[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 14 iulie 2011

Despre Bon Jovi

Nu sunt un fan Bon Jovi. Poate ca am fost "scurtcircuitat" in adolescenta de cateva dintre melodiile lor care ma faceau sa visez la o fata desprinsa din filmele ideale americane. Muzica lor n-a mai revenit in viata mea in afara acelor momente.

Ceea ce am vazut insa la Bucuresti a depasit mult asteptarile mele. Am vazut niste profesionisti pana in maduva oaselor. Am vazut si aproape mi-au dat lacrimile cum Bon Jovi dupa aproape trei ore de cantat facea niste eforturi supraomenesti sa atinga acutele. Era o forma de respect suprem fata de un public absolut extrordinar dar mai ales fata de sine. Richie Sambora este un chitarist special si asta nu trebuie sa o spun eu. Nu de confirmarile mele ar avea el nevoie. Am simtit insa o apropiere de tonuri intre el si Eugen iar dupa concert Eugen mi-a confirmat ca Sambora l-a influentat in diverse momente ale carierei lui. Pentru cine asculta live Vama sigur va gasi similitudini intre cei doi.

Nu stiu daca am vazut vreodata in Romania un asemenea public. Am regretul ca nu am fost acreditat ca fotograf la acest eveniment. Raman cu imaginea celor 50 de mii de maini in aer intiparita pe retina. Intotdeauna m-a durut ca noi romanii nu stim sa fim solidari, sa jucam in echipa. La Bon Jovi am avut pentru doua ore sentimentul ca se poate sa simtim la fel si sa actionam ca atare. Era impresionant. La fel cum impresionant a fost momentul ( deja banal in lumea rockului) drapelului purtat pe umeri in contextul unei natiuni care uita adesea sa se raporteze la patriotism.

Ca si Rolling Stones, Bon Jovi este o revansa tarzie a unei generatii care a crescut cu niste idoli la care nu avea acces decat prin intermediul unui player. O generatie care a putut doar sa viseze ca-i va intalni. Probabil ca regsirea cu Bon Jovi a celor care l-au asteptat atat de mult a avut intesnitatea unei reintalniri dintre doi frati despartiti de timp si de lume. Un public care a incercat sa recupereze in trei ore, treizeci de ani de distanta.

Sunt sigur ca daca amintirile ar putea lua foc in Piata Constitutiei ar fi izbucnit un incediiu care ar fi ars pana la temelii Casa Poporului eliberand Bucurestiul de cel mai urat simbol al sau care ne tine legati de un trecut pe care nu stim sa-l uitam.

La Bucuresti Bon Jovi au cantat fabulos. Nu stiu cum se face ca oamenii astia sunt atat de profesionisti la o varsta la care multi romani viseaza la pensie. Sta oare asecretul in bucuria cu care muncesti? Pentru ca, orice ati spune, poti sa-ti faci cate operatii estetice vrei ca sa ramai tanar, dar nu-ti poti opera vocea. Niciodata. Iar Bon Jovi a cantat ca-n tinerete.

19 comentarii:

  1. ...exact..a fost unul dintre cele mai bune concerte la care am fost si am apreciat efortul lor de ne "incanta" pe noi...

    RăspundețiȘtergere
  2. a fost minunat, Tudor, exact aceleasi gânduri m-au încercat şi pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trist este ca in 20 de ani nu am reusit sa facem un stadion pe masura unui astel de eveniment si ca au cantat la km 0 al comunismului romanesc, in buza Victoriei Socialismului. Am fost la majoritate concertelor mari de la noi, dar BJ a depasit cu mult orice asteptari. Si o spune cineva care nu a fost nici pe departe un fan, dar care a ramas marcat de profesionalismul de care au dat dovada. Pacat de organizarea romanesca, dar asta este alta discutie...

    RăspundețiȘtergere
  4. Primul băiat care m-a sărutat semăna pe bune cu Bon Jovi, la vremea aia,...îţi dai seama că am rămas cu o preferinţă pentru...rock şi ,,băieţi profesionişti''.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am apucat sa ajung la concertul lor si ma oftic enorm de mult. Sper sa se intoarca cat mai curand ♥

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar a fost absolut minunat. Eu is fana, am asteptat ani buni concertul si acum sper sa vina inapoi cat mai repede.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte tare concertul. Am vazut cateva concerte si nu am fost de loc impresionat, dar de data asta chiar s-au intrecut.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Tudoooor, astept pozele pe care le-ai facut sambata seara pe plaja de la Cherhana (Popasul Pescarilor), (inainte de a pierde cheile :P). Muream de ciuda k nu am si eu un aparat cu mine, peisajul era minunat, dar m-am linistit vazand k ai facut tu cateva fotografii. citindu-ti mai mereu blogul, ma astept sa le postezi.
    o zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ascult live Vama aproape in fiecare zi si da, exista multe similitudini cu Sambora si asta mi se pare un lucru bun pentru ca nimic nu suna a copie, ci doar i se simte o usoara amprenta, iar Sambora e un talent evritabil si egalarea lui o mare realizare, zic eu. Felicitari pentru tot! Mie imi place...

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna, Tudor:)
    Voiam sa-ti spun ca am luat la Drept la buget:x Si o sa fiu in Bucuresti si o sa am ocazia sa vin la cat mai multe concerte Vama!:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Bon Jovi a simtit si el caldura publicului. Normal ca a dat mai mult decat se putea da.

    RăspundețiȘtergere
  13. da, si mie mi-a placut concertul.

    uite un blog misto:

    http://www.kristinelul.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  14. mare pacat ca nu am putut sa ajung sa ii vad. au fost idolii mei in tinerete si inca imi plac f mult! ma bucura insa sa aud ca la o varsta inaintata inca pot face ceea ce le place cel mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Concertul a fost mult peste ceea ce s-a facut pana acum in Romania - si peste Rolling Stones... nu am fost chiar fana, nici nu ma asteptam sa cante 3 ore, organizarea a fost de departe mai buna decat la Rolling Stones, Clapton sau Madonna -
    Sa speram ca va reveni cat mai repede!

    RăspundețiȘtergere
  16. Bon Jovi place. Ceva special.
    Am fost la un Congres la Casa Poporului. Nu era locul potrivit. Nu ai cum sa te adaptezi la un astfel de pret.

    RăspundețiȘtergere
  17. E trist caci unii se plang ca nu au stadioane, ca nu le vin nustiucare vedete, ca toti vor bilete pe 2 lei, caci toti se plang, dau vina pe altii, ca ala a furat, dar nu se uita in ograda lor ca stau la telenovele, la colt de strada fara sa faca nimic... ce dai aia primesti de la viata, iei viata la misto, vine timpul in care te ia viata pe tine la misto

    RăspundețiȘtergere