[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 17 decembrie 2010

Salvati copii pe FaceBook.

Este foarte, foarte misto aplicatia pe FB a celor de la Salvati Copiii. O vedeti aici Intotdeauna ne prevalam de stres si timpul care nu ne permit sa donam pentru cei care au cu adevarat nevoie. Mereu se gasesc motive: "de ce sa le dam astora", "altii sunt mai saraci", "eu de abia am grija de mine", "mai lasa-ma si cu astia ca au destui bani", "sa doneze aia care au nu noi".

De ceva vreme am sesizat multa malitiozitate, intoleranta si prostie aici pe blog in mai multe randuri. Nu ma ingrijoreaza asta. Am inteles ca internetul ii scoate in fata pe cei "cu probleme" care isi fac intotdeauna timp pentru o defulare. Oamenii normali nu comenteaza. Sau, in orice caz, apetitul lor este scazut in zona asta.

De aceea, acest mesaj se adreseaza celor care se pot lipsi de o suma mica de bani fara sa faca din asta un capat de tara, un titlu de mandrie sau un prilej pentru a emite o judecata de valoare pe temele caritatii.

In numele celor de la Salvati Copiii, va multumesc.

23 de comentarii:

  1. Buna, Tudor...
    As vrea sa iti spun ca am o colega in clasa a 12 a care invata la Colegiul National Iasi si care a aflat de curand ca are o tumoare pe creier.
    Starea ei e grava tinand cont de faptul ca tumoare se afla in mijlocul cutiei craniene si ca marimea acestei tumori este in jur de 30mm si este in continua crestere.
    Aceasta fata, Tudose Ana Teodora trebuie sa se opereze cat mai repede si aceasta operatie trebuie facuta in germania si posta 100.000 de euro bani pe care parintii ei nu ii au.
    Scoala mea a incercat sa stranga bani si am apelat si la alte scoli pentru ajut dar nu e de ajuns.
    Daca tu ai putea sa anunti mai departe despre cazul ei ar insemna enorm.
    Exista si un blog http://tudoseana.blogspot.com unde exista mai multe informatii si contul unde pot fi depusi banii.
    Ea ar trebui sa plece pana pe data de 22 decembrie asa ca noi incercam sa strangem cat mai mult posibil.
    Iti multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. ti-ai anuntat toate concertele pe blog, ti-ai pus toate piesele si proiectele pe blog si ai creat un dialog cu cititorii inca de la inceput.

    i-ai rugat sa vina la concerte, i-ai rugat sa voteze ceva, sa dea click undeva, sa asculte ceva sau sa citeasca ceva. si ei au venit la concerte, au dat click, te-au ascultat si te-au citit. si acum, nu mai sunt buni.

    nu-i frumos tudore, dupa ce i-ai stors atatia ani de timp si resurse sa ii faci prosti.

    RăspundețiȘtergere
  3. @fumarel vezi ca tinzi sa generalizezi periculos. si nu e bine. poti sa stai aici la fel cum esti libera sa pleci:)

    RăspundețiȘtergere
  4. suferi de grandomanie tudore

    RăspundețiȘtergere
  5. Tudor, nu exista oameni normali in ziua de azi si nici oameni fara probleme. Toti avem cate o problema.
    Fumarel are dreptate, esti grandoman. Modestia nu te caracterizeaza. Iata una din problemele tale.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest post era despre copii care au nevoie de bani. El se adresa celor disponibili in acest sens. Comentariile risca sa devieze.
    Intotdeauna mi-a fost limpede ca mediocritatea are un coeficient mult mai ridicat de coagulare:)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai in primul rand tu ai deviat de la subiect jignindu-i pe cei care comenteaza pe bloguri intr-un post cu titlul Slavati copiii. La fel de bine se poate spune si despre autorii de bloguri ca au probleme si se defuleaza scriind.
    Si tu esti malitios, dar cum mi-e limpede ca inteligenta nu este punctul tau forte, nu ma astept sa intelegi.
    Copiii nu se salveaza cu un post pe blog. Vrei sa salvezi macar un copil? Ia unul de la orfelinat acasa si creste-l.

    RăspundețiȘtergere
  8. Te salut!

