[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 10 septembrie 2011

Un gest educativ cu minim efort

Una din eternele "probleme" ale Festivalului Enescu este o parte a publicului care aplauda intre partile unui concert sau ale unei simfonii spre exasperarea pufnita a "avizatilor" si mirarea orchestrei. Aproape de fiecare data la Sala Palatului in momentele sus amintite izbucnesc aplauze insotite de sasaielile si suieraturile disperate ale celor indignati ca impart aceeasi sala cu "neinstruitii". E o problema de educatie muzicala pana la urma. Cred ca nu ar fi nicio rusine daca pe langa anuntul cu telefonul mobil s-ar auzi prin difuzoarele salii inca un anunt care sa spuna ca intre pauzele unei lucrari nu se aplauda. Pentru ca acasa, in fata televizoarelor exista un public numeros la randu-i neinitiat si ar fi regretabil sa fie indus in eroare de aplauzele furtunoase dinte partile coconcertelor si sa duca mai departe acest "obicei" in salile de concerte.
Sent via BlackBerry from Vodafone Romania

4 comentarii:

  1. de acord cu cele spuse...am observat si eu lucrul acesta nu doar la concerte si simfonii ci si la piese de teatru..poate cineva va avea curaj sa faca anuntul respectiv

    RăspundețiȘtergere
  2. asta cu aplauzele nepotrivite la timpul nepotrivit, e ca un fel de parfum de "originalitate", foarte romanesc, un fel de miros de cusma de oaie la o petrecere cu staif. tu ai dreptate cand zici de "un gest educativ cu minim efort", dar tu ai o scuza, tie-ti merge mintea! altora, celor mai multi, nu!

    RăspundețiȘtergere
  3. O solutie ar putea sa fie si organizarea de concerte la matineu, pentru copii, cu preturi modice la bilete, poate chiar gratuite.

    Nu ar putea sa fie si asta o varianta?

    RăspundețiȘtergere
  4. cei care pufnesc nu sunt cu mult mai elevati totusi; in caz contrar ar trece cu vederea momentul si s-ar bucura de restul reprezentatiei. la urma urmei, nu cred ca Iosif Sava ar fi "pufnit" in astfel de situatii, mai degraba ar fi fost multumit ca acolo se afla si un altfel de public.

    RăspundețiȘtergere