[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 3 martie 2010

Responsabilitate culturala corporatista?Nu in Romania.

Cititi asta apoi vizitati site-ul dupa care incercati sa raspundeti la doua intrebari. Cate corporatii sau companii nationale in Romania ar initia un asemenea demers intr-o nisa atat de ingusta? De ce?


Update

Hai sa nu confundam responsabilitatea sociala cu responsabilitatea culturala.
Cineva spunea aici ca arta in Romania nu aduce profit. Credeti ca fostul fotbalist Ilie Dumitrescu nu face profit cu galeria lui de arta? Eu sunt convins ca face si il admir pentru acest tip de "business".

Un alt exemplu viu ca arta face profit e acela al lui Ion Barladeanu. Ia uitati-va aici.

Companiile sunt facute de oameni. Iar oamenii au diferite grade de cultura. Cei cu un grad mai ridicat aleg sa directioneze bugete spre a o sprijini, ceilalti nu. Simple as that.

12 comentarii:

  1. Societe General (BRD la noi) are un concurs anula care se numeste Citizen Act si trateaza chiar problema CSR-ului. Anul acesta eu cu echipa mea am propus un proiect de CSR si am ajuns in a doua parte a competitiei internationala. Uite ideea aici si sper sa iti placa www.lowpressure.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. da, am auzit si eu de CSR la Societe Generale, e un proiect f bun si care isi atinge scopurile.
    Nu am un alt exemplu de la noi ..dar sunt convinsa ca putem gasi cel putin doua-trei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil niciuna. Pentru ca arta nu genereaza profit la noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Taxa pe poluare ANULATA !!!
    Doi frati au batut sistemul !
    Taxa pe poluare declarata nelegala si legea aferenta este discriminatorie si incalca dreptul comunitar. Sentinta
    apartine curtii de apel si este definitiva - irevocabila si executorie.
    Mai multe pe: http://blog.imperiaonline.me/2010/03/03/doi-frati-au-batut-sistemul/

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu stiu vre-una, dar vad ca se spune aici despre BRD. Oricum, cu o floare nu se face primavara din pacate....

    RăspundețiȘtergere
  6. arta in romania chiar nu aduce profit. daca vreo companie, televiziune, ziar ar avea vreun castig din arta/ cultura, fi sigur ca ar exista mult mai multi care ar investi.galeria de arta a lui ilie dumitrescu are un public care intr-adevar se pricepe la arta. cati dintre noi stiu care e valoarea unui anumit tablou(si nu ma refer la cea financiara)? companiile care investesc in arta sunt prea putine si majoritatea venite din strainatate.

    RăspundețiȘtergere
  7. @petroaly esti ignoranta si detii informatii putine.documenteaza-te si vorbim. profitul nu inseamna neaparat volum.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cladirea imi aminteste de cele mai frumoase vise. In noi cred ca simtim sau nu curcubeul. Apoi suntem in stare sa le aratam si altora ce face lumina. Putem alege ca niciodata sa devina cand.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate in ceea ce priveste gradul de cultura si directionarea bugetelor. Eu am spus doar care este ideea generala si ce raspuns poate sa-ti dea un manager al unei companii nationale, cu un grad de cultura mai scazut probabil,la o astfel de propunere.

    RăspundețiȘtergere
  10. Interviu Ilie Dumitrescu - Revista ForRichOnly: "Ilie Dumitrescu – Arta – o pasiune de suflet"

    "ESTE ARTA O AFACERE BÃNOASÃ?

    Nu. În momentul de faţã nu se câştigã foarte mult din artã. Eu am investit foarte mult în aceastã clãdire – peste 2 milioane de euro, o sumã considerabilã. Dacã îi investeam acum 4 ani în terenuri în Pipera, când metrul pãtrat costa 20 euro, atunci da, ar fi fost o afacere rentabilã! Galeria de artã nu este o afacere profitabilã. O consider mai degrabã o afacere de suflet. În plus, locul acesta este unicat în România. Este o satisfacţie sã ştii cã un monument de arhitecturã, o clãdire de referinţã din România, îţi aparţine. "

    RăspundețiȘtergere
  11. out of toppic. Nu+mi sta in fire sa fac asta, sa dau linkuri sau asa, insa un ajutor disperat se aude si fara sa fie strigat cu voce tare. O sa te rog sa faci si tu un bine si sa dai mai departe ori linkul de la prima postare de la blogul meu, sau daca nu vrei asta, site-ul unde lumea poate dona 2 euro pentru Alenxandra Comanici, studenta la medicina, diagnosticata cu leucemie. http://www.alexandra-comanici.ro . Mersi .

    RăspundețiȘtergere