    Efectiv, nu stiu! Nu sunt aici sa ajut copiii, nu direct, nu in "acest" moment. Vroiam doar sa-ti spun, daca imi permiti, ca lipsa de toleranta si malitiozitatea vin si in ajutorul tau in polemicile generate de etichetatii "intoleranti". Nu contest ceea ce spui, dar aceste sentimente de furie, desi vin dintr-o viziune a echitatii, a obiectivitatii, ele tind a se suprapune si genereaza vesnica pletora de interpretari subiective (suprapunerea sentimentelor reprezinta un factor generator de subiectivitate). Unii te vor vedea ca o persoana altruista, altii ca una grandomana, iar altii ca pe un om care daca nu canta aceste "rebeliuni tematice" sau "atitudini de societate" atunci totul nu mai are decat un efect insultator. Daca nu e in versuri, nu e "fun", e degeaba, e o diatriba!
    Repet ce am spus la inceput. Nu stiu, nu te cunosc, dar intr-o viziune artistica asa as vedea cel mai bine transmis un mesaj de ordin si directie psiho-sociale. Asta nu inseamna ca subscriu musai la cei care vor sa te "citeasca" in versuri, dar ca sa reusesti sa-ti transmiti ideile/ajutorul (in societatea asta de moment, scuza-mi generalizarea), atunci e posibil ca cel mai de efect aspect de traducere sa fie cel muzical.

    Multumesc pentru rabdare in citirea acestor randuri...

    O zi frumoasa!

    Te salut!

    Dragos

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc pentru comentariu si "ton of voice" Dragos

    RăspundețiȘtergere
  10. Te caut pe toate strazile din viata asta, si am sa cant pan'ai sa auzi... tudor.. te ascult zilnic.. esti superb, melodiile tale ma fac sa zbor, imi ridica moralul, ma fac sa ma gandesc la lucruri frumoase, la fericire... la fericirea pentru care voi alerga toata viata cum tu mi spui zilnic, acum iti ascult cantecul de gasit, sper sa gasesc ceea ce-mi lipseste si sper ca tie sa nu-ti lipseasca niciodata fericirea. nu le mai raspunde oamenilor care intra sa te critice... probabil lucreaza pentru vreun ziar de scandal, in viziunea mea niciun om care te intra sa te citeasca din placere nu s-ar apuca sa ti caute nod in papura. te iubesc, robotel

    RăspundețiȘtergere
  11. :)))))))) si noi te iubim robotel. si-ti cumparam biletele la concert, si-ti cumparam albumele, si-ti facem trafic pe blog. macar pentru atat, nu ne mai face prosti.

    si daca te referi la cineva anume, spune-i direct lui ca e intolerant si prost. vezi ca tinzi sa generalizezi periculos. si nu e bine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cat a deviat subiectul, avand in vedere ca titlul spunea simplu "salvati copii pe FaceBook"... intamplator Fumarel am citit o postare de pe blogul tau... tu cum ai caracteriza-o pe cea care iti spunea ca daca nu porti parfum nu ai atitudine? si culmea i-ai pus la vedere si id-ul... cred ca la astfel de oameni facea Tudor referire... si e plin internetul de asemenea specimene... ce ar fi sa revenim la esenta subiectului si anume copii...

    RăspundețiȘtergere
  13. ok oana, am corectat, nu observasem. cat despre subiectul "salvati copiii", vezi bine ca nu intereseaza pe nimeni :)

    vorba iuliei, vrei sa salvezi un copil..

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu sunt de acord cu ideea ca pt a ajuta un copil trebuie sa il adopti, sunt multe feluri de a ajuta, de exemplu - sunt centrele de zi unde poti sa mergi si sa ajuti nu neaparat financiar ci cu o bucatica din timpul tau (metoda practicata de mine in trecut). Daca cineva chiar vrea sa se implice se gasesc metode si am cunoscut astfel cateva astfel de cazuri... a adopta un copil este o responsabilitate mai mare decat pot multi duce, printre care si eu...

    RăspundețiȘtergere
  15. oana, un copil ca sa se se dezvolte normal are nevoie in primul rand de iubire. si apoi de educatie. cu un salam si cu un sac cu haine nu ai facut nimic. umpli un stomac, nu formezi un caracter.

    un copil crescut la orfelinat sau la un centru special, este un copil marcat pe viata, oricate ajutoare financiare primeste. prezenta unui parinte in viata unui copil este vitala pentru dezvoltarea lui mentala si emotionala. restul e apa de ploaie..

