[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 23 martie 2012

asta-i tineretea noastra



Imi face placere sa va recomand o noua premiera care va aveal loc pe 25 martie la Godot Cafe, orele 21 30. Prietenii mei, Radu Iacoban si Paul Ipate( alaturi de care impart aceeasi scena in spectacolul Biloxi Blues) au demarat acest proiect impreuna cu Ioana Blaj si Conrad Mericoffer. Este vorba de un text nou(o premiera nationala) a carui prezentare o aveti mai jos. Radu se afla de data aceasta intr-o ipostaza noua, aceea de regizor, iar de la Paul Ipate stiu ca are mare pofta de joc. 
Eu zic ca talentul si entuziasmul acestor baieti ar trebui sa va poarte pasii catre Godot, duminica seara. Eu ma duc sa-i vad.













"Asta-i tineretea noastra"


Spectacolul care urmeaza sa fie realizat la Godot-Cafe Teatru porneste de la textul "This is our Youth" scris de Kenneth Lonergan.  Piesa acestui autor a stat la baza nenumaratelor productii de teatru realizate in mai multe tari, incluzand aici mega productiile finantate pe West End si Broadway, avandu-i in distributie pe deja celebrii Matt Damon si Jake Gylenhall.

Trei tineri se maturizeaza intr-o noapte. Pe scurt, aceasta este povestea acestui spectacol. Dennis, Warren si Jessica se intalnesc accidental intr-o noapte de martie si printr-o suita de intamplari hazlii intampina zorii diminetii cu verticalitatea unor oameni maturi. Poti sa o numesti lectie de viata, poti sa-i spui intamplare, oricum ai formula-o, ceea ce ramane e vacarmul, pasiunea, nervul cu care trei pusti intra pe drumul anevoios si plin de capcane pe care ni-l ofera viata. Dennis e fiul unui pictor faimos, Warren e fiul unui afacerist, Jessica provine dintr-o familie instarita si , cu toate astea, nici unul nu e sigur de viitorul lui..Fiecare din ei are problemele  specifice varstei: se cearta cu parintii - unul ajunge la performanta sa fie dat afara - se lupta pentru castigarea unui statut, dar autorul are grija sa ne releve aceste aspecte de fiecare data cu umor, parcimonie si multa, multa duiosie. Spectatorul va rade de fanfaronadele lui Dennis, de gafele interminabile ale lui Warren, de paranoia inexpilcabila a Jessicai. Va rade si se va sensibiliza deoarece situatiile propuse in acest spectacol contin elemente ale tineretii fiecaruia dintre noi.
            
Distributia spectacolului " Asta-i Tineretea Noastra" este in mare pas cu moda :)...Paul Ipate - Hartia va fi Albastra, regia Radu Muntean, California Dreaming, regia Catalin Nemescu -  si Ioana Blaj se numara printre figurile urbane des intalnite pe micul si marele ecran, indeosebi in campania publicitara promovata de o firma importanta de telefonie mobila, iar Conrad Mericoffer este bine cunoscut publicului din spectacolele "Livada de Visini" montata la Teatrul National de Felix Alexa si "Visul Unei Nopti de Vara", Teatrul Mic, regia Gelu Colceag. Regia este realizata de Radu Iacoban, aflat la prima experienta de acest gen, iar scenografia este realizata de .surpriza ..Ana Ularu, proaspat "Shooting Star" si nominalizata la premiile Gopo de anul acesta pentru rolul principal feminin din "Periferic"

4 comentarii:

  1. http://epiteteleiubirii.blogspot.com

    http://eroticacte.blogspot.com

    http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=811583080

    http://www.facebook.com/profile.php?id=811583080#!/pages/Cristi-Giambasu/203589189699449

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cumva la orele 20? ar fi pacat sa pierdem

    RăspundețiȘtergere
  3. http://costin.hpage.in , http://alegeorice.blogspot.com ,
    http://candronic.blogspot.com
    http://cuculita.blogspot.com
    http://tuculichii.blogspot.com
    http://constantinandronicgeorgescu.webgarden.ro
    Sper sa va placa macar un blog sau site

    RăspundețiȘtergere