[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 14 august 2008

O fata scrie despre Vama...inca mai crede...

"Iar te duci in vama la betivii tai? vorbele astea imi rasuna in incercarea disperarata de a gasi trenul spre constanta si de si nu-mi uita cortul pe peron...trebuia sa ajung pe o terasa la mare...aveam tovarasi de drum cortul cel nou si dorinta nebuna de bere la expirat.u
Singura cu un rucsac alerg fara sa ma grabesc spre mare...doamne ce frumoasa e..ce frumosi sunt betivii mei...nicaieri in lume nu am vazut oameni mai frumosi ca betivii mei din vama..."hei am venit acasa"...imi venea sa strig...nu a fost nevoie au observat privirea si mi-au urat bun venit asa cum numai ei stiu la o bere, o tigara si o vorba buna...
Nu am dormit deloc in cele 4 zile..m-am intors mai odihnita ca niciodata...energia lor mi-a umplut bateriile..betivii mei frumosi m-au adoptat au avut grija de mine...marea m-a iubit cum numai ea stie...cu o tigara in mana ascultand undeva in vama...ma uit la betivii mei cum dorm....
Nu stiu daca vei citi dar vroiam sa impartasesc bucatica mea de vama asa cum am reusit sa o descopar printre domnisoare sclipicioase si feti-frumosi de mamaia..am redescoperit chitara, focul si hamsiile...exista undeva in vama"



scris de Miruna Matei.

As adauga regretul ca Miruna a fost nevoita sa "redescopere" chitara, focul si hamsiile. You shouldn't have lost them in the first place!!

23 de comentarii:

  1. inca mai cred si eu si voi mai crede o perioada, pana cand voi fi si e distrus de ...toate...acum sunt la mare dar vin in curand...mi/am spalat sufletul de noroi, mi/am rupt tenisii albastri intr/un gard si ma intorc in hruba mea...dar..:) (dintr/un net cafe de pe o strada mic si puturoasa din corfu...dracu sa il ia)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand visele prind forma, exercita o presiune tangibila...trebuie doar arborat steagul rosu al pasiunii si florile au sa infloreasca somptuoase si perfecte ca pe o rochita de vara...florile micilor aventuri de la mare. A fost odata vama ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu ca tu nu mai credeai odata. Cred ca nici acum nu mai crezi? De ce totusi va numiti "Vama"? Sunt sigura ca nu e Vama Bors. E aceeasi, dintotdeauna, Vama Veche.
    Vama Veche nu s-a stricat nicio clipa. S-au stricat oamenii care o populau. Eu merg de cativa ani. Sigur, nu e greu sa vezi porcariile alea de beton ce se ridica an de an. Nici pitipoancele tot mai multe. Nici masinile de mamaia. Am auzit si manele. Dar ideea e sa te simti tu vamist, cred ca oamenii sunt adevaratul farmec al vamei. Si, sigur, marea, care se vede cel mai frumos de acolo. Si plaja larga, Si cainii vagabonzi care te ling daca le dai bere. Si pescarii care te duc cu ei daca le zambesti frumos.

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt multe lucruri in lumea asta care mai bine raman in trecut in perioada de glorie decat sa incerce o revenire pe scena disperata ca sa li se rupa coarda la electrica....asta e vama veche...ce era candva acum nu mai e si nu va mai fi...nu mai sunt nici betivii ei...nici "vama veche" formatia nu mai e...iar daca s-au stricat oamenii din vama veche...scuze daria dar cred ca te contrazici singura...cine facea vama veche?oamenii...nu ea ca plaja...ca plaja e un jeg ca orice plaja sau teritoriu roman transformat in opusul naturii pure la care visam. dar acolo vedeam o natura pura...acum nu..acum visam la vama cea veche...visam la oamenii din vama cea veche..si atat....dream some dreams people...

    RăspundețiȘtergere
  5. Tocmai...oamenii sunt cei ce trebuies c salvati. Vama ca statiune...e cam la fel. Unii nu au ce cauta acolo. Altii ar trebui sa se mute definitiv acolo.
    Nu sunt eu in masura sa fac trierea asta. Eu zic ce simt fata de vama: acelasi drag de fiecare data cand ma intorc. Poate de-aia pt ca nu-mi pasa de ceilalti. E unul din putinele locuri unde chiar mi se rupe cine ce crede despre cineva. Vama a fost un sat, o statiune, o formatie, toate pe rand sau simultan. Pt mine Vama, mai mult decat orice, e o stare.
    Eu nu stiu exact ce sa cred in perioada de glorie a Vamei...nu cred ca e cea cantata in cantecele formatiei. Mai degraba e acea Vama VECHE, mai veche decat noi, cand bunicii si parintii mei mergeau cu universitarii din CJ si aveau parte de pura salbaticie.
    Glorie e si acum pt pustanii scapati de la oras ce vin in vama ca la muzeu. Gloria e ceva relativ.

