[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 17 octombrie 2013

Este cocktailul Molotov singura soluție?

Când zeci de mii de oameni protestează în toată țara, ar trebui să-i bagi în seamă, nu? Așa e normal într-o democrație în care se presupune că oamenii ăia te-au învestit. Chiar și prin absența de la urne. Într-un mod indirect ei te-au ajutat să obții puterea.

Guvernul nici măcar nu se mai sinchisește să ascundă faptul că are o agendă paralelă cu protestele împotriva exploatării de la Roșia Montană. Singurul calcul rece, cinic, nesimțit este cum să reușească să pornească această exploatare fără să piardă prea multe voturi. Și pentru că cei din stradă nu i-au votat niciodată, pentru că au ales( bine sau nu) să nu mai voteze mereu cel mai mic rău, guvernul nu îi bagă în seamă. Ce zic eu guvernul? Președintele, guvernul, parlamentul. Se pare că singurul conflict real între partidele politice este cel pe justiție. Dar cum să fii într-un total acord și în același timp împotriva a zeci de mii de oameni pe care îi ignori cu bună știință și a unei comunități care refuză să iasă din casă tot restul vietii pentru ca să privească cratere în loc de munți? E, uite că, Băsescu, Ponta și Antonescu, niște indivizi mediocri, necultivați, needucați, fără dragoste de țară și mai ales de oameni, fără stil și fără nuanțe, fără programe sau direcție, fără viziune, reușesc să se unească împotriva propriului popor. Există vreun singur argument care să stea în picioare la întrebarea: de ce nu peste treizeci de ani? de ce nu cu altă tehnologie peste treizeci de ani?

Cunosc placa conform căreia exploatarea de la Roșia Montană se decide în America. Nu cred că Uniunea Europeană care stă ca un ghimpe în coasta americană datorită monedei unice nu ar apăra interesele legitime ale României. Nu cred că guvernul n-ar putea să renegocieze o redevență în mod drastic. Asta dacă ar da vreun ban pe ce se întâmplă cu aurul. Doar că politicienii nu dau doi bani nici pe aur( lucru extrem de curios) nici pe mediu( asta știam).

După scrisoarea deshisă e Eugeniei Vodă, brusc, CNA a interzis - de parcă doamna Vodă a acționat ca un medicament miraculos asupra conștiinței audiovizualului - spoturile RGMC. Ce i-a oprit pe cei de la CNA în tot timpul ăsta lung al difuzării reclamelor să constate ilegalitatea lor? Nimic. Este doar praful aruncat în ochii celor care cred că se poate juca cinstit și cu cărțile pe față. Din păcate jocul de poker este în spatele oglinzii.

În spatele oglinzii legea amendată de ministerul Justiției își așteaptă liniștită aprobarea. În spatele oglinzii Comisia Parlamentară e de mult hotărâtă. În spatele oglinzii se pregătește un lac de cianură. Mat, fără luciu. Opac precum politicienii noștri. Opac ca Ponta, Băsescu, Antonescu. În oglindă ne privim doar noi, fraierii care încă mai sperăm în valori democratice și civilizație. Doar că ne privim chipurile desfigurate de oboseală.

Ce ar trebui să facă zecile de mii de oameni care protestează la Cluj, București, Iași, Timișoara etc. Când nimeni nu îi bagă în seamă sub pretextul jenant că nu au reprezentanți, ce ar trebui să facă? Cum să obțină un dialog? Poate că ar trebui să-i invite pe B, P și A la un cocktail. Molotov. Poate că doar așa o să înțeleagă politicienii noștri că energia oamenilor nu se disipează cu cât sunt mai ignorați ci se adună, se tot adună. Sunt sigur că odată protestele devenite violente Ponta n-ar rata ocazia să aplice lecția învățată de la părintele lui drag: niște golani, niște huligani, niște elemente extremiste. Da' cine ne-a adus în situația de a fi extremiști? Cine?

