[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 18 noiembrie 2009

Cancerul politic, comandantul de nava si bunul simt

Mircea Geoana ar trebui sa stie multe despre cancer. Sotia lui lupta sa previna cancerul. Ar trebui sa stie ca o data depistat, cancerul are nevoie de un tratament intensiv, ca de multe ori e nevoie de extirparea tumorii si impreuna cu ea, poate, a unui organ intreg. Urmeaza chimioterapie sau radioterapie care inseamna ca se bombardeaza locul cu radiatii care omoara celulele canceroase, dar o data cu ele si altele cu diverse functii. Psihic bolnavul traverzeaza o perioada foarte grea in timpul acestor tratamente. Dupa asemenea bombardamente unii scapa, altii nu. Metastazele sunt de multe ori fatale.

Domnul Geoana nu poate sa trateze cancerul Romaniei. Cancerul Romaniei este clasa politica si Geoana nu va renunta la celulele care se inmultesc ametitor. Metastaza socio-economica nu se poate vindeca decat cu extirparea acestei clase de "celule canceroase". Mai au sens numele? Hai sa fim seriosi.

Domnul Basescu spune ca stie sa conduca o nava. Si poate s-o aduca in port. Nu stiu multe despre navigatie. De fapt, nu stiu mai nimic. Ceea ce stiu e ca ar fi nevoie sa cunosti unde sunt punctele cardinale si care e destinatia. Doar ca Romania e debusolata. Habar n-are ea de puncte cardinale ca sa nu mai vorbim despre destinatie. Oricum nava pare sa se indrepte intr-o directie care nu pare sa convina calatorilor. Domnul Basescu are nevoie de echipaj si mai are nevoie sa stie unde e destinatia ca sa poata sa duca nava aia in port. Din pacate, matelotii dansului fac si ei parte din cancerul pe care nu poate sa-l opereze domnul Geoana. Si nordul? Unde e nordul?

Mai nou, ne vorbeste domnul Crin Antonescu despre Romania bunului simt. Orice american cu scaun la cap i-ar spune "Cut the crap, will you? We're talking about a country here!! What has common sense got to do with being a president? To be a president is about balls, big balls! And friends, good friends! Either you have them or not! With balls and no friends you end up like Kennedy!"

Ii amintesc domnului Antonescu urmatoarele. E presedintele unui partid din care nu s-a chinuit sa elimine vreun nesimtit. Si vrea sa conduca o tara in care pajistile dupa weekend-uri au mai multe pet-uri decat flori. O tara in care s-au lansat site-uri care sa condamne felul in care parcheaza mitocanii. O tara in care asistentele iti cer de la obraz banii pe injectia pe care se presupune ca ti-o garanteaza statul. O tara in care ziaristii comit santaj dupa care vin la televizor sa vorbeasca despre asta. O tara ai carei locuitori fac gratare si nunti in fata blocurilor. O tara in care toate cazurile enumerate mai sus creeaza o majoritate confortabila. Ar fi exagerat sa spunem ca Romania e o tara de nesimtiti, dar putem spune cu mana pe inima ca nesimtirea prevaleaza.

Ce avem, intr-un final: un Geoana care nu poate si nu vrea sa opereze cancerul unei tari, un Basescu fara echipaj, care nici macar nu stie unde e nordul si care vrea sa ajunga la alta destinatie decat calatorii navei sale. Si un Antonescu care incearca sa construiasca o Romanie prospera dintr-o utopie.

Aoleo, am uitat sa fiu pozitiv. Va rog sa ma scuzati.

42 de comentarii:

  1. Ai perfecta dreptate. Suntem o tara de cetateni turmentati:"noi cu cine votaaaam"?, corabia e beata, iar marinarul bea whisky. Trist!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. sper ca blogul tau sa nu fie manipulat cum sunt restul forumurilor.....de fapt, dovada e singurul comentariu.
    ai dreptate, ce facem cu tara asta de care isi bat joc, toti? avem pe cine sa votam? base si geoana, stim, nu mai vrem. antonescu, slabut rau, oprescu, ca de el nu zici nimic, e "independent" si slabut pentru a conduce o tara. ce facem? foarte trist!

    RăspundețiȘtergere
  4. Unfortunately, ai perfecta dreptate. Suntem un popor aproape resemnat...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ajung sa cred ca ne indreptam spre o tinta necunoscuta, mergem la intamplare pana ni se vor termina resursele, va intervenii nebunia, ne vom hranii unul cu celalalt si ultimul va murii si el.....

    RăspundețiȘtergere
  6. Geoana ? in nici un caz... ar fi bed for love...rau de tot
    Antonescu ? ai dreptate e utopic...sa-l lasam sa sa devina mai practic .. mai trebuie sa se coaca ..
    Basescu ? ...hai sa-l ajutam sa-si gaseasca un echipaj ca lumea si sa-i aratam unde-i nordul...cred ca mai merita o sansa
    Cu ceilalti nu cred ca merita sa-mi pierd timpul ...cel putin nu tura asta...

    RăspundețiȘtergere
  7. Geoana ?... in nici un caz ...ar fi bad for love..rau de tot...
    Antonescu ?...ai dreptate e utopic..sa-l lasam sa devina mai realist ..sa se mai coaca
    Basescu ? cu toate metehnele lui poate mai merita o sansa ...sa-l ajutam sa-si gaseasca un echipaj ca lumea si sa-i aratam unde-i nordul
    Ceilalti- nu are rost sa-mi pierd timpul ...cel putin nu acum ...

    RăspundețiȘtergere
  8. si eu cred ca alternativa mai buna ca Basescu n avem..
    nu credeam sa spun asta vreodata dar e tristul adevar.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ideea articolului este că neavând cu cine vota, toti prezidentiabilii fiind din diferite motive nefrecventabili,e preferabil să nu mai mergem la vot, că tot aia este. În principiu o optiune este întotderauna posibilă, fie si aceea de a nu avea o optiune. Dar în cazul în speţă cred că aceasta din urmă ar fi cea mai proastă solutie, fiindcă că prin sila, lehamitea, indiferenta, disperarea noastră etc. am favoriza proliferarea tocmai a lucrurilor pe care le-am dori stopate. Cu oarecare discernământ, informare, gândire liberă si apel la memoria atât personală, cât şi istorică cred că ne stă în putintă să facem o alegere corectă, de la care să nu avem însă în imediat asteptări maxime. Nu ascund că votez cu Crin Antonescu, si nu doar ca să nu câstige unul din ceilalti doi competitori, si nu doar pentru că el îl sustine pentru functia de premier pe Klaus Johannis (în paranteză fie zis, o excelentă solutie, excelentă pe diverse paliere politice). N-am înteles legătura pe care o faci între utopie si sloganul electoral al lui Crin Antonescu, cu atât mai mult cu cât în paragraful pe care i-l consacri enumeri categorii de acte de nesimtire si lipsă de civilizatie balcanică ce face ravagii la noi. Prin urmare, e necesară civilitatea, ca apa pe care o bem sau ca aerul pe care il respirăm. Cineva sus, capabil să dea tonul în directia asta poate deci influenta pozitiv raporturile sociale, administratia, sistemul etc. căci dacă e adevărat că „pestele de la cap ..“, tot atât de adevărat e si reversul.De asemenea, afirmatia că Băsescu nu stie care sunt punctele cardinale, în termenii metaforici ai articolului, e pripită. Cred că stie foarte bine încotro se îndreaptă, îşi cunoaste bine echipajul,stie perfect ce vrea si cum să facă să ajungă unde vrea. Lucru pe care ni l-au arătat nu doar acesti din urmă ani ci toti cei 20 care s-au scurs de la revolutie, si în care el n-a lăsat niciodată cârma din mână. O întrebare de mătuschikă: de ce nu se poate spune în idiomul autohton ideile din propozitiile în engleză?

    RăspundețiȘtergere
  10. wow...frumos spus si adevarat
    acum...cum foarte bine a zis viorica, Basescu stie foarte bine
    incotro se indeapta,care e destinatia lui, dar nu a navei sale.
    Sunt doua destinatii diferite si foarte pobabil lui nu ia pasat incotro se intreapta nava sa, daca se scufunda, daca e jefuita de pirati, atat timp cat el nu poate fi atins de apa. Ca pasageri trebuie sa fim orbi sa nu vedem apa cu care ne inecam.

    RăspundețiȘtergere
  11. stiu ca nu are nici o legatura cu subiectul,dar a fost bine la noi la liceu(moisil).sper ca si tu te-ai simtit bine :)). salut

    RăspundețiȘtergere
  12. Intr-adevar daca e sa o luam asa... Cine este demn sa devina presedintele nostru? Noi, oameni minunati, destepti, culti.. Nimeni nu se ridica la nivelul asteptarilor... Prostii aia care au studiat istoria/filozofia/economia de le-au sarit capacele...Ah, fraierii!

    Pe de alta parte... Stii ce ma intristeaza si mai mult,Tudor? Ca oameni ca tine, care au oarece influenta asupra tinerilor, in loc sa transmita mesaje pozitive, de incurajare, transmit aceeasi idee bine intiparita in mintea tuturor."tara asta de de cacat","politicienii sunt de cacat"...Asta auzim cu totii si cred ca suntem cu totii dezamagiti.Ar fi timpul sa ne dezmeticim si sa nu ne mai plangem de mila, ca pana la urma voturile noatre, sau lipsa lor, decid urmatorii 5 ani.Nimeni nu se asteapta sa se dea Romania peste cap de 3 ori si sa se transforme in tara visurilor noastre, dar macar sa nu dam in mai rau. Si un vot amarat acolo schimba mai mult decat un "Huo!". Sincer, Tudor,nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  13. Iobela sper ca glumesti cand ai zis sa-i mai dam lu' Base o sansa.
    Nu vad de ce i-ai gasi un alt echipaj.Nu vezi ca are deja unul?[Ex. Blaga,Videanu,Boc, sa nu mai zic de foarte antipatica de acum Udrea].Toti cei enumerati sunt alesi cu buna stiinta de el.Nu l-a obligat nimeni sa-i ia in "corabie".
    Si ca tot a venit vorba de "corabie", Degeaba puneti problema de un alt echipaj cand deja "corabia" nu-l mai suporta pe Base.
    Poate ca ar trebui sa ne lasam de marinarit, vapoare nu mai avem [iar de pe iaht-uri nu se poate conduce o tara]si pana nici ape nu mai avem, nu vedeti ca sunt pline de sticle si deseuri?!.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu stim nici noi ce vrem sau cum ar fi mai bine. Asa ca nu vad ce rost mai are? Hai sa-i lasam sa se omoare intre ei si astfel poate omorandu-se vor gasi ei o solutie de "imagine" ca pana acum.Cand o sa fac 18 ani ma voi duce la vot doar ca sa imi scriu parerea ,pe buletinul de vot ,imaginar. Pana una alta dezbatem maine la concert. Ne cantam pe acolo!

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Alex
    si care ar fi viziunea ta Alex in legatura cu tara asta? Ce crezi tu asa dupa tine? Cu cine crezi tu ca se mai poate face ceva?

    Care a fie sloganul?! "Acum cu 20% mai multi crini! Pentu`ca meriti! De la Swartz Geon` "

    Hai sa fim seriosi...sau poate nu..hai sa nu fim..si totusi hai sa fim doar un pic macar, te rog..

    Ce sa facem? Cum sa procedam? Incotro? Pe care rau sa il alegem?
    Asa s`a intamplat si pe vremuri cand toata lumea s`a incaptanat sa il voteze pe nenorocitul ala de Iliescu si acum ne plangem.
    Nu avem minte oricum....
    Niciodata nu am stiut ce sa alegem, cum sa alegem si incotro sa ne indreptam.
    Romania e fara busola..asa s-a nascut...

    DUMNEZEU ne incearca, suntem o tara incercata!!
    Trebuie sa ne intoarcem fata catre EL!!
    Sa zic ca neaparat?!! Ah..tocmai am zis`o...

    Ce sa facem, ce sa faceeem ???

    Oh ...nu iara...nu Crini nu Geoana...nuu.. Opriri ...asta clar...fara p si s si d ..fara...

    Totii au cate ceva si tot atat de cate ceva au si in buzunar!! Si tot o sa mai bage cate ceva...si tot asa...
    Ok...
    Sa revenim un pic, mergeti si votati nu stati si asteptati nimicul din fundul nimicului!! Echipajul putem fi chiar noi...asa lipsiti de puteri si de minte...ca sigur n`avem minte...asta e clar...

    `sescu ar fi cam singura solutie momentan...cum vreti voi..din pacate sau din fericire..normal..

    Seara buna

    RăspundețiȘtergere
  16. Ca am vazut mai sus.
    Resemnat? UN POPOR RESEMNAT? :))))
    Nici macar nu stim ce`i aia!! Si pentru asta este nevoie de putina....educatia...plus un pic de materie cenusie plus plus plus minus..pluuusss ca ma repet, AVEM NEVOIE DE CREDINTA, avem nevoie de DUMNEZEU.
    Ce sa ne resemnam ca si acum in al 19 ceas noi tot dupa cai verzi de averi umblam!! E ceva....care nu poate fii explicat in cuvinte..nici macar in romaneste ..:))

    RăspundețiȘtergere
  17. avem un rahat mare, care pute. si putu, si pute. deja avem masca pe fata. nu se mai poate respira. geoana, crin, base, oprescu. niste speriati. basescu a condus flota care a disparut in ceata, geaona a operat mai mult pentru ca nevastasa sa intre la crucea rosie, chsetii de imagine, crin antonescu vb despre bun smt? hai sa fim seriosi. crin esti doar un pasager in politica. nu te tin minte ca ai facut ceva. stiu ca existi si atat. oprescu. e medic. si e bun in rest sufletul. sa nu uitati sa mergeti la vot. eu nu o sa merg pentru ca sunt las, nu am spirit civic, sunt un impertinent si un nesimtit. nu am cei 7 ani de acasa. nu merit sa votez. sa o faca cei care trebuie

    RăspundețiȘtergere
  18. @ea
    In caz ca nu ai vazut nu sunt de partea nimanui.Nu am zis ca oricine ar fi mai bun decat base.Nu nu[-x.M-am legat de el raspunzandu-i prin asta unei persoane care postase pro basescu.
    Stiu si eu ca toti sunt o apa si-un pamant.Am trecut demult de faza cand imi pun speranta ca vreunul din politicieni ar fi "steaua calauzitoar" pentru noi.Nu i-am tinut partea nimanui cu atat mai putin psd-ului fata de care esti tu pornita.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu mai votez. Ba mai mult, plec din tara. Aici nu mai pot sa fac nimic.

    RăspundețiȘtergere
  20. singura sansa reala pare angajarea unui presedinte japonez, neamt, sau in orice caz complet rupt de spiritul mioritic.

    ps: as adauga faptul ca bunul simt propus de C.A. s-ar numi utopie daca acesta ar fi un rebel naiv, intrat ieri in politica. realitatea insa ne arata ca de 20 de ani este doar un observator lipsit de cohones.

    RăspundețiȘtergere
  21. ce mi-a placut treaba cu pozitivul de la sfarsit !

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu o sa votez cu candidatul nr. 1:
    CRIN ANTONESCU pentru ca imi inspira seriozitate, munca, concrete. Cine ne asteptam sa vina sa munceasca pentru noi? Presedintele pe care il aleg eu a spus foarte clar:
    SA NE APUCAM DE TREABA CA NU AVEM TIMP DE PIERDUT!

    RăspundețiȘtergere
  24. Bai, eu zic sa faca Obama naveta si gata.. ce mai incolo si incoa`

    RăspundețiȘtergere
  25. Crin Antonescu? nu vreau să zic cu cine voi vota eu, dar, ce fel de preşedinte e ăla care în campania electorală nu face decât să facă război cu adversarii, spunând pe faţă că sunt hoţi, şi că Ro e vai de e din cauza lor?
    ..
    să fim serioşi, asta nu e o campanie electorală.
    Şi sincer, nu mai vreau un alt ANTONESCU care să fie la conducerea României.

    Trăiască România!
    hai că a sărit naţionalismul din mine:))

    RăspundețiȘtergere
  26. Antonescu zice bine ce zice. Bunul simt este pe cale de disparitie in Romania. Oare chiar este o "utopie" sa incerci sa readuci respectul oamenilor pentru oameni intr-o tara care se scufunda din ce in ce mai adanc in c****?

    Basescu e un nesimtit care a aratat ca nu-i pasa de ce crede o tara intreaga. Uitati-va numai la EBA, pe care a trimis-o in Parlamentul Europei desi n-are nimic in cap. Geoana e o curva politica si deja se vede presedinte. Sorin Oprescu e intr-adevar slabut, n-are sanse. Antonescu e singura alegere care are cat de cat logica.

    RăspundețiȘtergere
  27. Antonescu tocmai te-a dat "reper moral" la dezbatere. =))

    RăspundețiȘtergere
  28. Vrea sa atraga oare domnul Antonescu voturile celor tineri invocandu-te ca model de moralitate, sau chiar a spus-o sincer? Inca una din multele intrebari referitoare la candidatii din turul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  29. Am vazut multe comentarii spunandu-ne sa votam cu Crin Antonescu. Va rog eu, nu ne insultati inteligenta! Daca aveti sarcina de partid, puteti sa postati altundeva. E de-a dreptul stupid sa vii sa postezi aici dupa ce Tudor a explicat foarte clar ca Antonescu e la fel de rau ca si ceilalti. Eu cred ca fiecare trebuie sa voteze cum crede, fara a tine cont de sondaje. In primul tur alegem pentru noi, abia in turul doi alegem intre cei care ni se impun!

    RăspundețiȘtergere
  30. daca de Crin Antonescu nu ai gasit sa spui nimic rau - doar ca romanii arunca PET-uri pe pajisti :)), imi place asta, spune ceva.
    De exemplu ca abordarea lui este corecta si va fi un model si pentru cei care arunca PET-uri pe pajisti. Da, si in PNL sunt membrii varza, dar comparat cu celelalte 2 partide sunt cu mult peste!

    RăspundețiȘtergere
  31. Traian Basescu mise pare singurul care stie ce sa faca in tara asta si care vorbeste concret pe probleme. Ceilalti zic eu sunt cam aburitori.

    RăspundețiȘtergere
  32. ma intreb daca dupa ce Antonescu te-a dat exemplu, lucrurile se vor schimba! poate il vei aprecia, poate iti vei schimba parerea dupa cum bate vantul...sau poate nu! o sa vedem de ce te-a ales pe tine!

    RăspundețiȘtergere
  33. Frate, frate, multa lume tembela... zau asa!
    Auzi la iobaga ... sau iobela asta sa ii aratam noi chiorului unde-i nordul si sa ii gasim un echipaj... fratilor mai rar , mai rar ca nu mai avem loc de voi.
    Chioru' si gasca lui la Jilava sau hai-hui ! Geoana ... poate, dar ce faci cand apar ai lui ortaci?
    Iar dup-al sau discurs Antonescu s-a impus! A crescut, e chiar matur si de noi nu-l doare-n c..r !

    Nici Patriciu nu-i chiar rau... Uneori e natarau, dar ajuta pe dotati si cu ei putem fi frati.
    Ascultati ... si nu tipati!
    De securisti sunt satul, eunuci am mai vazut, n-am vazut unul ... facut!
    Sfatul meu e sa votati in primul tur cu cel in care credeti acu' si daca chioru' intra-n turul doi si votam toti contra lui !

    RăspundețiȘtergere
  34. probabil lui antonescu i-a placut articolul tau, de aceea te-a dat exemplu. a stat el si a analizat putin, si a ajuns la concluzia ca e este cel mai putin sifonat! nici nu-i de mirare ca-i atat de 'neted', doar nu a facut efectiv ceva de cand a intrat in viata politica!

    RăspundețiȘtergere
  35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  36. Crin o fi vrand el o Romanie a bunului-simt, doar ca nu ajunge sa vrei... taman bunul-simt i-a lipsit aseara,la marea dezbatere. Cat despre lipsa de echipaj a marinarului, ce sa zic? Mie imi pare ca are ditamai echipajul ... Boc, Blaga,Videanu, Berceanu, etc si as mai adauga si procentele din sondaje, deloc de neglijat.

    RăspundețiȘtergere
  37. Marinarul este un om hotarat, cu simtul practic foarte dezvoltat, si de aceea eu cred ca stie directia si destinatia ce ar trebui urmata. Cu tehnica moderna nci nu ai cum sa te ratacesti. Problema echipajului nehotarat e problema .
    Vaporul va ajunge oricum la destinatie , iar aceasta detinatie e sigur ca cea care trebuie. Dar timpul navigarii , ca niste rataciti pe mare , infometati si insetati , depinde de ajutorul majoritatii echipajului.

    RăspundețiȘtergere
  38. Mama! Incepeti sa o dati cu Marinarul si Crin si altii??? Sunteti gretosi! Cum va permiteti sa faceti camapanie electorala atat de nerusinata? Nu mai aveti pic de decenta? Ia uite un articol de pe Hotnews despre cum se vor frauda alegerile. Ce pregatesc in secret primari de la PSD, PDL si PNL http://bit.ly/7NND3d Asta meritati daca votati cu oricare dintre Basescu, Geoana sau Crin!

    RăspundețiȘtergere
  39. Draga mea EA... te rog spune-mi la ce pozitie pe buletinul de vot e Dumnezeu. Iti multumesc anticipat pentru ajutor. Patetic.

    RăspundețiȘtergere
  40. parcă nu vroiai să ai legătură cu politica !

    RăspundețiȘtergere
  41. Trebuie completat ca oamenii din tara numita romania sunt adevarata problema. Sunt un fel de zombi care se trezesc cand aud de comunism, de coducator ca de cel mai iubit fiu si cam atat. Nu sunt buni decat ca material seminal.Ii intrebi "pe ce te bazezi omule?", iar el da din umeri ca un prost si zice "lasa ca e de-al nostru, din popor". "Bine, dar n-a mancat salam cu soia", iar ei dau din umeri si se uita la cani, galeti, umbrele, pilote, gegi cu mutra si insemnele barcagiului si merg ca lunaticii.
    Mai vorbim dupa 20 de ani!

    RăspundețiȘtergere