[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 22 iulie 2007

Poem digital.

Iubita mea sa nu ma superi tare...
Ca te transform in cifre si te impart de mii de ori la cinci
Si te-nmultesc cu trei...
Doua necunoscute am sa fac din sfarcurile tale dulci
Si am sa le rezolv din cand in cand...
Picioarele-am sa ti le las in viata si-am sa te-alerg
Pe campuri blonde-n vant , te prind de glezna si de 25 de 72 si 43
Te tavalesc si incerc sa te-nteleg...dar tu esti radicali si radacini
Care se-ncolacesc in jurul meu...doua perechi de 88 sunt ochii ce-au fost verzi...
Sarutul tau e o multime vida...din care picura usor in mine zecimale
Atit de mici si de marunte ca boabele de roua de la munte...
Esti matematica iubita mea...esti derivata din dorinta mea...
Tot ce exprimi acum e digital...se poate masura...matricea mea...
Daca te tai la deget ajungi la – 4 si-un x patrat ori doi imi trebuie ca sa te bandajez...sa nu mai curga cifre...
Am sa te adun si am sa te scad si trupu-am sa ti-l trec prin permutari si-un suflet factorial pina cind o sa obtin un algoritm...pe care-am sa-l aplic...
Si-atunci de-abia am sa te fac la loc...si dragoste cu tine...

13 comentarii:

 1. Cred ca e prima data cand imi place matematica. :P

  RăspundețiȘtergere
 2. frumoasa matematica asta :) parca e mai usoara decat M3-u meu ;))

  RăspundețiȘtergere
 3. nu te plac.imi plac 2 melodii ale tale.si urasc ideea de Vama Veche.Dar poezia e ok.:P http://www.rrarresh.blogspot.com

  RăspundețiȘtergere
 4. Stau singura in birou la ora asta si zambesc ca o apucata.Gata cu lucrul pentru ceva vreme.Cuvintele tale s-au infipt in mintea mea si le tot repet si le repet. Esti mult mai mult decat am crezut eu ca am vazut.

  RăspundețiȘtergere
 5. Frumos, nespus de frumos….

  Iubesc cuvintele, dar si necuvintele. De cele mai multe ori sentimentele se pot exprima si prin necuvinte. Imi place marea, muntele, rasaritul , asfintitul, dar si campurile cu macii rosii pentru ca simti fiorii unui tainic sarut sau a unei dezmierdari imaginare prin par si o mangaiere usoara ca o boare.Cifrele le-am perceput mereu ca pe un dus rece in mijlocul verii si asta poate pentru ca nu am avut un profesor cu mult tact care sa ma poarte in alta dimensiune, sau intr-o lumea paralela si sa-mi deschida gustul pentru visare departe de ceea ce intelegem prin real si sa nu vrei sa cauti logica, ci sa simti, acolo unde orice este posibil , unde nu exista bariere si iubiri imposibile,unde nu sunt prejudecati si minciuni, impostori si multimi vide.
  Realitatea noastra distruge perceperea si ingradeste exprimarea si uneori in iubire poti rani fara ca sa vrei, lumea noastra duala ne limiteaza: albul nu e mereu alb si binele pentru tine e greu sa-l accepti ca fiind opusul raului .
  Daca nu as fi fost ceea ce sunt as fi vrut sa fiu un epsilon care strabate instantaneu drumul de la lumina la plus infinit si de acolo sa logaritmez timpul ca sa trec peste necunoscutele destinului meu. si intregul univers sa-l strang in pumn si sa-l transform intr-o ploaie de fericire din care sa beau in rate : picatura cu picatura. Dar intr-o zi, fiecare dintre noi vom afla secretul fericirii si asta dupa ce vom fi obosit de multa cautare in labirintul sperantei.

  As lua cu mine acolo doar culorile, sunetele si sentimentele si gusturile lor caci miracolul nu se masoara si nu se calculeaza.

  Cifrele au rostul lor aici, ideea despre ele a fost denaturata pentru ca totul
  s-a transformat in scop, inca de la Adam , el a impartit un mar in doua parti si dupa aceea Noe a inmultit o parte cu inca o parte si a adunat rezultatul de mii si mii de ori. Asta a fost tragedia si inceputul sfarsitului au fost ghidati de rezultat, altfel cine stie unde am fi ajuns.
  AIRIAD, 28.07.2007, ora11:08

  RăspundețiȘtergere
 6. "Numai tu si cu mine
  inmultiti si impartiti
  adunati si scazuti
  ramanem aceiasi..."

  RăspundețiȘtergere
 7. "Numai tu si cu mine
  inmultiti si impartiti
  adunati si scazuti
  ramanem aceiasi..."

  RăspundețiȘtergere
 8. prea tare numi place matematik dar poezia e superba k toate celelalte:*:*:

  RăspundețiȘtergere
 9. iubirea din perspectiva matematicii..sau matematica din perspectiva iubirii...ce inteleg eu de aici : ai o gandire de tip hibrid, bravo

  RăspundețiȘtergere
 10. alta matematica:) frumoasa matematica...

  RăspundețiȘtergere
 11. Intotdeauna m-am priceput la matematica si am vazut dincolo de numere, si tocmai de aceea admir foarte mult imaginatia ta. E foarte reusit acest poem digital ca tot ceea ce scrii tu de altfel. De fiecare data cand citesc ceva scris de tn sau ascult o melodie noua( pe cele vechi le stiu pe toate) ma uimesti din nou, si fiecare cuvant capata mii si mii de intelesuri adanci, care imi raman intiparite in suflet.Tu poti transforma cele mai banale lucruri in lucruri pline de semnificatii adanci.

  RăspundețiȘtergere
 12. Nici eu nu te prea plac, dar poezia e frumoasa :D.

  RăspundețiȘtergere