Cazul Pungești demonstrează că românul nu iese în stradă decât când este vorba de tarlaua lui. Sătenii din Pungești nu s-au gândit vreodată să îi susțină pe colegii lor de la Roșia. Și aici este vorba de egoismul nostru care i-a adus la putere pe javrele care ne conduc. Egoismul nostru i-a lăsat să fure, a instalat confortabil o generație de securiști. Am mai spus-o aici, cei care au ieșit în stradă au înțeles că e nevoie de forța colectivă a vocii civice. Ceilalți încă dorm. Doar că somnul lor a născut monștrii care ne conduc. Iar monștrii ăștia nu par să țină seama de oameni. Ci mai degrabă se sperie de cocktailul molotov.

Textul ăsta nu se vrea un îndemn la violență. Mi-aș dori doar să contribuie la creșterea numărului celor care protestează pașnic. Poate că trebuie să fim sute de mii, nu zeci de mii, poate că adevăratul cocktail Molotov e numărul nostru în continuă creștere.

PS. Directorul Institutului Geologic a fost demis ca urmare a poziției contra RMGC.
Legea exploatării miniere se pregătește să treacă în parlament.
Ponta vizitează America și nu își dă demisia.
Băsescu susține proiectul.
Antonescu e nehotărât pentru că nu știe care poziție îl ajută să devină președintele țării care doarme.
Marea majorității a României doarme visând aventuri frumoase la mall.


31 de comentarii:

  1. Nu se rezolvă nimic cu violența, totul ține de unitatea noastră, a gloatei, a derbedeilor, noi suntem adevăratul cocktail Molotov, noi trebuie să aruncăm în aer, tot ce este putred și stricat în acest peisaj plin de hoituri și mortăciuni... Dar noi ca nație ne-am obișnuit să stăm la căldurică, și să ne cerem dreptul la opinie doar când ne arde la deget... Nu cocktail-ul Molotov este soluția...NU ÎNCĂ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. In prima faza eu propun un HITMAN, si nu pentru P , B , A .... sa inceapa cu cei carora li s-a cerut demisia si in nesimtirea lor se fac ca nu aud . Va demisiona apoi oare P si restul celor care trebuie sa faca asta?Eu zic ca da .... si tare mi-ar placea sa vad cum e cand le e frica pentru ca aparent nu au nimic uman in ei in afara de infatisare. ... nici demnitate, nici bun simt, nici cuvant

    RăspundețiȘtergere
  4. Singura solutie aberanta este cea pe care ati propus-o in titlu. Nu este nici legala, nici democratica si nici nu va aduce nimic bun celor care se gandesc la asa ceva. Asa ca o dezavuez si nu o recomand nimanui. Probabil ca ati avut un moment de ratacire. Statul de drept inseamna principii si nu violenta. Violenta este specifica regimurilor totalitare.

    Aberant mi se pare si faptul ca romanii cu mare chef de proteste pe tema Rosia Montana nu au protestat niciodata pe temele:
    1. Saracia generalizata din Romania;
    2. Coruptia generalizata din Romania;
    3. Subsalarizarea din Romania;
    4. Lipsa locurilor de munca din Romania;
    5. Taierea ilegala a sute de mii de hectare de padure din Romania (daca tot e vorba de protectia mediului).
    6. Tocarea banilor publici pe autostrazi inexistente si pe orice alte proiecte ridicole, inutile si paguboase.

    Atat timp cat politicienii stiu sa-si bata joc de populatie si sa fie mereu votati, nu mi se par chiar atat de mediocri, necultivați, needucați. Asta spune multe despre cei care ii voteaza mereu fara sa ii oblige nimeni: submediocri, subcultivați, subeducați sau cum vreti sa le spuneti.

    RăspundețiȘtergere
  5. ba si violenta rezolva, cat timp e organizata si folosita la rece

