[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 4 februarie 2008

Teza la romana.

-Chirila ce faci, copiezi?
-Da dom' profesor nu neg...
-Da-mi foile si iesi afara...Ai unu stii nu?
-Da...dom profesor..
-Ma Chirila, tu nu esti baiat prost, de ce nu citesti?
-Ma pregatesc de bac dom' profesor...
-Si asta nu-i materie de bac?
-Ba da dom profesor da am luat-o de la clasa noua...
-Si-n clasa noua ce faceai Chirila?
-Citeam altceva dom'profesor...
-Bine hai iesi afara...

Jumatate de ora mai tarziu

-Dom profesor? Nu ma lasati si pe mine inauntru? Nu mai copiez..
-Mai sunt douazeci de minute Chirila..Ai invatat pe afara?
-Nu dom' profesor am jucat fotbal cu 12 H c-aveau sport...
-Hai ma intra ca poate scrii ceva...

Chirila s-a dus in banca lui s-a gandit pret de doua minute si a ajuns la concluzia ca nu poate scrie despre ce n-a citit. Asa ca a inceput sa copieze. Profesorul Lungu, un domn veritabil, nu i-a mai deranjat pe ceilalti elevi si l-a lasat in pace pe Chirila. Peste doua saptamani Chirila a primit unu in teza.
Chirila considera ca Lungu a fost unul din cei mai buni buni profesori pe care i-a avut in liceu.

Nu stiu daca Scoala Ardeleana l-a invatat ceva pe Chirila dar sigur a suspinat mult dupa Fata capitanului de Puskin. La fel cum nu inteleg de ce nu se introduce Cartarescu in programa scolara. Cel putin cu Mendebilul.

16 comentarii:

  1. Cartarescu s-a introdus in programa scolara insa in materie de poezie... la postmodernism... Ar merita totusi sa se studieze si in proza...

    RăspundețiȘtergere
  2. ha...mi-am adus aminte ca si eu am luat 1 la teza la romana....au trecut 2 ani de atunci...au ramas doar amintirile...nici profesorul nu mai este. Stau si ma gandesc ca indiferent daca sunt frumoase sau nu, amintirile iti provoaca regrete: fie ca ai facut ceva rau si acum nu mai poti indrepta, fie ca a fost ceva frumos si acum nu mai este. Nu e un fel de a muri, fiind inca in viata?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cartarescu s-a intors ( sau pur si simplu s-a "infiltrat" ) in programa de bac [ cu Levantul ]. Dar nu asta e cel mai grav ( a se studia programa de bac pentru anul 2008 )

    ps. i saw u today

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu dau bacul anul asta si nu am de invatat despre Cartarescu..deci nu stiu voi de unde stiti, dar eu chiar nu invat despre Cartarescu..cu toate ca ar fi mult mai bine decat avangardismul:)..

    RăspundețiȘtergere
  6. observi cum scoala distruge orice placere de a citi..."nu invat Cartarescu"...nu-l invata...citeste-l...nu-l trata ca pe o lectie de invatat..de tocit pt bac...incearca sa-l intelegi...si fa-o cu placere.
    Daca e ceva ce nu imi place la Cartarescu e ca scrie la evz. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. "Esti destinul tau, perpendicular pe viata ta, stralucitor si nemuritor in eternitate. "
    ORBITOR
    aripa dreapta

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu citesc "Orbitor" :P

    Cartarescu nu se prea studiaza la scoala pentru ca programa nu e reactualizata. Lecturile prezente in manuale sunt neschimbate de ani de zile, suntem intoxicati cu aceleasi comentarii terne si pline de clisee pe baza lor, astfel incat acestea iti raman in minte si daca nu vrei. Cred ca asta e si ideea...

    RăspundețiȘtergere
  9. Avem scriitori mai buni decat Cartarescu. Parerea mea. But then again... mie nu imi place de nici o culoare Cartarescu

    RăspundețiȘtergere
  10. catalin..era un raspuns legat de programa scolara si nu ce fac eu in timpul meu liber..din punctul meu de vedere scoala nu mi-a distrus placerea de a citi si nu cred ca o poate distruge cuiva..pana la urma gusturile in legatura cu autori, poeti, pictori etc raman aceleasi indiferent de ce avem de studiat la scoala..cu toate astea nu imi place asa de mult Cartarescu..

    RăspundețiȘtergere
  11. Cartarescu are si proza in programa de clasa a9a si anume capitolul "Computer Games forever" din "Pururi tanar , infasurat in pixeli"

    RăspundețiȘtergere
  12. strumph si eu dau bacul anul asta, de asta stiu ca ESTE in programa. vorbesc serios.

    RăspundețiȘtergere
  13. Da ai dreptate..este la postmodernism, dar noi studiem alt autor asa ca am avut impresia ca nu este...scuze..

    RăspundețiȘtergere