[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 23 februarie 2008

Seara dezbinarii nationale

Aseara intr-un context ciudat Bregovici Goran, orchestrator senzational, ne-a predat lectia succesului pe care n-o sa-l dobandim niciodata. Acela al fiorului muzical etnic transpus in muzica moderna. Cu care Bregovici, cateodata singur cateodata insotit vizual de Kusturitza, a inconjurat lumea.
Noi n-o sa inconjuram lumea niciodata cu ai nostri calusari.Pentru ca nu stim sa-i vindem si mai presus de orice nu-i iubim. Despre asta e vorba. M-am uitat la un sarb autentic aseara, sau ce naiba combinatie o mai fi sufletul lui apoi am revenit "acasa" unde compozitorii romani incearca sa inteleaga coldplay si ethno-dance.
Stiti de ce nu iese la noi? Pentru ca pa Bregovici asta cu aura de Nikita Mihalkov in "Fata fara zestre il costa". Chiar il costa. Pe Bregovici pana si bucuria il costa. Pe noi nu ne costa nimic...

11 comentarii:

  1. singurii de la noi, kare au reusit sa (trans)puna folklorul in valoare....au fost cei de la Phoenix....

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e prima seara a dezbinarii nationale,e una din serile in care ni se demonstreaza ca am uitat sa cantam romaneste!Tudore,iti place folkul? iti dedic melodia O scrisoare de bun ramas!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si buburuza lui de pe guler si modul incredibil in care desavarsea prin gesturi atat de mici totul.

    Nu va grabiti, adevrata arta cere timp. Nu inteleg de ce atata graba.

    RăspundețiȘtergere
  4. "pentru ca pana si bucuria il costa" - da, bine zis! Complet de acord.

    RăspundețiȘtergere
  5. Valorile in Romania sunt inversate. Valorile trebuie sa plece din tara ca sa fie descoperite si pretuite. Aici se pune baza pe bani si pe functii.Nu pe valoare.

    RăspundețiȘtergere
  6. ce s-a intamplat aseara m-a lasat fara cuvinte...
    ascultam incet de tot, pentru ca ai mei dormeau...
    te patrunde chiar si in soapta...

    RăspundețiȘtergere
  7. As da orice sa mai pot zambi cu adevarat...sunt fericita pentru ca il am pe radu,sunt fericita pentru ca am 27 de ani,ca am o casa si ca in curand voi pleca departe dar... Eu sunt femeie si mi-e dor sa simt ca reprezint acest lucru si pentru cineva,am devenit transparenta,ma simt obosita si nu am chef pur si simplu de nimic...mama se uita la mine si o vad cum spera...spera ca voi fi bine intr-o zi,ca voi fi iubita....iar eu strig in inima mea NICIODATA!!! A fost frumos,mult prea frumos,dar ce pacat....ca nu a fost un film care se incheie cu happy-end,ci ,mai degraba viata mea pana acum a fost ca o proasta telenovela,cu mii de episoade la fel si care ,ma intreb,DE CE NU SE MAI TERMINA O DATA!??!Vreau sa ma uit,sa ma scot din viata mea fara sa sting sufletul micului meu ingeras...Doar pentru tine Radu mai indraznesc sa sper,doar pentru tine Radu ma trezesc si merg impreuna cu tine printre aceste statui vii....Nu asta eram eu,inainte eram acea Andreea care era sufletul unei conversatii,al unei petreceri,iubita si indragita de toata lumea....pana in acea zi..in care Andreea a devenit o amintire! Cine sunt eu acum? Ma chinuiesc sa imi gasesc un nume,o locatie si o calitate....nu mai pot! singura! am nevoie de un "tine" ca sa redevin "eu"!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tudor, tot respectul pt tine si pentru Andreea insa, Bregovici se scrie Bregovic

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cine pune baza pe petreceri si lucruri materiale ,nu va fi gasi fericirea nicidata!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu se scrie Bregovic. Se scrie corect cu ceva care nu exista in limba romana.

    Si pe mine la fel ma cheama, ca tata tot sarb a fost, cu un c, devenit in romana "ci".

    RăspundețiȘtergere