[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 27 septembrie 2018

REFERENDUMUL UNIRII


Referendumul pe tema redefinirii familiei în constituție este o aberație juridică și declanșatorul unui fenomen de ipocrizie socială fără precedent. Din aceste prime rânduri cred că se înțelege că voi boicota acest referendum în speranța că așa el nu va întruni cvorum. Deocamdată nu mă interesează să dezvolt pledoaria contra absurdității acestui demers ci să observ câteva lucruri strategice. 

Fumul ridicat de petarda numită “redefinirea familiei” funcționează perfect. Evenimentul este trending pe toate rețelele sociale, deci cortina a coborât. În spatele ei s-au mutat adevăratele priorități ale guvernării PSD-ALDE. 

Prioritatea numărul unu este evitarea condamnărilor pentru dosarele de corupție, fuga de pușcărie și pregătirea deturnării constante a banilor publici fără frica de judecată. Pentru asta trebuie blocat sistemul judiciar (vezi pensionarea magistraților) și continuarea în regim de urgență a modificărilor la codul penal, legile răspunderii magistraților, etc. Ce poate fi mai simplu decât distragerea atenției publice de la asediul infractorilor asupra a ceea ce a mai rămas din România decât organizarea unui referendum atât de controversat? 

Dacă ne amintim bine, acum vreo două săptămâni locul întâi pe agenda publică era ocupat de jandarmeriada din 10 august. Chiar și atunci PSD-ul era preocupat la vedere de încetinirea și dicreditarea anchetei parchetului militar, procurorul prezent la intervenția jandarmeriei a fost brusc anchetat pentru niște declarații mai vechi apoi, ca într-o apocalipsă a absurdității, jandarmeria face plângere penală la DIICOT alimentând ideea loviturii de stat, răspândită de liderii PSD. Pe scurt, după ce îți gazezi și lovești propriul popor faci plângere penală împotriva lui. Un asemenea gest de trădare a propriilor cetățeni ar fi trebui să fie de ajuns să scoată în stradă, de două ori mai mulți oameni decât în 10 august, dar indignarea poate că nu a fost destul de  mare cât să șteragă umilința publică de la mitingul diasporei. Sau, dimpotrivă, ar fi trebuit să fie declanșator. Totuși, ce poate fi mai util decât un referendum controversat ca oamenii să uite că sunt conduși de o gașcă de infractori care folosesc bătăuși plătiți din bani publici ca să-i pună cu botul pe labe? 

Vrei ca lumea să nu se mai indigneze că în fruntea guvernului este o păpușă incultă și incompententă mânuită de un lider de partid cu dosare penale și care nu e în stare să justifice o avere uriașă (după standardele celor mai mulți dintre votanții lui) dobândită într-unul din cele mai sărace județe din România? Declanșezi un referendum. 

Vrei ca lumea să treacă cu vederea că pregătești o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea al cărei unic scop e să te scape de pușcărie? Declanșezi un referendum care să polarizeze societatea. Mai ales când știi că o ordonanță mult mai puțin periculoasă a scos în stradă sute de mii de români. 

Vrei ca poporul să nu mai observe că ești incapabil să guvernezi și nu poți să începi nici măcar o reformă coerentă fie că e vorba de sănătate, educație, infrastructură, administrație publică? Declanșezi un referendum. 

Vrei ca poporul să nu realizeze că măririle de salariu sunt praf în ochi pentru că inflația începe să se simtă iar puterea de cumpărare scade? Declanșezi un referendum. 

Poate însă cel mai important rezultat al manevrei strategice numite referendumul pentru redefinirea familiei este că reușește să spargă opoziția civică de care s-a ciocnit PSD-ul în utlimii ani. Asta este adevărata lovitură de maestru. Până la discuția despre referendum, exista o pătură socială unită de visul unei Românii fără corupție, fără penali, o Românie în care meritocrația să prevaleze, o Românie în care respectul față de lege, responsabilitatea funcționarilor publici și statul de drept să  nu fie doar cuvinte mari, ci valori asumate. Pentru asta s-a ieșit în stradă mai bine de un an de zile, pentru că un segment social important a înțeles că în marea ei majoritatea clasa politică din România nu poate și nu vrea să participe la visul lui. Scindarea acestui segment social în care oamenii se poziționează diferit vis-a-vis de tema referendumului este adevărata reușită a mafiei politice care a paralizat România. 

În anul centenarului România este mai împărțită decât oricând, iar politicienii profită de populația săracă și needucată în mentalul căreia inseminează teme false menite să declanșeze frica și să creeze dușmani imaginari care îi vor deposeda și de precara bunăstare pe care o mai au. Concomitent cu divizarea celor care înțeleg dezastrul guvernării și strategia mafiotă de acaparare a României. 

Dacă te uiți din perspectiva lor, referendumul poate fi privit ca unul al unității românilor împotriva pericolului homosexual, de natură să ne stârpească pe viitor ca nație. Scriu rândurile astea și îmi vine să râd. Numai redefinirea familiei în Constituție poate salva integritatea României și probabil tot ea îi va aduce acasă pe cele peste cinci milioane de români alungați din țară de cine altcineva decât de homosexuali, nu? Trebuie să recunoaștem că le-a ieșit pentru moment. 

Nu am să mă duc la referendum. Poate și pentru faptul că sunt actor, am crescut de mic în teatru și am văzut ce se întâmplă în culise, cum toate mașinăriile nevăzute publicului contribuie la tabloul de pe scenă, singurul la care au acces vizual spectatorii. Cu toate astea spectactolul se întâmplă și în culise. Nu mă duc la referendum pentru că nu sunt orb și văd destul cât să nu vreau să girez o imensă manipulare și pentru că înțeleg că adevăratele priorități ale regizorilor ieftini care conduc spectacolul României sunt contra intereselor acestei țări și ale cetățenilor ei. 

x

46 de comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mergi naibii si adopta un copil. Te dai cu parerea aici, ipocritule!

   Ștergere
  2. Referendumul este despre a fi sau nu fi o natune diabolica. Din grecescul diabolos a separa a divide. Este dreptul fiecaruia sa aleaga daca vrea sa fie diabolic sau religios. Religios din latinescul religare a lega strins, a reuni. Din pacate primii care nu sint interesati sa fie religiosi sint asa zisii intelectuali.Este mai usor sa-ti vinzi sufletul pentru placere decit sa reunesti placerea cu scopul.

   Ștergere
  3. Daca n-ar exista copii abandonati n-ar avea, unii, ce adopta! Procesul de adoptie nu este chiar asa usor, stiu de la o amica ce a adoptat, in sfarsit, o fetita! Si mai e ceva: daca noi votam nu mai exista homosexuali? Si-apoi care e intrebarea din buletinul de vot? Aia cu: esti de acord cu modificarile constitutiei in forma inaintata la Parlament? Pai, atunci astia sunt in stare sa modifice orice!

   Ștergere
 2. nici eu nu merg, exact din aceleasi motive! foarte bine scris, te rog sa nu te ''cumintesti'' niciodata, tudor!

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu boiucotez referendumul nu penteu ca sa fac jocul cuiva ci pentru ca nu ma intereseaza acest subiect. Terta persoana numita "stat" nu are ce cauta in relatia dintre doi oameni.

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunt hotărâtă să nu merg la referendum, din mai multe motive:
  - Nu cred că homosexualitatea a depășit 50% din orientarea românilor și fiind o majoritate, se cere schimbarea Constituției
  - Am participat la un referendumul din 2009, în urma căruia, numărul de parlamentari a crescut de la 471 la 588, deși rezultatul prevedea reducerea la 300;
  - PSD a declarat că acum, nu rezultatul îl interesează, cât numărul de români care votează la comanda lui, adică cei pe care se va baza partidul la următoarele alegeri;
  - Detest actuala coaliție de la putere și neparticiparea la vot, este formă în care o arăt;
  - Sigur voi merge la toate alegerile în care pot vota cu cei care se opun PSD-ului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hai sa o iau tot pe puncte ca sa vedeți cât de dezinformată sunteți D-na Rodica:
   - exista o lege conform căreia dacă se strâng cel puțin 3 milioane de semnături pentru orice cauza, de orice natura, se poate cere modificarea Constituției. In baza aceasta este organizat referendumul nu cum Spune-ți Dvs
   - Tot in legea referendumului este stipulat ca el poate fi de 2 feluri CONSULTATIV sau DECIZIONAL. Primul de care amintiți Dvs a fost Consultativ deci diar au aflat cam ce ar dori majoritatea romanilor dar nu erau Obligați sa modifice Constituția. In cazul de fata referendumul este Decizional adică deja s-a adoptat de către guvern modificarea Constituției exista deja făcut articolul respectiv (pe siturile de specialitate îl găsiți) iar dacă referendumul este validat și majoritatea au răspuns Da se face automat schimbarea Constituției...De-aia și întrebarea la referendum suna așa - pentru ca așa e legea...
   - Numărul de romani care vor vota acum la referendum nu le va garanta nimic PSD-istilor, iar dacă ei cred asta se Înșeală amarnic....
   -Și eu am crezut ca si mulți alții ca neparticiparea mea la ultimul vot in care a ieșit PSD-ul cu o majoritate covârșitoare, este un vot de blam dat întregii clase politice... Ma saturasem atâția ani sa aleg răul msi mic fata de răul mai mare... Acum îmi dau seama ca m-am înșelat amarnic și de aici incolo ma voi duce la vot și îmi voi exprima opțiunea mea fata de orice: alegeri, referendum....Intr-adevăr ești mult mai liniștit așa știind ca n-au votat alții in locul tau Prostia.
   - In conformitate cu ce am scris la pct anterior sunt intru totul de-acord cu ultimul punct al Dvs. Și eu voi face la fel.