    RăspundețiȘtergere
  6. In '89 la baricada...cine vrea sa inteleaga ca actualii sunt copii fostilor - intelege si de ce este nevoie de un coctail...acesti "vechi tovarasi" de gradinita, de scoala generala, de liceu - cum este "grupul" din Bucuresti, cum este "grupul" de la Cluj, inhaitati cu cei care au "fraiele" economiei, si a finantelor din aceasta tara, "acoperiti" deci care conduc mass media si "paziti" de cei care sunt pusi prin infiintarea JANDARMERIEI, ca in POLITIE - nu mai au "incredere" - vezi declaratia unui presedinte (PARDON-guvernator de Romania) - si o sa aveti "tabloul" complet a ceea ce au facut acesti "sobolani" rosii in cei 23 de ani de democratie damboviteana...
    Ce este de facut...poate doar ....cateva coctailuri - pe ici - pe colo - prin "partile esentiale" ...si poate asa vor intelege ca nu se mai poate !
    SI, daca vor spune ca au parte de neonazisti, neoanarhisti, neo extremisti sau cum or dori ei sa-i boteze, pe cei care vor pune mana pe sticle si le vor arunca in "ei" - poate abia atunci vor intelege ca "joaca de a politica" pe banii tarii...S-A INCHEIAT !!!
    Cine cvrea sa se joace politica sa o faca pe banii lui si nu pe banii tarii...iar pentru cel care ne "comunica ca nu are bani de pensii si salarii pentru bugetari - il putem anunta :
    CINE NU POATE SA REZOLVE O PROBLEMA - POATE SA PLECE / NU-L TINE NIMENI CU FORTA LA GUVERNARE...SA LASE LOCUL UNUI OM CARE ESTE CAPABIL SA POATE REZOLVA ACESTE PROBLEME !
    SI, APROPO - CONSTITUTIA ESTE INCA - ATENTIE - INCA - SOCIALA...!!!
    Amintiti-va, domnilor guvernanti, ca nu avem Constitutie liberala sau neoliberala a unui stat minimal
    Si pe aceasta Constitutie - ati JURAT - cand ati ajuns la putere / sa o aparati si sa lucrati pentru binele poporului si al tarii si NU pentru binele vostru - al familiilor voastre si al "pretinilor" vostrii - in ale hotiei !

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna dimineata!
    Ma bucur ca am reusit sa dau de blogul tau. Excelent articol. Si multe de spus despre urmasii eternului onorific Iliescu. Te astept cu o postare pe tema contractelor cu Chevron. Pe aceasta tema am incercat sa scriu ieri (blogul meu este pe site-ul revistei Tango): http://loredana.revistatango.ro/2013/10/18/pro-bono-vs-profit/
    Te mai vizitez. :) O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna dimineata Tudor si cititorilor tai,

    Eu unul sunt un om pasnic, cu copii, cu nevasta, cu responsabilitati (nu foarte mari, dar suficiente pentru o viata plina) dar mai ales cu gandul la Dumnezeu si la mantuire.

    Totusi ! Evenimentele din ultima vreme au adus o schimbare majora in mintea mea. Nu pot sa ma mai las sa treaca ... Nu pot sa mai ignor .. Nu pot sa mai iert ... Cand vad batrani tavaliti in noroi, aproape omorati, cand vad copii in fata masinilor de interventie ale jandarmeriei etc,, iar la polul opus niste oameni ce sfideaza o tara intreaga cu ironii, legi nimicitoare si amenintari, simt ca ma paraseste orice urma de ratiune. Incep incetul cu incetul sa inteleg ce anume simte un om cand pleaca de acasa cu gandul sa moara pentru tara lui, pentru copii lui.

    N-as vrea sa fiu inteles gresit. Nu pun bomba pe mine si rad jumatate de guvern. Nu! Sunt un om rational. Nici macar un Molotov nu as arunca, dar in acelas timp ma intreb, oare Horia, Closca sau Crisan au fost niste nebuni? Oare toti cei ce au luptat impotriva asupritorilor acestui neam si-au pierdut mintile?! Oare tinerii ce au oprit gloantele cu pieptul lor la revolutia din '89 au fost dusi ?

    Sfidarea de care dau dovada "liderii" nostrii, dar mai ales amenintarile mai mult sau mai putin directe nu fac decat sa radicalizeze protestul oamenilor ! Va fi sange? Este posibil sa nu existe o alta cale ... dar va fi pe mainile asupritorilor, nu pe mainile noastre. Noi ii vom bate cu flori si cu perseverenta.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Ciugheșeanul: ba violenta rezolva tot. In spatele tuturor lucrurilor se afla violenta. Chiria ti-o platesti fiindca stii ca altfel vei fi scos afara de politie (cu violenta). Ciocolata ieftina pe care o mananci e asa fiindca niste sclavi sunt tinuti pe plantatii si munciti (cu violenta). In spatele tuturor lucrurilor se afla violenta.
    De ce le-ar pasa guvernantilor de 20.000 de manifestanti ? Nu din cauza voturilor pierdute, ci din cauza violentei care ar putea izbucni. Iar daca nu le pasa, n-ai ce face decat sa izbucnesti. Altfel, ei vor exploata aurul in timp ce noi vom continua cu pet-urile si scandarile.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tudor,
    pungestenii n-au stiut desprece e vorba. Ca majoritatea oamenilor de la tara. Pentru cei mai multi singura sursa de informatie este TV-ul. Si sti prea bine ce se da la TV...

