[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 19 iulie 2008

Prostitutia si TVA-ul

Ma gandesc serios ca legalizarea prostitutiei ar putea sa ajute la dezvoltarea economiei. Orice agent economic cred ca si-ar dori sa plateasca mai putin TVA. Sa zicem 16 la suta. Cum am putea insa sa reducem TVA-ul dar sa incasam acelasi cuantum din taxa pe valoarea adugata? Simplu, generand, noi servicii care sa aduca TVA.

Legalizarea prostitutiei ar insemna infiintarea unor noi servicii care ar putea sa fie purtatoare de TVA. Nemaivorbind de beneficiile din planurile colaterale: diminuarea frustrarii sexuale la romani, a contactarii bolilor,reducerea violentei sexuale, pastrarea unitatii familiale samd.

Eu nu aceste aspecte vreau sa le ating. Cred ca la cata cerere si oferta exista in Romania, statul roman pierde o gramada de bani iar noi platim mult TVA. In avantaj sunt doar prostituatele care fac bani negri.

Cele mai importante încasări la bugetul de stat in primele patru luni ale acestui an au provenit din TVA - 16,98 miliarde lei sau 3,9% din PIB. Think about it!

PS. Probabil ca dupa acest articol jurnalistii copy-paste o sa spuna ca militez pentru legalizarea prostitutiei nu pentru scaderea TVA-ului.

Dar asta nu ar fi de mirare. E plin de curve in presa si poate vor sa intre in legalitate:) Cu toate ca nimeni nu-si doreste ca spaga sau santajul sa devina impozabile.

6 comentarii:

  1. Prostitutia? Atunci ar trebui sa legalizam si verdele. Turismul ar creste considerabil, zic eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)...nu am reusit niciodata sa inteleg acest aspect din viata sociala(vb de prostitutie)...nici nu am incercat sa fiu sincera.
    Daca intrebi economistul din mine si nu omul o sa iti spun ca ai mare dreptate...reducerea TVA-ului este o politica fiscala foarte importanta cu multe avantaje , dar pentru a face asta trebuie sa stii cate ceva despre subiect...din pacate la guvernare nu sunt decat impostori, "curve" si multi analfabeti. Cat despre legalizarea prostutiei...1-0 pt tine, ai inteles perfect..o economie profitabila se face controlind toti factorii determinati, chiar daca vb de venituri din prostituie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare,numai prostituatele fac bani negri?Sa fim seriosi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru o privire de ansamblu asupra problemei, consultati si "In apararea indezirabililor" de Walter Block

    RăspundețiȘtergere
  5. @zachary: votul meu e PENTRU in ambele cazuri. Dau in scris si ma semnez. Dar societatea se crede controlata prin astfel de reprimari.
    Stai sa vezi, o sa se intample exact ca si cu sexul. Biserica spune nu carecumva sa te bata aghiuta sa nu te mariti virgina. Eah, intre timp oamenii au inteles alte sensuri si au avut acces la alte profunzimi :p cati mai respecta chestia asta? Ba si bunicii au inceput sa inteleaga.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca numai prostituatele ar face bani negri in Romania, ar putea fi scutite de TVA in cazul legalizarii business-ului, macar din considerente sanitare :D Ce facem insa cu restul curvelor din Romania, care fac bani negri la greu si au si tupeul sa se creada in legalitate doar pentru ca respira si-i cheama intr-un fel anume?

    RăspundețiȘtergere