[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 13 august 2008

GOOG, YHOO, NDX, USD, EUR, GBP

Astazi mi-am petrecut toata ziua pe bursa. Am inchis niste put-uri pe Google si am cumparat call-uri pe lira sterlina contra dolar. Mi-am inchis niste GM in profit.
Bursa mi-a predat niste lectii de viata usturatoare dar foarte importante.

Am invatat moderatia si sa nu ma lacomesc.

Am obtinut un soi de "racire a sangelui" in momentul in care am vazut munca mea de mai multe saptamani pierzandu-se intr-o zi. Te caleste rau treaba asta. Apoi am invatat si inca invat ca nu e un loc al oamenilor nehotarati. Apoi ca nu e foarte bine sa inoti contra curentului pe futuna.

Bucuriile trebuie sa fie moderate. Adesea ele pot fi urmate de infrangeri asa ca o nota exagerata nu-si are rostul. In definitiv bursa este o "suma" de victorii si infrangeri care trebuie sa fie "pozitiva".

Sau cum spune Cristian Sima: Bursa este asemenea unei femei frumoase despre care nu stii niciodata daca se va culca sau nu cu tine.

8 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. ba sti daca se va culca cu tine sau nu. depinde de ce minte are...ca daca e "AAAAA Tudorrrrrrrrr..intoarce-te barbat de la mine din pat" probabil ca s-ar culca/face dragoste/amor nebun la colt de strada:))..scuze...pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. ai o logica:)))ireprosabila. Unde ai studiat?

    RăspundețiȘtergere
  4. poi....mi s-a spus de mult "invata din greseli"..asa ca numai de acolo am invatat....din orice punct de vedere...probabil si al logicii...:D

    RăspundețiȘtergere
  5. greselile altora..ma refer...eu..in sinea mea...gasesc scuza...

    RăspundețiȘtergere
  6. Inca o dovada ca Sima n-a ajutat pe nimeni. E clar ca dupa ce te-ai lovit de niste probleme esti tentat sa afirmi ca era bine sa urmezi acele sfaturi care sa nu te fi dus spre ele, dar per ansamblu, nu cred ca exista o reteta a succesului pe bursa, luata strict ca un set de reguli. Cred ca exista succes cand ai "informatii" neaccesibile tuturor, care sa iti intareasca probabilitatea castigului considerabil.

    Vorba cantecului, vara asta o sa ma indragostesc mai degraba decat sa-mi risc banii intr-un joc al probabilitatilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. koma: e un punct de vedere. Regarding Sima cred ca treaba lui e sa faca bani pt sine nu pt altii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut,

    Si pana la urma s-a incheiat aventura pe bursa externa?
    Din ce spui pare ca a fost o experienta buna, poate chiar placuta. Probabil ca tu stii cat de utila pe mai departe.
    Oricum, cum "ce nu te omoara te intareste" cel putin mai multe cunostinte despre domeniul bursier banuiesc ca ai adunat.

    RăspundețiȘtergere