[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 26 octombrie 2008

Tariceanu are dreptate.

Nu fac politica. Nu cant in campanii electorale. Dar de data asta Tariceanu are dreptate. Nu se pot mari salariile profesorilor. E dureros. Dar nu acum. Daca nu vrem sa ne rostogolim cu viteza luminii. Si sa vedem inflatie sky - high. Si by the way asta v-o spune un actor cu zece milioane salariu:)) Nu e momentul sa vedem inflatie si cresteri de preturi in Romania. Pe bune.

22 de comentarii:

  1. okay...insa sa te intreb altceva acum:

    Cati bani crezi ca se castiga din afacerile cu statul, si cati bani castiga numai clientela lu taricoiu din afacerile cu statu...si cat a castigat cu totu pana acu adunat, cand e cam sfarsit de mandat?

    e un tupeist mai mare si decat videanu, si chiar decat basescu, si decat geoana la fel;
    saracu de el...asta il doare pe el, interesu national? cum zice el si cum se lupta saracu, si cum tine el piept si nu e popular...pt interesu national saracu!...

    nu stiu cum e cu cresterea asta, sa se dea sa nu se dea, insa cred ca s-ar acoperi numai din clientela lu tariceanu(deci a unuia singurl) dc n-ar mai suge din mom urmator cat sug in mod normal

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că e prima oară când îi dau dreptate lui Tăriceanu...Nu e cazul de gesturi mărinimoase cu iz electoral.

    RăspundețiȘtergere
  3. E ok ce spui. Tariceanu e însă şi şef de partid. Iar până în faza asta, mărirea salarială a fost votată în parlament. În unanimitate. Deci şi de ai lui.

    Să ceri acum sistarea majorării e fie demagogie (te arăţi grijuliu faţă de economie, când de fapt nu ţi-a păsat), fie slăbiciune (ai scăpat partidul din mână şi vrei să repari răul făcut). Oricum, de bine despre Tăriceanu nu poate fi. Oricât de simpatic mi-e el mie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ok , nu conteaza niaparat faptul ca Taricianu a zis-o ;intr-o perioada in care masurile economice luate de stat ar trebui sa amelioreze scaderea economica cu care ne confruntam , la noi se intampla opusul , pe fondul gandiri pe trmen scurt...si asta ma infurie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta cred ca o stiu toti " mai marii nostri", numai ca de unde canta cucuveaua s-a dictat un trend " eu sunt baiatu' ala bun iar tu esti ala rau" In conditiile date, ca are sau nu dreptate Tariceanu nu prea are de ales si asta pt ca orice miscare ar face e in detrimentul lui si al partidului pe care il reprezinta.Daca merge in aceasi directie isi va pune sindicatele in cap, iar daca va mari salariile va fi facut(candva) responsabil pt efectul de domino care ca se va genera prin marirea salariilor profesorilor, lasand la o parte efectele economice de natura pur tehnica care vor surveni, cum ar fi inflatia.
    Poate fac teoria conspiratiei dar cred ca masele de oameni sunt grav manipulate. Nemultumirea profesorilor nu cred ca este una de natura strict materiala si personala. Ei sunt manipulati avand la baza un substrat politic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Marirea e campanie electorala, bani in economie nu sunt (si ii dau dreptate primului ministru), dar in buzunarele celor care dorm prin parlament??? Poate sunt naiva sau vorbesc ca de obicei fara sa stiu cum stau intr-adevar lucrurile, dar daca ar lua cateva milioane din salariilor lor si le-ar da profesorilor, n-ar merge?

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu cred ca era nevoie de specificatia salariului de actor, pentru ca nu ala este salariul pe care te bazezi tu.

    RăspundețiȘtergere
  8. pun si io aici anuntu asta la show de stand up cu intrarea libera; sper sa nu te superi; multam

    Stand up comedy SHOW
    http://aprozarnet.com/?p=508

    dum 26 oct; 20:30 (deci diseara:) )
    club "100 CROSSROADS"
    Adresa: Calea Mosilor, nr. 100
    Telefon: 0721 690 801/ 0745 250 339
    INTRAREA LIBERA

    RăspundețiȘtergere
  9. scuze pentru limba neaosa;adica ,fara englezisme fudule. as fi deacord ,cu d-ta,dar in alta lume. imagineati-va,cind erati mic,sa fi cerut parintilor,doi covrigi.cum ati fi gindint,daca,acestia,v-ar fi spus:sorry,fuck you,vrei sa se duca inflatia ,by the sky ? asta ,cind ar fi trintit,nervosi portiera noului mertan si ar fi impartit,cu nonsalanta,cutii cu caviar,amicilor?...ce noroc,pe guvernanti,ca beneficiaza de atita intelegere,din partea unui onorabil actor,care este deacord,sa dea de la el ,pentru loganuri de 60 000 euro si pensia lui genica si a altora.am auzit ca exista chiar o ciudatie psihologica,am uitat cum se numeste,cind,victimile,pactizeaza,cu teroristii.durerea ,e ,alta :de la salariati,nu se pot lua comisioane.

