    da' balanescu ala chiar asa de prost e sa nu inteleaga ca unii fara altii nu mai existati? sau e doar o strategie de marketing, si dupa o perioada sa reveniti 're-unificati' si sa spargeti romania cu un super-turneu? mai degraba asa cred ca e...
    hai bafta si bucura-te de primavara frumoasa la paris, roma, verona etc.
    ps: e mai frumos la seattle, wa

    RăspundețiȘtergere
  105. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  106. Precedentul nu contează în România (sistemul este civil law, nu common law ca în Anglia sau în State). Fiecare proces este judecat separat, pe meritele proprii.

    Dacă în hârțoage acele songuri apar ca fiind compuse de Vama Veche, ele aparțin Vama Veche. Scrie „Vama Veche” la tine în buletin? Presupun că nu. Chiar dacă practic le-ai compus tu, ele apar ca o contribuție pe care ai făcut-o trupei. Poate colegii tăi au făcut contribuții de altă natură. Poate altcineva ți-a făcut o omletă în timp ce tu scriai un cântec. Dacă nu e cazul, ar fi trebuit să le înregistrezi pe numele tău.

    O știi pe aia cu mintea românului de pe urmă?

    RăspundețiȘtergere
  107. am si eu o intrebare, si scuze daca o pun prea tarziu dar poate poti sa raspunzi. cei de la trupa veche nu patesc nimic pentru ca au cantat melodiile vama veche?? ca si ei au avut nu stiu ce turneu si concerte. nu poti sa ii dai si tu in judecata?

    RăspundețiȘtergere
  108. albumul asta care m-a influentat pe mine atat de mult(pozitiv) ramane...nu pot lua ceva ce tu ai lasat in sufletul nostru, Tudor!
    fi puternic,esti unul dintre putinii romani care schimba vieti prin munca depusa!!

    RăspundețiȘtergere
  109. Dar tu nu poti sa le interzici lor sa mai cante piesele tale? Mi-au dat lacrimile cand am auzit piesa "Vama Veche" cantata de....acel barbat (habar n-am cum se numeste si nici nu ma intereseaza). Mai bine deloc decat asa. Nu pot sa accept ca sunt cantate de altcineva. Cand le cantai tu erau cantat din suflet, mai ales ca erau compuse de tine! Mereu cant piesele tale in ora de modelaj (sunt la o scoala de arte) impreuna cu o colega de-a mea. Trebuie sa poti sa faci ceva... macar sa nu le mai cante nimeni, deloc. Trupa aia nu mai e NIMIC fara tine! NIMIC, NIMIC, NIMIC!!!!

    RăspundețiȘtergere
  110. un mare nimic e trupa fara tine! Tudor toata lumea a crescut cu melodiile tale, toata lumea canta din rasputeri la majorat : AM DOAR 18 ANI...Cred ca ti-e greu sa renunti la toate acestea, e greu sa lasi tot trecutul in urma,nu vreau sa imi inchipui sentimentul care te bantuie cand ajungi sa asculti din intamplare meldoiile tale cantate de altcineva ! sper sa ajungi sa iti recuperezi aceste drepturi candva si sa te auzim cantand din rasputeri la concerte : nu am chef azi, epilog , 18 ani, vara asta... pentru ca meriti asta!

    RăspundețiȘtergere
  111. gasesc decizia juriului absolut normala si fireasca.

    RăspundețiȘtergere