    RăspundețiȘtergere
  11. Cei care manifestau impotriva gazelor de sist s-au alaturat celor din strada impotriva proiectului de la Rosia Montana, erau oameni din Barlad. Pentru gaze de sist se protesteaza de cativa ani, de vreo doi, nu cred ca au iesit cei din satele ardelenesti sa ii sustina. Sunt de acord cu cei spui, ca romanul pana nu-l arde pe el nu-i pasa, doar ca in toata ecuatia asta cei de la Pungesti chiar sunt cei mai prapaditi, cei mai munciti, cei mai putin educati, chiar si decat cei de la Campeni care sunt sigura ca n-ar fi iesit pentru ei daca marele conflict era in Barlad si nu la Rosia Montana.

    Si da, macar acum de s-ar trezi sa se uneasca si sa iasa in strada, cred cu indarjire ca un milion de oameni in strada ar fi schimba traiectoria pe care suntem acum.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua.
    Ni se spune ca trebuie sa incepem exploatarea de la Rosia Montana cat mai repede si doar in varianta propusa de RMGC. Ca e foarte important aurul si argintul pentru economia tarii. Eu vreau sa fac o paralela. Daca iti este frig, te duci in padure si culegi cateva vreascuri sau dai foc la toata padurea? Cu ce o sa te mai incalzesti maine?
    Eu am lucrat aproape 2 luni la un material, care este 100% verificabil si veridic. Poate asa va faceti o idee de ce totul este invaluit in mister despre proiectul Rosia Montana. Si la fel se intampla si cu gazele de sist. Vi-l recomand cu caldura: http://apostoldoru.blogspot.ro/2013/10/rosia-montana-o-biblioteca-de.html Lectura placuta si sa fim cat mai multi si mai hotarati.
    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  13. In atata lipsa de coeziune ai putea sa devii un catalizator pentru bransa ta, nu pentru o revolta ci pentru a apara viata http://qwykx.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  14. E prea mult ! Viata este frumoasa daca o privesti prin ochelarii potriviti :) http://by-madalina.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  15. Într-adevar suntem puţin cei care ne răzvrătim, dar agitaţia noastră le perturbă somnul celor din jur, iar pe unii chiar îi determină să ia atitudine. E ţara noastră, trebuie să luptăm pentru ea. P, A, B sunt doar nişte hiene, iar după ei vor veni alţii. Trebuie să luptăm să ne afirmăm, nu ar trebui să alegem răul cel mai mic pentru ţara, ci binele ei fără nici un fel de altă impuritate.
    Faza cu America este o porcărie. Noi nu suntem cetăţeni americani, ci europeni, iar prin urmare decizia finală nu este cea a americanilor, ci a hienelor, pe care din pură prostie noi i-am pus la conducere. După ce îl alegi pe domnul B de două ori consecutiv ca preşedinte nu mai doreşti răul cel mai mic pentru ţară, ci doar execuţi ca un gibon ce ai deprins prin inerţie.
    Iar în legătură cu Directorul Institutului Geologic. Ca în orice război o să avem şi soldaţi răniţi, dar demiterea lui ne sugerează teama pe care le-au insuflat-o acele zeci de mii de oameni care s-au trezit la realitate. Eu sunt minoră, dar nu îmi doresc ca ţara pe care strămoşi noştri, au apărat-o cu braţele şi inimile lor să sfârşească în cenuşă. Acum încă mai vedem acea sclipire de la capătul tunelului, dar dacă nu o să acţionăm repede ne vom cufunda şi mai mult în nămol. Luptaţi oameni şi apăraţi-vă drepturile. Aveţi în vene sângele tulbure al dacilor, lasaţi-vă conduşi de el şi acţionaţi pentru binele ţări, chiar dacă lupta pentru acest bine vă va strica obiceiurile cu care v-aţi deprins în aceşti ani de amnezie civilă.