    RăspundețiȘtergere
  10. E normal sa nu fie bani pentru profesori, cind toti copiii marilor capete luminate invata in scoli particulare - unde dai banu', te intereseaza ce face ala micu si cine sta de vorba cu el - pe alde pulimea din invatamintul de stat n-are decit sa-i invete femeia de servici, ca tot are salariul cit un profesor cu definitivat, ca vorba ceea , toti am facut scoala la stat si uite ce bine ne merge acuma, monsher...Bravo, Tudor, ca nu te bagi in politica - doar nu esti Luminita Anghel , ce dumnezeu...- dar lasa atunci altora comentariile astea politically correct si ocupa-te de ce stii tu mai bine. Ar fi pacat sa nu-ti dai seama ca din 10 milioane pe luna nu poti sa mergi la concertul Coldplay, de exemplu...

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum ar fi o lume fara invatatori, profesori,educatori? Daca am sti sa le multumim si sa i rasplatim pentru simplu fapt ca ne au invatat sa ne scriem numele si sa ne cunoastem ca si persoana,ca Om. Si n au fost egoisti cei ce au creat 'invatamantul' , insa, suntem egoisti si uneori prea orbi(ca sa nu jignesc) cand vine vorba despre respect si rasplata. In cele din urma Ei au 'luminat' o parte din noi...

    RăspundețiȘtergere
  12. doina2na : amesteci lucrurile. faptul ca eu fac bani in o mie de feluri nu scuteste dramatismul salariilor actorilor. sau poate daca nu aveam decat zece milioane afirmatia mea statea in picioare? daca gandesti asa e regretabil

    RăspundețiȘtergere
  13. bine ca ai raspuns inaintea mea, tudor. cunosc o groaza de actori care fac si altceva pe langa teatru pentru ca nu au cum sa traiasca (din pacate) , dar asta-i alt subiect dureros...

    RăspundețiȘtergere
  14. Tudor, afirmatia ta nu sta in picioare nu din pricina salariului - evident ca nimeni in Romania nu traieste din salariu, daca lucreaza la stat :) Problema este insa ca ar fi normal ca omul sa poata trai din salariul sau, mai ales daca presteaza munca ce presupune studii superioare, mii de ore de documentare si studiu pe care nu le contabilizeaza si nu le plateste nimeni, performanta si excelenta in profesie - care nu conteaza, precum bine stii, conteaza vechimea in muca si gradele didactice - toate astea ar trebui cuantificate in bani, respectiv salariu, pentru ca persoana respectiva sa poata fi tratata de societate asa cum merita - cu respect. Toate astea se aplica si actorilor care lucreaza in teatre de stat, dar cele doua profesii nu sint comparabile - nu comparam arta cu invatamintul , desi exista si invatamint de arta...Regretabil e ca tu gindesti asa si ca nu vezi esentialul - anume ca sintem toti in aceeasi barca si tare mi-e ca e corabia fantoma...:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Te contrazic si eu, nu conteaza momentul, s-a amanat prea mult. Vreau sa stiu ca invatatoarea copilului meu isi da toata silinta si vine cu drag la scoala stiind ca munca ei este rasplatita.
    Cu ce nu sunt de acord insa este faptul ca aceasta marire se aplica unitar si celor cu 10 mil salariu si profesorilor universitari cu 60 de mil care de foarte multe ori sunt si parlamentari. Deci cine isi asigura un viitor aici?

    RăspundețiȘtergere
  16. bursa s-a inchis cand base a aprobat legea, iar euro a crescut... ma intreb ce alte cheltuieli de acelasi nivel (zero virgula ceva din PIB) au determinat aceeasi reactie? Nici una...

    Care e diferenta? Diferenta e ca Tariceanu a inceput sa tine 'moare Romania daca marim salariile'... si au inceput toti sa tipe...

    RăspundețiȘtergere
  17. Ar putea rezolva salariile fara probleme din banii care dispar iar cam de doua luni din fondurile sanatatii. Daca tot s-au oprit la achitarea retetelor din iunie 2008...ma refer doar la banii oncologiei, diabetului, HIV, etc. - bani nu gluma, care dispar ca si acum cativa ani intr-un triunghi misterios al marilor campanii electorale.
    Si una este si a lui Tariceanu, marele om politic , marele om de afaceri, ajuns aici pe "inaltimile disperarii, din grija fata de economia Romaniei" alaturi de toti cei care au venituri salariale modeste de la un miliard in sus pe luna...conjunctural evident, pe care ii felicit si eu alaturi de tine pe aceasta cale.
    Venituri obtinute direct din IQ, adica din nativa lor inteligenta , dintr-un spirit fantastic de afaceri sau pur si simplu din sansa.

    Mari oameni ai Romaniei care stau - si parca stau de-a pururi - , alaturi de toti ceilalti "incercati ai poporului" din ultimii 20 de ani. Si vor mai sta, inca douazeci probabil.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sa fiu sincer,partial ai dreptate,dar o mica marire de salariu ar fi bine venita,dar nici chiar 50 %.E mult prea mult pentru economia si pentru inflatia romaneasca....

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere