[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 20 februarie 2014

Domnul Ion Iliescu m-a făcut anarhist. Eu îi iubesc pe ucraineni

Nu am mai scris de mult pe blog, dar am dat astăzi peste cateva declarații ale fostului președinte al României domnul Ion Iliescu și nu m-am putut abține, dintr-un sentiment de revoltă, dar mai ales de lehamite. Domnul Ion Iliescu face o paralelă( periculoasă și cu rol justificativ) între protestele din Ucraina aflate în plină desfăsurare și transformate în ultimele zile în război civil și fenomenul Piața Universității din 1990 când după o lună de proteste împotriva regimului Iliescu și a alegerilor fraudate liber, minerii au fost chemați la București la ordinul domnului Iliescu pentru a înăbuși în sânge ultima rezistență și ultimul exercițiu de solidaritate dinaintea celor 25 de ani de degringoladă politică, socială, morală și economică ce au urmat. 


Am să încerc să comentez în continuare pe marginea declarațiilor pe care le-am citit aici. 

Spune domnul Ion Iliescu comentând criza din Ucraina: "O asemenea răzmeriţă stopează eforturile de comunicare şi dialog. E o ţară mare, cu probleme pe care le-am avut şi încă le mai avem şi noi. Factorul politic e slab, lipsa dialogului politic cu toate componentele socio-politice. Noi am trecut prin asemenea timpuri, dar am trecut peste ele. Viaţă politică era mult mai animată la noi. Erau vreo 300 de partide la începutul anilor '90”

Păi dacă factorul politic este slab putem să deducem că nu prea este în stare să genereze un dialog real cu protestatarii. În general "răzmerițele" apar când de partea cealaltă, în repetate rânduri, a fost refuzat un răspuns și/sau nu a existat  nicio intenție de schimbare. 
Oare domnul Iliescu uită că Ucraina este ținută în lesa unuia dintre cele mai vaste exerciții antidemocratice, Rusia lui Putin? 
De cât cinism este nevoie ca să afirmi că România a avut aceleași probleme și încă le mai are? 
Cine a condus România două mandate și jumătate si încă o bună perioadă de timp PSD -ul aflat în opoziție? 
Cine a girat constant jaful la care a fost supusă această țară după revoluție? Politicianul "cinstit", îndrăgostit de putere a fost în stare să gireze pentru o întreagă caracatiță cu mii de tentacule doar ca să-și păstreze scaunul de președinte. 


În 2004 Putin a umblat la legea electorală astfel încât guvernatorii republicilor federale să nu mai fie aleși prin vot democratic ci să fie numiți direct de la Kremlin. De la un asemenea factor politic față de care Ucraina lui Ianukovici se află într-o profundă și nesănătosă dependență sugerează Ion Iliescu că ar trebui să aștepte protestatarii dialog ? Oare domnul Iliescu despre care nimeni nu ar fi știut nimic dacă n-ar fi existat cascada de diversiuni din decembrie 89 nu știe ce înseamnă o masă mare de oameni cărora le-a ajuns cuțitul la os? Sau a uitat? 

Spune domnul Iliescu - din nou cu cinism - că noi am trecut prin asemenea timpuri dar am trecut peste ele. Cu ce preț, domnule Iliescu? Cu ce preț? Vi se pare că suntem o țară în care funcționează instituțiile statului și separarea puterilor? Vi se pare că avem un sistem de învățământ? Avem presă liberă care susține vocea civică? Avem cumva un sistem de sănătate performant?

Nu, domnule Iliescu, nu avem nimic din toate astea. Avem doar niște mutanți politici și morali care au crescut la umbra dumneavoastră: Băsescu, Antonescu, speranța tânără Ponta. Și în jurul lor, după modelul lansat de predecesor, o cloacă de indivizi care secătuiesc țara asta de ultimele ei resurse. 

În continuare domnul Ion Iliescu declară: Amintiţi-vă de CPUN, care a creat un cadru organizat de dezbatere, a fost un moment care a adunat toate tendinţele, era un forum în care oamenii puteau să se exprime. A fost un asemenea climat şi dialog, precum şi componente de înţelepciune din partea tuturor partidelor. Asta ar fi important şi pentru Ucraina”

Dincolo de limbajul de lemn (un cadru organizat de dezbatere) această declarație instaurează sentimentul că Iliescu a trăit într-o altă lume și a participat la o altă istorie. Din fericire am trăit și eu acea perioadă astfel că orice încercare de distorsionare a sensurilor acelor ani nu mă poate afecta. 
Nu a existat niciun climat de dialog și cu atât mai puțin înțelepciune. Au fost vremuri tulburi urmate de vremuri și mai tulburi în care oamenii au devenit mai săraci, inflația era galopantă și fosta securitate se pregătea să înceapă sub tutela lui Iliescu operațiunea de vânzare pe bucăți a României. 

Nu vom uita că FSN ul ar fi trebuit să organizeze alegeri pentru partidele politice și nu să devină un partid politic. Nu vom uita că primele alegeri libere au fost libere doar de Ceaușescu și fraudate grosolan în favoarea lui Iliescu. Nu vom uita refuzul punctului 8 de la Timișoara. Nu vom uita linșajul mediatic la care erau supuși liderii partidelor pre comuniste în cursa electorală la fel cum nu vom uita că Piața Universității a fost un spațiu al celor disperați că vor pierde startul pentru o Românie altfel. Să manipulezi un popor îndobitocit de patruzecișicinci de ani de comunism mi se pare o crimă la fel de mare ca aceea care a adus acest popor în starea neurovegetativă care a permis manipularea lui pentru a doua oară. 

Din nou, Ion Iliescu: Vă amintiţi ce atmosfera era. Piaţa Universităţii risca să se transforme într-un ferment al unei mişcări anarhice sau am avut venirea minerilor veniţi să protesteze împotriva promotorilor Pieţei Universităţii. Noi am ales calea dialogului. După alegeri am avut câteva momente fierbinţi de asemenea

E, de data asta, am ajuns anarhist. Aveam doar șaisprezece ani și pedalam pe semicursiera mea roșie către Piața Universității blocată de mii de oameni într-o ultimă acțiune disperată, îndreptată printre altele chiar împotriva domnului Ion Iliescu. Sau, poate mai degrabă, a sistemului neo comunist pe care se pregătea să-l reprezinte. La semafor, o bătrână s-a apropiat de mine și m-a scuipat cu sete drept în obraz. Apoi a aruncat câteva cuvinte pe care le-am uitat. Aveam în piept un cartonaș pe care scria golan 100%. Cărui fel de manipulare sau orbire trebuie să le fi căzut victimă acea femeie în vârstă încât să fie în stare de un asemenea gest îndreptat către un copil pe o bicicletă?

Peste o lună minerii aveau să spulbere orice rămășiță de protest în aplauzele imbecile ale "poporului" de pe străzi. E de notorietate că Ion Iliescu a chemat minerii la București. Istoria va consemna asta. La fel cum au făcut-o toate marile agenții de presă ale lumii stupefiate că la câteva luni după căderea sângeroasă a comunismului o altă explozie de violență scotea România de pe cursul ei democratic. Sunt și eu unul din acei anarhiști. Plătesc taxe statului român, mă duc în fiecare zi să muncesc, sunt cetățean al țării mele.

Suprapunerea mișcării din Ucraina peste fenomenul Pieței Universității este aberantă. Iliescu nu pierde niciun moment ca să justifice o greșeală (chemarea minerilor) pe care nu ar recunoaște-o decât în fața lui Dumnezeu, dacă n-ar fi ateu.

Piața Universității a fost un fenomen pașnic, un protest îndelungat în care mii de oameni cântau și strigau împotriva (neo)comunismului.

Minerii au fost unic combatant. De cealaltă parte victime care au ripostat prea puțin, spre deloc. În acei ani s-a încercat o diversiune murdară: acreditarea ideii că poporul pedepsește poporul. Intervenția forțelor de ordine nu a existat pentru că Ion Iliescu nu voia să se asocieze cu represiunea brutală și avea nevoie de alte mâini pentru castane.

Nu aș vrea să creez impresia ca pledez pentru escaladarea violenței în Ucraina. Îmi doresc victoria protestatarilor în încercarea lor de a-și schimba viitorul și-mi doresc să fi reușit în mod pașnic. Cred însă că protestul de stradă este ultima soluție chiar și în societățile real democratice atunci când au fost epuizate toate căile de comunicare sau când guvernanții au asurzit. Este vital să poți să mergi la culcare cu gândul că ai luptat până la capăt. Cei din Piața Universității știu asta. Chiar dacă au pierdut.

Există totuși și o similitudine între cele două fenomene "revoluționare" care domnului Iliescu i-a scăpat: ambele proteste vizau schimbarea unor sisteme nedemocratice girate de președinți care au sprijinit noua oligarhie de partid și de stat.

E trist. E din ce în ce mai trist. La o mie de kilometri de noi se trage în oameni care vor să-și schimbe soarta. În România un fost președinte care a tolerat corupția, centralismul și manipularea predă lecții de democrație. Epigonii lui care conduc țara acum se bat pe putere, pe ciolan în fața unui popor neputincios și adormit.

Cum dracu să nu-i iubești pe ucrainenii care fac scut cu trupurile? Oamenii ăia nici nu și-au dat seama când au devenit exemplu.


PS. De douăzeci și cinci de ani poporul nostru pierde. Mogulii, mogulașii, primarii, șefii de consilii județene, rudele politice, trepădușii, șmecherașii... caracatița câștigă. Mă întreb ce a câștigat domnul Ion Iliescu? Și mă mai întreb care sunt gândurile lui sincere pentru protestatarii din Ucraina?















66 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo Tudor,cred ca solutia pentru a iesi la liman ar fi inca o revolutie dar imi e teama ca este imposibil pentru ca in 89 si noua a trebuit sa dam jos doar un singur om de la putere,acum din pacate sunt prea multiiiiiii cu care ar trebuii sa luptam,este si va fi vai de noi.

      Ștergere
    2. Bravo tudore, ar trebui sa ne organizam si sa ne unim si sa iesim in strada caci in felul cum vor astia sa ne conduca nu e mai poate.

      Ștergere
  2. Probabil, daca ar fi sa fim un popor cu gandire democrata ar trebui sa fim, daca nu sa fi trecut deja, prin ceea ce trec acum ucrainienii, insa trebuie sa recunoastem ca nu avem in noi acel sambure democratic si chiar daca au trecut 24+ de ani de la decembrie '89 nu suntem in stare sa vedem decat ceea ce ni se arata in fata, adica minciuni. In orie caz atata timp cat mergi, protestezi importiva imbolnavirii pamantului si esti intrebat cat primesti pentru asta nu avem nici o speranta sa ajungem democrati.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo, Tudor, un comentariu foarte just! Perfect adevar lucrurile stau exact asa cum le-ai descris!
    Miruna

    RăspundețiȘtergere
  4. Tudor, de cealalta parte sta UE, care uite ce ne face si ne-a facut noua. Din pacate, se moare nevinovat in aceasta lume, pentru idealuri de care profita altii ca sa vina la putere si sa joace acelasi joc, dictat parca de..diavol insusi

    RăspundețiȘtergere
  5. Tudor, aici Tudor (as well).. Ne vom vedea in Piata Universitatii si sper sa avem demnitatea sa luptam ca si ucrainienii. Pace si dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pana nu se va ajunge acolo (ca in Ucraina) nu se va schimba nici la noi nimic din pacate. Populatia e semiadormita, semiindobitocita, presa, aproape inexistenta (presa libera adica) iar legile (cea electorala si nu numai), facute in avantajul politrucilor nenorociti, nu lasa nici o sansa unor oameni de a lua o initiativa, gen infiintarea unui nou partid... De aceea cred ca alte solutii nu prea mai sunt pentru inlaturarea acestor "plagi" numite politicieni! Felicitari Tudor!

    RăspundețiȘtergere
  7. felicitari! Ar fi fost bine sa publici undeva,ma refer la un ziar,toate aceste "justificari" ale alegerii tale de a deveni anarhist.Sunt cuvinte spuse de un tanar ,dintr o alta generatie decat cei de la putere,si ar avea mai mult impact la tinerii de astazi si nu numai!Ai dreptate cand spui ca nu ai cum sa nu ii iubesti pe ucrainieni! Ne dau lectii ,dar asta nu e nimic...Noi nu invatam nici din lectiile noastre , dar din lectiile altora! suntem spectatorii ideali:privim si aplaudam pe altii!Inca o data felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Unde esti tu Tepes Doamne...?
    Foarte adevarat si mare pacat pentru tara asta si al ei popor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Te-as urma pana la capat, Tudore!!! Avem nevoie de exemple care sa ne deschida ochii, de idoli pe care i-am urma. Noua ne place ce se intampla in Ucraina. Personal cred ca este foarte corect organizat si din motive corecte protesteza, as face-o si la noi, dar cu cine?

    RăspundețiȘtergere
  10. Just comentariul .Problema cea mai mare este ca Ianukovici o sa apeleze in extremis la alte "forte pacficatoare", iar "Cozma" acelor forte, tare ma tem ca se cheama Putin.Respect pentru poporul ucrainean.

    RăspundețiȘtergere
  11. Just comentariul .Problema cea mai mare este ca Ianukovici o sa apeleze in extremis la alte "forte pacficatoare", iar "Cozma" acelor forte, tare ma tem ca se cheama Putin.Respect pentru poporul ucrainean.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt de acord cu absolut to ce ai scris Tudore. Mai putin cu apelativul "domn" la fosila asta comunista numita Ion Iliescu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce mi se pare foarte trist este ca oamenii precum Corneliu Coposu erau linsati mediatic iar Iliescu era si este vazut si acum ca un mare politician, initiatorul ''democratiei'' . Daca ar participa din nou la alegeri sunt sigura ca ar castiga detasat . Trist , foarte trist .

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu avem ce face, degeaba exista cativa care protesteaza. Oamenii vor vedea lucrurile cum sunt cu adevarat doar cand este prea tarziu. Bine ar fi ca atunci sa mai existe cineva care sa-si doreasca sa construiasca ceva din nimic.

