[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 29 martie 2007

21 DE CUVINTE.(citeste si da mai departe)

M-am gandit la un joc. Pentru ca vorbim mult. Dar ne intelegem din ce in ce mai putin. Paradoxal, cuvintele nu ne mai ajuta in secolul comunicarii. Am senzatia ca s-au inmultit peste masura sau ca vorbim fara masura. Nu mai exista contrastul dintre Liniste si Cuvantul care o sculpteaza. Pentru ca nu mai exista Liniste. Astfel mi-a venit ideea acestui Joc si al scenariului ce va urma. Se numeste “21 de cuvinte”.

A fost odata in viitor cand oamenii vorbeau mult... cuvintele se rostogoleau de-a valma prin gurile lor cu o viteza infricosatoare si nimeni nu mai apuca sa asculte pe nimeni in ciuda performantelor crescande ale urechilor care aveau capacitatea de a deslusi de patru ori mai multe cuvinte decit in trecut. Pauza, punctul, virgulele si tot felul de nuante care pe vremuri dadeau culoare conversatiilor disparusera cu desavarsire facind astfel loc si mai multor cuvinte. Oamenii insa nu se multumeau doar sa vorbeasca pentru ca nu-i asa, vorbele zboara... Folosindu-se de o retea inventata cu cateva sute de ani in urma si care avea ca scop initial si inaltator facilitarea comunicarii si circulatia cat mai rapida si libera a informatiei s-au apucat care mai de care de scris. La inceput, e adevarat, doar cu scopul de a comunica si de a-si exploata mai eficient timpul dedicat profesiei sau afacerilor.

Usor, usor, Reteaua s-a dezvoltat si oamenii au vazut ca pot avea acolo propriile spatii unde puteau scrie tot ce le trece prin cap, ba chiar puteau sa ii invite si pe altii sa citeasca si sa-si dea cu parerea. Asa a inceput nebunia.
Febra scrisului in Retea a cuprins toata omenirea. Toata lumea vorbea cu toata lumea prin intemediul Retelei. Oameni care nu se vazusera sau auzisera vreodata isi impartaseau cele mai intime secrete, dezvaluiau cele mai ascunse drame isi publicau gandurile in Retea si asteptau infrigurati comentarii care nu intarziau sa apara si care generau alte si alte comentarii atragand mii si mii de alti oameni care isi dadeau cu parerea, judecau, pronuntau sentinte parasind apoi discutia pentru a se indrepta catre alte povesti si alte comentarii.

Se organizau in grupuri sau forumuri sau retele locale in functie de interese, preocupari sau opinii aparent comune. Copiii invatau cel mai repede sa foloseasca Reteaua jucandu-se cu o viteza furibunda astfel incat dezvoltarea si imbunatatirea performantelor Retelei se faceau in functie de ei. Au aparut bolile si dependenta de retea.
Nu exista om al planetei sa nu beneficieze de un terminal si o conexiune, cele doua conditii pentru accesarea Retelei. Viteza era atit de mare incat oamenii nu mai apucau sa se gandeasca la ce voiau sa Spuna sau sa Scrie. Important era sa o faci. Important era sa Scrii, sa Vorbesti, sa Urli, sa Existi, sa te faci Auzit intr-un coltisor al Retelei, iar urletul tau cu cat mai puternic cu atat mai bun pentru ca atragea dupa sine alti si alti oameni care il amplificau, il preluau si il duceau mai departe distorsionat, desantat, deformat.

Fiecare om dorea sa fie lider al unei parti cat mai mari din Retea si ar fi dat oricate cuvinte ca sa-si indeplineasca visul. Reteaua insa era diabolica pentru ca posibilitatile ei erau infinite. Cu cat se incarca mai mult de participanti cu atat alte si alte spatii apareau ca din neant gata sa fie folosite si umplute cu preaplinul omenirii. Nebunia era in toi. Omenirea urla, scria si alerga prin Retea. Nimeni nu parea dispus sa se opreasa macar o clipa in loc si sa contemple spectacolul agonic al cuvintelor. Oamenii foloseau cuvintele cu scopul exclusiv al cresterii propriei notorietati. Omenirea renuntase la dorinta de a mai spune ceva. Important era sa ai o insula cat mai mare in Retea.

Consiliul Superior al Apararii Rasei Umane asista neputincios la degradarea OMULUI. Se cauta o iesire. Dar nimic nu parea sa poata opri haosul cuvintelor. Era nevoie de o solutie radicala care sa ii invete din nou pe oameni sa se exprime. Sa gandeasca. Sa asculte si sa inteleaga. In liniste. Specialistii consiliului au inceput sa caute solutia. Au analizat Reteaua. Au studiat cele mai mari insule si cele mai importante comunitati. Apoi au tras o concluzie:

OAMENII NU MAI GANDESC CE SPUN PENTRU CA AU LA INDEMANA PREA MULTE CUVINTE SI PREA PUTIN TIMP.

- Cum e posibil asa ceva? a intrebat Presedintele Consiliului. - Este, a raspuns un specialist. Odata cu dezvoltarea omenirii cuvintele s-au inmultit si timpul s-a imputinat. Din lipsa de timp cind oamenii vor sa exprime un gand folosesc mai multe cuvinte sinonime cu semnificatiile acelui gand pentru a fi siguri ca se vor face intelesi si nu vor da gres. Pe scurt, nu-si pierd timpul sa gaseasca singurele cuvinte potrivite gandului lor. Interlocutorii lor sunt pusi in dificultate de multitudinea de cuvinte arondate acelui singur gand si inteleg altceva (de obicei ce li se nazare). Ei raspund primului amplificand neintelegerea si de aici pina la haos e o cale scurta. Prin urmare credem ca oamenii trebuie sa vorbeasca mai putin sau sa foloseasaca mai putine cuvinte.

La doua saptamani dupa aceasta discutie C.S.A.R.U. decreteaza:

1. Exista o multime finita de cuvinte
2. Accesul fiecarui om la multimea cuvintelor existente va fi restrictionat.
3. Fiecare om se va putea folosi de acum inainte de un numar fix de 21 de cuvinte cu care se va exprima.
4. Cele 21 de cuvinte trebuie sa fie cele mai importante 21 de cuvinte din viata fiecarui OM
5. Cele 21 de cuvinte pot reprezenta aspiratii, idealuri, amintiri, sentimente, notiuni, stari, senzatii etc.
6. Cele 21 de cuvinte trebuie sa fie cuvintele fara de care omul respectiv nu poate trai, care ii definesc cel mai bine personalitatea, trecutul prezentul si viitorul.
7. Cele 21 de cuvinte sunt codul de bare al fiecarui om.
8. Pot fi folosite substantive, verbe (la infinitiv), adjective. Nu sunt acceptate prepozitii, conjunctii, locutiuni, cifre, onomatopee. Se accepta cel mult doua nume proprii.

Consiliul sfatuieste: Sunt cuvintele cu care va veti exprima de acum inainte. Va sugeram sa va ganditi mai bine inainte de a alege un cuvant cu un sens foarte general: iubire, spre exemplu. Incercati mai degraba sa va reprezentati ce inseamna iubire pentru voi si sa alegeti acel cuvant in loc de iubire. Alegerea va fi astfel foarte personala si interlocutorii isi vor face o idee cat mai complexa despre personalitatea voastra. Desigur, daca simtiti ca iubire este cuvantul care va reprezinta si nu un alt derivat al lui aveti libertatea sa alegeti cuvantul iubire.

9. Nu se poate reveni asupra alegerii celor 21 de cuvinte. Ele vor fi imprimate fiecarui om in parte. In afara celor 21 de cuvinte alese nici un alt cuvant nu va putea fi articulat.
10. Acest decret intra in vigoare la doua saptamani de la emiterea lui in regim de urgenta cu temen de executie nelimitat.

C.S.A.R.U. 14 December 2067

Acesta este jocul meu... 21 de cuvinte... Cele mai importante 21 de cuvinte... L-am incercat intr-o seara cu niste prieteni si am fost uimiti... Odata lista intocmita persoana din fata ta se dezvaluie intr-o cu totul alta lumina... Si daca am fi fortati sa folosim doar 21 de cuvinte pentru tot restul vietii?... Sigur e o fantezie si probabil ca nu e posibila... Dar haideti sa ne jucam putin... Care sunt cele 21 de cuvinte ale tale? Arata-te intr-un alt mod. Si poate te vom intelege mai bine. Poate ne vom intelege mai bine. Hai sa facem comunitatea celor care vorbesc mai putin si simt mai mult. Fictiunea celor 21 de cuvinte. Nu trebuie decat sa trimiti cele 21 de cuvinte care te reprezinta. Si sa duci mai departe acest joc. Te-ai gandit ca in toata lumea asta s-ar putea sa existe o persoana care alege aceleasi cuvinte ca tine?

Trimite-mi cele 21 de cuvinte ale tale intr-un reply la acest post. Apoi vom face un blog. Si va urma etapa a doua a acestui joc. Atunci cand vom incepe sa ne scriem scrisori de 21 cuvinte. Dar sa ne tinem de etapa I. Sa cream comunitatea...

Ca totul sa fie limpede iata o parte din cuvintele pe care le-a ales unul din prietenii mei:

Abur Cald Soare Sange Doi Carioca Deget Cal Copil Alge Zambet Zbor Ana Vant Sarat Zi Cuvant Cireasa Prieten. Doamnelor si domnilor acesta este in proportie de 95% Paul.