   Ștergere
 5. Boicotul, în aceste condiții, este o variantă. Cum lumea va vota DA, un vot negativ este egal cu unul pozitiv pentru că validează referendumul. În plus, eu unul refuz să fac jocul unui singur om care apără corupția. Este în filmul A Single Man un pasaj exact despre ce se întâmplă la noi cu nebunia asta. Doar căutați pe youtube A Single Man, Fear Lecture și veți înțelege ceva.

  RăspundețiȘtergere
 6. Excelent, Tudor! Firesc, NU ma voi duce la referendum.

  RăspundețiȘtergere
 7. Felicitări si respect maxim Tudor Chirilă! Fii "rebel" până la o sută de ani cel putin, noi te iubim!

  RăspundețiȘtergere
 8. Tudore, imi place de tine, scrii frumos dar eu voi vota DA. De data asta NU vreau o tara ca afara.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Felicitări și eu sunt de aceeași părere. Scurt și cuprinzător comentariu!!

   Ștergere
 9. @Rodica
  - nici nu este nevoie sa depaseasca! Oricum sansele de a mai vota pe acest subiect sunt foarte aproape de zero!
  - acum, mai mult ca niciodata avem acces la informatie! Citeste pls legea si vezi ce tipuri de referendumuri se pot organiza, ce termene au acestea si ce impact au in legislatie
  - conteaza ce ai auzit tu ca a declarat nu stiu cine ... ce? Oare nu conteaza mai mult faptul ca pana in mai 2016, voluntari si au rupt din timpul lor ca sa stranga peste 3 milioane de voturi, doar cu gandul de a tine departe generatiile de copii ce vor veni, de un “nefiresc” care bine nu are cum sa ne faca? Intereseaza te pls de curicula de invatamant primar din Canada + urmareste si la UK pentru ca incep sa introduca “info” din ce in ce mai mult;
  - si eu detest actuala coalite, chiar mai mult! Insa nu inteleg de ce toata lumea asociaza acest referendum cu ei ... oamenii aia au strans semnaturile cand nu erau astia la putere
  - macar sa avem ce vota! Si sa avem alegatori cu coloana vertebrala, informati, capabili sa faca deosebirea intre bine si rau, cu spirit civic si iubitori de tara!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Excelent!! Și eu i-am raspuns d-nei Rodica cam la fel dar puțin mai detaliat... Și da PSD-ul se Înșeală amarnic crezând ca cei care Votează Da la referendum ii vor vota și pe ei...Sănătate și succes!!!

   Ștergere
 10. Bună ziua, sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenului meu și mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, am trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică care mi-a ajutat cu propria mea problemă. email: ogagakunta@gmail.com puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de asistență în relația dvs. sau în orice alt caz sau pe WhatsApp pe +2348069032895
  1) vrăji vrăji
  2) Vrăjile pierdute de dragoste
  3) Vrăjile de divorț
  4) Vrăjile căsătoriei
  5) Vraja de legare.
  6) vrăji de rupere
  7) Înlăturați un iubit trecut
  8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie
  9) doresc să-ți satisfacă iubitul
  Contactați acest om grozav dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă
  ogagakunta@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 😀😀😂🤣🤣 Tu esti bomboana de pe coliva romaneasca. Tara arde si babele isi scutura mătreața peste copii. Haideti sa fim seriosi! E vorba despre orgolii si atat! Am tot intrebat pe paginile crestine de ce comunitatile crestine tac atunci cand sunt abuzati sexual copii?! De vecini, unchi, tați vitregi. Evident, m-au impuns cu priviri pioase si evlavioase sfinte ultrasupra crestine. Eu am votat la referendum, dar am votat in stilul meu, trecand peste barierele impuse de unii sau altii. Am votat impotriva a tot ce este minciuna si ipocrizie. Ca Iohannis se cațără si mai sus peste cadavrul in descompunere numit Romania ati observat? De cate ori un Chirila sau alt "revolutionar" propune o iesire in strada, Iohannis se umfla si mai tare. Ma iertati, dar cum ramane cu cinstea si dreptatea? Nu sunt cu PSD. Sunt alergica la limbajul de lemn si masurile luate cu toporul. Dar...de ce strada si-a ales un presedinte compromis ca simbol? Curat murdar! Cantarim cu mai multe cantare si ne miram ca Romania se prabuseste, ca ni se imbolnavesc copiii si raman fara tara in timp ce noi ne certam. Chirila, ai observat cate loji masonice sunt in Romania? Ai observat ca avem masonerie ce se inchina rusilor, masoni ce fac sluj americanilor, nemtilor si altor inalte porți? De aceea ne certam intre noi: masonii se devoreaza intre ei si se bat pentru putere, resurse, sclavi scosi in strada...etc

   Ștergere
 11. #respect.
  Si da, nu ma voi duce la referendum deoarece, pentru mine, cetatean roman, care platesc taxe, peste taxe este mai important sa nu mai traiesc in tara mea, condusa de niste "oameni" corupti, analfabeti, fara pic de respect fata de noi, poporul roman. Pentru ca, pentru mine, cetatean roman este mai important sa stiu ca, in tara mea, ma pot duce la un spital, fara sa stiu ca nu ma baga niciun medic in seama, desi am o problema de sanatate, DOAR daca scot vestitul "plic". Nu ma voi duce la referendum pentru ca, imi doresc ca viitori mei copii sa aiba posibilitatea de a invata in niste scoli, potentiale, nu sa iasa din ele, avand gradul de inteligenta identic ca al celor ce ne guverneaza.
  Si lista continua...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din pacate tot ce Spune-ți aici nu se schimba prin acest referendum, indiferent de votul cu Da sau cu Nu și mai ales indiferent de votul prin boicot de neprezentare. Nu despre asta e vorba...Iar dacă aduceți in discuție banii folosiți pt referendum aflați ca ei s-au cheltuit deja indiferent ca Dvs mergeți ssu nu. Cum am mai spus și in alte parti Referendumul nj și-a propus sa salveze și Balenele albastre!!! 😂😁

   Ștergere
 12. Referendul este pt definirea termenului de căsătorie! Între un bărbat si o femeie, punct! Codul civil actual care prevede acest lucru se poate modifica intr-o zi la îngăduința europenilor! Avem exemplul altor tari, in care, homosexuali, au spus exact ca acum, vrem Partneriatele cici, pe urma nu au fost sătui, au vrut recunoașterea căsătoriei, nu au fost sătui, au vrut sa adopte, sa aibă ziua lor de homo.., si nu sunt sătui de nimic. De ce o minoritate sa comande si sa conducă o majoritate? Tudore, esti părinte! Esti responsabil cum vei creste acest suflet!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti constient ca un gay poate adopta si acum. E legal sa adopti un copil indiferent de orientarea sexuala. Deci...despre ce adoptii vorbeati ??

   Ștergere
  2. Poate doar dacă nu își declara orientarea sexuală, pentru ca in rest listele de așteptare la adopție se fac pe anumite criterii. Pe ultimul loc sunt persoanele singure care mai sunt și bărbați singuri și dacă mai spun și ca sunt gay cred ca nici nu va mai conta ultimul loc de pe lista .... Așa ca și Dvs trebuie sa va mai informați...

   Ștergere
 13. Da Omule, mă regăsesc total în ceea ce zici.
  Cel mai trist este că DEMOCRAȚIA nu găsește mijloace să stârpească dictaturile în devenire.

