[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 2 octombrie 2008

OMUL ca Windows.

Suntem asemanatori programului Windows, noi oamenii. Viata ni se compune din mai multe ferestre: copilaria, adolescenta, barbatia, batranetea sau scoala, profesia, iubirile cu consecintele lor, esecurile, succesele.

Toate astea sunt ca ferestrele deschise in Windows. Daca nu le inchidem la timp calculatorul merge din ce in ce mai incet pana se blocheaza. Freudian ar suna asemanator cu consecintele tarelor din copilarie, prezente la maturitate. Din pacate multi percep maturitatea ca desprinderea categorica de copilul din noi. Ori asta pare imposibil. Si atunci nu este maturitatea un soft cu ferestre deschise? Castiga cei care reusesc sa le inchida la timp ca sa poata functiona aplicatia.



Caci batranetea este o declinare trista a etapelor trecute...

48 de comentarii:

  1. Deci viaţa omului este o succesiune de situaţii care trec? Ground breaking!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Exista o "mica" diferenta..... unul poate fi reinstalat daca ceva nu merge bine. Sau putem adauga niste ram si atunci stam cu o gramada de ferestre deschise. Din pacate omul nu poate face asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. In schimb omul se poate "updata" in fiecare zi, inepuizabil.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tudor draga, tare mi-e teama ca si tie ti-e dor de verile de la 2 Mai, cand mamele ne strigau sa nu mai stam in apa ca ni se umfla amigdalele. Nu intelegeam ce legatura exista intre indragita cauza si probabilul efect. Prin '79-'80 mancam guvizi si papanasi gatiti de "gazde" si calculator era cel mult "abacul" acela cu cristale lichide (nu-mi amintesc daca-l aveam in anii aceea sau mai tarziu). Ma-ntreb daca cei care sunt "pe faza" si inchid la timp ferestrea au si inteles ceva din deschiderea ei sau gestul e reflex.
    Poate ca o fereastra noua inchide mai bine o fereastra lasata intredeschisa de noi...

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte geniale is ultimele 2 posturi. Mda..

    RăspundețiȘtergere
  9. ...vorbesti in numele majoritatii (a se citi turma, gloata)? a celora cu defecte care toti gandesc la fel si nici unul nu gandeste prea mult adica "OMU' Windows" ptr ca noi ceilalti putini, dar in crestere, "Oamenii Linux" care am avut curajul sa schimbam sistemul din Microsoft in Mac' respectiv Apple greu de manipulat si greu de blocat noi care nu aparem in sondaje si nici in "media" noi care avem alte gusturi si alte teluri in viata, noi care nu votam cu "cine trebuie" noi nu suntem interesanti ptr ca suntem putini si in momentul in care o sa fim mai multi....lumea se va schimba....sper

    RăspundețiȘtergere
  10. se pare ca despartirea ti-a facut bine...cel putin la partea creativa ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. cate ferestre am inchis si am deschis eu..desi inca pot sa spun ca mai am multe de "aranjat" mi`am reinstalat odata propiul windows aucm doi ani. si acum pot sa spun ca imi este mult mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  12. eu cred ca, castiga cel care stie sa inchida si sa redeschida ferestrele in anumite momente din viata...

    RăspundețiȘtergere
  13. octv : tocmai invers de multe ori viata omlui e o succesiune de situatii care nu trec:)

    RăspundețiȘtergere
  14. doamne ce tripuri ai omule:))))
    mie mi-a dat-o o data cu toata conexiunea internetului...3 zile nu am scapat

    RăspundețiȘtergere
  15. Situatii care nu trec.... aceiasi oameni, dar cu infatisare diferita, aceleasi trairi, dar cu un alt impact asupra noastra. Dar care este sensul acestei sume? Trairea vietii in adevaratul sens al cuvantului?

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru mine comparatia nu e fericita.
    Sa uit sau sa "inchid" copilaria mea si toate celelalte etape ale vietii mele? Neh! Pentru ce!? Pentru ca riscul meu este ca micul meu PC sa functioneze "din ce in ce mai incet pana se blocheaza"? Hm!

    Da, asa e... multi considera ca la maturitate trebuie sa inchizi fereastra copilariei si daca se poate sa "arzi" etape de viata si sa ajungi fara urme vizibile pe chip, trup si suflet la ceea ce se cheama "deplina Maturitate".
    Eu percep maturizarea ca pe o abilitate a omului dobandita prin exercitiu, iar acest exercitiu reprezinta de fapt un upgrade care face PC-ul nostru din ce in ce mai performant, cu o mai mare capacitate de indeplinire a functiilor sau aplicatiilor pentru care a fost proiectat.
    Iubiri, esecuri. Fac bine, sunt semnale pentru upgrade. :)

    Celelalte ferestre mentionate de tine daca sunt inchise nu cumva ramanem fara identitate? Ce m-ar deosebi pe mine de tine? Data nasterii, CNP-ul si alte elemente de identificare: numele, sexul, culoarea ochilor etc.?
    Imi vine in minte o secventa dintr-un film in care unul din personaje afla ca mama lui, este de fapt matusa lui. In momentul respectiv, personajul isi pune obsedant intrebarea "Cine sunt eu?" (In traducere...Ups! S-a dus pe apa sambetei tot ce stiam despre mine!)

    Personal nu inchid ferestre, ci din contra deschid altele noi. Deh! sunt varsator! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. unele ferestre chiar nu trebuiesc inchise. eventual le dai un minimize ca sa le poti deschide cand vrei. dar ce faci cand vrei sa bagi in bara o fereastra si ea se blocheaza? trebuie sa dai un restart. omul nu`si poate da mereu restart.

    RăspundețiȘtergere
  18. De asta cateodata intru in stand by... prea multe ferestre...

    RăspundețiȘtergere
  19. Odata cu trecerea timpului am reusit sa inchid din ferestre.Nici nu mai stiu daca chiar au existat in programul meu.Numai ca de ceva vreme am o fereastra care nu vrea sa se inchida si mi-a blocat tot.Ce sa fac in cazul asta?Am incercat sa dau restart si nu merge.Vreau un sfat.

    RăspundețiȘtergere
  20. mie foarte frica ca no sa pot sami inchid copilaria la timp...nu sa o inchid neaparat de tot ci sa o adaptez perioadei pe care o traiesc. Sunt inca un copil. Visez...

    RăspundețiȘtergere
  21. Depinde ce intelegi tu prin batrinete; exista si vorba care spune ca decit sa-ti para rau ca n-ai facut ceva, mai bina sa-ti para rau ca ai facut acel ceva :) Cunosc oameni care nu mai sint tineri fizic dar care sint mult mai vii decit multa lume tinara si foarte tinara - depinde unde te situezi si ce vrei. Nu ferestrele pe care nu le inchizi sint problema, ci cele pe care nu le deschizi, de frica sa nu blochezi sistemul...:)

    RăspundețiȘtergere
  22. Hallo oamenii "Geamuri" - ageamii, nu exista OM ca Windows dar sunt foarte multi oameni ca MS-DOS mai mult DOS decat MS....hai mai ce naiba eu sunt singurul care nu intelege povestile lui Chirila??? sau nu am dispozitia necesara sa le inteleg... dar culmea ca le citesc si-mi plac si vad doar partea amuzanta din ele...

    RăspundețiȘtergere
  23. daca le inchizi, uneori iti da error.
    nu inchei socotelile cum trebuie intr-una din aplicatii...se da totul peste cap. nici chiar restart-ul nu te mai ajuta.
    :-)
    pareri in toiul unei toamne cam inecacioase...dau si eu din "vorbe" ca sa treaca vremea...

    RăspundețiȘtergere
  24. :)
    Indragostirile sunt virusari ?
    Ori virusatii ?
    Virusaze ?
    Si daca DA, intreb.
    Intreb de ora potrivita, pragul potrivit, culoarea si latimea si lungimea potrivita. Intreb de tonuri si cromatica permisa. Sistem binar, dodecafonic, tushe fine, high-key, low-key, cravata, frac, joben sau tenisi, un Jack, o apa dulce ... Cum e permis si cand anume ? Si pana cand ? Si dac-o fi sa fie ... cand ? Si pana cand ? Si cum ? Si ce-o sa fie ? Si chiar o fi permis ?

    RăspundețiȘtergere
  25. si moartea ce e...formatarea windows-ului?

    RăspundețiȘtergere
  26. Plus ca unii oameni au creier si psihic, iar altii...doar hard si soft.

    RăspundețiȘtergere
  27. vezi, cum ai spus si tu, se poate deriva si declina... mult :)

    RăspundețiȘtergere
  28. ce simplu ar fi...
    oamenii 'virusati' ar avea nevoie doar de un format si totul s-ar rezolva :)

    RăspundețiȘtergere
  29. esti reflexia(parca in oglinda)a unui scriitor pe care il citesc mult:cartarescu m...si pentru esecuri, fereastra trebuie inchisa si programul aruncat in Recycle Bin

    RăspundețiȘtergere
  30. ...sunt cam virgin in blog-urile astea, dar daca acest msg ajunge chiar la tine ... atunci, respect maxim Tudore ! cat despre segmentarea vietii ... nu prea sunt de acord ... las-o sa curga cum ar trebui ... nu poti sa negi ca e o increngatura "armonioasa".