    RăspundețiȘtergere
  16. @ oana
    @ fumarel
    Eu, am doar 16 ani, si ajut copii. Si nu infiind niciun copil, nu donand bani, NU.
    Pur si simplu imi fac timp cel putin o ora pe saptamana pentru ai ajuta sa comunice , pentru a-i scoate din lumea lor pe copiii cu autism. Facem diferite activitati cu ei, si chiar i-am facut fericiti. Nu stiu daca ati vazut vreodata cum se comporta un copil cu autism, dar va sfatuiesc sa urmariti unul, pentru ca , cu siguranta aveti unul in zona, nu prea pot comunica sau suporta pe cineva in preajma lor, insa noi am reusit sa ii facem sa vrea sa ne ducem la ei, ii intelegem si ii invatam. Sunt clasa 1 si intr-o luna am resuit sa organizam serbarea pentru craciun. Eu spun ca si asta este un ajutor, nu doar infiatul sau banii. Si copii astia au nevoie de ajutot.
    PS: in scoala unde fac eu voluntariat sunt si copii abandonati, si i-am facut sa uite si de asta prin activitati. Si, oricum ar fi ei, s-au legat chiar si prietenii.
    ( chiar sunt curioasa de ce comentarii veti mai da, va rog trimiteti-mi si mie , pe blogul meu, deoarece idul unde pot primi mailul este anulat.
    Multumesc)

    RăspundețiȘtergere
  17. fumarel - sunt de acord, dar exista si multe familii in care copii nu se bucura de iubire si educatie, cat despre centrul de care vorbeam cam cu asa ceva "se ocupa", le ofeream alaturi de putin din timpul nostru, dragoste, educatie, intelegere, iar timpul petrecut alaturi de noi conta foarte mult... primeau o alta perspectiva asupra vietii, era mai greu cand trebuia sa se intoarca in cadrul famililor abuzive sau in centre, dar stiau ca cuiva le pasa putin si de ei, si cu cei mai multi dintre acesti copii au fost obtinute rezultate foarte bune, si aici ma refer la rezultate scolare, integrare in cadrul unui grup, comunicare... dar sa sti ca si masa calda ce o primeau zilnic conta foarte mult pentru ei :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Felicitari Andreea, dar poate nu m-am exprimat corect, dar cam la ceva de genul ma refeream si eu, doar ca era vorba de copii din famili dezorganizate, respectiv copii abandonati... felicitari inca odata si tot respectul meu

    RăspundețiȘtergere
  19. stiu oana, dar eu zic ca sunt destui indivizi in societatea asta. ne lipsesc insa oamenii..

    iar un copil de la orfelinat va fi un individ in plus, si individul nu cantareste prea mult in societate. pe un cand un OM cantareste foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  20. ajutoarele, banii si cadourile ajuta la cresterea unui individ, adoptia ajuta la formarea unui OM :)

    RăspundețiȘtergere
  21. La formarea unui om, contribuie o societate intreaga, nu doar un act de adoptie (sau siguranta si sentimentele oferite), banii sau alte "pragmatisme"... Poate toate la un loc, poate nici unul in mod specific!

    Noapte buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc mult Oana.
    Inca o intrebare: care e faza cu aplicatia de pe facebook? Eu nu am facebook, desi este foooarte la moda, sau pe trend cum spun unii, dar pe mine nu ma fascineaza asta. Nu am niciun site in care sa imi pun pozele cu mine. Lamuriti-ma si pe mine, cum ajuta acea aplicatie copii care au nevoie de ajutor?:-?
    ( am mai auzit de ea dar nimeni nu m-a lamurit...)

    RăspundețiȘtergere
  23. Fostul meu iubit ne-a părăsit pe mine și pe fiica mea acum șase săptămâni, după ce am încercat aproape totul pentru a-mi restabili relația, am fost dezamăgit. Nu mi-a ieșit nimic. O săptămână mai târziu, în timp ce parcurgeam Instagram-ul meu, am văzut câteva mărturii despre DR, zori ajutând oamenii să-și reaprindă relația și să repare casele sparte, la început am fost sceptic, dar am decis să încerc și am luat contact cu DR, Dawn pentru ajutorul ei, câteva zile făcând contactul cu ea, totul s-a schimbat automat, tristețea mea a devenit bucurie, zâmbetul era pe toată fața mea, totul s-a întâmplat foarte repede și rezultatul a fost perfect. Folosesc acest mediu pentru a-l aprecia pe Dr, Dawn, dacă aveți dificultăți în relația voastră.
    * Dacă vrei să concepi.
    * Dacă vrei să te reîntâlnești cu iubitul tău.
    * Dacă ai nevoie de putere spirituală.
    Dr. Dawn Acuna este singura persoană care vă poate ajuta: dawnacuna314@gmail.com
    WhatsApp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere