[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 3 iunie 2009

Picasso. Citatul zilei

"No, painting was not invented to decorate houses. It is an instrument of war for attack and defence against the enemy." Pablo Picasso.

Cand tot mai multi artisti vor intelege asta, vom avea mai putine tatze si iubiri glucide in muzica romaneasca si poate mai multe "miscari" sau "curente" fondate pe un gand primordial cu alura de mesaj.

7 comentarii:

 1. da, dar din pacate nimeni nu mai intelege nimic, si evident nu mai transmite nimic

  RăspundețiȘtergere
 2. oare se va intampla asta?!..nu cumva a devenit o utopie?!

  RăspundețiȘtergere
 3. greu sa intelegi oamenii cu adevarat mari dar nu imposibil trebuie doar sa gandim putin mai mult

  RăspundețiȘtergere
 4. "Everyone wants to understand art. Why don't we try to understand the song of a bird? Why do we love the night, the flowers, everything around us, without trying to understand them?_

  RăspundețiȘtergere
 5. Am fost la un vernisaj: estetica uratului sau (as spune eu) de ce sa spui "nu" razboiului. Otto Dix.

  RăspundețiȘtergere
 6. " la pintura no fue inventada para decorar las casas.Es una arma de guerra para defenderse del enemigo ! " -Picasso nu vorbea engleza si nici alta idioma.Copilarind in Malaga il inteleg de ce s-a apucat de pictura.

  RăspundețiȘtergere
 7. Pictura nu se subordoneaza vre-unei strategii de matketing; ea nu s-a inventat, s-a nascut! Ca un catharsis al artistului, ca o nevoie primara care nesatisfacuta nu-ti da posibilitatea sa existi; ai nevoie de ea pentru a pastra echilibrul intre lumea ta si cea reala. Nu poti renunta la nici una fara sa te pierzi.
  Ce bine descria totul Erving Stone in "Agonie si extaz"! Din pacate, prea putina lume mai este dispusa astazi sa puna pret pe valori artistice, conteaza doar iluziile create de "impresari" si ca-n toate - relatiile!
  Va spun toate astea in cunostinta de cauza; dupa ani de studiu daca ramai in Romania ai doua variante: sa te prostituezi si sa faci din arta ta un produs vandabil care uneori nici nu mai e arta, sau sa traiaesti din altceva si sa lasi totul in umbra, doar pentru tine. Oricum, daca te-ai nascut cu arta si n-o lasi sa traiasca prin tine, nu te lasa nici ea sa traiesti ...

  RăspundețiȘtergere