[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 15 iulie 2008

domnu' Nicolaeesscuu??

Sunt paracios si as vrea sa va spun ca la camera de garda de la Urgenta nu e garou si saracele asistente folosesc manusile elastice pe post de garou? Dumneavoastra sunteti bine? E totul ok?

33 de comentarii:

  1. L-o fi furat si pe ala careva sa-si prinda codite cu el, ori pe mine imaginatia nu ma ajuta in cazul asta.

    noroc ca ii ajuta pe ei ca sa gaseasca inlocuitori pentru garou. Din pacate, nici nu iti poti imagina cate improvizatii fac medicii nostri. Sincer, sunt foarte curioasa cat costa bucata de cauciuc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am fost in urma cu vreo 3 ani sa fac niste analize la Institutul Cantacuzino si au folosit pe post de garou un...cordon de la un halat, asta dupa ce tot scotocise asistenta prin toate dulapurile si negasind nimic mai bun a pus in folosinta acel cordon. Cand am vazut ce cautase ea atata si mai ales in ce scop nu mi-a venit sa cred, am ramas pur si simplu muta iar in clipa urmatoare m-am ridicat de pe scaun si am plecat de acolo si nu cred ca am mai calcat in acel loc nici pana in ziua de azi.

    Apropo de sistemul medical din Romania, mi-e scarba de o parte a medicilor (si am avut de-a face cu destui pana acum de pe la diferite spitale). Rar gasesti medici care isi fac meseria din pasiune si nu pentru bani sau diverse "atentii".

    RăspundețiȘtergere
  3. de ce oare nu ma mira?.....nu mai sunt nici macar indignata....ma astept la orice...cred ca incet-incet devin imuna la prostie, nepasare si batjocura :)

    RăspundețiȘtergere
  4. se pare ca te-a cam marcat spitalul de urgenta :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Toate acestea puteau fi evitate, daca ai fi consultat http://ghicitorinfund.blogspot.com ! Din pacate, e din ce in ce mai greu sa discernem intre surse reale de informatie si medici incompetenti.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu toti medicii sunt la fel,si nu e vina lor ca au ajuns asa.dupa ce iti pierzi mai bine de 10 ani din viata ca sa ajungi medic (fara specializare),inveti de iti vine acru si risti sa nu ai familie,primesti un salariu de 6 milioane.asta e bataie de joc,asta e prostie....sa ai cat un maturator dupa cat induri :|.
    si nici oamenii nu mai stiu sa respecte un doctor in zilele noastre!candva era cel mai important om alaturi de primar si de preot :-<.
    nu ei sunt de vina ca prin spitalele noastre bate vantu' si nu isi pot face meseria.cand sistemul ii incurajeaza in acest fel,ce chef sa mai aiba sa isi faca meseria cu inima deschisa?
    merita sa mai meditati ;)!
    sincer,sper sa se mai schimbe cate ceva pana ajung eu doctor...daca nu,speranta de viata o sa fie doar speranta prin romania :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu cred ca salariul este sub 10 milioane. Nu cred ca mai sunt medici care refuza "micile" atentii (nici macar cei aflati la inceput), unii cer de la obraz, altii au cabinete aprticulare.

    De ce nu spune nici un medic "lasa mai, c-am luat x milioane la o operatie, hai sa reparam ceva in/ sa cumparam ceva pt. spital"? (De parlamentari si de domnu' Nicolaescu nici nu mai vorbesc.) De ce unii medici nu se uita la om pana nu vad banii sau pana nu afla ce functie are respectivul pacient? De ce nu pot vorbi frumos?
    Iar studentul la medicina stie cati ani trebuie sa invete, stie care sunt conditiile de munca in tara, stie ca totu-i pe pile, stie care sunt salariile in strainatate - e alegerea fiecaruia.

    RăspundețiȘtergere
  8. co- daca ar fi dupa tine nimeni nu ar trebui sa mai aleaga medicina pt ca "stie"! putina toleranta si spirit intr-adevar critic nu ti-ar strica...altfel vorbesti in van
    nu stiu cati medici cunosti dar sunt sigur ca mai putini ca mine...iar multi dintre ei ii stiu de pe vremea cand nu eram "cineva" asa ca ciocu putin mai mic cu ridicatu' pietrei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. ... e trist ca ajungeti sa va vorbiti asa. De ce ar fi adevarul unuia mai adevarat, de ce oare ne consideram indreptatatiti sa afirmam atat de categoric ceva subiectiv.

    E bun semnalul de alarma. Despre asta puteam discuta.

    RăspundețiȘtergere
  11. nu mai generalizati atat...dupa voi e ca si cand daca azi ploua inseamna ca o sa fie urat tot anul.eu nu fac medicina ca sa am de unde lua bani,slava domnului nu ma plang in aceasta privinta...pur si simplu o fac pt ca ma simt bine cand pot ajuta,ma simt bine sa stiu ca am facut ceva in viata asta si nu am trecut ca gasca prin apa.
    ir...toate au o limita pt oricine.si eu ti-as cere bani cand te-as vedea asa pornita pe toata lumea,pt ca una ca tine mai putin nu e o pierdere,ci o risipa de resurse mai putin ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  15. ptr "...": idealismul e o calitate, dar in combinatie cu un materialism inchipuit de o stare poate deveni....TU...si...DOR de libertatea de exprimare

    traducere ptr "...": daca eu te pot face sa iei mita, cat esti....de aproape de a te cunoaste

    pentru tudor: intelegi si singur

    RăspundețiȘtergere
  16. nu ma plang...ma cunosc mai bine decat ai putea sa te cunosti tu vreodata...pt ca daca te-ai cunoaste ai sti cat te tine plapuma si nu ai mai publica pe acest blog,cu care nu ai nici o tangenta (esti mereu contra).probabil iti place sa te mai simti bagata in seama,si nu am putut sa iti refuz aceasta inflacarata dorinta :)!vezi ca nu-s asa de rea cum par?si nici macar nu am cerut bani pentru aceasta sedinta,ba mai mult,iti dau si reteta(no charges)...ia-ti un papagal si vorbeste cu el...ar fi mai dispus sa te asculte ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. ce intelegi tu prin garou? te gandesti cumva la vechiul furtunash? ei.. afla ca nu se mai poarta , manusha e f buna .
    astept definitia ta pt garou !
    cred ca ai vazut prea multe filme .

    RăspundețiȘtergere
  18. va certati de pomana. faceti o mica excursie la fundeni. veti avea imaginea adevarata a coruptiei din sistemul sanitar. e adevarat, urgenta, nasta de ex. sunt spitale care in urma scandalurilor nu mai "primesc", de frica isi face fiecare meseria. dar la fundeni e JALE! acolo oamenii vin sa moara, nu vin sa fie incurajati, nu vin decit sa se transforme in ciorile care croncanesc inconjurind spitalul.
    tudore, mi-a fost dat sa cunosc multi medici in lunile din urma. am gasit citiva care n-au acceptat nimic. dar exact aia importantii, care dau tratamentul, in mina carora iti sta viata...aia au cerut si cer in continuare. nu-mi zice mie ca trebuie sa avem simt critic, cind stiu ca daca n-am 7 milioane luni( 4 pt medicul principal, 2 pt fita care-i sta alaturi, cite 500 la cele 2 asistente "importante") mama va fi trimisa acasa pentru ca nu exista pat sau inca n-au venit medicamentele!

    RăspundețiȘtergere
  19. poate ai dreptate...incerc sa mediez un conflict...crede-ma ca stiu despre fundeni, bals etc. dar totodata trebie sa ma crezi ca exista si altfel de medici

    RăspundețiȘtergere
  20. da, tudor, cu speranta asta ma trezesc in fiecare dimineata...

    RăspundețiȘtergere
  21. din cauza mea atata zarva? scuze, inca mai lucrez la partea cu ciocu' mic (si nu mi-a cazut bine, Tudor) si cu generalizarile. n-am vrut sa spun ca nimeni n-ar mai tb sa urmeze medicina.

    pe ... n-am vrut sa-l jignesc in vreun fel. intr-adevar, am intalnit putini medici - poate faceau parte din categoria "don't".

    ... comentariul meu de mai sus a ramas asa ca n-are rost sa continui. dar oamenii se mai schimba, nu-i asa? zilele astea am avut de-a face si cu oameni seriosi (doar 2) => speranta (chiar si pt 1/2 zi)

    RăspundețiȘtergere
  22. nu cred ca este cineva care, intrebat, sa spuna ca medicii nu iau spaga, ca spitalul nu-stiu-care isi trateaza pacientii omeneste(deci satisfacator, nu excelent)....toata lumea se plange...eu as vrea sa vad si commenturi in care cineva a incercat sa faca ceva! orice! o reclamatie catre directorul spitalului pentru ca asistenta a intarziat administrarea tratamentului....pentru ca lenjeria de pat nu este schimbata destul de des....pentru ca doctorul X a refuzat sa il interneze din motive "obiective" , adica bani...este foarte usor sa generalizam si sa ne plangem de viata in general..sa ii lasam pe ceilalti sa ne rezolve prbl si sa ii acuzam ca sunt niste incompetenti (eventual pe politiceni...ca asa e la moda acum)....este cineva care a incercat sa schimbe ceva!?!?? este normal ca o simpla si singura reclamatie sa nu schimbe mare lucru...dar daca fiecare s-ar duce si ar lasa o astfel de hartie acolo unde trebuie de fiecare data cand se confrunta cu o prbl...sunt sigura ca la un moment dat teacul de hartii va trebui luat in seama! in loc sa ne plangem sau sa facem teoria chibritului...hai mai bine sa ne facem schimb de experiente si sa vedem ce putem noi schimba....chiar si printr-un blog...

    RăspundețiȘtergere
  23. Hey, am dat de blogul asta intamplator si am realizat ca au trecut aproape....aaa...7 ani de cand am avut privilegiul sa-l vad/tratez pe Tudor la Spitalul de Urgenta - eu in calitate de micuta medic rezident, el - deja pe val - in calitate de pacient semi-privilegiat (semi- pentru ca nu il cunostea toata lumea, doar eu, mare fan, si cativa colegi mai tineri si mari amatori de muzica lui).

    Tudor draga, n-am uitat cand mi-ai spus "zana buna" (he-he, m-am topit toata!!!), vreau doar sa-ti spun ca sunt bine, lucrez acum intr-un mare spital australian, si ca din cand in cand ma gandesc ca pacientii romani merita asistenta medicala ceva mai profesionala, si mai ales mult mai multa bunatate, incredere si iubire.

    Numai bine iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  24. laurab, poti face asta, dar cind e viata cuiva in joc te gindesti de sute de ori inainte. ce rezolv daca fac reclamatie in cazul meu? poate ca rezolv multe, dar am nevoie de timp si de o strategie pentru asta. nu mai am timp si resurse sufletesti sa ma implic in altceva decit in sustinerea cit de cit a vietii mamei mele. si pe asta mizeaza si medicii respectivi. stiu ca esti epuizat fizic, psihic, material si profita.

    aici ne plingem de lipsa de omenie. si incercam in acelasi timp sa nu ne pierdem speranta in existenta ei.

    RăspundețiȘtergere
  25. @co: 1) salariul unui rezident chiar e mai mic de 10 milioane... dar si-o merita cu prisosinta, daca n-a avut altceva mai bun de facut decat sa invete carte... ca doar ne jucam cu niste vieti de oameni, nu?
    2) cine crezi tu ca ii da ceva mucosului de rezident care pe deasupra e si prea tanar ca sa fie "doctor adevarat"? a, o ciocolata de 2 ori pe an.... asa sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  26. Pt cineva care vorbeste in van am starnit o avalansa ... Era doar o parere. Gresita, I've got the point.
    N-am avut parte de atata ironie intr-un an intreg asa ca nu stiu cum sa-i raspund.
    Poate doar sa vad partea buna: aveti pe cine sa va varsati nervii. Doru, n-am spus-o asa. Stii de ce n-am dat la medicina? Pt ca mi-a fost frica sa nu gresesc. Nu din cauza invatatului, sau a conditiilor de munca si cu atat mai putin a salariului. Pt ca mi-a fost frica sa nu fac rau cuiva.

    Spor la rastalmacit.

    RăspundețiȘtergere
  27. http://www.ejobs.ro/user/locuri-de-munca/stagii-de-voluntariat-in-africa-asia-in-domeniul-sanatatii/289334

    Valabil doar pana miercuri!

    RăspundețiȘtergere
  28. greeneye...crede-ma ca nu vorbesc din carti si stiu PERFECT ce simti...tocmai de-asta spun ce spun...s-a ajuns in situatia asta pentru ca nimeni nu s-a preocupat si de ce va fi, de cum va fi penru ceilalti...nu ne intereseaza daca actiunile noastre au niste consecinte ingrozitoare….imi dau seama ca pana nu se face bine mama ta, nu te poti gandi la atceva. nimeni nu a spus ca trebuie sa faci ceva ACUM...in schimb te poti gandi cam ce ar trebui schimbat...cum se poate schimba si ce poti face tu in privinta asta, TOCMAI PENTRU CA AI TRECUT PRIN ASTA si, deci, cunosti situatia. eu, una, imi doresc ca prin ce a trecut familia mea sa treaca cat mai putini oameni si nu numai ca imi doresc, dar chiar o sa fac tot ce pot pentru asta...si asta cred eu ca ar trebui sa faca cat mai multi...

    RăspundețiȘtergere
  29. Apropo de sistemele sanitare existente in lumea asta mare. Sunt pentru prima data in America si lucrez la un hotel. Ieri i s-a facut rau bucatarului nostru si ghici ce... tipul mai ca nu a lesinat in casa si cei de la spital au spus ca nu pot trimite o ambulanta si sa fie adus la spital cu masina. Hello?!!! What?!!! Cum e posibil asa ceva? Intr-un fel, cred ca sistemul nostru sanitar e mai bun. Aici daca ai o asigurare medicala, care nu iti poate acoperi anumite investigatii medicale ti se spune ca respectivele analize nu sunt neaparat necesare. Incerc sa compar un sistem medical in care toate spitalele sunt private si unul in care majoritatea spitalelor apartin Ministerului Sanatatii... So...what's the best way? Americanii vor acum sa aiba un sistem asemanator cu al nostru...

    RăspundețiȘtergere
  30. ambulanta nu vine la ordin, duduie din america ta draga , doar in caz de accident(vascular, ,politraumatizati,TEP ,AVC, etc ), pe bucatar invata-l sa bea calculat .

    RăspundețiȘtergere