[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 31 ianuarie 2008

Fotografia. Definitie.

Fotografia este compromisul dintre Lumina si Umbra.

11 comentarii:

  1. Frumos!

    Brightness/Contrast, Hue/Saturation... :P

    RăspundețiȘtergere
  2. fotografia e mai mult decat un compromis. fotografia e nemurire...

    RăspundețiȘtergere
  3. in pictura, prin lumini shi umbre se realizeaza volumele shi uneori, perspectiva...la fotografie nu ma pricep.. dar, de ce e un compromis? e mai degraba "o colaborare":) ..lumina shi umbra dau shi intensitatea culorii... Griurile inglobeaza shi ele, fiecare cate o retzeta de lumina shi umbra...cred ca fotografia e mai degraba testamentul prieteniei dintre lumina si umbra:)

    RăspundețiȘtergere
  4. @babyracy

    e o metafora...compromis se traduce aici prin balanta dar ce sens ar mai avea o definitie fara o plaja de sugestie mai larga?

    RăspundețiȘtergere
  5. @tudor...
    vroiam sa vad ce semnifica metafora pt tine. interpretari pe text se pot face 1000. pt mine, cuvantul compromis implica o tenta negativa. de asta am intrebat. si in cazul lui Brancusi, criticii au dat o mie de interpretari..k sugereaza ideea de transcendentza..k infinit..k nush ce..shi autorul a venit in final cu o remarca simpla "pentru mine reprezinta o pasare"..ceea ce, de altfel, poate fi iarasi interpretat.
    ps: nu cautam un raspuns atins d cinism, vroiam sa aflu parerea autorului

    RăspundețiȘtergere
  6. tudor... eu spun ca mai degraba fotografia e lumina !!! de ce ? pentru ca umbra este insasi o forma de lumina ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. ... cel putin pentru mine fotografia inseamna mai mult! E o parte frumoasa din viata mea, o firmitura, care ma poate bine- dispune in orice moment. Fac fotografi in momente fericite,pt ca atunci cand nu mi-e bine, sa imi amintesc de acele vremuri, si brusc in rasare zambetu, dar fac fotografi si in momente mai neplacute, care poate nu le pastrez mult timp, sau le vizionez cand sunt fericita, si atunci imi dau seama k mi-a fost si rau, si trebuie sa profit de momentele de fericire! [ciudata definitie, chiar incurcata].. dar pot spune ca fotografia este un sambure de energie si fericire, sau o boala incurabila pt mine!

    RăspundețiȘtergere