742 de comentarii:

  1. vis,sensibilitate,optimism,
    infinit,liniste,greiere,
    frumos,val,emotie,mister,libertate,a picta, Dumnezeu,verde,mama,pur,
    sinceritate,soare,copil,ciocolata

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. l-am uitat pe al 21-lea: fericire

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. de la adina imi placez greiere, liniste, ciocolata mi se par foarte personale desi dupa parerea mea greiere si liniste sunt in aceeasi zona
    de la andreea bodi imi place "tu"

    RăspundețiȘtergere
  7. MAMA,Dumnezeu,prieteni, iubire, pace, muzica, mare,plaja,nisip,ochi, sinceritate,visare, vama(am crescut pe mel voastre... si pot sa zic k repr o parte din viata mea) internet, fotografi, cerul, pasari, rabdare, educatie, liceeu, viata :) cred k astea ar fi toate :D

    RăspundețiȘtergere
  8. 1. Muzică
    2. Hrană
    3. Echipă
    4. Vers
    5. Egalitate
    6. Împreună
    7. Căldură
    8. Ideal
    9. Iertare
    10. Frate
    11. Durere
    12. Căutare
    13. Evoluţie
    14. Naştere
    15. Soţie
    16. Mamă
    17. Creaţie
    18. Dumnezeu
    19. Rătăcire
    20. Amândoi
    21. Moarte

    Poate că s-au mai repetat, dar cuvintele repetate cred că reprezintă vocea comună pe care o cauţi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. brat, poveste, raza, litera, strangere, a ajuta, ceai, femeie, gustos, icoana, mesaj, durere, azi, sexualitate, picaturi, buze, tabara, tigara, rosu, unda, vin.
    Foarte interesant jocul, foarte multa imaginatie ai.

    RăspundețiȘtergere
  11. mi-as dori sa cream o miscare cu jocul asta daca ne adunam mai multi am in cap si alte reguli

    e fascinant ce se ascunde in spatele tuturor acestor cuvinte

    verbiaj insiruirea ta are ceva din kubrik nu stiu de ce

    cuvintele fara de care nu poti trai nu reprezinta neaparat necesitati cotidiene ci stari sau sentimente mai degraba

    asa toata lumea ar scrie aer si apa

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. 21 de cuvinte sunt prea multe. Cred ca ne putem defini printr-un singur cuvant. Dar poate unora l-i se va parea prea putin. Am putea incerca 3 cuvinte, poate pentru ca 3 a fost un numar magic... cred c-am sa incerc cu 5 cuvinte, desi nici 5 nu este cu mai putin banal decat 3.

    intrebare, dorinta, vulnerabilitate, acceptare, impuls

    RăspundețiȘtergere
  14. cuvintele mele ar fii: lumina, muzica, libertate, fericire, fluture, inger, zbor, vis, mare, nisip, stea, cantec, liceu, inima, uitare, abis, plutire, profund, armata, barbat, intoarcere. in final as dori sa mentzionez adresa bogului meu.....de fapt e blogul clasei, dar doar eu postez pe el:D http://clasa402.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  15. am uitat sa adaug cva, o persoana foarte draga mie a scris niste cuvinte pe blogul personal, dar nu are cont pe blogger, dak se poate, vizitatzi http://cutdownmywings.weblog.ro pe acest blog exista un post cu cele 21 de cuvinte

    RăspundețiȘtergere
  16. Dificil...totusi sa incerc

    1. Libertate
    2. Curaj
    3. Liniste
    4. Frumos
    5. Pustiu
    6. A fi
    7. Contopire
    8. A spera
    9. Amintire
    10. Fragil
    11. Inceput
    12. Suras
    13. Dumnezeu
    14. Infinit
    15. Dragoste
    16. Emotie
    17. A simti
    18. El
    19. A intelege
    20. A incerca
    21. A respinge

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. mi-am dat seama ca gresisem doua cuvinte si am zis sa sterg posturile.scrisesm o cifra si apoi am citit mai bine si mi-am dat seama ca nu e bine.asa ca mi-am refacut lista..:)

    1.gluga
    2.palma
    3.verde
    4.geana
    5.scena
    6.iepure
    7.pat
    8.ciocolata
    9.nor
    10.foc
    11.sunet
    12.gresesc
    13.incredere
    14.noi
    15.noapte
    16.ingenuu
    17.perna
    18.fum
    19.unire
    20.viata
    21.trecator

    RăspundețiȘtergere
  20. 1. mar
    2. soare
    3. albastru
    4. el
    5. ea
    6. ploaie
    7. culoare
    8. muzica
    9. cola
    10. invidie
    11. dulce
    12. joaca
    13. lacrimi
    14. zambet
    15. cort
    16. tren
    17. noapte
    18. stele
    19. neputinta
    20. vointa
    21. ambitie

    in ordinea in care mi-au venit :)

    RăspundețiȘtergere
  21. 1. acasa; 2.nu; 3.singur; 4.munca; 5. vraiste; 6. drum; 7. regula; 8. sfarsit; 9. a cauta; 10. amar; 11. nevoi; 12. simturi; 13. acord; 14. pofta; 15. a cladi; 16. a dori; 17. tâmple; 18. liniste; 19. fiu; 20. mereu; 21. nimic.
    Cred ca mi-a luat aproape 1/2 zi sa insir toate astea. Totusi la pct. 7 inca mai pendulez intre "a jura" si " regula". N-am putea folosi un joker?, un al 22-lea cuvant asa, ca un bonus? Zic si io

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  24. tigara. miros. teatru. vin. vechi. cuburi. gheata. a imbina. jazz. nisip. aroma. bicileta. tactil. fictiune. camp. stare. a savura. a clocoti. papuci. carte. multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  25. Burned sand poate ca ne putem defini prin trei cuvinte dar te rog sa respecti regulile jopcului:)

    ma bucur ca lumea vibreaza la acest joc
    urmatorul pas este blogul21 de cuvinte unde voi posta toate cuvintele voastre

    daca ne inmultim va trebui sa facem un website
    ideea
    ar fi ca cel care se regaseste in cuvintele celuilalt sa inceap sa comunice sa scrie

    si astfelpoate ca oamenii vor comunica nu doar aiurea ci pentru ca au ceva in commun:Cuvintele

    oare cel mai frumos lucru nu ar fi ca doi aomeni sa se intalneasca pentru ca au postat aceleasi cuvinte?

    RăspundețiȘtergere
  26. liana a scris cola:) mi se pare foarte tare:)) sa fii dependent de cola sa consideri cola atit de importanta..

    LET US GO ON

    RăspundețiȘtergere
  27. zambet,marea,vis,simplu,lamaie,viata ,soare,
    EL,fericire,poveste,ciocolata, Bucuresti,noaptea,libertate,Cismigiu ,amintiri,muzica,iubire,litere,plaja ,vara

    RăspundețiȘtergere
  28. da...interesant..de azi noapte am incercat sa gasesc cuvintele...cele 21...am gasit 10..e foarte greu....duc o lupta grea cu mine...am sa reusesc intr-un final..frumos joc...mai ai si altele?aaa...si d ce 21 de cuvinte..trebuies sa stiu de ce...are ceva special numarul asta!?

    RăspundețiȘtergere
  29. wow... in aproape 2 zile s-au strans 39 de commentarii :) super tare... ft interesanta ideea ... Vb Adinei ar trebui sa pui si tu 21 de cuvinte care te reprezenita, Tudor... sunt chiar curioasa... adica suntem nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  30. 30 de commentarii vroiam sa zic :) am tastat gresit ... :)

    RăspundețiȘtergere
  31. da,cu mare probabilitate ar fi unic si frumos

    RăspundețiȘtergere
  32. nu am hotarit inca asupra cuvintelor mele

    ma gandesc cum sa gestionam aceasta baza de date care se naste..

    astept si accept sugestii si propuneri

    RăspundețiȘtergere
  33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  34. 1.3ani
    2.amintire
    3.suc de rodii
    4.decembrie
    5.suflet
    6.ciripituri
    7.tren
    8.scena
    9.poezie
    10.picatura
    11.dor
    12.integritate
    13.cumpana
    14.viteza
    15.firmitura
    16.imi-sta-inima-in-gat
    17.timisoara
    18.mov
    19.a urca
    20.a razbate
    21.maini

    RăspundețiȘtergere
  35. buburuza pleoape pantece maini lumina culoare mai margaritar fluturi stomac pamant resemnare buze muzica curaj rabdare lisabona primavara vise multumesc maine

    RăspundețiȘtergere
  36. am putea face fiecare un post...cu cuvintele proprii...si sa le explicam...ce inseamna pentru fiecare.spre exemplu am vazut la foarte multi cuvantul"fum" sa vedem cum vede fiecare fumul...
    ar fi misto sa ne cunoastem prin intermediul cuvintelor..sa ne construim imagini despre fiecare, sa vizualizam fiecare om in parte prin cuvintele lui, sa incercam sa-i facem portretul...si dupa ceva vreme sa ne intalnim si sa vedem daca cuvintele ne-au putut descrie...asa cum suntem

    RăspundețiȘtergere
  37. salut. intru si eu in echipa. iata si cuvintele mele: artist, maro, intotdeauna, Bucuresti, marea, lumanare, teama, zambet, mirare, a imbratisa, Maria, noapte, cafea, a dori, buric, click, inima, noiembrie, ploaie, fericire, ciocolata.

    RăspundețiȘtergere
  38. 1.culori
    2.nebunie
    3.copil
    4.carti
    5.a trai
    6.momente
    7.buric
    8.a asculta
    9.timiditate
    10.chips`uri
    11.ghinion
    12.zambet
    13.naivitate
    14.enigma
    15.converse
    16.animale
    17.intuneric
    18.amintiri
    19.lacrimi
    20.dor
    21.naturalitate

    RăspundețiȘtergere
  39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  40. hmm ... ma gandeam aseara la ce am putea face cu aceaste cuvine, cum ne-a cerut si Tudor... Am putea de exemplu sa facem un fel de top al celor 21 de cuv mai utilizate ... ca am vazut ca unele cuvinte sunt ft des utilizate:) dar si cele mai ciudate lucruri adica care apar doar la o singura pers :) dar asta mai la sfarsit ... sau am putea uni toate toate cuvintele sa vedem ce iese (la mine in cls asa facem cu temele, ca toti le fac p jumate si asa ca le unim si avem o tema perfecta ) ... decamdata doar asta mi-a venit in cap... sper sa am mai multa imaginatie pe parcursu zilei :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  42. printz, suflet, cafea, verde, 13, zid, fericit, vers, nor, copil, timp, liniste, primavara, fereastra, fard, zambet, mana, stea, sarut, lacrima, oglinda

    RăspundețiȘtergere
  43. Intr-o ordine mai mult sau mai putin aleatoare:

    1. Noi
    2. Acasa
    3. A merge
    4. A cunoaste
    5. Ceas
    6. Retea
    7. Joc
    8. Sex
    9. Dependenta
    10. Lumina
    11. A ploua
    12. Pahar
    13. A fi
    14. Unda
    15. Usa
    16. A gasi
    17. Dans
    18. Pozitie
    19. Randuri
    20. Ceilalti
    21. Fluturi

    RăspundețiȘtergere
  44. Iarba, curcubeu, a visa, a rade, emotie, soare, a imortaliza, verde, inima, mana, nori, confident, lacrimi, EL, a privi, a scrie, a fii, intens, sunete, impreuna, a-si aminti.