    RăspundețiȘtergere
  16. Stimate d-le administrator blog ,

    In cateva cuvinte doresc sa va prezint ce inseamna colaborarea cu noi ca magazin online in scop caritabil.Magazinul onlinehttp://www.salveazaoinima.ro/este singurul din Romania in scop caritabil cu produse pentru copii.Ne dorim ca prin acest magazin sa ridicam Asezamantul Social-educational"Sfantul Efrem cel Nou" din Localitatea Oneaga Judetul Botosani.In cadrul acestui proiect s-a alaturat:Chicco Romania, Mesterel,Mac mac Kids,Bertoni,X-Lander,First Smile ,Tulip art,Decorativ art etc



    Detalii despre Asociatia Salveaza o inima le gasiti pe adresa:http://salveazaoinima.wordpress.com/

    In ce consta aceasta colaborare:
    -schimb de banere/logo
    -link-ul site-ului nostrum pe pagina d-voastra in lista de blogroll
    -articol despre magazinul caritabil
    Unul cele trei propuneri cu d-voastre ne-ar fi de mare ajutor!
    Asteptam un raspuns din partea d-voastra pe adresa noastra de e-mail:salveazaoinima@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  17. Draga Tudor,

    comentariul tau este realmente mediocru, un tanar cu educatia si cultura ta cred ca poate mult, mult mai mult.
    Sa nu iti fie cu suparare, dar te numeri printre cei care chiar pot face ceva mai ... constructiv si mai consistent.
    Ce impact crezi ca ar avea daca Tudor Chirila ar da autografe pe, sa zicem 20.000 de tricouri pe care scrie mare :
    " Vreu sa traiesc in Romania si dupa ce pleaca RMGC "

    Cu siguranta ar fi mai scump un pic decat un litru de benzina dar cred ca ai reusii sa scoti mult mai multi oameni in strada.

    Cu multa prietenie,

    un om simplu de la tara !

    RăspundețiȘtergere
  18. Intr-o in care babele mor de foame ,dar tot cu Iliescu voteaza (ipotetic) ,nu mai am nici o pretentie.
    Unui parlamentar sau unui ministru nu trebuie sa ii ceara nimeni demisia.Trebuie sa si-o dea singur.De fapt toti cei din guvern ar trebuie ori impuscati ori sa se sinucida.Bineinteles impreuna cu cei 7.4 milioane de cretiti care au fost la vot.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mi-e teama ca da !
    http://by-madalina.blogspot.ro/p/manichiura.html

    RăspundețiȘtergere
  20. Mă bucur să constat că Tudor Chirilă se află pe aceiaşi parte a baricadei cu mine. De aceea îndrăznesc să te întreb, ce ai face dacă ai trăi faza descrisă aici:

    http://sufletologie-prezentul.blogspot.ro/2013/12/sambata-am-fost-abordat-de-jandarmi.html

    ?

    RăspundețiȘtergere
  21. Si totusi nu suntem pierduti ! Daca mai exista inca oameni care gandesc la fel ca noi,mai avem sanse.Istoria ne-a aratat ca a fost nevoie doar de cativa oameni precum Stefan,Mihai sau Vlad Tepes pentru a schimba radical soarta noastra,sau pentru a ne trezii constiinta.Nationalismul exista inca in noi si nu suntem putini,doar adormiti,cei multi.Vreau sa vad mai multi artisti facand asta.Multi n-o fac din ipocrizie ! Cum sa muste mana celor care le ofera concerte ? Nu pot traii din 700 roni/luna.Imi este scarba vazand mari muzicieni sau actori la televiziuni,evitand sa arate cu degetul rahatul.N-au invatat nimic din rolurile lor ! Nu le-au jucat bine niciodata,pentru ca sunt prea meschini si fricosi ! Sunt fericit sa te intalnesc,pentru ca ma simteam asa de singur,zbatandu-ma in jungla de afara,chiar facand slalom printre prieteni surzi.Te salut !