    RăspundețiȘtergere
  15. Domnule Chirilă, nu vă cunosc personal şi, ca să fiu sinceră, nici nu îmi doresc să cunosc o persoană cu un istoric misogin şi apucături artistice, precum ale dumneavoastră. Cu toate acestea, v-am citit din întîmplare articolul(aştept un telefon ca să fiu invitată în oraş şi m-am săturat de seriozitate şi de comunicarea politică şi cea de afaceri pentru care eu am studii aprofundate de specialitate dar pentru care nimeni nu m-a plătit şi nu mă plăteşte), însă comunicările dumneavoastră din finalul acestui articol mă îndeamnă să vă transmit felicitările mele sincere. Din simplul motiv că exact aşa gîndesc şi eu şi aştept cu nerăbdare primăvara ca să mă alătur noului val de proteste publice care au ca scop desfiinţarea absolut tuturor Guvernelor care au condus şi încă conduc săraca noastră ţară bogată. Vă doresc o zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  16. Faptul ca Iliescu va muri liber este una dintre cele mai mari ruşini din istoria neamului românesc.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt întru-totul de-acord! Nu trebuie sa te mire poziția și comentariile lui. Sa nu uitam unde a făcut scoala politica și sub tutela cui a ajuns în fața! Un KGB-ist pana la moarte. E normal sa meargă în comentarii pe același traseu pt ca e, cum spuneai, ceea ce a învățat și a pus în practică și el cu noi.
    Și după câte a făcut, el e bine mersi fără nici o problema. Ba mai mult are tupeul sa se afirme în comentarii, plesnindu-ne încă odată peste față!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Pe mine ma surprinde tacerea molcoma a maimarilor lumii! cate un comunicat sporadic si irelevant pe ici pe colo. Le e frica baietilor ca o pot pati la fel, nu?

    RăspundețiȘtergere
  19. Respect Tudor Chirila , Respect Ucraiana !

    RăspundețiȘtergere
  20. Traiesc de 24 de ani doar cu sperante de mai bine,si am ramas in continuare doar cu speranta!M-am saturat sa fiu tot generatie de sacrificiu,vreau sa traiesc liber in tara mea,sa-mi fie respectate toate drepturile democratiei,sa nu fie tara mea condusa de tradatori si parveniti, sa nu fim cobai pentru altii,si lista ar putea continua,dar urechea celor care ar trebui sa auda acestea este surda!As vrea sa spun din suflet si cu convingere:"Traiasca Romania Libera!"

    RăspundețiȘtergere
  21. Sa nu uitam ca Tepes a murit decapitat... Un singur om nu poate face diferenta. Cum un singur sef de stat nu poate face diferenta. E o intreaga masinarie - acea caracatita de care zici, dar care se lafaie prin atente si din timp pregatite personalitati. Slefuire ce a durat zeci si zeci de ani in istoria acestui spatiu... mioritic ajuns doar prin peisaje. Nu e vorba de Iliescu aici, Tudore :) Acestea sunt doar papuselele care apar pe ecran. In spatele cortinei sunt papusarii, despre care nici tu si nici eu, si multi altii (vechi sau noi) nu stim mare lucru. Puciul din '89 din Romania nu s-a vrut decat o schimbare in bine pentru cercurile de influenta (vezi EU de Vest - cine o duce bine ? ;) ). A fost un semnal la momentul potrivit. Agende ascunse, jocuri din condei la mese sus puse. De acolo s-a permis: saracia lucie, distrugerea invatamantului - valorilor morale, bun simt, etica, ditrugerea sanatatii, nici o sansa pentru informatia de calitate - monopol media si bombardarea cu informatii care tampesc, marketing la greu - aruncarea pe piata noastra a tot ce era rebut dincolo sau de joasa calitate, samd. O AFACERE mulata si racordata mereu la conjunctura globala. Trebuie sa intelegi ce se petrece privind de sus in jos, nu de jos (de la cei care sufera) in sus. Nu-mi place nici mie, nu-mi place deloc. Si eu ma refer la ce-mi e dat sa cunosc de pe intreaga planeta. Nu sunt un egoist sa ma gandesc doar la Romania. O consider cea mai mare greseala. Este fix acelasi lucru cu a-ti iubi cainele si pisica si a taia cu voie buna porcul, ca deh, asta e meniurea lui, nu? Ipocrizie. Nu poti dori schimbarea doar in 10 metri patrati sa-ti fie bine tie. Ori o vrei pentru toti oamenii, ori vrei salvata o planeta ori nu esti ancorat in realitate deloc. Imi pare rau sa o spun, dar consider ca e realist si nu-mi place sa ma mint singur. Nu sunt sanse de rezolvare... si daca schimbarea va avea loc, va fi in timp indelungat. Asta daca nu dau drumul la un plan si mai meschin, eliminarea unui procent mare din populatia planetei pentru a "calma" situatia. Ei, aici sa te vaz romane, cum mai lupti. E greu, Tudore, sa fii constient de ce se intampla, si sa te simti neputincios. Si mai greu sa locuiesti intr-o mare de creiere spalate/capete patrate (vezi Oblio). Mno... singura consoloare a ta, a mea, si a celui ce pricepe randurile, e ca... nu suntem singuri. Ici colo, iarba buna, mai prinde o raza de lumina, printre valurile de pelin. Si uneori ne intalnim, cand drumurile ni se intersecteaza (mai mult virtual vad...).