    RăspundețiȘtergere
  45. adina,andreea,andreea bodi,jeriko,maia,verbiaj,ally,do,burnedsand,raluka,catalin radovici,otiliaa,dinny,dmx,lianna,oana,gabi,nova,lorelay,

    cam astia suntem...Cam putini nu?:)
    dati linkul mai departe...
    de acum inainte ne vom saluta cu parola acestui joc, in caz ca ne intalnim
    parola = 21 de cuvinte

    RăspundețiȘtergere
  46. 1)Dumnezeu
    2)parinti
    3)prieteni
    4)arta
    5)a visa
    6)a iubi
    7)mangaieri
    8)nostalgii
    9)secrete
    10)vara
    11)sensibilitate
    12)romantism
    13)superstitii
    14)a face dragoste
    15)libertate
    16)sinceritate
    17)lacrimi
    18)imbratisare
    19)culori
    20)rasete
    21)jumatate(din intreg...intelegi tu)

    RăspundețiȘtergere
  47. imi place mult ideea so here you have:

    1. zâmbet

    2. mama

    3. ploaie

    4. covrigi

    5. buburuză

    6. reggae

    7. marea

    8. a plânge

    9. lumânări

    10. eşarfe

    11. Maya

    12. role

    13. steluţe

    14. copilărie

    15. oameni

    16. a citi

    17. sinceritate

    18. Pepsi

    19. vampiri

    20. verde

    21. punct

    RăspundețiȘtergere
  48. suflet;raset;atingere;atitudine;consum;detalii;joc;nuante;exist;vechi;a alege;naivitati;renuntari;coduri;crez;trepte;EI;a ghici;zani;fuga;risc.

    RăspundețiȘtergere
  49. imi cer scuze ptr rectificare,doua dintre cuvintele la care ma gandeam mi'au scapat la numaratoare:nebunie;exist.

    RăspundețiȘtergere
  50. Hm...;))...pana cand putem modifica din cuvinte? :D As vrea sa fac cateva schimbari, dar nu m-am decis inca. :P
    Si inca ceva: am sentimentul ca e o hiba undeva in jocul asta...n-am detectat-o inca, dar imi pare ca e ceva ce nu se leaga...e drept ca nu stiu inca toate regulile. Poate e datorita faptului ca un cuvant are semnificatii diferite pentru fiecare dintre noi: de aceea nu am ales cuvinte foarte personalizate, [daca ma pot exprima asa; si uite ca pot :D] pentru ca trebuie sa si comunicam cu ajutorul lor. Or un cuvant ce are o anumita semnificatie pentru mine poate avea o cu totul alta conotatie pentru persoana careia ma adresez. Si se pot naste confuzii. Aici nu sunt lamurita cum va functiona "jocul". Oricum, un bun exercitiu de psihanaliza ;))

    RăspundețiȘtergere
  51. 1.somn
    2.ness
    3.soare
    4.EA
    5.dor
    6.muzica
    7.a scrie
    8.mare
    9.dans
    10.lapte
    11.noapte
    12.albastru
    13.tutun
    14.negru
    15.argint
    16.pisic
    17.a asculta
    18.a cunoaste
    19.teatru
    20.amintiri
    21.a cauta

    RăspundețiȘtergere
  52. am dat linku la lista mea de mess :) sper sa iasa ceva... am vazut ca ai mai facut mici modificari pe aici ... 21 de cuvinte... sper ca vor fi mai multi care sa imparta cu noi acele 21 de cuv care ii reprezinta, sa stea sa se gandeasca macar 5 min la cuvintele cele mai imp din viata lor... am incredere k ne vom inmulti foarte repede... ;)

    RăspundețiȘtergere
  53. tudore... Cred ca unele cuvinte sunt redundante, iar obligativitatea de a implini cele 21 de cuvinte, reduce calitatea termenilor folostiti in favoarea calitatii. Stiu ca-i un joc inventat de tine, dar pare ca l-ai facut open source si atunci ha-i sa-l imbunatatim, daca ceea ce am sa propun se poate numi imbunatatire. Sunt convins ca nici tu nu crezi ca-i perfect si poate ca nici nu are importanta sau paote e chiar mai bine sa nu fie, dar daca tot formam o "comunitate" a celor 21, hai sa-l dezbatem. Este doar propunerea unui membru din potentiala comunitate 21. Deci:
    1. sa nu se faca reclama de nici un fel, zvonuri, spamm etc cu acest blog sau potentialul site sau orice implica o forma de reclama a acestei comunitati decat celor care merita sa intre in comunitate.
    2. Fiecare membru al comunitatii poate decide daca un cunoscut merita sau nu in aceasta comunitate
    3. nici un alt membru al comunitatii nu poate contesta capacitatea de membru a noului venit.
    4. Orice nou membru al comunitatii devine automat membru cu drepturi depline.
    5. "21 de cuvinte" sa fie defapt un maxim de 21. Oricine-si paote alege un numar intre 1 si 21 de cuvinte care sa-l reprezinte.

    ps. nu-s nici pe departe un adept al regulilor si regulamentelor

    RăspundețiȘtergere
  54. oricine simte nevoia sa exprime aceste cuvinte va intra ina ceasta comunitate

    importante nu sunt doar cuvintele cred eu ci chiar si ordinea lor aleatorie sau nu.E o chestiune de estetica
    Dupa ce vom lansa blogul fiecra va vota cele mai frumoaese 21 de cuvinte

    jocul este despre a privi inauntrul nostru si a ne redescoperi

    nu trebuie vorbit foarte mult pe marginea lui

    cuvintele trebuie deci sa fie 21

    ma bucura ca jocul ne starneste

    RăspundețiȘtergere
  55. iubire, visare, acceptare, prietenie, amintiri, viatza, oameni, neant, iluzii, curaj, ingeri, noi, timp, tacere, flacari, sex, adevar, psihologie, marea, intuneric, atingere

    RăspundețiȘtergere
  56. ash vrea shi eu sa schimb ceva la lista mea..chiar dupa ce-am trimis postul mi-au venit in cap o sumedenie de cuvinte..
    e greu sa gaseshti acele 21 de cuvinte prin care sa-tzi exprimi intreaga existentza..
    so:
    printz, nebunie, suflet, cafea, verde, 13, zid, fericit, mister, nor, copil, forma, imaginatzie, primavara, fereastra, fard, zambet, stea, sarut, lacrima, oglinda

    RăspundețiȘtergere
  57. Inainte
    Fum
    Vis
    Abur
    Cearcane
    A da
    Labirint
    Frica
    Curaj
    Porumb
    Nas
    Cuvant
    Ras
    Crea
    Familie
    Dumnezeu
    Jim Morrison
    Acum
    Aripi
    Cauta
    Sfarsit

    RăspundețiȘtergere
  58. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  59. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  60. of..nu stiu care sunt aceste cuvinte. As putea folosi un dicteu interior dar imi trec prea multe cuvinte prin minte
    totusi cele mai potrivite cred k sunt:degete, zambet, cub de zahar, spirala, fior, tristete, ochi, rasarit, flacari, culoare, empatie, plumb, ieri, ajutor!, maci, creionB2, bucurie,telefon, amintire, risc, 180 (de grade intoarcere)...

    RăspundețiȘtergere
  61. primavara este primul cuvant pe care l-as pune defapt in lista mea...iar in cazul de fata as sterge "cub de zahar", astfel facand loc acestui anotimp

    RăspundețiȘtergere
  62. interesant jocul... hai sa intru in el... si de acum inainte 21 de cuvinte viata sa-mi fie !!!
    1. Ela
    2. 21
    3. verde
    4. fluturi
    5. geana
    6. dezmierdare
    7. zbor
    8. picatura
    9. stop-cadru
    10.radacina
    11.vanilie
    12.mireasma
    13.alunitza
    14.tu
    15.mosor
    16.copil
    17.suflet
    18.ata
    19.nisip
    20.atat
    21.privire

    RăspundețiȘtergere
  63. ceai
    rasete
    iPod
    balet
    pat
    credinta
    Lolita
    a ierta
    alb
    pitic
    somn
    puritate
    Paris
    mama
    pian
    India
    poveste
    al meu
    zapada
    intrebare
    hotel

    ....cele 21 de cuvinte ale mele...

    RăspundețiȘtergere
  64. Felicitări pentru idee, îmi place foarte mult. Nu am stat foarte mult să aleg cuvintele fără de care nu aş putea trăi, dar mi-ar fi trebuit o listă mult mai lungă. Totuşi, am renunţat la Pepsi, ciocolată [în favoarea ploii!] şi multe alte cuvinte importante.

    Mi-am propus să fiu foarte sinceră cu mine şi, în urma alegerii celor 21 de cuvinte, constat că am devenit îngrozitor de pragmatică. Nu e un lucru deloc bun pentru visătoarea care sălăşluia, cândva, în mine, dar cel puţin eu voi putea spune "Eu vreau un medic" atunci când cele 21 de cuvinte mă vor limita, iar starea precară de sănătate va reclama un consult.

    1. Tu
    2. Eu
    3. Dragoste
    4. El
    5. Ea
    6. Mama
    7. Tata
    8. A face
    9. A râde
    10. A munci
    11. A vrea
    12. A avea
    13. A asculta
    14. A citi
    15. A merge
    16. Muzică
    17. Ploaie
    18. Mâncare
    19. Medic
    20. Fericire
    21. A crede
    Tocmai constatat că am omis ŢIGĂRILE, dar bănuiesc că voi putea mima... dacă nu, am încurcat-o. Totuşi, nu vreau să renunţ la nici un cuvânt din listă, deşi verbul A CREDE era cel ameninţat. Prefer să cred ceva sau în ceva decât să continuu să fumez până când voi avea nevoie de doctor. :D
    Mult succes cu 21 DE CUVINTE, îmi place la nebunie şi aştept cu interes să văd ce amploare va lua!
    O singură nelămurire am: ce mă fac dacă ajung într-o ţară în care nu se vorbeşte româneşte? Am voie să folosesc traducerea cuvântului ales în română? Dacă nu, e nasol. Dacă da, ar mai trebui instituită o regulă: fără romgleză!

    P.S. Uite de câte cuvinte am avut nevoie...

    RăspundețiȘtergere
  65. 1Cautare
    2Culoare
    3Vise
    4Singur
    5MAre
    6El
    7Nisip
    8Inadaptare
    9A calatorii
    10Piesa
    11Furtuna
    12A cerceta
    13A incerca
    14A spera
    15Schimbare
    16Rugaciune
    17Prieten
    18Mama
    19Caldura
    20Noapte
    21Amintire

    RăspundețiȘtergere
  66. o baza de date pot sa fac eu :-) asa... o chestie simpatica ... fiecare cuvant sa fie un link care sa duca la explicatia muritorului X care (de exemplu) considera COLA un soi de axis mundi :)

    RăspundețiȘtergere
  67. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  68. confuzie, lene, dezamagire, ganduri, privire, fum, subtil, a exista, oglinda, muzica, a reveni, decizie, pierdut, noapte, amar, iluzie, zbor, ne-superman, a tacea, a vorbi, hanorac

    RăspundețiȘtergere
  69. ma gandesc la cuvintele mele ca si la cea de a doua etapa a jocului ma bucur ca ne inmultim incet dar sigur

    in curand vom publica oamenii si cuvintele lor astfel ca oricine intra sa poata sa ii vada

    RăspundețiȘtergere
  70. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  71. Nu am crezut ca va fi asa de greu sa ma limitez la 21 de cuvinte cand am in fata mea o mare intreaga...cuvinte simple, compuse, cuvinte imprumutate sau mostenite, cuvinte uzitate mai mult sau mai putin. Am facut o lista asupra careia am revenit iar si iar in speranta ca cele alese vor exprima prin incarcatura si semnificatia lor intocmai universul meu. 1.sarut, 2.imbratisare, 3.noi, 4.vama, 5.mare, 6.a exista, 7.fericire, 8.rostire, 9.rugaciune, 10dulce, 11.poveste, 12.vis, 13.a darui, 14.iertare, 15.a dori 16.acasa, 17.dor, 18.limonada, 19.magic, 20.copil, 21.maine

    RăspundețiȘtergere
  72. jocul asta imi aminteste de unul similar - net like -cu scrisorile pe care il jucam cand eram mica ;-)
    stiti voi, primesti o scrisoare tre sa o replici in nspe exemplare pe care sa le trimiti la nspe oameni ca sa ti se indeplineasca o dorinta absurda si sa nu te trazneasca Rumpelstitkin

    e amuzant cum in acesta lume a vitezei incercam sa etichetam tot - chiar si oamenii - folosind simplificarea ca unitate suprema de masura.

    eficienta maxima - 21 de cuvinte in care sa-ti replici ADN-ul intelectual si sa-l arunci pe aer spre o comunitate practic infinit delimitata doar de limitele conexiunii la net.

    cred ca esenta fundamentala a unei persoane este suprinsa in lucruri simple si banale pe care le degaja inconstient in momente de interactiune comune cu care ne putem identifica toti ( gen: cum miroase, cum rade, cum explica, cum doarme, cum plange).
    Asta e amprenta personala, cred eu mai degraba decat o serie de statement-uri generale care mai degraba arata cum ne-ar placea sa ne priveasca altii si nu cum suntem cu adevarat ;-)

    si ce cred ca e cel mai misto cu acest gen de amprenta personala este faptul ca e unica ;-) si mult, mult mai intima si durabila decat o suma de experiente virtuale - eu de exemplu incretesc ochii cand rad, cand sunt vesela tare ma parfumez cu Poeme, imbrac toate cartile lui Rilke in coperti rosi, strang din nas cand ma gadil..si tot asa ;-) - hope I didn't bore u with such a big comment...

    RăspundețiȘtergere
  73. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  74. Tudor... vreau sa te rog si eu ceva! stiu ca aici nu vorbesti despre Vama, dar pe forumul de la Vama Veche daca scriam nu cred ca primeam un raspuns prea repede... asa ca nu stiu, am vazut ca aici intrii foarte frecvent... da-mi un site ceva pe care intri tot asa des, ca as vrea sa aflu mai multe despre concertu de la Sibiu... imi cer scuze inca o data ... dar vreau sa ajung :)

    RăspundețiȘtergere
  75. Buna seara...
    Ma inscriu si eu:
    cruce, isihie, maini, dor, a gandi, cafea, dans, picaturi, menta, scrabble, a intelege, Kevin Max,visine, gri, a face, intim, a visa, nimic, vene, paradox, a fi.

    RăspundețiȘtergere
  76. corina comentariul tau e binevenit dar in acelasi timp inutil:)

    este doar un joc...cei care se inscriu gasesc interesant sa se "autosintetizeze" astfel...

    este un exercitu de sinceritate cu noi insine...ATIT. Fara pretentii de emancipare intelectuala sau apologie a simplitatii si reintoarcere la izvoarele profundului uman.E doar un joc.

    cand eram mic nu inceracam sa-mi explic "v-ati ascunselea"...

    Dar ma bucuram

    Bucura-te si tu alaturi de noi...mai ramai putin copil..

    RăspundețiȘtergere
  77. senin joc. dar de ce tocmai 21? puteau fi 28, de exemplu. sau are legatura cu 21 grams, cumva?

    RăspundețiȘtergere
  78. 1.verde
    2.fericire
    3.durere
    4.primavara
    5.mare
    6.senzatii
    7.a citi
    8.rasuflare
    9.ciocolata
    10.iubire
    11.senzualitate
    12.fascinatie
    13.fragmente
    14.mere mancate in aer liber
    15.fum
    16.muzica
    17.a lua
    18.fosnet
    19.sete
    20.calm
    21.staruinta

    RăspundețiȘtergere
  79. 1.Dumnezeu
    2.perfectionism
    3.noapte
    4.a analiza
    5.fior
    6.a juca
    7.albastru
    8.tandrete
    9.tu
    10.frica
    11.nostalgie
    12.public
    13.aspiratie
    14.lumina
    15.speranta
    16.piele
    17.mangaiere
    18.a darui
    19.solidaritate
    20.ambitie
    21.cantec

    RăspundețiȘtergere
  80. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  81. 01. a visa
    02. a trăi
    03. vama
    04. veche
    05. trist
    06. fericit
    07. a iubi (am ales verbul pentru că exprimă mai mult decât substantivul)
    08. mare (nu adjectivul, ci substantivul)
    09. vară
    10. inimă
    11. nisip
    12. vânt
    13. a vrea
    14. a fi
    15. a dansa
    16. a zâmbi
    17. copil
    18. suflet
    19. soare
    20. lună
    21. noapte

    Într-un astfel de joc mi-ar fi de ajuns să rostesc "iubesc marea, iubesc vama veche, te iubesc"...

    lovingvama

    RăspundețiȘtergere
  82. Oh, să fim serioşi. Sărăcirea lexicului nu mi se pare ludică nici în glumă. Sau ai impresia că Logosul conţinea doar 21 de cuvinte? Eventual 21 de litere. :D
    Iar problema grafomaniei şi logoreei lumii de azi, sporită exploziv de Reţea, e o formă a entropiei. Să încercăm să ne bucurăm de partea bună a internetului... Chiar şi aşa, valsând spre inevitabila prăpastie. Cheers.

    RăspundețiȘtergere
  83. Eliza , acesta e doar un joc ca sa vedem care ar fi cele mai importante cuvinte pentru noi si astfel oamenii ar comunica mai bine .. de exemplu daca cineva ar avea exact aceleasi cuvinte ca alta perosoana , nu ar fi un lucru minunat ? :)

    RăspundețiȘtergere
  84. aristocrat, pisica, chitara, empatie, nimic, intamplare, mama, dorinta, tact, senin, dejun, duminica, roua, forta, coapse, miros, wierless, curat, rabdare, :), unu.

    RăspundețiȘtergere
  85. intru si eu in joc...mi-era dor de sentimentul asta atat de cald pe kre il simt atunci cand ma joc cva!nu am mai facut-o de mult!...o sa mai astept putin pana sa-mi vedeti cuvintele pt k vreau sa fie cele mai potrivite asa k mai astept putin!mersi, andreea, pentru link!

    RăspundețiȘtergere
  86. Eliza, nu incearca nimeni saracirea lexicul. nu asta este scopul, este un simplu joc. din pacate exista alte metode prin care oamenii isi saracesc lexicul, dar nu si jocul asta. 21 de cuvinte cat mai personale, importante pentru propria ta fiinta... atata tot, este greu sa te regasesti in 21 de cuvinte, dar este un exercitiu. un simplu joc...

    RăspundețiȘtergere
  87. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  88. sex
    balet
    piele
    buze
    prajituri
    pat
    muzica
    idioti
    haine
    mare
    soare
    noapte
    parfum
    joaca
    emotii
    crema
    carte
    adrenalina
    strada
    cadouri
    a plange

    RăspundețiȘtergere
  89. 1. dependenta
    2. zana
    3. unghie
    4. paun
    5. limba
    6. cires
    7. sunet
    8. maternitate
    9. risc
    10. molesala
    11. lasagna
    12. greu
    13. claustrofobie
    14. pace
    15. zambet
    16. drum
    17. autentic
    18. lichid
    19. chihlimbar
    20. trecut
    21. culoare

    RăspundețiȘtergere
  90. Vreau sa inlocuiesc cuvantul nr. 6 din lista mea - "a fi" - cu "joc". Mi-a trebuit ceva timp sa ma hotarasc, mai ales ca sunt multe alte cuvinte care fac parte din mine si ma definesc...totusi le-am lasat deoparte pentru ca cele din lista mi se pare ca acopera o arie mai completa/complexa; la "joc" insa nu am renuntat: e o parte definitorie a mea si nu-l percep ca pe un cuvant "usurel" sau "neserios"...din contra. Si pentru ca toate cuvintele sunt intr-un fel "a fi", "a fi" este cuvantul pe care il inlocuiesc cu "joc" :)

    RăspundețiȘtergere
  91. Da, mă cam crispasem. "Doar 21 de cuvinte? - coşmar!" :D Ideea e faină, doar că povestea din jurul ei nu m-a convins.
    Iată cuvintele mele: pot, azi, mâine, vreau, merg, tu, scriu, dorm, hrană, muzică, văd, unde, când, ce, cum, o, la naiba, am uitat să mă joc. :DDD

    RăspundețiȘtergere
  92. ce faci Tudor,nu ne lasa asa,ca lucrurile au luat-o pe slow pe aici.adu energia inapoi in joc.hai ca suntem ai tai....

    RăspundețiȘtergere
  93. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  94. 1. cafea
    2. magnolie
    3. fotografie
    4. tutun
    5. plaja
    6. narcisa
    7. a iubi
    8. copila
    9. independenta
    10. a fi
    11. cort
    12. tenisi
    13. egoism
    14. jurnal
    15. mansarda
    16. esarfa
    17. silena
    18. chip
    19. (ne)simtire
    20. cheie
    21. a crede

    RăspundețiȘtergere
  95. 1.tandrete, 2.lumina, 3.acceptare, 4.cristal, 5.sensibilitate, 6.amagire, 7.adolescenta, 8.rest, 9.magie, 10.eternitate, 11.romantic, 12.calatorie, 13.suflet, 14.miraj, 15.explicatii, 16.mit, 17.ironie, 18.ursitoare, 19.cercel, 20.complexat(a) 21.atingere

    RăspundețiȘtergere
  96. 1.IRONIE
    2.HAOS
    3.RETEA
    4.BLOG
    5.ACELASI
    6.REZULTAT
    ....
    Ca sa fiu mai scurt...folosind cuvintele de mai sus:"Este o IRONIE faptul ca in urma unei discutii ce blameaza RETEAUA ca aduce HAOS, se naste un joculet dragalas, ce se vrea transmis TOT prin intermediul BLOG-ului, a comentariilor, discutiilor infinite "citeste si da mai departe"....TOT prin intermediul retelei...intr-un loc unde CERBERUL interzice sau nu accesuri, ..."..fuck...este un cerc...solutia SCOATETI CALCULATORUL DE PRIZA TOTI !!!...si este CEL mai frumos joc atunci ;)....
    ah...si ca sa pun un comentariu am fost nevoit sa-mi fac un cont de BLOG...sa vezi ca ironia nu are limite ;)....come on...cu un pic de manipulare, tu, autorul ... ai reusit, folosind asa zisa "iesire din lumea bitilor"..ca si tema...sa bagi oameni TOT acolo, cautand raspunsuri printre ei, oameni capabili, citind TOATE comentariile care apar la acest articol...nu vezi ca esti prins in aceeasi capcana, dar mai rau, nici nu stii si crezi ca esti afara ?...Ii mai rau asta, pentru ca ... atunci cand vezic a faci ceva gresit, poti sa indrepti,...dar cand faci si NU observi, ii nasol..asa esti tu...prins in lumea bitilor si blogurilor, si totusi ne spui noua sa iesim...sper sa ma insel, si sa fie DOAR un articol, scris in graba, desi am vazut ca ai si profil...cu parere de rau...esti mai jos ca ceilalti ;)...pacat de idei ;)

    RăspundețiȘtergere
  97. CEZAR ... eu sincer cred ca esti mai rau ca noi :)) sincer ;)de ce nu iti scoti tu calculatoru din priza si iti stergi contu si ne lasi pe noi in pace cu jocu nostru? nu crezi ca asa ar fi cel mei bine?! aaa... si daca vrei sa nu mai fi prins in aceasi capcana, adica cea a internetului, ca la asta cred ca te referai, muta-te la tara unde o sa ai doar natura si un pat si nu o sa ai forme de comunicare!(asta ar fi cel mai bun/interenta joc pt tn ) Mie de obicei cand nu imi place ceva, un site spre exemplu, nu intru... sau cand vad ca toti au aceasi parere si eu sunt contra, ies de acolo ... fiecare are preferintele lui, nici mie nu imi plac multe, dar nu stau sa incerc sa schimb totul, pt ca m-as lupta cu morile de vant! si alta chestie: cuvintele pt tine ar fi: 1. frustrare 2. n-ai ce face ( pur si simplu iti pierzi vremea si incerci sa te iei de ceilalti...3.eu cred ca esti la fel de dependent, ca daca nu, nu cred ca gaseai site-u .... si ar mai fi :)dar mai bine ma opresc;)! Iti zic eu nu e un articol scris in graba, poate ca tu faci lucrurile in graba, altii le mai si gandesc ... si cu parere de rau : esti PRIMU, dar de la coada ;) pacat ca te-ai chinuit sa scrii atat, ai pierdut vremea degeaba ;) app: trebuia sa te gandesti la 21 de cuv doar ... nu sa critici, asa a zis si Tudor la inceput, e un simplu joc, sa te gandesti la 21 de cuv care te repr... dar cred ca pt tine e prea mult :))

    RăspundețiȘtergere
  98. cine face tortul? sau cine da de baut? am ajuns la 100!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  99. barcelona, nuferi, albastru, a face, internet, drum, viata, intreg, a crede, barbat, aparenta, liniste, cirese, Soveja, izvor, independenta, Makine, ciocolata, mazare, acasa, eu.

    RăspundețiȘtergere
  100. sunt, tăcere, zăpăcit, înstelat, vişine, fâlfâit, a scrie, fleoşc, în fine..., imaginaţie, verde, aproape, adevăr, a clipi, nord-vest, a săruta, ironie, sferă, împreună, mit, libertate.

    Sunt cuvinte care, în spatele literelor înseamnă ceva. Asta-i şi ideea, nu?...

    RăspundețiȘtergere
  101. 1.privesc 2.ascult 3.simt 4.zambesc
    5.uit 6.iert 7.descopar 8 calatoresc 9.refac 10.adun 11.scriu
    12.sunt 13.traiesc 14.caut 15. cutie 17.secret 15.cumpar 16. dar 17.dor 18.impreuna 19.durere 20.tu 21.noi

    incepusem un lexic egoist si apoi m-am razgandit, it's better to share your words with others!

    RăspundețiȘtergere
  102. Orion, alb, libertate, sex, dor, gandire, soare, orhidee, cuvant, forta, mister, credinta, inghetata, infinit, pacat, misiune, spirit, mignon, sapte, dorinta, iute.

    RăspundețiȘtergere
  103. cezar:
    Îmi pare rău că gândeşti aşa, puteai să accepţi jocul, uitând povestea care este în spatele lui. Nu asta e importantă, ci acele 21 de cuvinte care sunt importante pentru tine, şi fără de care nu ai putea trăi.

    Dacă aveai cont la gMail era oK. Nici nu ştiu de ce ai mai pierdut timpul, să pui un comentariu despre care ştiai de la început că lumea nu va fi de acord cu el, şi nici nu vei putea schimba părerile deja formate.

    Din ce am observat, se pare că fetele se gândesc la sex mai mult decât băieţii. >:)

    lovingvama

    RăspundețiȘtergere
  104. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  105. So..
    -comentariile voastre tocmai au confirmat ce am zis eu...
    -jocul este SUPER fain(chiar si articolul)..pana am ajuns la faza cu "da-l mai departe, scrie pe blog...etc"...acolo deja a intervenit "problema"..
    -da, sunt frustrat...logic, toti suntem ;)...din pacate..nu pot trece indiferent la unel thampenii...asta este...stiu ca nu pot schimba nimic...din pacate...
    -link-ul l-am primit la lucru...pe grup, si l0-am citit cu placere, pana la "scrieti pe blog"....
    -TUDORE ::: "TE INVATA SA CAUTI FERICIREA PE NET" !!!...ce facem aici, ne descoperim pe net ?...
    Concluzie: blamezi ceva printr-un joc, pe care-l promovezi exact PRIN ACEEASI CHESTIE BLAMATA !!!...
    Si ca sa argumentez cu ce a spus tudor: fiecare afiseaza 21 de cuvinte, si FIECARE ASTEAPTA sa vada CE a scris altul si altul...asa ca...tot acolo ne invartim ;)...
    Jocul super..promovarea NASPA...asta era ideea ;)... si da, eu il scot din priza cat de des pot, da, ma preocupa alte lucruri, nu blog-urile, intr-o pauza de masa stateam la comp si am primit un link pe grup, logic...si...l-am scos ;)...se pare ca inca nu se suna desteptarea si iesirea de pe net :(...trist...:(

    RăspundețiȘtergere
  106. parfum, mama, buze, mister, flori, vant, soare, a dori, fierbinte, pantof, a crede, inceput, idee, curcubeu, cer( subst), stea, puf, roz, a simti, pui, a explora

    RăspundețiȘtergere
  107. sarat, oameni, cuvant, blugi, nonconformism, expresivitate, speranta, pistrui, nou, scortisoara, surpriza, neconditionat, vant, joc, traieste!, instantaneu, imaginatie, tactil, doi, afara, copilarie.

    RăspundețiȘtergere
  108. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  109. s-o crezi tu pe-aia,tudore ca jocu' asta schimba oameni.nu schimba pt ca un rahat de computer nu transmite decat informatie.cand ti-o spune tie ecranu' 'te iubesc' sau 'sufar' sau 'rad' doar pt ca asa e scis pe el...cand o tine ecranu' loc de mare si de oameni(nu de mare de oameni)..cand o-nsemna ecranu' libertate sau soare sau ciocolata,atunci o sa fie ceva cu jocu' asta.ce,tu te uiti la ecran si simti gustu' ciocolatei?cam asta inseamna 21 de cuvinte

    sg ca si io cred ca orice te modifica,mai ales daca e constant(ca isteria computerelor)-in ziua in care ai mintit prima data s-a pierdut ceva,in ziua in care ai renuntat la Mos Craciun... da' jocu' asta e un compromis.si oriunde poate sa existe compromis,da' nu-n iubire si arta.(si ambele inseamna uman)
    pot sa admit jocu' asta numa' daca ma gandesc ca asa cum ne-au facut aia cu sistemu',publicitaea,economia sa credem orice,doar sa aiba ambalaj verde,asa se pot schimba in timp mentalitai si spirite.da' internetu' nu e o solutie.numai asa,uite si lista mea de cuvinte:
    1.Dumnezeu
    2.destin
    3.iubire
    4.oameni
    5.speranta
    6.multa munca
    7.teatru
    8.muzica
    9.armonie
    10.forma
    11.principiu
    12.mare
    13.a asculta
    14.viata
    15.edith
    16.credinta
    17.ciocolata
    18.mister
    19.forta
    20.incredere
    21.moment

    RăspundețiȘtergere
  110. cinci . roşu . vis . aripi . haos . copil . ciocolată . vibraţie . veghe . legatură . poftă . ajutor . frate . căutare . picuri . zâmbet . ochi . încredere . zăpadă . raze . poveste

    RăspundețiȘtergere
  111. cunoastere,filosofie,dezamagire,copilarie,el,ambitie,vis,apa,lalea,vincent van gogh,olanda,pepene rosu,zapada,stele,muzica,verde,Dumnezeu,bunicul,prietenie,ratacire,bovarism

    RăspundețiȘtergere
  112. cezar m-am gandit mult daca vreau sa iti raspund.O fac nu pentru ca meriti un raspuns ci pentru ca intr-un fel mi-e mila de temerile si fricile tale sau de faptul ca nu le poti depasi.
    Cred ca internetul are partile lui bune:informatie, e-mail acces la cultura si partile lui groaznice: posibilitatea de a-ti striga frustrarile si de a-ti scuipa umorile din spatele unui dispay, alienarea spiritului prin asa zisa "comunicare intre oameni", gamingul, second life, inflatia de sex care duce la disparita iubirii si lista poate continua din nefericire la nesfarsit.

    Eu nu mi-am propus sarezolv cu 21 de cuvinte aceste probleme.Eu am propus un joc cae sa vorbeasca despre cum am putea sa ne esentializam limbajul si simbolurile.Am propus o fictiune.Din pacate pina si eu ma departez de simplitatea jocului propus pentru ca aleg sa folosesc atitea cuvinte ca sa-ti raspund.Poate unul din cele 21 de cuvinte ale tale ar trebui sa fie
    RELAXARE

    RăspundețiȘtergere
  113. ploaie tu vis prieten mama mare cantec buze zambet imbratisare alint mereu durere Dumnezeu iertare vin tigara dorinta fluture nor amandoi

    RăspundețiȘtergere
  114. If one day I have to express myself with only 21 words:

    You can say too much with just a look or a touch...
    A kiss can tell more than words...
    You can show what you want, what you need... you need only a finger to point at something...

    But what if, you are not with someone...
    What if he is not near you, looking in your eyes... holding you hand...

    So, I wrote down my ''words'' just with this mood...

    1- God
    2- Family
    3- We
    4- Dream
    5- Tranquility
    6- Miss
    7- Serendipity
    8- Wish
    9- Patience
    10- Forgive
    11- Smile
    12- Teardrop (sometimes in only one drop, you can drown in)
    13- Kiss
    14- Touch
    15- Moment
    16- Soul
    17- Memories
    18- Sorry
    19- Fear
    20- Butterflied
    21 ‘’Let go’’ (ok I faked a little bit :) , but there is no ‘’one’’ word to explain this.. if u know, you can replace it...)

    RăspundețiȘtergere
  115. -sapun
    -cer
    -nostalgie
    -frunza
    -molatec
    -a poseda
    -cearceaf
    -oaza
    -dulce
    -niciodata
    -zmeura
    -a sti
    -goliciune
    -hartie
    -matase
    -a ucide
    -sunet
    -anason
    -epiderma
    -jumatate
    -creion

    RăspundețiȘtergere
  116. Zbor Liniste Lumina Transparenta Floare Culoare Unitate Soapta Adiere Privire Dorinta Foc Speranta Infinit Amintire Prezent Viitor Credinta Familie Iubire Renastere

    RăspundețiȘtergere
  117. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  118. eu, tu, a vrea, foc, nu, da, scortisoara, muzica, al meu, apa, a uita, a vindeca, acum, maine, minciuna, zambet, rosu, pui, a juca, a citi, fruct, dulce.

    RăspundețiȘtergere
  119. tudor...cand iti vedem cuvintele?

    RăspundețiȘtergere
  120. pai le-am vazut...La ''Oare Isus nu ne este de ajuns?''
    sau ma inshel, tudor?

    RăspundețiȘtergere
  121. nu cred, cuvintele de la Oare Isus nu ne este de ajuns sunt in primu rand mai multe si nu au legatura cu astea 21 ... cel putin asta cred... ca nu are vreo legatura

    RăspundețiȘtergere
  122. copil,iubire, iertare,liniste, iarba,apa,copac,carte,eu,soare,timp,amintiri,fericire, sens,ploaie,suferinta,moarte,vint,meditatie,munte,minge

    RăspundețiȘtergere
  123. Tu, Teatru, Cafea, Primavara, Pian, Intelegere, Dependentza, Amintiri, Vis, Puritate, A Iubi, Frica, Sunet, Durere, Suflet, Sarut, Ochi Albastri, Copil, Scortisoara, Atingere, Papadie
    Cam astea ar fi...

    RăspundețiȘtergere
  124. "dependenta"...cat de des apare..

    RăspundețiȘtergere
  125. A fost incredibil de dificila alcatuirea acestei liste (asa cum ma si asteptam), insa zic eu ca merita. E frumos si interesant deopotriva cat de mult inseamna pentru fiecare dintre noi o astfel de analiza a vesmintelor noatre interioare.Despre mine:
    1.a darui;
    2.savoare;
    3.mare;
    4.speranta;
    5.fruct;
    6.parinte;
    7.a fi;
    8.muzica;
    9.sincer;
    10.ochi;
    11.a ocroti;
    12.lupta;
    13.intunecat;
    14.a visa;
    15.inceput;
    16.liniste;
    17.zambet;
    18.alb;
    19.a simti;
    20.a lua;
    21.bucurie.

    RăspundețiȘtergere
  126. delfin fulg demon munte mister zambet nebun pescarus scoica pian vis infinit ochi inger noapte luna salbatic dragoste albastru zbor puzzle

    RăspundețiȘtergere
  127. 1. mama

    2. primavară

    3. briză

    4. culori

    5. carioci

    6. oameni

    7. frumos

    8. mitzulina

    9. oglindă

    10. carte

    11. muzica

    12. teatru

    13. el

    14. optimistă

    15. cinică

    16. jucăuşă

    17. atee

    18. eu

    19. împreună

    20. inteligenţă

    21. emoţională

    RăspundețiȘtergere
  128. dupa indelungate clipe de gandire:
    constiinta
    zid
    spirit
    a visa
    emotie
    zapada
    cochilie
    compasiune
    a tresari
    a se darui
    a uita
    a privi
    gol (in sensul de nimic)
    melodie
    parfum
    lacrima
    zbucium
    metafora
    scena
    naivitate
    suras

    RăspundețiȘtergere
  129. Tudor, foarte buna ideea, o sa scriu mai multe imediat... Insa... o mica problema administrativa... Eu nu voiam sa comentez cu profil de google sau de blogger, pentru ca nu am... voiam sa comentez cu Other si sa-mi pun numele Ionut si adresa site-ului... din pacate ne limitezi optiunile si sigur multi au renuntat la a posta aici pentru ca nu ai cum sa scrii daca nu ai cont la blogger/google. So...
    A trebuit sa-mi creez un cont de blogger, sa vedem...

    Buun, acum legat de 21 de cuvinte... Pot sa-ti zic ca-mi place ideea, chiar daca jocul nu va continua... Pur si simplu mi-a placut ce am simtit cat am cautat cele 21 de cuvinte care m-ar putea defini... Si nu a fost o alegere usoara....

    Lista mea? Intr-o ordine aleatorie, cu probabilitatea sa se repete cu a altor "comentatori":
    iubi
    speranta
    romantism
    ochi
    albastru
    a face
    dragoste
    uimire
    clipa
    calm
    a citi
    noi
    mare
    joc
    a rade
    a bea
    vis
    zambet
    soare
    vis
    fior
    muzica

    RăspundețiȘtergere
  130. am dublat din greseala "vis", taiat o data raman 21 de cuvinte :)

    RăspundețiȘtergere
  131. Tudor,eu de una m-am saturat sa tot scrollez cele 140 de posturi in jos pana sa dau de ultimul

    RăspundețiȘtergere
  132. Imi place ideea jocului! iata cele 21 de cuvinte ale mele:

    fotografie, sunet, delfin, lumina, adiere, a crea, clipa, vesnicie, copil, privire, zambet, nisip, poezie, rai, ploaie, suspin, singur, avid, abis, pustiu, negru.

    Am facut ceea ce se cheama a da mai departe: Suspin avid zambet copil.

    RăspundețiȘtergere
  133. zori.primavara.scoica.
    val.mana.om.copil.adevar.
    liber.culoare.zbor.calatorie.
    cunoastere.lumina.stele.
    prieten.gand.a fi.a privi.a darui.profund.

    RăspundețiȘtergere
  134. Ce-ar fi daca dupa cateva zile, fara a fi notat cele 21 de cuvinte ale noastre, am incerca sa le rescriem? Oare vor fi aceleasi, iar daca da, vor avea aceeasi ordine? Sau ele pot defini doar o stare de moment? Just a thought...

    RăspundețiȘtergere
  135. sobru, rosu, muci, unghii, talpi, deodorant, baie, cald, ploaie, mare, praf, soare, jupiter, inapoi, plan, lene, hartie, pix, mail, cravata, sacou.

    absolut dadaist, probabil voi fi mai destept maine...

    RăspundețiȘtergere
  136. super joc! bravo tudor! hai sa vedem! asta e ce simt in acest moment, desi cred ca unele dintre cuvintele mele s-ar putea schimba maine, am sa risc sa le scriu pe cele ce mi se par cele mai reprezentative:

    lacrima;
    catel;
    doi;
    pereche;
    ploaie;
    liniste;
    albastru;
    obraznic;
    speranta;
    visare;
    muzica;
    dans;
    imbratisare;
    somn;
    flori;
    zapada;
    a vrea;
    aputea;
    a da;
    a uita;
    a fi.

    cam astea ar fi ... astept cu nerabdare faza urmatoare!