    RăspundețiȘtergere
  6. de ce vama? de ce nu....fata scarii? de ce numai acolo te simti tu? de ce doar acolo nu-ti pasa de ce cred altii sau cine ce fel de om e...asta e o dilema imensa pt mine....de ce neaparat vama? mi se pare sinonim " numa in vama esti free" cu "cand sunt suparat trebuie sa ma imbat" lol nu stiu....de ce doar acolo cand lumea asta e atat de mare si noi atat de mici incat ne putem pierde in ea sau mai bine....in noi..in oamenii de langa noi....de ce doar vama pana la urma? eu intreb sa nu te superi:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Pt ca acolo te bucuri nu doar de libertatea ta, ci si de libertatea altora. Unii eu nevoie de boost-ul asta ce se cheama Vama Veche. Altii se simt oriunde ca in Vama Veche. Tu esti tu peste tot, nu incape indoiala. A fi tu, insa, nu e mereu sinonim cu a fi liber.

    RăspundețiȘtergere
  8. ne vedem in weekend la un foc. o sa beau salitos si-o sa cant

    RăspundețiȘtergere
  9. nu am fost niciodata in vama insa am simtit tot ce a descris tipa la gura portitei... :) ne-am asezat intre corturi la un foculet, ne-am tintit privirea spre cer, numaram stelele cazatoare iar chitaristul a inceput sa cante Ana, just imagine... in alta seara am cantat si h cismigiu, sf petru.. romania is my country..in fine.. chestia nu era legata de muzica vama veche.. ci de atmosfera.. fiecare cu "vama" lui.. pana la urma sticla de vin, hamsia si chitara aduc fericire si pe un bloc..

    RăspundețiȘtergere
  10. tudor?? somebody's got a crush on you!!:)) http://www.atac-online.ro/14-08-2008/Tudor-Chirila-pierde-bani-la-bursa.html

    RăspundețiȘtergere
  11. La Multi Ani de Sfanta Maria.
    o zi minunata iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi plac e nu doar ce canti, ci si muzica pe care o pui pe blog

    RăspundețiȘtergere
  13. am fost de curand in vama...cand am intrat se auzea vama veche-vama veche.eram fericita.as fi stat acolo pentru totdeauna si as fi ascultat la infinit..inaintam pe alee..spre plaja..de nu stiu unde se auzea sunetul ieftin al unei manele..vama era acoperita..mi`am scos telefonul si castile si m`am asezat pe nisip...ascultam vama..pacat ca eram singura care facea asta..restul se multumeau cu maneaua .."minunata"..ar trebui sa fie interzise..cel putin pe plaja din vama veche..

    RăspundețiȘtergere
  14. Parchez pe o strada oarecare in oras, am nevoie de o cafea...cum am intrat m-a uimit muzica...Vama-Cartiza. Super !

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Lasa Miruna, promit sa'ti mai daruiesc inca o data Vama, sa te bucuri de ea asa cum stii tu si s'o imparti cu noi, cu toi betivii...

    RăspundețiȘtergere
  17. Vreau doar un suflet normal...si a fugit in vama. Avea tenesi albastri... Ascult melodiile voastre de pe noul album de mai bine de doua luni. In fiecare zi. Ma regasesc in fiecare piesa cate putin, in special in cele despre mare si despre adolescenta. Cat mi-as mai dori sa am "doar 18 ani" si sa traiesc "17 ani infinit"...

    RăspundețiȘtergere
  18. Marea e superba, parca e de smarald. Aici in Vama Veche implinirea are gust de zori si de buze oarbe.

    RăspundețiȘtergere
  19. Do you still have them?...Make us believe, again...
    Nonsens, tu esti pe alta plaja pustie, vama nu mai e pustie demult, tu nu mai esti ala care era, and so on...but keep remembering...intr-o zi ai sa te-ntorci, hopefully o sa mai fim si noi pe aici :)

    RăspundețiȘtergere
  20. ce poate fi mai frumos decat sa fii acasa? decat sa vezi cum sute de oameni se bucura ca ai ajuns cu bine, cum tigarea si berea parca nu mai sunt asa de rele, si cum.. marea te imbratiseaza calduros.. ce poate fi mai frrumos decat sa fii din nou acasa.