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu sunt martor ca el a chemat mineri sa reinstaureze asa zisa si ordne publica !!!
    Gunoiul asta le-a multumit in direct la TVR Live fara rusine!!!
    Aveam 10 ani si am vazut cum un comunist a facut taraasta aiurea si de rahatul europei!!
    E o prostie sa vedem ce comentari face un gunoi ca si Iliescu !!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Existenta in istorie a lui Ion Iliescu este o rusine a umanitatii. Exact ca Hitler, Lenin, Stalin si altii de acest gen.

    RăspundețiȘtergere
  24. Trist, dar adevarat. Respect pentru Ucraina, noi suntem prea secatuiti si coplesiti sa mai luptam....

    RăspundețiȘtergere
  25. Mai bine ANARHIST - in mintea lor ingusta, Decat COMUNIST pentru cei fara memorie SCURTA!

    RăspundețiȘtergere
  26. ceauseSCU , ilieSCU , constantineSCU , baseSCU

    RăspundețiȘtergere
  27. Este dezamagitor acest articol d-le Tudor. Nu ma asteptam la asemenea articol pt ca mi s-a parut ca intelegeti multe in viata. La douj de ani de la evenimente este simplu sa critici bazandu-te pe frustrari actuale.
    -Pt tot ce s-a furat si distrus in tara asta trebuia ca romanii sa iasa in strada atunci, nu sa comneteze acum.
    -Iliescu, dupa mineriade a fost ales presedinte de vreo doua ori.
    -minerii, isi asumasera rolul de politisti pt ca daca va amintiti, era o libertate prost inteleasa iar politia inca tremura dupa revolutie.
    -lucrurile clar au degenerat iar multumirile lui Iliescu au fost pt a-i calma si trimite acasa pt ca nu poti vorbi altfel cu mase de oameni cu tarnacoape pe post de arme in maini. Ca sa calmezi un prost nu-l critici. Il lauzi, feliciti, calmezi, apoi il trimiti acasa.

    Din pacate daca exista vreun vinovat acesta este poporul roman pt ca nu a protestat niciodata ci doar comentat. Ca acum.

    RăspundețiȘtergere
  28. Felicitari Tudor, le/ai spus bine, adevarul gol golut!

    RăspundețiȘtergere
  29. Tot respectul dle. Tudor avem nevoie de oameni ca dvs. LepsuleT spune bine ce spune ...problema trebe sa o privim la nivel mondial e evident ca lucrurile nu stau bine , dar asta nu inseamna ca trebe sa stam cu mainile in san si sa inghitim flegmele sarlatanilor de la conducere care incearca tot mai mult sa ne aprofundeze aceasta stare de adormire ,dobitocire prin distorsionarea adevarului ,Ucrainieni au inteles acest lucru si au luat initiativa , TRAIM IMPREUNA SAU MURIM SINGURI

    RăspundețiȘtergere
  30. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  31. Sunt uimita cum ucrainenii pot iesi in strada de 2 ori intr-un interval scurt totusi....Noi de ce nu putem? De ce nu reusim sa ne ridicam capul si sa deschidem gura? De ce generatia mea si cele ce vin sunt la fel de resemnate ca si cele dinainte?De ce nu reusim sa intelegem ca viitorul sta in mainile noastre si numai noi putem sa-l schimbam? In momentul asta nu mai conteaza cine este sau a fost Iliescu...conteaza doar sa ne trezim...si sa constientizam ca ne vom pierde identitatea....si nu le vom putea oferi nimic copiilor nostri daca nu ne trezim....Sunt zile cind sunt aproape de disperare si m-as duce cit mai departe ...dar totusi mai sper ca tara mea va renaste ...sanatoasa,de data asta.Eu vreau sa schimb ceva...insa cred ca singura nu am mijloacele sa o fac....Haideti sa schimbam ceva impreuna! Trebuie sa inteleaga toti romanii ca minciuna are o limita....si trebuie sa ne trezim.

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu stiai ca oricine are mintea deschisa este declarat anarhist? Serviciile secrete din Romania sunt compuse din minti inflexibile, care nu pot face fata exprimarii libere. Oricum, nu s-au schimbat multe de la Iliescu... si acum cenzura e la putere, ca au monopolizat media cu propaganda lor care sufoca poporul...

    RăspundețiȘtergere
  33. http://www.youtube.com/watch?v=McTzxlmnTAY despre cum se deturneaza terorist o revolutie.... caz clasic, de manual.

    RăspundețiȘtergere
  34. Respect Tudor! Respect Ucraina! Ar trebui sa urmam exemplul!