    RăspundețiȘtergere
  137. 1. iubire
    2. credinta
    3. spirit
    4. prietenie
    5. visare
    6. dorinta
    7. banana
    8. calm
    9. frumos
    10. a pluti
    11. a atinge
    12. a vedea
    13. a auzi
    14. gust
    15. miros
    16. mers
    17. zbor
    18. pana
    19. leu
    20. amintire
    21. lumina

    sper ca nu am ratat nimic :-" ...
    De ce ai ales 21 de cuvinte?

    RăspundețiȘtergere
  138. mare, amabil, mama, lapte, banana, primarie, intalnire, amar, cer, bomboana, natura, noapte, tigara, vant, poza, trecut, iubire, durere, dorinta, dor, BERE :)

    RăspundețiȘtergere
  139. alb, carlig, pamant, esenta, google, revarsare, epiderma, continuare, piatra, hipotalamus, filtru, contact, descoperire, Cartarescu, tastatura, adrenalina, poveste, plus, uter, sunet, noi.

    RăspundețiȘtergere
  140. am doar 2 cuvinte: zero si unu.
    fericire = 01100110 01100101 01110010 01101001 01100011 01101001 01110010 01100101 ;)

    RăspundețiȘtergere
  141. 3) incredere
    12) doors
    8) haos
    6) orgoliu
    5) integritate
    4) google
    18) bere
    1) timisoara
    9) giumbusluc
    7) mozart
    11) zambet
    2) liniste
    13) 13
    14) val
    15) ploaie
    16) impulsiv
    17) logica
    10) parinte
    19) catel
    20) cafea
    21) libertate

    RăspundețiȘtergere
  142. am schimbat cateva din cuvinte. prima si ultima movificare. astept partea a doua.
    1.miros
    2.amintire
    3.suc de rodii
    4.noiembrie
    5.suflet
    6.muzica
    7.tren
    8.scena
    9.poezie
    10.picatura
    11.dor
    12.simtire
    13.cumpana
    14.viteza
    15.a vorbi
    16.imi-sta-inima-in-gat
    17.dependenta
    18.mov
    19.a urca
    20.a reusi
    21.maini

    RăspundețiȘtergere
  143. 1. poveste
    2. familie
    3. spiritualitate
    4. aspiratie
    5. prieteni
    6. senzatii
    7. a iubi
    8. natura
    9. plan
    10. curcubeu
    11. maci
    12. muzica
    13. distractie
    14. plaja
    15. incapatanare
    16. autocenzura
    17. teama
    18. incredere
    19. speranta
    20. dorinta
    21. viata

    RăspundețiȘtergere
  144. Stau si ma uit pe geam prin perdea...inca se mai vad cateva raze de soare...ma gandesc... ma intreb... ma framanta... am un "ceva" care mi s-a asezat in gat de cand am deschis blogul... e pentru prima data cand intru... De 20 de minute privesc prin monitor incercand sa gasesc 21 de cuvinte... e greu... si poate din cauza ca nu de putine ori mi-am gasit refugiul in spatele unor cuvinte,unor versuri, unor poezii... care pareau a fi atat de neincapatoare. Primul lucru pe care l-am constatat cand am citit unele din cuvinte a fost uimitor pentru mine:SE POATE! Intr-adevar un cuvant e de-ajuns sa exprime totul... acel tot care sa-ti fie de-ajuns pentru o viata intreaga. Si cred ca n-am sa las deocamdata cele 21 de cuvinte azi, pentru ca mai intai de toate, creionul meu cel galben si jurnalul ma asteapta pentru a afla primii acele cuvinte...
    Tudor, felicitari pentru idee! E trist ca oamenii de azi... au uitat ca un cuvant ... sau o privire poate sa exprime mai mult decat sute de cuvinte inghesuite intr-o fraza complicata...

    RăspundețiȘtergere
  145. Copil , Pace , Ma' , El , Credinta , Visare , Cuvant , Primavara , Sacrificiu , Fluture , Muzica , Culoare , Maini , Caldura , Cezar , Daruire , Fericire ,Interactiune , Mireasma , Zapada , Dragoste

    acestea sunt cele 21 de cuvinte din partea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  146. tu,eu,noi,constiinta,fast-food,culoare,antinevralgic,literatura,imaginatie,emotie,caldura,acasa,cuvant,carouri,bule,spital,tipete,dezordine,lotiune de plaja,a sti,a muri.

    RăspundețiȘtergere
  147. 1.PRIVIRE
    2.PALME
    3.FIOR
    4.HAOS
    5.FUM
    6.TRANDAFIR
    7.ATINGERE
    8.SUFLET
    9.CUVANT
    10.SECUNDA
    11.CREION
    12.GAND
    13.NISIP
    14.ATIPIC
    15.CIFRA
    16.STROP
    17.RAZA
    18.ARIPA
    19.GOL
    20.NOD
    21.CERC
    Pai...cam astea sunt...cuvintele mele...

    RăspundețiȘtergere
  148. da,nu,dorinta,libertate,aprilie,prieteni,speranta,revolta,eu,,de ce?,fuck,viata, prezent,vis,menta, copilarie, unic,moment,curiozitate,curaj,cuvinte...
    cineva a zis k monitorul nu-ti poate spune ,,te iubec" dar poate sa te faca sa te simti important, te hraneste q iluzii,te face sa te simti unic,te minte cu prostii , te face sa-ti schimbi parerea, e locul in care poti sa spui ce crezi,stiind k nu intereseaza pe nimeni,dar totusi te face sa te simti bine ,iti creeaza o dependenta pe care o crezi benefica,iti spune sa te duci dracu` facandu-te sa zambesti,sti k orice ai zice sau ai face,nu exista nici-un risc sa te ranesti,ne face sa ne simtim liberi, chiar daca devenim nuste idioti teleghidati ...scuze k v-am plictisit cu un coment asa lung:D

    RăspundețiȘtergere
  149. 1. Dreptate;
    2. Onoare;
    3. Libertate;
    4. Muzica;
    5. Vise (Don Quijote);
    6. Speranta;
    7. Esec;
    8. Timp;
    9. Negru;
    10. Sport;
    11. Prieten;
    12. Emotie;
    13. Iubire;
    14. Tacere;
    15. Durere;
    16. Toma (Caragiu);
    17. Salam (de biscuiti :));
    18. Munte;
    19. Imaginatie;
    20. Piele;
    21. Sarcasm.

    RăspundețiȘtergere
  150. 1.tristete
    2.vanilie
    3.veselie
    4.ironie
    5.supergirl
    6.verde
    7.iasomie
    8.acasa
    9.prieteni
    10.adevar
    11.calculator
    12.munte
    13.cafea
    14.carti
    15.parfum
    16.corectitudine
    17.speranta
    18.incredere
    19.bunatate
    20.cautare
    21.raspunsuri

    RăspundețiȘtergere
  151. 1. prieteni
    2. muzica
    3. vama
    4. parinti
    5. fericire
    6. soare
    7. el
    8. nisip
    9. culori
    10. tren
    11. zambet
    12. dorinta
    13. plimbare
    14. fotografie
    15. frate
    16. a iubi
    17. speranta
    18. amintiri
    19. emotie
    20. valuri
    21. copil



    :) primele cuvinte care mi`au trecut prin minte...repezentand poate esenta vietii mele...

    foarte tare ideea :):*

    RăspundețiȘtergere
  152. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  153. 1 bezea
    2 impacare
    3 dor
    4 rabdare
    5 murdar
    6 perdea
    7 pinguini
    8 ragasire
    9 sec
    10 grai
    11 izvor
    12 tu
    13 gingasie
    14 trup
    15 creta
    16 apartenenta
    17 lumina
    18 noi
    19 andrei
    20 arte
    21 gura

    RăspundețiȘtergere
  154. ma tot chinui de o saptamana la lista mea... sper sa fi iesit ceva.. ;)
    1. mama
    2. tata
    3. arta
    4. teatru
    5. camin
    6. buze
    7. culoare
    8. vis
    9. a pipai
    10. fotografie
    11. amoc
    12. multumesc
    13. ciocolata
    14. extaz
    15. apa
    16. ochi
    17. parfum
    18. aerobic
    19. soapta
    20. zambet
    21. vin rosu

    RăspundețiȘtergere
  155. scuze de absentza, ma gandeam la cuvintele mele...

    RăspundețiȘtergere
  156. ioana ... omg :|
    cuv 11 AMÓC, amocuri, s.n. Boală mintală tropicală, care se datorează abuzului de stupefiante şi care se manifestă prin atitudini periculoase, cu izbucniri spre omucidere. ♦ Furie. – Din fr. amok.

    RăspundețiȘtergere
  157. Intrebare de 21 de cuvinte

    Ce vreti de la viata?

    RăspundețiȘtergere
  158. Sunt foarte curioasa care sunt cuvintele tale, Tudor...

    RăspundețiȘtergere
  159. 1 fericire
    2 love
    3 eu
    4 tu
    5 noi
    6 regret
    7 prieteni
    8 durere
    9 respect
    10 compasiune
    11 singuratate
    12 dezamagire
    13 Mihaela
    14 tradare
    15 muzica
    16 oameni
    17 viata
    18 singuratate
    19 liniste
    20 FluffyBunny
    21 frate

    My Own World

    RăspundețiȘtergere
  160. Well... finally ...here there are:) oricum peste timp se vor schimba ptr k nu stii ce te asteapta ... dar imi place mult ideea:)... so cele 21 de cuvinte ale eului meu:
    1.lumina
    2.copilarie
    3.haos
    4.iluzii
    5.paianjen
    6.timp
    7.lalea
    8.mare
    9.teama
    10.dorinta
    11.muzica
    12.ciocolata
    13.ploaie
    14.zambet
    15.el
    16.culori
    17.libertate
    18.dezamagire
    19.prieteni
    20.eu
    21.gheatza

    RăspundețiȘtergere
  161. 1. noi
    2. inghetata
    3. soare
    4. apropiere
    5. comunicare
    6. pisoi
    7. optimism
    8. incredere
    9. zambet
    10. fericire
    11. liliac (floarea )
    12. primavara
    13. muzica
    14. a iubi
    15. sarut
    16. magnolii
    17. amintire
    18. pasiune
    19. castane
    20. prieteni
    21. dorinta