  RăspundețiȘtergere
 14. Acum avem un motiv serios sa le boicotam referendumul lor inutil, daca vedem ca tot nu se pun in aplicare rezultatele lor.... si fac referire la cel pentru maximum 300 de parlamentari.

  RăspundețiȘtergere
 15. Si ce ai fi vrut, Tudor Chirila, ca toti cei ce au o opinie contra actualei puteri sa aiba aceeasi opinie si in privinta reerendumului, respectiv, opinia ta?? De unde ai tu si ceilalti ca tine atata tupeu incat sa credeti ca a merge si a vota e un act gresit? Poate ca PSD se foloseste de acest subiect, poate ca este si o perdea de fum, dar subiectul in sine, este cat se poate de important si serios! Poate nu ar fi rau sa mai lasi deoparte din ura asta fata de cei care au pareri contrare cu a ta si sa incerci sa te opresti cu manipularea: redefinirea familiei in constitutie nu este egal PSD! Tu crezi in anumite idei, anumite principii. F bine. Bravo tie! Altii cred in alte valori, precum familia dintre un barbat si o femeie. Care e problema, nu inteleg!

  RăspundețiȘtergere
 16. Tudor, iti respect punctul de vedere precum si argumentatia. Si tot din respect nu sunt de acord cu tine.
  1. Boicotul nu este o solutie: cum vei mai convinge data viitoare cetatenii nehotarati sa iasa la vot? Se vor gandii de 2 ori si vor ramane acasa, ca e posibil sa fie iar o manipulare( PSD-ista sau altfel nu conteaza.Orcuum electoratul are tot mai putina incredere in clasa politica).
  2. Boicotul nu este o solutie de lupta acum cu PSD. Indiferent de rezultatul votului, PSD se va declara invingator, iar banii alocati vor fi oricum cheltuiti. 3. Un aspect poztitiv al acestui referendum sunt dezbaterile pe tema respectiva. Romanii se mai informeaza, mai afla cate ceva despre MARXISMUL CULTURAL
  " Marxismul clasic vedea conflictul de clasa ca existand intre bughezie si proletariat; intre cei care aveau si cei care nu aveau.
  MARXISMUL CULTURAL vede acest conflict ca existand intre “oprimati” si “opresori”; intre cei “cu privilegii” si cei “fara privilegii”.
  “Clasa muncitoare” a fost inlocuita cu “minoritatile”.
  Grupurile majoritare sunt definite automat ca privilegiate/opresive, in timp ce grupurile minoritare sunt etichetate automat ca defavorizate/oprimate.
  Heterosexualii sunt “opresivi”; oamenii cu identitate de gen normala, clara, aceeasi cu sexul biologic [cisgen egal opusul transgenului/transsexualilor] sunt considerati opresivi; albii sunt opresivi, in special barbatii albi; crestinii sunt opresivi, samd.
  Cei care nu se integreaza in aceste grupuri majoritare sunt cei considerati implicit “oprimati”.
  De aici decurge rationamentul (de la sine inteles) ca:
  – daca heterosexualii sunt opresivi, atunci solutia este incurajarea altor forme de sexualitate.

  –daca albii sunt opresivi, solutia este “diversitatea rasiala”.

  –daca oamenii cu identitate de gen/sexuala normala (cis-gender) sunt opresivi, solutia este incurajarea celor cu identitate de gen/sexuala confuza (transgender).

  -daca crestinii sunt opresivi, solutia este propagarea islamului.

  Theodor Adorno, un membru originar al Scolii de la Frankfurt( care a lansat conceptul de "marxism cultural") a scris o carte intitulata “PERSONALITATEA AUTORITARIANA” in care defineste calitatea de parinte (relatia parinte – copil), mandria de a apartine unei familii, crestinismul, aderarea la rolurile (barbat/femeie) si atitudinile traditionale fata de sex si patriotismul drept “FENOMENE PATOLOGICE”!!!
  Marxismul Cultural este o forma dezolanta de razboi etern al eternelor grupuri marginale “ofensate”.

  Singura consecinta logica si semnificativa pe care aplicarea pe scara larga a Marxismului Cultural o poate avea vreodata este marginalizarea culturii europene traditionale.”

  (https://ihincu.wordpress.com/2016/01/31/ce-este-marxismul-cultural/)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Marx si toti adeptii lui din curentul clasic, cultural sau cum o fi, plus toti opresivii si oprimatii, majoritarii si minoritariu de pe planeta asta, toti, dar absolut toti, au fost conceputi de barbati care s-au acuplat cu femei. Restul parca nici nu mai conteaza... cel putin, nu in cazul de fata.