    RăspundețiȘtergere
  22. Un articol bun, fata deceeace citim prin media...
    www.florysdesignevents.ro

    RăspundețiȘtergere
  23. Interesant... http://recomandaricumparaturi.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  24. Al dracului om simplu de la tara, ce simplu si in acelasi timp ce complicat poate fi! Mi-e jena! Si eu sunt tot de la tzara, daca ma in telegeti, dar sunt un pic mai complicat.

    RăspundețiȘtergere
  25. O mărturie uimitoare despre un jucător care mi-a adus soțul înapoi la mine. Numele meu este May Lookman, locuiesc în Marea Britanie și sunt fericit căsătorit cu un soț minunat și grijuliu, cu doi copii. O mare problemă a apărut în familia mea acum șase luni, între mine și soțul meu. Atât de îngrozitor încât a dus cazul în instanță pentru divorț. a spus că nu a mai vrut să rămână niciodată cu mine și că nu mă mai iubește. Așa că a plecat de acasă și i-a determinat pe mine și pe copiii mei să suferim dureri severe. Am încercat tot posibilul să-l recuperez după multe cerșetori, dar fără rezultat. și a confirmat că și-a luat decizia și nu a mai vrut să mă mai vadă. Așadar, într-o seară, când mă întorceam de la serviciu, am întâlnit un vechi prieten de-al meu care l-a întrebat pe soțul meu. Așa că i-am explicat totul, așa că mi-a spus că singurul mod în care aș putea să-l recuperez pe soțul meu era să vizitez un jucător de vrăji, pentru că a funcționat și pentru el. Așa că nu am crezut niciodată în vraja, dar nu am avut de ales decât să-i urmez sfatul. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a jucătorului de vrăji pe care l-a vizitat. {ogunomospellcaster@gmail.com}. Așadar, în dimineața următoare, am trimis un e-mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar vrăjitorul m-a asigurat că îl voi recupera pe soțul meu a doua zi. Ce afirmație uimitoare !! Nu am crezut niciodată, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi a doua zi dimineață, atât de surprinzător, soțul meu, care nu mă sunase în ultimele șase luni, mi-a sunat să-mi anunțe că se întoarce. Așa că s-a întors în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala și durerea pe care mi le-a provocat mie și copiilor mei. Apoi, din acea zi, relația noastră a fost acum mai puternică decât în ​​trecut, cu ajutorul unui jucător de vrăji. Prin urmare, vă voi sfătui să-l vizitați cu amabilitate pe marele Dr. Ogun Omo dacă vă aflați într-o astfel de stare sau dacă aveți vreo problemă legată de „readucerea fostului dvs. înapoi. Deci, mulțumesc dr. Ogun Omo pentru că mi-a adus soțul înapoi și am adus din nou bucurie familiei mele. {ogunomospellcaster@gmail.com}
    De asemenea, vindecă și readuce EX înapoi,
    1 leac pe bază de plante HIV / ADIS.
    2 Tratamentul cancerului pe bază de plante.
    3 Curățarea rupturii articulației.
    4 herpes vindecă ierburi.
    5 feluri de orez jeleu.
    6 HPV leac de plante medicinale.
    7 Vindecarea diabetului.
    8 recuperează-ți fostul.
    9 Vraja sarcinii.
    10 cura HTP.
    11 Vindecarea aerului hepatitic.
    12 Covid 19 coronia vires cure.
    13) Tratamentul astmului.

    RăspundețiȘtergere
  26. Soțul meu a cerut divorțul, dar cu ajutorul Dr. Dawn Acuna, eu și soțul meu trăim în pace, cu bucurie și fericire, Dr, Dawn acuna a ajutat-o ​​cu o vrajă de dragoste puternică care l-a făcut pe soțul meu să realizeze cât de specială sunt și acum mă tratează ca pe o regină și mă îmbrățișează toată noaptea, asta este ceea ce mi-am dorit vreodată de la soțul meu, datorită Dr. Dawn acuna, contact pe Whatsapp:{ +2348032246310 }
    *Dacă vrei să te împaci cu iubitul tău.
    *Dacă doriți ca plante medicinale să conceapă.
    *Dacă vrei un inel magic.
    *Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
    *Dacă vrei să devii celebru în afacerea ta.
    Si altii,
    Îți promit �� la sută rezultat pozitiv, e sinceră, se ține mereu de cuvintele ei.

    RăspundețiȘtergere