    RăspundețiȘtergere
  21. Oricat se insista pe spiritul vamvechist...nu mai e cale de intoarcere... de 3 ani imi zic .. Nu mai merg.. nu ma mai intorc... si totusi saptamana trecuta la 10 seara in drum spre Real cautand hartie igienica .. m-am trezit pe autostrada soarelui cu colegu' de apartament .. tot ce vroiam era sa vad rasaritu ,sa imi beau cafelutza pe plaja... si sa sper ca populatzia este inka infipta cu capul in nisip sau plina de voma undeva pe drumurile vamii negasind calea spre gazda..
    SI asa a fost! :D
    E un sentiment pe care nu-l pierzi niciodata ..adevarat... dar e greu sa il regaseshti ... trebuie facute eforturi imense...
    Prima oara cand am fost in Vama aveam 5 ani....si de atunci in fiecare an... Dat fiind faptul ca peste 2 zile fac 21... acumulez cu mandrie 16 ani de Vama Veche.
    VAMA S-A SCHIMBAT va zic eu !!!! si nimeni nu mai poate sa conteste acest lucru
    M-am saturat de: Ai 5000? din secunda in secunda cand ma plimb pe ulitza principala... m-am saturat de freze care mai de care mai colorate... atitudine care mai de care mai underground.... concursul acela nesfarshit de boschetereala... povestile spuse tare la masa sa auda totzi cum ca ai venit in vama veche cu 1000 de lei shi pleci cu 5000 dupa un sejur de 14 zile.... m-am saturat de oameni care au uitat sa sunt bipezi ...m-am saturat de oameni care zic vremea acum si in Vama Veche ...m-am saturat de stiri difuzate pe posturi cu imagini de acolo... m-am saturat de umbrelutzele si shezlongutzele si pretzurile exorbitante pe mancare cand inainte se cumparau legume din sat shi ne faceam mancare la spirtiera pe plaja... m-am saturat de OAMENI!!!
    de fapt nu VAMA s-a stricat ... OAMENII AU STRICAT VAMA!!! da...

    RăspundețiȘtergere
  22. salut Tudor!sunt unul dintre dj-ii care-s morti dupa vocea si muzica facuta de tine!Va promovez de 4 ani prin toate cluburile pe unde am fost(Club A si Laptaria lui Enache) si chiar acum ascult pentru a nu stiu cata oara albumul" Am sa ma intorc Barbat",un album despre care lumea a cam uitat, se pare,(probabil ca n-au vazut reprezentatiile de pe scena Teatrului National)!Facand o mica paranteza,te astept la Teatrul Metropolis pt un rol pe scena noastra(sunt sunetist acolo)!Apropo de ce zic oamenii astia despre Vama,vreau sa-ti spun ca acum 3 sau 4 ani am pus muzica toata vara acolo(atunci cand ai participat pt ultima oara cu Vama Veche la stufstock (un mare cacat,dar asta e alta discutie) si n-am simtit nici macar 1% din ce simteam acum 6-7-8 ani.S-a stricat tot,ABSOLUT TOT, tot incepand de la boii care s-au gandit ei sa salveze vama!N-am mai calcat pe-acolo de atunci si, sincer,mi-e dor de marea de pe plaja aia,mi-e dor de muzica de atunci(ascultata pe plaja putin populata)!Cred ca esti de acord cu mine ca niciodata n-o sa mai fie CEVA in Vama!Am vb mult, sa inchei cu o intrebare mare,pe care i-o pun lui Balanescu de cate ori ne vedem prin cluburi: CAND MAI TRAIESC SI EU O SEARA MAGNIFICA LA TEATRUL NATIONAL? Vreau sa va reuniti si sa mai tineti o data, macar, spectacolul "AM SA MA INTORC BARBAT"!! TARE MI-E DOR DE SERILE ALEA DE VIS!!!! mult SUCCES pe scena tudor(stiu ca-ti doresti mult) si multa sanatate(fara ea nu faci nimic). mult RESPECT si multe REGRETE pt cel ce-a fost poate cel mai mare actor al nostru STEFAN IORDACHE, dumnezeu sa-l ierte!!

    RăspundețiȘtergere