   Ștergere
 17. Felicitari pt argumentare, Mariale! Excelent!

  RăspundețiȘtergere
 18. Votez Da. Nu esti corect. In 2014 indemnai lumea sa voteze. Pt a fi fair-play trebuie sa mergi si acum la vot pt Da sau Nu. Lasii,neVerticalii stau acasa...

  RăspundețiȘtergere
 19. Totate ce se întâmpla, peste tot in lume nu reprezintă nimic altceva decât o diversiune. O diversiune realizată cu scopul de a tine mințile oamenilor ocupate cu orice altceva decât cu atenția la viața. Tudor, invitația rămâne deschisă, te aștept la o bere! M-am mutația Melbourne între timp. E mai aproape. De casa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ma intereseaza invitatia ta la bere! Invita-l in privat, nu in mediul online. Mintea mea nu este nicicum ocupata de subiectul referendumului. Si chiar daca prin absurd ar fi, se dez-ocupa imediat dupa vot! Si voi continua sa observ si viata, diversiunile, manipularile politice, mediatice, de toate felurile, lipsurile si toata mizeria. Multumit?

   Ștergere
 20. O întrebare pentru tine Tudor: Și dacă tu și alții nu va duceți la referendum se rezolva problema corupției și Prostii de la guvernare se deșteaptă iar oamenii vor vedea brusc culisele spectacolului toti???! Explicația mea pentru genul asta de reacție al romanilor este asta....Toată lumea e INFLAMATA dar ffff puțin INFORMATA... așa sunt romanii emoționali ma refer la ambele tabere, și se vede asta cu ochiul liber din cum Votează la emisiuni de talent cazurile sociale, cum in multe situații primează emoția iar mintea și raționalul sunt lăsate acasă in sertar, unii au și încuiat sertarul și nu mai găsesc cheia🤣🤣😂😂😁 Sabina (de la păpuși care a terminat cu tine in ATF)

  RăspundețiȘtergere
 21. Tudor... tu defapt esti gay si nu sti cum sa faci sa iasa bine.... pai ba ipocritule... ce cacat are votarea asta cu PSD-ul ? tu te caci pe tine si dai vina pe chiloti....

  RăspundețiȘtergere
 22. N-au fost niciodata atatea polemici la un referendum. Probabil a avut dreptate Basescu cu procentul de 20% pe care l-au luat toti in ras.

  RăspundețiȘtergere
 23. A fost o zi cand ti-am scris ca vocea ta poate fi auzita si altfel, ca o implicare genitoare de adevar in viata derutata si deturnata in sens a celui mai de pret avut al acestei devastate, transhumante si mixate natii, generatia de dupa revolutie. Pe 21-ul de atunci am avut convingerea ca unda aceea va naste un continuum de portavoci restaurative ale sufletului nostru. Una dintre ele am inteles ca ai putea fi si tu. Pe ce crezi ca am mizat? Pe neamendata ta intuitie. Nealterata de labirintele perfide ale mintii, ale ratiunii imediate, aceea care poate lua o vesnica teapa, pe ea si pe harul tau. Presupun ca stii cine este autorul harului. (N-am spus talent, am spus HAR).
  Nu-L trada Tudore.
  Nu mai gandi. Doar lasa-te simtind! Fiindca exista momente in viata omului cand in complexitatea unui proces indelung rational, in fapt, unui paienjenis de retele logice , asa cum e mintea umana, pana unde o poti perverti ca sa-ti dezvaluie ultima subrutina a unui soft pe care nu-l cunosti ca sa-ti dezvaluie adevarul? Si daca in locul unei ecuatii care in unele medii functioneaza , si atunci o iei drept certa, te trezesti ca in mediul tau, e falsa? Si-atunci, asa cum spuneam, exista momente in viata unui om cand trebuie sa arunce o cruciala caramida in zid si sa strige: Nu ma vei avea, cu toata elocinta si dreptatea ta! Sunt al meu, mie, al meu, eu Insumi! Sunt al Sinelui meu care transcede orice logica umana si ma face nemuritor. Nemuritorul e tatal meu. Politica? El nu face politica nimanui, da Cezarului ce-i al cezarului si puritatii ochiului de copil pe care mintea nu mai poate ajunge s-o reperceapa decat daca se va deperverti, raspunsul pe care-l asteapta sufletul lui , sensul propriei existente.