    RăspundețiȘtergere
  35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  36. " Factorul politic e slab" - o declaratie foarte interesanta a lui Ilici. Da, factorul politic este slab, pentru ca a fi puternic este echivalent intr-o democratie functionala cu a fi reprezentativi, adica a asculta poporul si a infaptui actiuni in concordanta cu dorintele poporului. In special dupa alegeri....
    Si asta este valabil atat in Ucraina cat si in Romania. Nu pot decat sa fiu de acord deci cu Ilici cand zice ca sunt probleme pe care "inca le avem si noi".
    "Anarhia" este intr-adevar in aceste conditii o amenintare la adresa stabilitatii politice. Pentru ca "anarhia" nu poate fi controlata in masura in care este necesar pentru a oprima opiniile contrare ce o genereaza. Iar cand politicienii pierd controlul exista doar doua solutii: forta sau demisia. Iar ei nu vor sa isi dea demisia. Iar forta...forta nu e placuta colegilor din vest care au interese importante in zona. Deci cel mai simplu este sa neutralizezi anarhia dinainte ca ea sa se manifeste. Iar metodele sunt bine definite in zeci de carti. Si una din ele este sa denumeasca aceasta forta contrara cu actuala directie...anarhie. Un cuvant cu o conotatie cunoscut negativa, anti-civica si anti-sociala. Astfel incat "restul" sa respinga atat miscarea in sine, cat si ideile asociate-fara a le analiza pe fond.
    Pana la urma...e foarte simplu! Dar totusi depinde de noi!

    RăspundețiȘtergere
  37. Corect Tudor! Bvo LepsuleT! dar pentru ce lupta ucrainenii? sa scape de comunism, bvo lor! Din pacate au doar doua varinte: in continuare cu rusii sau sclavi pentru vestici... Am un deja-vu.

    RăspundețiȘtergere
  38. Frumoasa refulare, dar Iliescu nu vede, nu aude, nu simte. Pentru cazul in care blestemele din comentarii functioneaza: "Iliescu, iti doresc sa mori in chinuri de 6 luni la pat, sa existe viata dupa moarte, si sa nu mai poti ignora constiinta."

    RăspundețiȘtergere
  39. Situatia nu se poate compara nici din punct de vedere politic, atunci Iliescu era intangibil, In Ucraina macar acel parlament, cum o fi el, a votat demiterea presedintelui.Imi doresc ca vecinii nostrii de la nord-est sa intre in UE, dar nu pentru a-si schimba situatia financiara, ci pe cea morala...

    RăspundețiȘtergere
  40. Fa un bine tarii si candideaza! EU te voi alege!

    RăspundețiȘtergere
  41. excelent! (Tov.Iliescu cred ca este foarte convins de propriile adevaruri. Probabil ii e mai usor sa se priveasca in oglinda. )

    RăspundețiȘtergere
  42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  43. Pai, cred ca ai raspuns deja la intrebarea finala: niste golani!
    Eu cred insa cu tarie ca lucrurile sunt cu mult mai grave si mai amestecate.
    Aflu dis-de-dimineatza azi despre un raport al UE (urata prescurtare!) in care se afirma ca sniper-ii (lunetistii) au tras la Kiev in ambele tabere, fara discriminare, ceea ce imi dovedeste mie, inca odata, ca toata chestia e provocata si atent regizata de forte mai mari decat Ucraina, care actioneaza, evident, in scopuri oculte. La fel ca in asa-zisa noastra revolutie, in care Iliescu n-a fost decat manerul unei scule, marioneta ale carei sfori vor fi fost, hat-deoparte, la dracu-n praznic, si la Moscova, si la Washington, si la Berlin sau mai stiu eu unde. Lumea asa cum arata astazi nu mai este demult cea care a fost, sau macar cea cu care eram noi obisnuiti. Dar, vorba ceea, daca tot e sa fii presedinte de tara si sa reprezinti interese straine, mai bine ti-ai trage singur un glonte-n freza. Asa, cel putin, ai deveni credibil. Ai vazut ce reactii exagerate au avut mai-marii lumii la dezvaluirile facute de Wikileaks, sau cum se numea aia? Ce tare le-a mai deranjat cartile? Daca la noi s-ar publica tot ce se stie despre revolutie, jumatate din clasa politica de azi ar trebui sa se sinucida ca gest de onoare. Cine ar avea, ca restul...

    RăspundețiȘtergere
  44. o metoda usoara si sigura de a face bani pe net fara efort si fara investii gasiti pe: http://www.bani-pe.net/

    RăspundețiȘtergere
  45. Splendidă postare! Și tulburătoare...

