[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 28 iunie 2010

Am luat foc la Rammstein.

Adevarul e ca baietii s-au jucat cu focul. Mai ales la propriu. Nu sunt critic muzical si nici nu-mi doresc acest statut. Voi impartasi doar cateva imagini si stari pentru cei care n-au ajuns ieri la Romexpo.

Prima imagine care m-a atins a fost desprinderea cortinei care masca nu scena, ci un imens drapel national german pe post de a doua cortina. Era un "statement" clar de tipul Deutschland Uber Alles. Are forta drapelul german. Si iti da forta.

Niciodata n-am vazut un public asa de organizat. Adevarul e ca nici n-aveai cum. Despre asta e vorba cu Rammstein. Canta ceas.

Momentul claparului care a plutit cu barca peste multime a fost impresionant, desi e deja leitmotiv in concertele lor. E una din marile gaselnite de show. Si cred ca poti s-o iei razna in barca aia. Esti un zeu pe marea multimii. Si multimea te poarta oriunde iti doresti.

Au cantat aproape tot discul nou plus cateva piese vechi. La Du Hast si Ich Will s-a rupt multimea.

Scenografie, lumini, regie excelente. Totul s-a sincronizat perfect si au reusit mai ales sa ne dea impresia ca muzica asta nu se poate canta decat intr-un asemenea decor cu elemente industriale grandioase: cazane de lumini, ventilatoare, podele de tabla groasa nituita, pistoane, gaz, fum, flacari. Nu stiu care e contributia montarii in tot spectacolul de ieri, dar nu una mica in orice caz.

Eu asemenea pirotehnie n-am vazut. Vorba unui prieten: -Trebuie sa fi luat foc multa lume la repetitii pana s-a facut show-ul asta.

Sunet? Ca pe CD. Asurzitor.

Public foarte misto. Un public care parca n-avea nicio legatura cu Romania acestor zile. Neafectat de criza, salbatic si cu chef de viata, oameni care stiau ce vor si voiau toti deodata. Cred ca daca ne spuneau sa mergem la guvern si la parlament si sa-i scoatem din tara pe ritm de Du Hast, n-ar fi durat mai mult de cateva ore si treaba era gata, pusa pe alt fagas. Intotdeauna la concertele rock mi se pare ca tara asta mai are o sansa. Iar aseara erau cateva mii bune de oameni.

Inchei cu sentimentul pe care l-am avut dupa un bis cu trei piese. As mai fi vrut putin Rammstein.

13 comentarii:

  1. Daca tu, Tudore, zici ca nu ai vazut un astfel de show, ce sa mai spunem noi ceilalti...
    A fost intr-adevar impresionant spectacolul de lumnini si foc...
    Claparul nu numai ca a plutit deasupra multimii, dar a facut un adevarat maraton: nu s-a oprit din mers vreo 3 sferturi de ora... ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Impresia mea dupa primul sfert de ora a fost ca Romania nu merita un asemenea concert. Sau cum spui tu, te face sa crezi ca mai avem o sansa...

    RăspundețiȘtergere
  3. Intrebare: daca eu in spate simteam pe fata fiecare explozie pirotehnica Rammstein, aia din fata mai au sprancene? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am stat in fata si a fost...impresionant! Astept concertul asta de mult timp si m-am bucurat de el secunda de secunda. P.S: Nu mi-am ars sprancenele, dar simteam in tot corpul fiecare efect pirotehnic!
    Magic!

    RăspundețiȘtergere
  5. De unde dracu sa inventezi atatia bani ca sa ajungi la toate concertele asta care vin, aproape, toate odata!

    RăspundețiȘtergere
  6. am tinut sa ma duc la rammstein dar toata saptamana am fost prea beat azi e ziua mea si maine cadou de 19 ani dau examen, nici ca se putea mai rau dar in fine ma duc la ei acasa anu asta!
    Rammstein raman germani, au puterea aia sa te faca sa te simti ca un nazist adica nu la modul rau adica la chestia ca te fac sa nu te mai intereseze de altceva doar de muzica!
    Bafta tuturor si nu uitati! Rockul nu moare pentru ca este muzica nu palavrageli spuse de copii de 7 ani care habar nau cei aia paine

    RăspundețiȘtergere
  7. pentru mine zilele astea este "customs". Un grup nou, belgian care mi se pare super tare!
    http://www.youtube.com/watch?v=UdCrqhXshGE&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  8. ai vazut si setul celor de la luna amara ? cum ti s-a parut ?

    RăspundețiȘtergere
  9. eu asta simt la fiecare manifestare rock. ca mai avem o sansa. dar se pare ca e totusi mica.. iti dai seama cand iesi de-acolo :(
    rammstein va iubim!! cum au zis si ei...

    RăspundețiȘtergere
  10. am fost si eu prezent...si mi-a placut mult mai mult decat sambata...pe langa muzica ce se potriveste perfect cu decorul, m-a tinut alert spectacolul creat intre piese, ca o impreunare de piese de teatru suprarealiste...
    e ceea ce numesc eu o comunicare afectuoasa intre ei si public, fara sa necesite cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  11. vrei sa facem schimb de linkuri siteul meu e http://frectii.com daca da, da mi un comment pe site , salut

    RăspundețiȘtergere
  12. multumesc ca ai tinut cont de rugamintea mea...
    foarte subtila remarca cu schimbatul Guvernului

    Multumesc frumos!




    P.S. Sa nu uiti de inima ta...

    RăspundețiȘtergere
  13. Cel mai tare concert din lume. Am fost prezenta si am cantat si tipat din toata inima alaturi de restul multimii. Cel mai mult mi-a placut cum au interpretat Fruhling in Paris (piesa mea preferata dupa Rosenrot), iar cel mai tare mi s-a parut ala micu' de la clape, Doamne, tot concertul a alergat pe banda si apoi cu barca pe multime:)) Superb!

    RăspundețiȘtergere