  e-mailul este de imprumut, la cel vechi mi-am uitat parola, oricum nu conteaza

  RăspundețiȘtergere
 24. Vorba multa si pierdere de timp sa vorbesti de politica din ro...ultima sansa a romaniei..este sa iesim cu toti si sa dam jos toate partidele si apoi sa facem numai unu si bun,numai cu oameni maturi ,intelepti si cu experienta..patrioti ,altfel nicio sansa...poti vota orice partid in urmatorii 10-50 ani ca tot asa va fi in tara..pierzi sanatate si timp cu criticatul acestor trantori care da spaga sa ajunga acolo si apoi dupa 4 ani se aleg cu pensi speciale..asta este scopul lor.

  RăspundețiȘtergere
 25. Mi e scarba !
  De asa zisele valori care vad in valorile moral crestine motive de a sta acasa.
  Mi e scarba de fariseii care au umplut spatiul in care odinioara Vlad Tepes, Mihai Viteazu, Neagoe Basabar si cati altii stropeau cu sange pamantul stramosesc ptr ca unul ca Tudor azi sa si dea cu presupusul.
  Mi e scarba de mojicia unde s a ajuns dar tov Chirila vede jocuri de culise.
  Aparent educat,citit,cu vorba la el. Dar departe de Dumnezeu si de Cuvantul Lui.
  Ca actor...ma ntreb ce ar fi zis Amza Pellea, Ovidiu Iuliu Moldovan, Toma Caragiu, Ilarion Ciobanu (sa enumar doar cativa dintre adevaratele valori ale RO) dac ar fi auzit aberatiile acestui Tudor Chirila ?
  Sau ce ar zice Matilda Pascal Cojocarita si Sofia Vicoveanca ?
  Spalat pe creier de atatea droguri,bautura,reclama la Ciuc si participare in emisiuni al carui patron e un trust tv care promoveaza dezmatul si nonvaloarea ce alta "parere" sa emiti ?
  Tocmai "tu" care te erijezi in etalon al tinerilor (care "simt" si "gandesc" ca tine)???
  Suntem toti datori lui Dumnezeu cu o moarte mai devreme sau mai tarziu. Si vom da socoteala ptr toate. Acum ne credem cu 3 coaje,vedem paiul din ochiul aproapelui,aruncam primii piatra,ne lasam manipulati de politic,vedem albul ca e negru (si invers),am devenit farisei intr o lume a falsului, si nu cunoastem principiile crestine (dar ne dam mari si puternici si cinstiti si corecti). Ne criticam conducatorii,suntem egoisti si mincinosi,falsi,lasi,prefacuti,mandrii,cu prejudecati,judecam. Am ajuns sa urâm,sa fugim de Bine,sa ne instrainam de Adevar.

  In pericopa evanghelica de azi Hristos inviaza pe fiul vaduvei din Nain. Astazi Dumnezeu ne trimite un mesaj clar: ca Lui îi pasa. Voua...necredinciosilor si nonvalorilor...de ce ati ajuns sa nu va pese si va lasati pacaliti de o sleahta de farisei ?
  Mergeti sa votati DA ptr copiii ce vin dupa noi !
  Mergeti sa votati DA ptr ca si voi la randul vostru v ati nascut din barbat si femeie !
  Mergeti sa votati DA ptr Dumnezeu! Ptr Cuvantul Lui care ne va fi masura judecatii la momentul mortii noastre .
  Mergeti sa votati DA ptr ca Romania nu e a voastra,nici a urmasilor vostri...ci a urmasilor urmasilor vostri !!!
  Acum si pururea si in vecii vecilor, amin !

  RăspundețiȘtergere
 26. Te-am văzut azi pe YouTube vorbind despre referendum , așa am intrat aici ( bucuroasa ) că te pot citi pe blog . Sunt de acord cu ce ai scris . Mă bucur ca exiști și astfel ne dai celorlalți ca mine speranțe . Sunt multe de spus despre acest referendum , dar ca sa nu mai lungesc și eu , că au vorbit atât de mulți zilele acestea , aș întreba unde este toleranța și iubirea pentru aproapele nostru , acestea fiind valori creștine ?

  RăspundețiȘtergere