    RăspundețiȘtergere
  46. Tudore, iartă-mă, dar dacă ai talent la cântat ai impresia că deţii şi adevărul absolut? Îi iubeşti pe ucranieni... De ce? Pentru că se rup în figuri manifestând împotriva faptului de a-şi lua ruşii înapoi ce e al lor? De exemplu află despre Crimeea că le-a fost dată de Hrusciov când s-a mutat cu familia în Ucraina sovietică. Aşa a vrut muşchiul lui. Sau îi iubeşti pentru că refuză să ia înapoi judeţele de la sud de R-Moldova şi nordul Bucovinei pe care ni le-a luat Stalin pentru că avea mai multe tancuri? Eşti tip simpatic, dar, ar trebui să ştii că atunci când faci astfel de afirmaţii doar pentru că e de bon ton ar trebui să mai pui mâna pe o carte. (Dacă nu ştii ce e aia, e ceva ce unii ţin în bibliotecă lângă bibelouri şi sticlele cu etichete frumoase). Poate dacă ai mai şi citi ai afla diferenţa dintre ce s-a întîmplat în Piaţa Universităţii '90 şi ce se întâmplă în Ucraina.

    Zici că: "În 2004 Putin a umblat la legea electorală astfel încât guvernatorii republicilor federale să nu mai fie aleși prin vot democratic ci să fie numiți direct de la Kremlin. " ... Da Putin face legile în Ucraina ... hehehe ... de când a fost ales preşedinte al Ucrainei, nu? Să ştii că şi preşedintele Norvegiei a propus ca transportul cu otobuzu' să fie gratis ... (P.S. Dacă nu vrei să te faci de răs şterge acest subiect şi rescrie-l după ce citeşti un pic de istorie. Dacă nu ştii cum e cu cărţile, vezi că găseşti pe scurt şi pe Wikipedia ... caută de exemplu "Crimeea" şi "Ucraina")

    RăspundețiȘtergere
  47. Din mineriade, tu Tudore si toti fanii tai nu ati inteles nimic pt ca erati prea beti in Vama Veche, prea mici sau prea prosti. Esti un mare bou destept, daca nu ai inteles inca mineriada si psihologia lui Iliescu la vremea aia. Desteptul pulii, sau penisului cum ii spui tu, comentezi ca ultimul prostanac, istoria de acum 15-douj de ani din care nu ai inteles nimic pt ca erai prea beat in Vama Veche. Acum esti neinformat ca sa nu repet cuvantul prost. Iliescu a fost un comunist rebel, nu ca tac-tu, si e prea subtil pt tine. Si a mai si fost ales presedinte de vreo ori. Dupa tine, de prosti, tu fiind desteptul pulii.

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna ziua!

    Noi, Asociatia Parinti pentru Copii, credem ca un text scris de dumneavostra de 1 Iunie sub titlul ” Scrisoare catre mine, copilul “, ar putea imbunatati viata multor copii din Romania. Regasirea emotiei copilariei retraita de fiecare dintre noi prin lectura textelor scrise de dumneavostra alaturi de alte personalitati din Romania la care am apelat, ar putea fi cheia unei noi abordari, atat la nivel personal, cat si institutional, a problemelor reale cu care copiii din societatea moderna se confrunta.

    Ceea ce va rugam este sa acceptati provocarea si sa ne trimiteti pe adresa de e-mail : scrisoricatreminecopilul@gmail.com un text semnat de dumneavostra cu tema ” Scrisoare catre mine, copilul “

    Textul dumneavastra, alaturi de alte texte scrise de nume respectabile din Romania, precum si de voluntari mai putin cunoscuti, dar la fel de dornici sa participe la cauza noastra, va fi publicat in revistele de nisa cu care vom colabora, pe blogurile colaboratorilor nostri care trateaza teme similare, iar, la final, vor face obiectul unui volum ce va fi publicat, pe baza unei colaborari cu una din editurile de profil, sub titlul ” Scrisori catre mine, copilul ” .

    Va multumim pentru amabilitatea cu care ne acordati atentie , asteptam in timp util textul dumneavostra cu tema ” Scrisoare catre mine, copilul ” pe adresa de e-mail :scrisoricatreminecopilul@gmail.com

    Cu stima, Asociatia Parinti Pentru Copii

    https://scrisoricatreminecopilul.wordpress.com

    La acestscrie la masina proiect pot participa atat persoanele invitate, cat si alte persoane care vor sa ni se alature fara o invitatie speciala in acest sens, dar care cred ca au puterea de a accepta provocarea de a scrie sincer catre cel care a fost odata, copilul.

    Pe masura ce vom primi textele dumneavoastra pe adresa de e-mail:scrisoricatreminecopilul@gmail.com, odata cu publicarea in revistele si blogurile de specialitate vom adauga pe acest blog o parte din textele ce vor sta la baza volumului:” Scrisori catre mine, copilul “

    RăspundețiȘtergere
  49. Domnul Iliescu este obsedat sa ramana in istorie ca un om de stat nu un criminal odios cum este in realitate.

    Societatea este slaba ca nivel de organizare , cultura si valori morale. Avem prea multi smecheri pe metru patrat.

