[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 4 noiembrie 2009

Saliva mintii. Ce facem cu ea?

Oare ce s-ar fi intamplat cu toate frustrarile care n-ar fi fost dejectate sub forma de comentarii pe internet?

Unde ar fi defecat oamenii daca n-ar fi existat toate paginile astea albe care de-abia asteapta sa fie umplute de mizerii, care de care mai puturoase, mai viermanoase, arzatoare precum acidul?

Ce s-ar fi intamplat cu oamenii care-si pierd timp serios ca sa dea frau liber etichetelor murdare pe care le lipesc cu saliva mintii?
Unde s-ar fi slobozit ei?
Este internetul salvarea celor care mustesc de venin si nu pot privi in sinele lor tulbure?

Este internetul o mana cereasca pentru posedatii anonimi care se hranesc (paradoxal) cu propria micime?
Sau poate ca proliferarea urii este de fapt hranirea unei tenii nesatule care intr-un final ajunge sa faca spiritul sa sucombe?

Cobori la metrou, in marea de oameni, ii vezi rasfoind cu sete tabloide si te intrebi cati dintre ei se vor napusti la birou sa-si spulbere sudalmele care le astupa glota? O fi doamna asta grizonata cu aer de profesoara rezonabila? Sau cocalarul asta cu geaca argintie "american college" si acnee din belsug care butoneaza telefonul in cautarea ultimei manele, s-o puna tuturor? Sau poate o fi duduia asta in haina lunga de piele si fardata strident de dimineata, ca si cum durata prospetimii fardului tine de cantitate? Sau poate ochelarista asta cu aer nevinovat de tocilara? Sau agentul asta imobiliar in costum cu un numar mai mare si pantofi cu tocul ros mai mult de sase milimetri? Sau poate ca e tanarul asta, aparent cool, tradat de gelul abundent? Pustoaicele alea de liceu care se uita cu dispret la singura fata imbracata elegant din vagon? O haina neagra trei sferturi, de lana, ciorapi gri si bocanci argintii-murdariti "vintage" si o esarfa de matase mov cu alb? Sau poate o fi chiar ea? Fata eleganta?

Nu poti raspunde la intrebarile astea si ei stiu si-si vad de viata linistiti ca intr-un anumit moment al zilei se pot conecta si isi pot regla tractul intestinului creierului. Caci creierul acestor oameni sigur are parte de un intestin gros, acolo unde se aduna gandurile puturoase si nedigerate, gata sa fie evacuate...

Nu, nu cu ura scriu aceste randuri si nici cu compasiune. Intrebarea pe care o ridic e pura curiozitate.
Oare omului cu cat i se ofera prilej de defecare, fosa aseptica virtuala, infinita, i se stimuleaza apetitul pentru productia de dejectii?
Ce s-ar face oamenii astia pentru care conectarea echivaleaza cu functiile vitale ale rinichilor daca prin absurd internetul s-ar reduce la o unica pagina alba cu o limita prestabilita de comentarii?
Sau, mai simplu, daca n-ar mai fi deloc? Ca un dezvat. Omenirea pare doar sa castige. Sa acumuleze. La nesfarsit.

Am uitat cand am pierdut linistea. Am uitat cand am pierdut linistea. Am uitat cand am pierdut linistea.
Am linistea cand am uitat, pierdut. Am linistea cand am uitat, pierdut. Am linistea cand am uitat, pierdut.
Uitat, am pierdut linistea. Cand?
Uitat, am pierdut linistea. Cand?
Uitat, am pierdut linistea. Cand?
Cand am pierdut, am uitat linistea... Cand am pierdut, am uitat linistea... Cand am pierdut, am uitat linistea...

38 de comentarii:

  1. dar tu,tu unde ti-ai scrie gandurile daca nu ar fi internetul?
    internetul are parti bune si rele,e adevarat,sunt unii care uita sa traiasca si isi pierd viata pe internet citind si crticand viata altora
    asa sunt oamenii,din momentul ce ti-ai facut blog si ai permis comentarii la ceea ce scri e de asteptat ca vor fi pareri negative

    RăspundețiȘtergere
  2. E nevoie si de aceste locuri unde oamenii sa poata defula. Poate nici nu o fac pentru tine, ca cititor, ci pentru ei insisi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu cat se stimuleaza partea negativa a unui om cu atat ea se antreneaza si se mareste.Este exact ca la un muschi.Cu cat ii dai mai multe exercitii si repetitii cu atat el se dezvolta.Cu cat un om isi exprima mai mult si mai des furia cu atat circuitele neuronale isi gasesc mai repede conexiunile data viitoare.S-a dus vremea psihologilor care sfatuiau lumea sa faca reprize de urlete si tipete pentru a-si descarca emotiile negative.Totul trebuie verbalizat in anumite limite(decente daca se poate).Internetul nu a servit pentru descarcare.Anonimii si marii ratati care vb urat pe net vegeteaza si improasca cu noroi facandu-si singuri deservicii.Se antreneaza pentru a fi din ce in ce mai urati...Tudor imi place cum scrii.Am fost surprinsa sa-ti vad parerile.Imi place mult initiativa cu liceele,indemnul la sport,la eleganta interioara,la muzica buna,la lectura.Avem nevoie de oameni ca tine.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar gasi o alta modalitate. Probabil ca limbajul lor ar deveni mult mai colorat si poate asa si-ar asuma si raspunderea propriilor ganduri si-ar zice in fata cam tot ce gandesc. In schimb, asa e ceva mai simplu, in societate sunt cine vor, isi construiesc o imagine, iar acasa, pe langa faptul ca isi mai pun cateva masti in spatele carora se ascund, dau frau liber si gandurilor, in special frustrarilor, caci nimeni nu le poate face nimic. de ajutat...hmm, nu prea cred ca ii ajuta, pt ca frustrarile raman acolo. O varianta ar fi sa scrie ce le trece prin minte pe o foaie, pe care sa o arunce la gunoi dupa. dar dorinta de afirmare e prea mare...tu cu ce solutie ai veni?

    RăspundețiȘtergere
  5. Întotdeauna a trebuit să fie un mediu în care se descarcă dejecţiile minţii. Fie el taverna. colţulblocului, ziarul etc. Acum există internetul

    RăspundețiȘtergere
  6. lasitatea e o atitudine generala a romanilor din ziua de azi- sa loveasca pe la spate, din umbra anonimatului.

    am observat ca azi nu mai poti purta un dialog contradictoriu cu nimeni - pentru ca nu-ti raspunde in fata - te loveste pe la spate, si eventual iti fabrica si un dosar la securitate. si nu o sa stii niciodata cine, de unde sau pentru ce...

    RăspundețiȘtergere
  7. eu nici ma pot uita la paginile de comentarii, nu ma pot uita ca nu vreau sa vomit

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. chirila, ce imi spuneai tu aseara? sa ii las frate in pace pe astia ca sunt praf. si acum la fel. au comentat unii doar ca sa se afle in treaba. ce au inteles din tot ce ai scris tu? mai nimic. oamenii sunt niste sacali. devoreaza toate mizeriile, sunt plini de ura pe care o arunca pe unde apuca. netul e un loc bun. nu te vede nimeni, poti sa spui orice, esti un anomim care scoate venin si arunca in stanga si in dreapta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Slava Domnului ca exista internetul! nu??

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna seara domnule Tudor, scriu aceste randuri si te ascult....Callatis 2004 erai putin ai gras perlutzo :))) ...iti mai aduci aminte, Doamne cat de frumos a fost atunci la mare.....Prima data la mare....dupa multi multi ani, o vara fierbinte, o vara speciala pentru mine.
    Apropo frumoase, poti sa oferi atat de multe...de ce pici in capcana furiei? nu stiu de ce ai scris acest comentariu, dar presimt ca ai fost foarte furios...internetul are si partile lui pozitive... mai puteam eu sa iti scriu si tu sa CITESTI daca nu era netu? Ca si in viata ....bune, rele..rele, bune..important este sa fie un echilibru-BALANCE....atatia oameni care te iubesc, chiar si eu te iubesc, esti Tudor al nostru si tu ...parca te dezici de legatura noastra, stim ca poti sa fi si rau, dar tu fii BUN. Love you T.C.!

    RăspundețiȘtergere
  12. Vroiam sa spun ca poti sa oferi atat de multe lucruri frumoase, frumoase.....scuze pt greseli...sunt om :))) Imi e dor de voi...de pe 1 oct cand v-am vazut ultima data parca a trecut un an...apropo a fost cea mai frumoasa zi de nastere :)

    RăspundețiȘtergere
  13. vreau si eu un post de-al tau despre gripa porcina:)

    RăspundețiȘtergere
  14. ce scarba esti mai, tudorica, mai... corectezi individul pentru "scri"? nu vezi ca i plac "articolele hotarate" =))

    RăspundețiȘtergere
  15. Internetul a devenit o pierdere de timp ,pentru mulţi existând doar google şi hi5 ...am putea găsi nenumărate părţi bune in aceste pagini albe. Eu îmi zic : " pot câştiga timp prin această pagină , pot câştiga de ce nu şi prieteni ,pot salva ,pot învăţa ş.a.m.d ...de ce oare ? Poate pentru că eu ştiu să folosesc această pagină , ştiu că prin ea pot reuşi să-mi dezvolt mentalitatea care poate la rândul ei e redusă de un gând."

    RăspundețiȘtergere
  16. Ai dreptate. Nici că putea cineva să zică mai bine. Da, e drept, internetul are părți bune, da, libera exprimare trebuie să fie un mod de viața, ok... Dar ASUMAREA cuvintelor care ne ies pe gură sau din vârful degetelor denotă caracter, coloană vertebrală și depășirea stadiului de euglenă verde. Uneori e frumos să te pierzi în anonimat,dar nu e corect atunci când emiți păreri.

    RăspundețiȘtergere
  17. hey!este foarte interesant acest post....ca si comentariu, am sa ma rezum la intrebarea initiala...."Oare ce s-ar fi intamplat cu toate frustrarile care n-ar fi fost dejectate sub forma de comentarii pe internet?"
    Intr-un fel sau altul, e mai bine sa scrii cuvinte decat sa le traduci prin actiuni....
    Dintr-o anumita forma de exhibitionism,toti scriem pe blog, in loc sa folosim un jurnal vetust,pe care nu il poate cataloga nimeni.Avem nevoie de atentia celorlalti, sub orice forma.....cred

    RăspundețiȘtergere
  18. dar, in definitiv, nu sunt ei tot oameni? nu suntem toti oameni? Ce poate sa fie mai potrivit decat anonimatul pentru a-ti exprima sentimentele sau lipsa lor, goliciunea sufleteasca sau amaraciunea? Sub protectia anonimatului poti spune ce vrei, poti sa-ti arati adevarata fata, sa te exprimi asa cum simti in speranta ca vei gasi pe cineva la fel ca tine care sa te inteleaga sa iti impartaseasca sentimentele. Sau dimpotriva, te poti razbuna pe toata lumea fara sa iti pese de vreo norma morala. Astia suntem, buni sau rai, tot ai nostri suntem, dar din ce in ce mai izolati si neintelesi

    RăspundețiȘtergere
  19. ei lasa, chiar azi se vorbeste din nou despre legea cea interesanta cu politia netului..asa nu osa mai scrie nimeni liber ..e de rau

    RăspundețiȘtergere
  20. cred ca internetul este cea mai utila inventie...ca orice altceva are un plus si un minus,are doi poli.Iar oamenii sunt asa cum sunt indiferent de internet. Poate daca nu ar exista internet,ar injura (numai) pe strada :) depinde de noi ce valoare dam lucrurilor sau cum ne folosim de ele, daca le folosim intr-un scop pozitiv sau nu...daca le folosim, pur si simplu...decizia e a noastra. stiu ca ceea ce am spus aici este banal, truism...dar nu-ti inteleg curiozitatea, si sincer, post-ul tau suna al naibii de agresiv si plin de venin :)

    RăspundețiȘtergere
  21. ei se vor hrani cu propria micime dar nu va mai fi paradoxal caci micimea devine ea insasi un mod de viata fractalic. fara efect, n-ar exista cauza, iar uriasa tenie n-are sa se opreasca ever. doar noi putem sa ne oprim, noi insine aducandu-ne aminte si cultivand lamura spiritului nostru.

    RăspundețiȘtergere
  22. Atitudinile comportamentale de acest gen sunt un abuz. Aceste manifestari sunt, in majoritatea cazurilor ( eu inca nu am intalnit exceptia ) , raspunsuri la violente domestice, abuzuri verbale, emotionale, psihologice sau agresiuni in formarea individului. Apare proiectia, redirectionarea lor. Cu alte cuvinte, cel care face asa ceva, a fost in trecut victima unor astfel de comportamnete.

