[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 21 februarie 2008

O relatie speciala.

Am o relatie speciala cu ea. De patru ani de zile cred. De patru ani de zile e in viata mea zi si noapte. Mi-a aratat lumea intr-o multime de feluri. M-a ferit de primejdii. Poate mi-a salvat viata de cateva ori. M-a facut sa vad oamenii cu alti ochi. I-am vazut privind in gol, cautandu-si punctul imaginar care sa-i ajute sa inainteze. I-am vazut asteptand cu fruntile in palme.Injurand si injurandu-ma. Pe ele le-am vazut plangand de cateva ori. Am vazut susurul rimelului atunci cand nu stiau ca cineva vede asta.

Impreuna cu ea mi-a stat inima in loc de o mie de ori. Asta te leaga. Indestructibil. S-a insinuat in mine si nu se mai poate rupe.Sau nu pot s-o rup.De multe ori nu vreau sa vad tot ce-mi arata. Trebuie. Face parte din jocul calatoriei. Am vazut caini in spasme si copaci doborati de furtuna si-am imaginat destine neimplinite. Apoi mi-am facut cruce. Mereu mi-a aratat ce poti lasa in urma ta. E o lectie pe care mi-o preda zilnic. Oamenii tind sa nu priveasca decat in fata.
Ca si cand numai de-acolo ar trebui sa avem asteptari. Uitandu-ma la ea insa, mi-am vazut viitorul si trecutul deodata.

M-a facut sa vad ce las in urma si ce vine spre mine ca intr-un joc agresiv al timpului. Nemiscata, odata cu mine fugind, mi-a privit ochii de mii de ori incapabila sa-mi dea un raspuns, gheisa impersonala a privirilor mele. Cu ea am de patru ani o relatie speciala. Este oglinda retrovizoare a masinii mele. Oglinda stanga.

13 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. entry-ul asta mi-a amintit de o motocicleta parcata sub stele [cartarescu]

    RăspundețiȘtergere
  3. eheee nush ce sa iti zic. multi inainte sau sper sa ai alta mai noua :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Inscriptie de pe o oglinda chinezeasca: "Precum soarele, precum luna, precum apa, precum aurul, fii limpede şi strălucitor şi oglindeşte ceea ce se află în inima ta"

    RăspundețiȘtergere
  5. ceva asemanator am si eu, o poveste despre somn mai intai, apoi gelozia lui nejustificata pentru lene...interesante relatiile astea, nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. In doi...In doi se creeaza un univers simplu, dar complex totodata,alimentat cu iubire, incredere, speranta si vise.Eeee, nu toata lumea o sa creada si o sa-ti inteleaga universul tau....doar ea va stii de el...si doar ea va ajunge la el!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. AI VAZUT DOAR O MICA PARTE DE REALITATE...IN OGLINDA VIETII...

    RăspundețiȘtergere
  8. Oglinda iti arata ADEVARUL SI VALORILE UMANE! OAMENII au uitat sa fie OAMENI!

    RăspundețiȘtergere
  9. "Obiectele vazute in oglinda sunt mai aproape decat par!".Sper ca niciodata sa nu fie prea aproape..

    RăspundețiȘtergere
  10. de la inceput mi-am dat seama ca e vorba de o ea non-umana. am scris si eu un text din asta. Un omagiu adus "ei". Multi nu inteleg, nici nu trebe. Eu inteleg, pentru ca eu simt. Ceea ce va doresc si voua!

    RăspundețiȘtergere