[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 27 mai 2012

Intre cer si trecut

Cateodata nimeresti intr-un spatiu in care ai mai fost. Cu multi ani in urma. Cu foarte multi ani in urma. Stii ca in spatiul asta, care poate fi orice, o casa, o hala, un crang sau o strada, in spatiul asta s-au fabricat amintirile tale de acum. Asta stii dar nu iti este de ajuns.
Ai nevoie sa te agati de ceva mai concret insa spatiul nu mai e deloc la fel. Totul s-a schimbat. Intr-o directie sau alta e de nerecunoscut. Ma plimb printr-o hala mare in care stiu ca tata m-a tinut de mana.
Mi-aduc aminte anii aia, noptile tarzii cand ieseam cu el din cladirea imensa si porneam catre casa. Insa nimic din prezentul distrus si decrepit al halei nimic nu ma lasa sa fac o legatura mai puternica inspre noptile acelea. Spatiul nu ma ajuta. Doar memoria.
Incerc sa gasesc o poarta catre trecut. Totul e inchis.


Sent via BlackBerry from Vodafone Romania

17 comentarii:

  1. Hm. Sa stii ca "Intre cer si trecut" se potriveste cu unele cazuri (la mine, in familie). Zic de melodie si cred ca e ATAT de reusita - ca postarea de mai sus - incat chiar ca mi-a trezit niste sentimente ascunse. Ma bucur sa vad ca inca exista tipi geniali.
    Apropo, nu treceti si prin Piatra Neamt ? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred că totul este închis... N-ai găsit cheia potrivită, încă, sau poate nu ești pregătit să faci față trecutului.. Dar a fost atât de frumos... Tatălui tău așa i-ar plăcea: să-ți aduci aminte de trecut și să fii fericit... Trecutul ți-a lăsat o grămadă de lucruri bune...

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani, Tudore! Iti urez multa sanatate si fericire! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani, Tudor!! Imi doresc foarte tare sa te intalnesc, iubesc tot ceeea ce faci, muzica, versurile, felul tau de a fi si a gandi.... esti un om deosebit! Imi pare foarte, foarte rau ca nu pot veni la concertul din seara asta!..:(...Iti doresc multa bafta in continuare, multa sanatate si sa ai grija de tine!!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani!!!

    Sa ai parte de tot ce iti doresti si chiar un strop in plus, poate sunt lucruri de care ai nevoie si nu iti dai seama!

    RăspundețiȘtergere
  6. Fiecare amintire e ascunsa in spatele unei usi,bine ascunse undeva adanc in sufletul tau.Pe unele le mai deschizi din cand in cand,pe altele le eviti,unele ai uitat ca exista iar altele nu le mai poti dechide niciodata deoarece le-ai pierdut cheia si astfel raman vesnic inchise.
    Atelierul cu amintiri de care vorbeai e deschis non-stop,24 din 24 de ore.Chiar azi si acum lucrezi in acel atelier confectionandu-ti o amintire.Depinde de tine in spatele carei usi vei vrea s-o inchizi.

    RăspundețiȘtergere
  7. La Multi Ani! Fericire, iubire, sanatate si vise implinite!

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. incerci sa gasesti porti spre trecut??? De ce?Altii ar da orice sa le faca sa dispara

    RăspundețiȘtergere
  10. Tudor...Vama, azi a-ti fost LA INALTIME! Felicitari. Chiar si fata ţâţe, ar trebui sa va auzim mai des pe radio si tv.
    Toata sala a cantat fiecare melodie 'veche' cu patima si...un soi de regret. Peste ani, toata sala va canta "copilul care alearga catre mare" sau "fata in boxeri si tricou alb" cu aceiasi patima.

    La multi ani!

    Razvan

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari pentru spectacol! Probabil a fost cel mai frumos mod de a-ti serba ziua de nastere :) noi am fost cadoul tau, iar voi si noul album, ati fost cadoul nostru :)
    Sa ai o zi la fel de frumoasa in fiecare zi!
    Happy B-day! :)

    Silvia

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa tot fie usi de deshis.La multi ani,Tudor!:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar daca 'nu am che azi', m-am gandit sa iti urez LA MULTI ANI, TUDOR!!!, sa nu incetezi sa ne incanti mereu cu muzica buna, show-uri extraordinare si, nu in ultimul rand, sanatate si multe vise implinite.

    RăspundețiȘtergere
  14. In acel spatiu incercam sa vedem cu ochii mintii lucruri ce au fost odata si sa construim cu imaginatia noastra intamplarile ce ne-au influentat.

    RăspundețiȘtergere
  15. cateodata nimerim intr-un spatiu in care vom mai fi, cand amintirile abia se nasc. si nimic din viitor nu ne aduce aminte de prezent. nimic din viitor nu ne sopteste: are sa-ti fie dor, are sa-ti fie lacrimi, are sa-ti fie un pumn in stomac, ai sa vrei sa-ti tragi amintirile ca pe gura de aer pe care n-o gasesti dupa un pumn in stomac. nimic din viitor nu ne spune: asculta, miroase, simte, vezi, gusta bine, lumina, culoarea ei, aroma ei, sunetul pasilor, muzica lor, praful, textura clantei, gustul acelei zile. si tu apoi, sa te opresti, sa iti tii respiratia si inima, sa iti astupi urechile si ochii, si flamand si insetat de lumina, de aroma si culoarea ei, de sunetul pasilor, de muzica lor, de praful, de textura clantei, de gustul acelei zile, sa iti deschizi toti porii si sa le lasi sa intre in tine precum pamatul de august tarziu se lasa invadat de picaturile de apa. si chiar daca nu le poti tine minte pe toate, ele sunt inlantuite, si daca-ti amintentesti un sunet, acel sunet le va trage pe toate dupa el: mirosul acelei zile, umbra pasilor, tacerea cuvintelor, zambetul ochilor, culoarea dragostei ce iti infunda urechile. ele sunt pastrate bine undeva, caci intr-o zi, candva, pentru o clipa, trecutul va fi prezent.
    amintirile sunt ca mortii, pe masura ce timpul trece, detalii ale vietii lor sunt uitate. si noi suntem ca cimitirele, ingropam amintiri din care peste timp raman doar crucile.

    RăspundețiȘtergere