[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 7 februarie 2009

La biblioteca

Mi-am facut abonament la BCU (biblioteca centrala universitara). Am avut surpriza placuta sa descopar o institutie complet informatizata in care cartile iti sunt aduse la masa dupa ce in prealabil ai completat o fisa in baza unei cautari mai mult sau mai putin avansate.

Complet renovata si pe deasupra cu o aripa noua cladirea iti ofera liniste si ambianta propice lecturii. Pot sa spun cu mana pe inima ca este o oaza in mijlocul orasului. Eu am ajuns sa ma inscriu fortat de o documentare exhaustiva la un proiect pe care il derulez acum.
Am petrecut si voi mai petrece clipe frumoase de lectura. Recomand inscrierea celor care in viteza vietii( ca si mine) au uitat de mersul la biblioteca si de datoria noastra ca indivizi de a citi si a evolua. Cam atat.

Maine la 11 alergam. Adunarea la Arcul de Triumf unde incepe Kiseleff-ul.

19 comentarii:

  1. ai spus bine, e de datoria noastra...dar cati dintre noi mai fac lucrul asta, si nu neaparat la biblioteca, dar si acasa...sa simti paginile cartilor in mainei, mirosul cartilor citite si de alti inaintea...cam putini...cam foarte putini

    RăspundețiȘtergere
  2. Tudor, de mult vroiam sa te intreb, dar acum ca s-a ivit ocazia, monsieur daca ar fi sa alegi 5 din cartile tale preferate, care ar fiii ?!?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu imi permit sa-ti recomand tie si altor pasionati de lectura 3 carti: "Egipteanul", "Citind Lolita in Teheran", "Studii despre iubire". Merita din plin!

    RăspundețiȘtergere
  4. in fata palatului regal Carol I a hotarat sa cladeasca Fundatiunea Universitara, care-i poarta si numele...multumim regelui,atat macar sa facem!

    RăspundețiȘtergere
  5. ...ink un refren din "nu am chef azi", dupa care ne aruncam cu totii in mare...cine ramane pe mal...masa-i curva...remember?supeeer tareee :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Tudor, mergand la biblioteca, care ar putea fi prima carte pe care o vei citi?

    RăspundețiȘtergere
  7. @cristina - cine a scris Egipteanul? Recomand si eu "Trei dinti din fata" editie necenzurata, Marin Sorescu si Istoria iubirii - Nicole Krauss. Merita!

    RăspundețiȘtergere
  8. Că tot veni vorba despre cărţi, vă recomand "Torturaţi-l pe artist" de Joey Goebel. Dacă nu ai citit-o, Tudor, ţi-o recomand. Ai zâmbi de câteva ori garantat! ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. "sa simti paginile cartilor in mainei, mirosul cartilor citite si de alti inaintea"... daca au fost asa imputiti cei care au citit cartea inaintea ta, mai bine citesti altceva :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. hihi.Asta am facut si eu azi.O plimbare pana la BJVAI(biblioteca judeteana Antim Ivireanu Valcea)si mi-am refacut permisul.S-au modernizat.Sunt in genul cardului.Dar e fun:D

    RăspundețiȘtergere
  12. @Alex - pun pariu ca ti-a placut de fata babei din poveste :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi pare rau ca tu,fiind din Bucuresti,ai aflat abia acum de "oaza" asta.Eu sunt din Basarabia si merg la BCU de mai bine de 3 ani.

    RăspundețiȘtergere
  14. realmedana: stiam de aceasta Oaza dar viata in acest oras ne face ignoranti.

    RăspundețiȘtergere
  15. deci chiar am vazut bine desi nu aveam la ochi ochelarii de mioapa si nu distingeam perfect....chiar Tudor Chirila era cel care era la biroul de intrare in BCU si se uita de jur imprejur cu o expresie de uimire amestecata cu fascinatie :). Ma bucur ca ai descoperit BCU. Iti urez sa petreci clipe linistite inconjurat de cartile din "oaza" aflata in mijlocul agitatului Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  16. o initiativa buna :) distractie placuta!

    RăspundețiȘtergere
  17. Interesant indemn la lectura, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  18. Servus...
    Minunat îndemn la... citire... la biblioteca, indiferent daca suntem sau nu trecatori prin Bucuresti. Multumesc
    Numai bine
    Flavius
    Brasov

    RăspundețiȘtergere