    RăspundețiȘtergere
  50. salut toată lumea sunt aici pentru a-mi da experiența în timp ce tranzacționez pe platforma de tranzacționare valutară, deoarece am văzut destule recenzii despre modul în care dl Barry ajută și ajută individul să facă tranzacții de succes. strategia sa de masterclass câștigă 10.000 EUR săptămânal și a fost grozav până la capăt, poți lua legătura cu el prin WhatsApp +17168691327

    RăspundețiȘtergere
  51. Este un privilegiu să împărtășim lumii această mărturie miraculoasă. Aceasta este Beth Walters din Anglia. Soțul meu a divorțat de mine acum 4 luni și eram plin de remușcări pentru că nu știam ce să fac pentru a schimba problemele soțului meu. Am căutat pe internet pentru ajutor cu privire la modul în care aș putea obține ajutor în căsătoria mea și am descoperit martori minunați ai vrăjirii dragostei wight care era progresivă odată cu vrăjile sale. L-am contactat și doctorul Wight mi-a spus că îmi va pregăti o vraja pentru a-l aduce înapoi pe soțul meu. Am fost sceptic, dar nu am avut de ales decât să lucrez cu el. 2 zile mai târziu, soțul meu m-a sunat să vin acasă din acea zi și până acum, am trăit liniștit. S-a întors acum cu atâta dragoste și grijă. astăzi mă bucur să vă anunț că acest vrăjitor are puterea de a aduce înapoi iubitorii și cel mai surprinzător lucru este că dragostea noastră este foarte puternică acum, fiecare zi este fericire și bucurie. și Nu există nimic ca a fi cu omul pe care îl iubești. Îl voi recomanda pe Dr.Wight oricui are nevoie de ajutor. Dacă aveți probleme, contactați Dr.Wight, vă garantez 100% că vă va ajuta !!.
    E-mail: wightmagicmaster@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  52. Fostul meu iubit ne-a părăsit pe mine și pe fiica mea acum șase săptămâni, după ce am încercat aproape totul pentru a-mi restabili relația, am fost dezamăgit. Nu mi-a ieșit nimic. O săptămână mai târziu, în timp ce parcurgeam Instagram-ul meu, am văzut câteva mărturii despre DR, zori ajutând oamenii să-și reaprindă relația și să repare casele sparte, la început am fost sceptic, dar am decis să încerc și am luat contact cu DR, Dawn pentru ajutorul ei, câteva zile făcând contactul cu ea, totul s-a schimbat automat, tristețea mea a devenit bucurie, zâmbetul era pe toată fața mea, totul s-a întâmplat foarte repede și rezultatul a fost perfect. Folosesc acest mediu pentru a-l aprecia pe Dr, Dawn, dacă aveți dificultăți în relația voastră.
    * Dacă vrei să concepi.
    * Dacă vrei să te reîntâlnești cu iubitul tău.
    * Dacă ai nevoie de putere spirituală.
    Dr. Dawn Acuna este singura persoană care vă poate ajuta: dawnacuna314@gmail.com
    WhatsApp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere
  53. Soțul meu a cerut divorțul, dar cu ajutorul Dr. Dawn Acuna, eu și soțul meu trăim în pace, cu bucurie și fericire, Dr, Dawn acuna a ajutat-o ​​cu o vrajă de dragoste puternică care l-a făcut pe soțul meu să realizeze cât de specială sunt și acum mă tratează ca pe o regină și mă îmbrățișează toată noaptea, asta este ceea ce mi-am dorit vreodată de la soțul meu, datorită Dr. Dawn acuna, contact pe Whatsapp:{ +2348032246310 }
    *Dacă vrei să te împaci cu iubitul tău.
    *Dacă doriți ca plante medicinale să conceapă.
    *Dacă vrei un inel magic.
    *Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
    *Dacă vrei să devii celebru în afacerea ta.
    Si altii,
    Îți promit 💯 la sută rezultat pozitiv, e sinceră, se ține mereu de cuvintele ei.

    RăspundețiȘtergere
  54. Sunt atât de recunoscător Dr. Dawn acuna, că a făcut o vrajă de dragoste care l-a adus înapoi pe fostul meu iubit în 48 de ore, totul datorită ei, dacă aveți vreo situație de genul.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    Dacă vrei să vindeci orice fel de boală. Si altii,
    Contactați-o, este persoana potrivită pentru a rezolva această problemă.
    E-mail: { dawnacuna314@gmail.com }
    Whatsapp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere
  55. O femeie care a ajutat mult, este o femeie spirituală foarte puternică, dacă vrei să te reîntâlnești cu iubitul tău, soțul/soția/iubita/iubitul/ sau vrei să rămâi însărcinată sau să vindeci orice fel de boală, Este persoana capabilă să te ajute imediat, contactează-o pe Whatsapp: +2349046229159

    RăspundețiȘtergere