    RăspundețiȘtergere
  31. Cum zicea cineva:
    - De cate ori deschid fereastra
    De atatea ori o inchid la loc!

    Nu poti ramane cu fereastra deschisa tot timpul, pentru ca iarna e frig, (brrr!) dar o poti deschide iar primavara, vara ar trebui sa o inchizi la loc daca ai aer conditionat (uf, ce cald!)si sa o deschizi toamna....

    Viata n-are legatura cu windows-ul, decat prin faptul ca putem naviga pe net, daaaar cu ferestrele are legatura!

    RăspundețiȘtergere
  32. Expresia "Sint cam virgin" mi se pare demna de retinut.:)

    RăspundețiȘtergere
  33. p bune "doina2na", n-am habar unde ajung cuvintele astea ... d p "omu'k win", deci da ... sunt virgin.

    RăspundețiȘtergere
  34. Hmm... Nu m-am gandit niciodata la o comparatie de-asta, gen om-sistem de operare. Dar sa dea naiba, eu nu vreau sa fiu Windows, nu vreau ferestre albastre, cu mesaje de eroare, nu vreau allow la orice pas, nu vreau virusi.
    Mie-mi plac merele :). Eu sunt Omul-Apple.

    RăspundețiȘtergere
  35. vezi tu tudore, noi nu suntem programe windows, nici macar nu suntem ca ele. poate ar fi fost mai bine .am fi reusit sa fim obiectivi. poate ar fi fost mai simplu si mai practic sa fim niste roboti..dar ghinion, nu suntem . chiar daca am reusi sa inchidem ferestrele alea cum zici tu "la timp"ti se poate intrerupe curentul si tot nu ai facut nimic.poate asta e farmecul vietii. cadem , plangem , ne ridicam, ne scuturam si continuam.
    ..si cu voia ta..permite mi sa spun ca batranetea este o cununa placuta a etapelor trecute .

    RăspundețiȘtergere
  36. Dimpotriva, batranetea este o sumarizare de momente fericite din viata fiecaruia.

    RăspundețiȘtergere
  37. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  39. Eu chiar lucrez acolo unde "se creeaza" ferestrele si ti-am raspuns pt. ca analogia mi se pare indirect adresata. Interesanta paralela. Trebuie sa fii obosit rau si in fata calculatorului ca sa faci afirmatia asta. Calculatorul este ca un drog, un drog care ne poate ucide sau ne poate ridica. Nu-l recomand in perioade de "cadere" morala sau oboseala.
    Maturitatea un soft un ferestre deschise??? Cred ca maturitatea este un soft cu idei solide, cu o cunoastere deplina a ta si o intelegere buna a celor cel folosesc, cu cat mai putine ferestre deschise si cat mai multe idei pe cm2, cu toleranta la erori si cu durata lunga de viata.

    Ia niste vitamine, fa sport in aer liber si bucura-te de viata. Si nu uita sa fii deschis. Deschis celor care TE privesc si TE respecta.

    RăspundețiȘtergere
  40. omul e prea complex pentru a fi comparat cu "mana lui de lucru".Intr`adevar sunt puncte comune insa nu e de ajuns.Nu intru in amanunte..vroiam sa spun ca e un fel frumos de a spune "omul ca windows" :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Degeaba omul e complex daca mecanizeza absolut tot .. inclusiv sentimentele .
    Bestial articol ! :D

    RăspundețiȘtergere
  42. Aici intervine o chestie:omul nu e ca windows-ul,omul este windows in persoana sa,fiecare in parte,pentru ca suntem robotizati intrun fel sau altul...Sincer,de prin 1999 omul s-a cam robotizat aproape 100 %,nu mai poate face nimic fara electronica sau vreo masinarie,care sa fim seriosi,acum 50 de ani,nu treceau prin gandul nici unui om normal...De ce oare omul vrea tot mereu sa-si gaseasca limitele,in loc sa duca o viata linistita si in armonie cu natura care il inconjoara...

    RăspundețiȘtergere
  43. Iubesc ferestrele, in spatele uneia ma asteapta nebanuitul.

    RăspundețiȘtergere
  44. Ai apărut la "Revista Presei pe Bloguri" pe europafm.ro http://www.europafm.ro/stiri/interne/cele-mai-interesante-insemnari-pe-bloguri-in-perioada-6-12-octombrie-2008~n21920/

    RăspundețiȘtergere