    RăspundețiȘtergere
  162. this is my list...it reflects my personality...my real me...
    1.fericire
    2.prieteni
    3.special
    4.iubire
    5.suferinta
    6.tristete
    7.regrete
    8.sora
    9.mama
    10.nebunie
    11.incredere
    12.singuratate
    13.tradare
    14.respect
    15.el
    16.neputinta
    17.indiferenta
    18.alcool
    19.distractie
    20.twister
    21.tzache

    RăspundețiȘtergere
  163. 1. sinceritate
    2. lacrima
    3. suferinta
    4. bunatate
    5. dulciuri
    6. nisip
    7. noapte alba
    8. mare
    9. a ninge
    10. ploaie
    11. tata
    12. prietenii
    13. fluturi
    14. vise
    15. pisici
    16. libertate
    17. a canta
    18. a dansa
    19. a crea
    20. respect
    21. iubire

    RăspundețiȘtergere
  164. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  165. Mdea... Adevarul este ca multi citesc, putini pricep. Jocul asta are cateva reguli. Cand subscrieti, faceti bine si asigurati'va ca ati inteles ce vi se cere si abia apoi apucati'va de insirat margaritare. Cuvintele nu se pot schimba ulterior, nu va impinge nimeni de la spate sa le treceti fuga-fugutza jos. S'a precizat sau nu sa va ganditi bine? Apoi... pe nimeni nu intereseaza ca voi aveti numai doua cuvinte (chiar unul sa va descrie, vezi Doamne, personalitatea) sau ca aveti mai mult de 21. Chiar nu suntem curiosi. Cum truda mea reusiti sa comunicati cu un verb si 20 de substantive? Vai, geniilor, ma uimiti! Concluzie: efectiv ma plictisiti cu imbecilitatea voastra.

    RăspundețiȘtergere
  166. Nu-mi vine sa cred ca sunt persoane care pun accentul pe partile de vorbire si nu pe semnificatia pe care o primesc niste litere asezate intr-o anumita ordine... z_kilmt, asa cum zicea si Tudor, mi se pare ca jocul asta incearca sa te faca sa te gandesti mai mult la tine decat la ce sriu ceilalti...
    Sincer imi pare rau ca nu ai inteles farmecul jocului... poate din cauza ca esti mult prea pragmatic...

    RăspundețiȘtergere
  167. Mama,nesiguranta,vama veche,carti,tata,prieteni,vis,mare,verde,soare,tinerete,cer,infinit,aer,pix,ochi(cel mai sincer lucru al unui om),finete,educatie,speranta,minune(cea a zilei de maine mai precis-fiecare zi e o noua minune .....pacat ca nu suntem constienti de asta)

    RăspundețiȘtergere
  168. 1.prieteni, 2.gutui, 3.soare, 4.libertate, 5.mama, 6.copilarie, 7.a crede, 8.a lupta, 9.a trai, 10.mare, 11.orgoliu, 12.hoinar, 13.pasiune, 14.a visa, 15.timp, 16.mister, 17.rosu, 18.momente, 19.a invata, 20.intelept, 21.vodka

    RăspundețiȘtergere
  169. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  170. mare, iubire, mama, prieteni, ochi, verde, joc, copil, cantec, zambet, cald, lene, copac, imbratisare, dulce, emotie, natura, , soare, libertate, lumina, a gandi

    RăspundețiȘtergere
  171. joc, cuvinte, iubire, credinta, relativ, adevar, zambet, drum, carti, liceu, alex, tunelul, transformare, scris, starship, prieteni, fericire, nebunie, mereu, speranta, citadela...

    RăspundețiȘtergere
  172. vis, real, ireal, puritate, infantil, verde, albastru, liniste, noapte, intrebare, oboseala, extaz, frumos, misterios, arta, inteligenta, privire, a citi, firg, teama, vesnic...

    RăspundețiȘtergere
  173. maci, hohot, parfum, joc, nesiguranta, briza, imaginatie, durere, primavara, tigara, frig, intrebare, neputinta, mister,departe,aproape, putere, placere, somnifer, zori, cai.

    RăspundețiȘtergere
  174. Tudor,jocul mai are si`o a2a etapa?

    RăspundețiȘtergere
  175. Oameni (ne)buni, e doar un joc :-). eu personal l-am vazut mai demult, am vrut sa incerc dar n-aveam dispozitia necesara si nici gmail account atunci. Ati observat vreodata cand vrei sa-ti faci un id, nick etc cat de greu e? Te gandesti un pic, gasesti ceva original si surpriza! altcineva deja s-a gandit la combinatia de litere respectiva indiferent de limba folosita (eng sau romana). Eu mi-am eliberat cele 21 de cuvinte fara sa ma gandesc foaarte mult: din mintea-mi obosita au calatorit prin vene pana -n varful degetelor, acestea cu o ultima sfortare de efort au mangaiat impersonala tastatura si ... gataaaa! duse au fost. Ca nu sunt cele mai faine,originale chiar nu conteaza. sunt ale mele si ma reprezinta in general si in particular in seara respectiva. Ce-mi place mie este ca e genul de joc la care poti avea parteneri de joc sau nu - poti sa te joci si singur de cate ori vrei. Sigur ca sunt si alte lucruri definite de cuvinte in viata-mi care mi-au placut, displacut etc, insa eu nu vreau sa inlocuiesc niciunul din cuvintele trimise. Nu e un exercitiu de creatie si nici o competitie - e doar un joc, asa ca va sfatuiesc sa va relaxati si sa va jucati. Tatal meu era vazut de apropiati drept un ciudat, cand eram eu copil jucam impreuna remy, table, dezlegam rebus etc, la un moment dat am crescut si n-am mai vrut sa ma joc nici cu el, nici jocurile respective. El a continuat sa se joace. Se mai joaca si acum.

    RăspundețiȘtergere
  176. votca, portocale rosii, aici, acum, ars, de ce?, uneori, sufletel, pufos, cafea, a scrie, poveste, mama, celalalt, intens, a simti, lesin, prieten, ajutor, creion, mereu

    RăspundețiȘtergere
  177. mar
    zmeu
    soseta
    salbatic
    iubesc
    gust
    atingeri
    soson
    furnici
    nebun
    basm
    serbet
    zen
    crampei
    licurici
    misun
    talpa
    ceainic
    suras
    cufar
    ghicitoare

    RăspundețiȘtergere
  178. iubire, munte, ploaie, Dumnezeu,soare,parinte,copil,suferinta,amintire,vis,a intelege,a ierta,tacere,fereastra,cer,stele,carte,verde,contemplare,sinceritate,muzica

    RăspundețiȘtergere
  179. Cum ti se pare faptul ca daca scri de mai multe ori cele 21 de cuvinte nu vei enumera niciodata aceleasi 21?

    RăspundețiȘtergere
  180. 1.escalada
    2.munte
    3.ajutor
    4.germana
    5.vis
    6.noi
    7.liliac
    8.vant
    9.speranta
    10.carte
    11.medicina
    12.credinta
    13.libertate
    14.maja
    15.zen
    16.brotacel
    17.a crea
    18.gand
    19.frate
    20.muzica
    21.impreuna

    RăspundețiȘtergere
  181. ceai, verde, senin, mansarda, buric, degete, buburuza, a tanji, gara, neant, pistrui, a fi, a da, spirala, crampei, soapta, sus, ploaie, intimitate, intuitie, mare :)

    RăspundețiȘtergere
  182. vreau, cred, pot, construiesc, aing, simt, iubesc, doresc, protejez, daruiesc, sarut, san, bland, cuminte, cuvant, iert, sper, privesc, cuceresc, Dumnezeu, eu.

    RăspundețiȘtergere
  183. vreau, cred, pot, construiesc, ating, simt, iubesc, doresc, protejez, daruiesc, sarut, san, bland, cuminte, cuvant, iert, sper, privesc, cuceresc, Dumnezeu, eu.

    RăspundețiȘtergere
  184. 1.verde
    2.copii
    3.carte
    4.echilibru
    5.daruire
    6.a analiza
    7.ordine
    8.intimitate
    9.comunicare
    10.intuneric
    11.suc de mere
    12.primavara
    13.piele
    14.surpriza
    15.cafea
    16.siguranta
    17.soapta
    18.dimineata
    19.prietenie
    20.atingere
    21.mic-dejun

    RăspundețiȘtergere
  185. aer, nebunie, joaca, stomac, caldura, intercultural, amanunt, energie, lacrima, mama, cafea, buze, talent, activitate, pasional, zbor, gand, piatra, vin, inima, libertate

    RăspundețiȘtergere
  186. Eu,Vreau,tigara, ploaie,cirese,
    Stiu, iubire,mama,nu,hartie,el
    Am,blugi,tocuri,mess,Apuseni,corturi,prieteni,maine
    Spun,multumesc

    RăspundețiȘtergere
  187. ...abia astept deznodamantul acestui joc

    RăspundețiȘtergere
  188. 1.pantaloni
    2.cafea
    3.maro
    4.carte
    5.moale
    6.femeie
    7.mare
    8.piele
    9.sunet
    10.locuri
    11.noi
    12.dimineatza
    13.fantezie
    14.calm
    15.gust
    16.ochi
    17.pamant
    18.mama
    19.amintire
    20.cald
    21.numar

    RăspundețiȘtergere
  189. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  190. Cand urmeaza continuarea jocului ? Si cuvintele lui Tudor ?

    RăspundețiȘtergere
  191. Tu
    Arc
    Ceai
    Elixir
    Roua
    Iarba
    Lumina
    Emotie

    Dorinta
    Infinit
    Nisip

    Piele
    Inceput
    Ecliptica
    Poezie
    Tonuri
    Unda
    Levitatie

    Munte
    Erata
    Unu (+1 = 1)

    RăspundețiȘtergere
  192. 1ochii
    2atingere
    3suras
    4speranta
    5bunica
    6ciocolata
    5privire
    7vers
    8unica
    9noi
    10prieten
    11rau
    12bun
    13zahar
    14inocenta
    15aripii
    16a inventa
    17certitudine
    18dorinta
    19iarba
    20oglinda
    21vant

    RăspundețiȘtergere
  193. app acum cum o sa fie sfarsitulvocului?hai sa incercam sa fc un fel de conferinta in care fiecare dintre noi sa vb cu ceilalti doar cu ajutorul cuvintelor alese:))

    RăspundețiȘtergere