[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 22 iunie 2010

Crainica si doamna meteorolog.

In dimineata asta la unul din jurnalele de stiri Realitatea a fost un duel foarte interesant. I-as spune alarmism versus stiinta. Domnisoara crainic al Realitatii facea o trecere in revista a zonelor afectate de inundatii si incerca sa dubleze imaginile cu o atitudine apocaliptica usor isterica. In legatura cu ea se afla o doamna meteorolog de serviciu la INMH. "E normal ce se intampla"? intreba crainica cu speranta unui raspuns la fel de negru ca tonul intrebarii. Doamna meteorolog spune ca da, este normal, doar luna iunie e cea mai bogata in precipitatii din an. Fericita crainica a preluat legatura din Tulcea unde o "rupere de nori" a maturat cateva masini. "Ce spuneti de asta?" intreba malitios si victorios crainica. Imperturbabila, doamna meterolog, spune ca "ruperea de nori" era previzionata. Stateam si ma uitam cum argumentele stiintifice legate de precipitatii si ploi torentiale pareau s-o nemultumeasca pana la enervare pe crainica convinsa ca o stire trebuie sa zguduie pana la lacrimi, sa fie inexplicabila, sa castige Oscarul, sa se breveteze ca inventie de presa, sa creeze mutatii planetare ireparabile si cate si mai cate. Of, meteorlogii astia cu studiile lor care nu vor sa inteleaga schimbarea pe care trebuie s-o aduca Televiziunea in vietile noastre monotone si sarace. Sa va fie rusine, doamna meteorolog, ca va tineti de prostii si mizilicuri stiintifice. Nu intelegeti nevoile poporului roman?????

15 comentarii:

  1. S-ar fi cuvenit sa o si intrebe pe domna meteorolog: - Sunteti cumva pedelista?

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai...rusine sa-i fie celei ce sub marsave argumente stiintifice ascunde grozavia ce se abate asupra noastra! Nu vrea decat sa adoarma mintea vigilenta a romanului care sufla si-n iaurt, sana, chefir, ayran si orice alt produs lactat. Panica si sminteala colectiva vor invinge cazurile izolate ce vor sa ignore gradul ridicat de spectaculozitate la care asistam cu ochii cat libarcile, notand in carnetelul apocaliptic coduri pentru fiecare semn; portocaliu, galben, rosu, verde, si ce-o mai fi, culori sunt multe...dar probabil o sa fie epuizate in curand, fiind atribuite catastrofelor ce sunt fatate de mintile zburdalnice - perioada de gestatie pentru dezastele inchipuite devine din ce in ce mai mica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acun doi ani lucram ca sofer, eram undeva langa botosani, mai precis in dorohoi, vorbeam cu maicamea la tel. intr-o seara si imi spune sa am grija cum conduc fiinca in zona unde eram eu, era viscol iar zapada dupa spusele tv-ului avea peste 50 cm, spre uimirea mea, erau cam 7 grade afara si era soare, de atunci nu mai cred tv-ul. :) audienta? sau adevar?

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ar trebui sa mai dea Baselu o fuga pe la inundatii :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Tudor acum nu stiu de ce te miri... Nu sti ca asa sunt romanii ?!?! Sau cel putin o mare parte din ei... Daca ei sunt siguri de ipocrizia lor, nici stiinta si nici credinta nu ii face sa isi schimbe parerea. Cu fiecare generatie suntem din ce in ce mai impocriti, mai "incuiati", iar rolul televiziunii e sa na faca sa devenim si mai incuiati. Si uie asa dispare cultura ....

    RăspundețiȘtergere
  6. Romania-tara tuturor posibilitatilor! pe mine nu ma mai mira NIMIC !

    RăspundețiȘtergere
  7. Crainica este impinsa de la spate de catre niste "marketeri". Daca ar avea un ton normal, ar vorbi acasa cu mamica si cu taticu....
    ...dupa o vreme ar deveni si mai isterica, insa, din alte motive.

    RăspundețiȘtergere
  8. Oare de ce ce se intampla asa Tudore?
    Pai iti spun eu: daca ai curiozitatea sa vezi ce subiecte a decis comisia Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (Univ. Bucuresti) ca vor testa studentii, ai gasi raspunsul.
    Daca cumva, ca student ti-ar fi trecut prin cap sa dezvolti, sa analizezi, sa iti dai cu parerea, si nu le-ai fi expus raspunsul concret, mai exact citat din cartile din bibliografie, ai iesit din schema, adica nu ai trecut licenta. Cam asta vor ei de la saracii copii. Asta da, facultate de comunicare, unde ti-ar trebui testata creativitatea, capacitatea de analiza si ce mai presupune domeniul, si nu sa te verifice daca poti sa reproduci cuvant cu cuvant ce e publicat intr-o carte scoasa de ei, si aia Copy+Paste dintr-o lista interminabila a altor autori.

    Sa auzim de bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-am dat seama care este motivul pentru care se intampla toate nenorocirile acestea.
    Ar trebui sa o cheme cineva si pe crainica sa vada, sa se convinga:


    Asa se ajunge la codul galben de inundatii:

    http://jumatati.blogspot.com/2010/06/big-gun.html

    RăspundețiȘtergere
  10. În România, nu există televiziune. Există doar puncte de vedere proprii..

    RăspundețiȘtergere
  11. baieti...chiar imi place de voi:) spuneti pe fata :D faceti treaba buna si asta conteaza:)
    am si eu un post (de fapt primul post:D ) despre care mi-a spus cineva ca seamana cu versurile voastre;))

    RăspundețiȘtergere
  12. :)) un link de la acest post catre d-ra/d-na crainica...:D

    RăspundețiȘtergere
  13. Asta-i pe principiul "nu lasa adevarul sa-ti strice stirea". :)

    RăspundețiȘtergere