    Nu toti cei abuzati raspund abuzand...

    RăspundețiȘtergere
  23. Toti se imbolnavesc dar nici unul nu moare.......

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. Look who's talking :))
    Dar frustrarile tale unde ar fi fost dejectate mai Tudor?
    Poate ca ceea ce tie ti se pare dejectie e parerea sincera a unuia mai putin faimos si lingusit
    Just sayn`,don't kill the messenger..

    RăspundețiȘtergere
  26. nu as vrea sa repet nimic din ceea ce au spus altii...dar nu am rabdare sa citesc si comentariile...poate ca internetul este singura metoda prin care putem fi ceea ce vrem, prin care putem da frau liber imaginatiei, si ne putem razvrati ,macar pentru un moment ,asupra conditiei de oameni lipsiti de interes pe care o avem....Cu toate ca v-a trebui sa ne intoarcem in cotidian si uzual....cu riscul ca mai apoi sa ne intoarcem mai inversunati, si sa lipim si mai multe desee cu "saliva mintii"

    RăspundețiȘtergere
  27. Da...ce sa zic...nu mai este nimic de zis!Si am ramas fara cuvinte,dintr-un singur motiv...pentru ca ai reliefat tu destul de bine sentimentle mele de frustrare,ascunse acolo bine,undeva intr-um colt al mintii si al sufletului meu!As vrea sa ma dezic de aceste sentimente,sa le tratez cu indiferenta...dar mi-e teama ca nu pot...ma macina zilnic!!Privesc cu groaza, cateodata, chipurile terne,sterse ale celor care ma inconjoara dimineatza,cand plec spre locul care imi asigura traiul de zi cu zi!Zeci...sute de chipuri noi...in fiecare zi...toate sterse... fiecare cu povestea sa si preocuparile sale!!!Ma uit cu scarba in jur...si privesc ingrozita,indiferenta care ma inconjoara...indiferenta care e oarecum curmata doar de cate o privire fugara si interesata..peste umar...spre ziarul vecinului!!Si nu va inchipuiti cumva,ca vecinul este vreun cititor de Financial Times sau The Economist...nu...citeste banalul,penibilul si vulgarul tabloid de toate zilele.Despre asta e vorba...incultura... ignoranta...si prostul obicei de a ne servi zilnic din cacatul public vehiculat cu atata frenezie!
    Lucrez la un hotel de renume din Bucuresti...deci se presupune ca sunt inconjurata de oameni instariti,vedete autohtone,oameni influenti!Acelasi cacat!!!Ma uit cu greata cand vad cat snobism afiseaza...cat prost gust pe metru patrat...Doamneee!!!Era o vreme,cand aveam incredere in persoanele care apreau pe sticla,le respectam,acum constat cu durere ca nu se diferentiaza cu nimic de persoanele care ma inconjoara dimineatza la metrou!! Sunt o persoana optimista...si sper in continuare ca se va schimba putin mentalitatea oamenilor!!Poate o sa lase deoparte aceste Eco Toilets tiparite,poate vor folosi netul pentru lucruri mai constructive,poate se mai dezic un pic si de ignoranta care le macina sufletul...si o sa vada cu alti ochi....lumea in care traim !!!

    RăspundețiȘtergere
  28. da tu mai mergi cu meroul? sa mori tu

    RăspundețiȘtergere
  29. Tudor , stiu ca ai multe cereri de genul acesta i din acest motiv nu ti cer sa postezi acest anunt, dar macar nu sterge adresa aceasta.Este o colega, anul sase la Facultatea de Medicina..Poate citeste cineva.
    http://claudiachelan.wordpress.com/
    Multumesc ,
    Dani

    RăspundețiȘtergere
  30. Uneori internetul e util, alteori e doar un stres si o prostie... Nu la fel e si viata? Nu la fel suntem si noi oamenii?
    Am obosit sa mai imi pun intrebari la care stiu deja raspunsul... Cica schimbarea sta in puterea noastra! No shit...

    RăspundețiȘtergere
  31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  32. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  34. Este important sa fii treaz, acea trezie despre care vorbesti. Acea inaltare in aer precum vulturul care iti da o imagine reala, vazuta din inaltime, din inaltimea spiritului, asupra vietii.
    Genial, as indrazni sa zic, joc de final. Imi place.

    RăspundețiȘtergere